2008. március 27., csütörtök

GodTube – a keresztény YouTube
március 27. 14:34

A GodTube egy olyan videómegosztó és közösségi oldal, amely egyaránt megszólít keresztény és nem keresztény fiatalokat। A honlapon hasonló lehetőségek vannak, mint például az egyik legnépszerűbb portálon, a YouTube-on, de a videók feltöltése és a kapcsolattartás, csetelés mellett az oldal keresztény igényeket is igyekszik kielégíteni।

A 2007 tavaszán elindított kezdeményezés nem kötődik közvetlenül egyik keresztény felekezethez sem. Egy hónapban 3 millióan látogatják, jelenleg csaknem 90 ezer videó tekinthető meg. Ezek között vannak prédikációk, ismeretterjesztő kisfilmek, beszélgetések, számos magánvideó, és nem utolsósorban zene. A videókat különböző címkék szerint lehet szűrni, lehetőség van például felekezetek, témák vagy nyelvek szerinti válogatásra.

Az egyelőre csak angolul elérhető Virtuális Biblia érdekessége, hogy az egyes fejezetekhez videókat lehet kapcsolni.

A feltöltött anyagok ellenőrzésen mennek keresztül mielőtt felkerülnek az oldalra, a fenntartók így biztosítják, hogy csak a kereszténységgel összeegyeztethető tartalmak jelenjenek meg.

Az oldalon egy Imafal is található, ahol a regisztrált felhasználók imaszándékokat helyezhetnek el, mások szándékaiért imádkozhatnak, vagy gyertyát gyújthatnak.

Az egyik legtöbbször (5,5 milliószor) megnézett videón egy 4 éves kislány mondja el fejből a 23. zsoltárt. Szintén rengetegen hallották azt a felvételt, amely egy rádióműsorba betelefonáló kisfiúval való beszélgetést rögzített.

Magyar Kurír


© Híreink „Magyar Kurír” forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger