2008. február 11., hétfő

RÓZSAFÜZÉR A MAGZATOKÉRT

hogy megszülethessenek - a Szűzanya kérése szerint
- A hagyományos rózsafüzér titkaival imádkozzuk -

Szűzanya:
Így kezdd: emeld fel a rózsafüzért az Ég felé és mondd:
"Mennyei Királynő, ezzel a rózsafüzérrel minden bűnöst és minden nemzetet Szeplőtelen Szívedhez kapcsolunk."

Ezután vetünk keresztet:
"Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen."
"Mennyei Atya, add, hogy e válságos időben minden lélek a Te Szent Akaratodban lelje meg békéjét és biztonságát. Add meg minden léleknek a kegyelmet, hogy megértse: a Te Szent Akaratod mindig 'Szent Szeretetet' jelent.
Jóságos Atya, világosíts meg minden lelkiismeretet, hogy felismerje, hol és miben ellenkezik Isten Akaratával, s jár rossz úton. Ajándékozd a világnak a megtérés kegyelmét és az időt, hogy e megtérést meg is valósíthassa. Ámen."

"Isteni Gyermek, Jézus, e rózsafüzérrel kérünk, vedd el a világ szívéből a szándékot, hogy a magzatelhajtás bűnét megtegye. Távolítsd el a megtévesztés fátylát, melyet a sátán helyezett a szívekre, aki a szexuális szabadosságot mint szabadságot tünteti fel.
Leplezd le valóságos arcát, amely a bűn rabsága.
Helyezz a világ szívébe új tiszteletet, amely az életet már a fogamzástól kezdve védelmezi."

* * *
Hiszekegy...
Miatyánk...
3 Üdvözlégy (a hit, a remény, és a szeretet erényeiért)
A Dicsőség-et így imádkozzuk:
"Minden dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben most és mindörökké. Ámen"

Itt mondjuk a rózsafüzér első titkát. Azután következik:
1 Miatyánk, 10 Üdvözlégy, Minden dicsőség az Atyának, a Fiúnak...
Ó, Jézusom, bocsásd meg bűneinket...
"Jézus, védd és mentsd meg a magzatokat!"
(Így imádkozzuk mind az 5 tizedet.)

Befejező imák:
"Üdvözlégy Királynő, Irgalmasság Anyja! Életünk, édességünk, reménységünk, Üdvözlégy! Hozzád kiáltunk, Évának számkivetett fiai, hozzád sóhajtunk sírva és zokogva e siralom völgyéből. Fordítsd reánk tehát, Szószólónk, irgalmas szemedet, és e számkivetés után mutasd meg nekünk Jézust, méhednek áldott gyümölcsét! Ó irgalmas, ó kegyes, ó édes Szűz Mária." Ámen.
(Salve Regina)
"Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja, hogy méltók lehessünk Krisztus ígéreteire."

"Könyörögjünk! Úristen, a Te egyszülött Fiad életével, halálával és feltámadásával megszerezte nekünk az örök élet jutalmát, add meg, kérünk, hogy e titkokról a Boldogságos Szűz Mária szentolvasójának elmondásával megemlékezve utánozzuk, amit magukban foglalnak, és elnyerjük, amit ígérnek! Krisztus, a mi Urunk által. Ámen."
Szentatya szándékára:
Miatyánk..., Üdvözlégy..., Minden dicsőség az Atyának...

E rózsafűzér keletkezéséről és a hozzá fűződő ígéretekről itt olvashatnak



Felajánló ima

Mennyei Atyánk !

Felajánljuk Neked, a
Szentlélek által,
engesztelésül, a Szűzanya
kereszt alatt értünk
hullatott, Szent Könnyeit,
hogy bűnbánatra
indítsanak bennünket.
Atyai Kezedbe helyezzük,
Jézus Öt Szent Sebeiből
kifolyó Szent Vérét, hogy
általa az egész emberiség
bűnbocsánatot nyerjen!
Ámen
.
"Legszentebb Szentháromság: Atya, Fiú és Szentlélek. Teljes szívemből imádlak és felajánlom Neked: Urunk Jézus Krisztus legdrágább Testét, Vérét, Lelkét és Istenségét, amely a világ összes Tabernákulumában jelen van, engesztelésül a szidalmakért, az istenkáromlásokért, a közömbösségért, amelyekkel Őt megbántják. Jézus Legszentebb Szívének végtelen érdemeiért és Mária Szeplőtelen Szívének közbenjárására könyörögve kérlek, térítsd meg a szegény bűnösöket."
( minden reggel, térden állva kéri elmondani a Remény Asszonya )




A szabadulás rózsafüzére ima

A szabadulás rózsafüzére, az Apostoli Hitvallással kezdődik és az Üdvözlégy, Királynővel zárul.

Hiszek egy Istenben....

A Miatyánk helyett ( a nagy szemekre ) Isten szavát imádkozzuk:

Ha Jézus megszabadít, akkor valóban szabad leszek (ha magunkért imádkozunk)

Az Üdvözlégy Mária helyén (mindegyik kis szemre) ezeket imádkozzuk:

Jézus, könyörülj rajtam!
Jézus, gyógyíts meg engem!
Jézus, ments meg engem !
Jézus, szabadíts meg engem !

A szabadító rózsafüzért az Üdvözlégy Királynővel zárul.

Üdvözlégy, Királynő, irgalmasság Anyja, életünk, édességünk, reménységünk, üdvözlégy! Hozzád kiáltunk, Évának számkivetett fiai. Hozzád sőhajtunk sírva és zokogva e siralom völgyéből. Fordítsd reánk tehát, Szószólónk, irgalmas szemedet, és a számkivetés után mutasd meg nekünk Jézust, méhednek áldott gyümölcsét, ó irgalmas, ó kegyelmes, ó édes Szűz Mária! Ámen

Ha családomért imádkozom akkor a nagy szemekre:

Ha Jézus megszabadítja a családomat, akkor a családom valóban szabad lesz.

A kis szemekre:

Jézus, könyörülj a családomon!
Jézus, gyógyítsd meg a családomat!
Jézus, mentsd meg a családomat!
Jézus, szabadítsd meg a családomat!

Ha más személyért, akkor annak a nevét kell behelyettesteni stb, stb.

Részletesen a Szabadulás rózsafűzérről



Ima az oltáriszentség előtt

Az Oltáriszentség rózsafüzér Az Oltáriszentség előtt c. könyvben megtalálható Dicsérd az Urat ! minden gondolatoddal és minden cselekedeteddel !

Imádd az Urat, mert Ő minden szeretet forrása !
Imádd az Urat, mert Ő teremtett téged is !
Imádd az Urat, mert Ő az egyedüli megváltód!

Csodálatos Jézus szemében, hogy elkezdted imádni. Tegyél meg mindent, hogy ne hagyd abba, kérd az állhatatosság kegyelmét!
Egyre inkább járja át szívedet a Jézussal töltött idő, hagyd, hogy minden tetted meghatározója lehessen.
Nemzetünk megmenekülésének egyetlen útja, ha kitartunk az Oltáriszentség mellett!

Kellenek a lemondások a kereszt vállalások, hiszen a Mennyországba csak a Golgotán át visz az út.

Tartsd szem előtt, hogy: aki igazán Máriás lelkületü, az Eukarisztiás is, aki igazán Eukarisztiás lelkületű, az Máriássá válik!

Istenem, köszönöm Neked, hogy végtelen alázatodban az Oltáriszentségben maradtál itt közöttünk! Csodálatos ajándék, hogy eléd járulhatok és kifejezhetem hálámat minden jótéteményedért.

Meg kell vallanom, hogy nehéz mindezt rendszeresen vállalnom, viszonylag gyorsan belefáradok a meglátogatásodba. Egyre gyakrabban jelennek meg olyan gondolataim, melyek komoly indokot találnak imaalkalmak kihagyására. Hiszen már jó ideje járok Hozzád, biztos nem haragszol meg, ha egyszer-egyszer elmaradok...

Ahogy ezt kimodtam, már érzem, hogy nem jó a döntésem, gondolataim az ellenséged gondolatai. Gyarlóságom miatt azonban nem akarnak tőlem eltávozni.

Kérlek, Jézusom, segíts, hogy életem minden napján csak neked szolgáljak. Kérlek add meg a kitartás kegyelmét, hogy minden körülmények között meg tudjam találni a Te rendszeres dicsőítésedre szánt időt, mert semmihez sem mérhető az a béke és erő, amit eléd borulva, az időmet Neked szánva kapok Tőled.

Dicsőséges Szentháromság, Szűz Mária, Szent Angyalok! Segítsetek, hogy Jézust az Oltáriszentségben rendszeresen tudjam imádni, és ezt soha abba ne akarjam hagyni!
Amen


Hála ima:

URAM, boldogság tölt el, hogy az Egyházadhoz tartozom.

Ellenségeid két évezred óta mindent megtettek, hogy megtörjék Egyházadat. Fenyegették, gyalázták, pusztították.. Az Egyház azonban erősebben áll, mint valaha.

Uram, örömmel látom, hogy az Egyház felé tekintenek azok, akik ma az igaz békét keresik. Ezekben a zavaros időkben ő az igazság legerősebb bástyája. Világítótoronyként sugároz igazságot és szeretetedet az egész világra, mert te alapítottad, aki maga vagy az igazságosság és a szeretet.

Uram, örömmel nézek mindazokra, akik az Egyház iránti hűségüket vérükkel pecsételték meg. Az Egyház legszebb dísze a szentek hatalmas serege, akiknek emlékezetét napról napra ünnepeljük a liturgiában.. Az ifjúság adta többek között Tarzícuszt, Ágnest, Imrét, Berchmans Jánost, Alajost, Szaniszlót, Mária Gorettit, Szávió Domonkost és Maximilián Kolbét, akik életüket is feláldozták.

Uram, örömmel kapcsolódok közösségbe azokkal, akikkel együtt élek az Egyházban. Büszke vagyok, hogy ugyanaz a hitem, mint oly sok katolikus tudósnak, írónak és az emberiség számos jótevőjének. Egy a hitünk, ugyanazoknak a parancsoknak engedelmeskedünk, ugyanazokat az imákat mondjuk, ünnepeljük UGYANAZT AZ ÁLDOZATOT, és ugyanazokban a szentségekben részesülünk.

Boldogít az a tudat, hogy minden vasárnap, mindenütt az egész világon összegyűlnek a hívek milliói oltárod körül. És velem együtt ugyanazt az áldozatot ajánlják az Atyának az Egyház egységében.

Boldog vagyok, hogy szentségeidben egy vagyok munkásokkal, háziasszonyokkal, gyerekekkel, öregekkel és minden rendű és rangú emberekkel. És tudom, hogy a missziókban minden fajú és szintű velem együtt egy Atyához imádkozik. Mert az EGYHÁZ egyesít bennünket minden faj és osztály fölött.

Igen Uram, boldog vagyok, hogy az Egyházhoz tartozom. Amen. / Kondoros /


Az Eucharisztikus keresztút leírása itt található
Az Eucharisztiáról nevezett Rózsafűzér Társulatról
Az 50.Zsoltár

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger