2008. július 8., kedd

Ne ítélkezzünk, segítsünk!


Ne ítélkezzünk, segítsünk!
július 8. 17:08

Július első hétvégéjén tartották Lőcsén Szlovákia legnagyobb Mária-zarándoklatát, amelyen rendszeresen többezer hívő vesz részt. A július 6-án tartott záró szentmisét 500.000 hívő jelenlétében Christoph Schönborn bíboros, bécsi érsek mutatta be. Beszédében arra kérte a zarándokokat, imádkozzanak azokért a nőkért, akik nemet mondtak a születendő életre.


A Sarlós Boldogasszony ünnepi búcsún, a Lőcse melletti Mária-hegyen tartott zarándoklaton Szűz Mária Erzsébetnél tett látogatására emlékeztek. A Kathpress tudósítása szerint Schönborn bíboros szentbeszédének középpontjában az abortusz kérdése állt. “Ne ítélkezzünk, hanem próbáljunk okosan, gyakorlatiasan segítséget nyújtani azoknak az anyáknak akiknek erre szükségük van” kérte a jelenlévőket. Helyes, hogy az abortusz ellen szólalunk fel – mondta, de nem elég. Kalkuttai Teréz anya mondását idézte: “Ne öljétek meg a gyermekeiteket, adjátok inkább nekem.” Ő nem ítélkezett tehát, hanem segített, és így több ezer gyermek életét mentette meg.

Ugyanígy segített König bíboros is, amikor egyházmegyéjében 1973-ban létrehozta az egyházmegyei segélyezési alapot a szükséget szenvedő, nehéz helyzetben lévő várandós anyák részére. Ez a szervezet pozitív ellenpéldája volt az akkori abortusztörvénynek. A segélyalap az utóbbi 35 évben anyák ezreinek nyújtott segítséget.

Az egyház a legnagyobb tisztelettel tekint a születő életre – mondta Christoph Schönborn, és arra kérte a zarándokokat, hogy mindenki imádkozzon minden asszonyért, aki nem fogadta el a születendő életet. Mai Európánkban igen sokan vannak ilyenek: az abortusz ma földrészünk drámája, olyan tragédia, amely fájdalmas sebet ejt rajtunk. Jézus Krisztus azonban nem ítéli el azokat az asszonyokat, akik megbánják ezt a szörnyű bűnt. Mindenkinek segít abban, hogy a bűn megbánása után az ő irgalmasságát is megtapasztalja.

Az abortusz az anyán is szörnyű sebet ejt, különösen lelkileg: Jézus Krisztus azonban mindig kész arra, hogy megbocsásson, ha valaki a bűnt megbánja, és a megbocsátást kéri.

A lőcsei zarándoklaton Schönborn bíboros pozitívan értékelte az európai egyesülési folyamatot, annak ellenére, hogy az sok nehézséggel jár. Megemlékezett a 2004-es mariazelli Közép-Európai Katolikus Találkozóról is, hangsúlyozva: Szűz Mária minden népet békére kiengesztelődésre hív és mindenkit arra kér, hogy segítse embertársát.

Magyar Kurír

Kép: www.bucsujaras.hu



© Híreink „Magyar Kurír” forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.

Ezer Székely Leány Nap

Az Ezer Székely Leány Nap eseményeit részletesen leríta a Hargita Népe napilap riportere. Ezt kívánom ismertetni.

Közös ima a magyar tánc és dal nyelvén

A népmesei hetvenhetes szám az Ezer Székely Leány Napja történetében is mesésnek bizonyult: az 1931-ben életre hívott székely leány találkozó hetvenhetedik évfordulója az idei év július első szombatján igazán jól sikerült. A népviseletbe öltözött székely leányok és legények létszáma – a regisztrációs adatok alapján – az ezret jócskán felülmúlta, az oltárszínpadon színvonalas táncokat adtak elő a hagyományőrző, adatközlő, valamint hivatásos néptánccsoportok, ugyanakkor a közönség is több alkalommal bekapcsolódhatott a közös táncba.

A Csíkszereda utcáin végigvonuló, népviseletbe öltözött székely leányok és legények a Szabadság téren ízelítőt nyújtottak táncaikból, ezzel is a csíksomlyói nyeregbe csalogatva a közönséget. Ezt követően a kegytemplomban tartott ünnepi szentmisén vettek részt, ahol intő szóként hangzott el: Isten szerető irgalommal teli tekintetére figyeljenek, hisz az az igazi belső szépség forrása. A Hármashalom-oltáron elsőként Boros Károly főesperes, az Ezer Székely Leány Napja Alapítvány elnöke szólt az egybegyűltekhez, Kányádi Sándor szavait idézve: „Aki megért, s megértet, /Egy népet megéltet". Az ünnep kapcsán hangsúlyozta: megmutatni akarjuk mindenkinek, hogy vagyunk, és hitünkben erősek, erkölcseinkben tiszták, és őseink hagyományait megtartani akarók kívánunk maradni. Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere székely népviseletbe öltözve köszöntötte az egybegyűlteket: „azok a veszélyek, am elyek Domokos Pál Pétert arra késztették, hogy életre hívja az Ezer Székely Leány Napját, nemhogy nem múltak el, erősödtek. Ezért is helyénvaló, hogy ebben a formában, hagyományként ünnepeljünk, és tovább éljen e kötődés".

A néptánccsoportok előadásait pedig Fodor Csaba, Lőrincz Lajos és Füleki Zoltán konferálták igencsak szellemesen, ezáltal is szórakoztatva és frissen tartva a közönséget. „Éveken át dolgoztunk együtt Fodor Csabával a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttesnél, a korondi születésű Lőrincz Laji bácsival pedig Marosvásárhelyen, valamint a Romániai Magyar Táncszövetségen keresztül évek óta tart a barátság. Őket, a nagy tapasztalatokkal rendelkező vezéregyéniségeit a szakmának – nyugdíjaskorukban – különösen jó volt itt látni a székely leány találkozón. Igaz lehet, hogy akik egy életen át táncolnak és énekelnek, nemcsak hivatásosként, hanem műkedvelőként is, mindvégig frissek és fiatalok maradnak" – mondta András Mihály, az idei rendezvény szakmai szervezését felvállalt Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes igazgatója.

A közönség, amely létszámában bizony lehetett volna jóval nagyobb is, a hagyományőrző gyermek- és ifjúsági néptánccsoportok között a csíkkozmási Bojzást, a lövétei Kákvirágot, a csíkszeredai Serke Táncosokat, a székelyudvarhelyi Kékiringót, a kászonaltízi Bóbiskát, a korondi Dávid Ferenc Egyletet, a csíkszeredai Borsikát, valamint a szentegyházai Hüpürcsös Együttest láthatta. A közös táncot, rövid táncházat követően pedig az adatközlők és hagyományőrző tánccsoportok között a csíkszeredai Kosz Szilveszter Néptánccsoportot, a brassói Bokréta Együttest, a gyimesközéploki Sötétpataki Hagyományőrző Tánccsoportot, a tusnádfürdői Gyöngyvirág Néptáncegyüttest, a csíkszentdomokosi Hagyományőrzőket és ifj. Cserevirágokat, a csíkszeredai Zsigora Néptáncegyüttest, a csíkrákosi Csalogány Néptánccsoportot, a magyarországi Sárréti Néptáncegyüttest, valamint a csobotfalvi hagyományőrző tánccsoportot nézhette, hallhatta. A széki, mezőségi, kalotaszegi, szatmári, bukovinai, vajdaszentiványi, felcsíki stb. táncrendek közben András Orsolya és a kósteleki Vaszi Levente előadásában egy-egy népdalcsokor is elhangzott. A sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes, valamint a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes műsorai koronázták meg a napot. A gálaműsort követően a kisiskolás résztvevők is igényelték a beígért táncházat, holott a szervezők már úgy vélték, kellőképpen kifáradtak a nap során. Így a program végén pozitívan értékelhettek a szervezők, úgy vélhették, megvalósult mindaz, aminek az Ezer Székely Leány Napjának szólnia kell.

„Itt voltak a felnőttek, a falusi öregek mint adatközlő csoportok, akik minden évben itt vannak, és számunkra ők az ideálok. Idén is megmutatták, még mindig él bennük a tűz, és ezt át tudják adni a fiataloknak, akik szintén itt voltak és bebizonyították, át is tudják ezt venni. Ugyanakkor itt voltak a hivatásosok, akik mindezt másféleképpen is bemutatták, megkoreografálva állították színpadra táncainkat. Jó volt látni a gyerekcsoportokat is, a szép munkát végzett oktatók csoportjait, amely arra biztosíték, hogy lesz következő generáció, amely továbbviszi és élteti az Ezer Székely Leány Napját. Jó volt látni, hogy a találkozó végén a gólyák a székely leányok feje fölött köröztek, nem nevezem csodának, de azt hiszem, sokunk számára gondolatébresztő volt" – értékelt a nap végén András Mihály. A gondolatot pedig azzal folytatta, hogy a találkozó olyan téren is sikeresnek bizonyult, hogy végig szép idő volt, nem volt baleset, semmiféle kellemetlenség, közösen tudtunk a magyar dalnak és táncnak örülni, és ezáltal megvalósult a tánc és dal nyelvén megfogalmazott közös ima is.

Antal Ildikó


Powered by Joobi

1

Evangélium

2008. július 8. - Kedd

Egyszer egy ördögtől megszállott néma embert hoztak Jézus elé. Mihelyt
kiűzte belőle az ördögöt, megszólalt a néma. A nép elámult ezen, és azt
mondogatta: "Ilyen még sohasem történt Izraelben." A farizeusok azonban
megjegyezték: "Az ördögök fejedelmének segítségével űzi ki az ördögöket."
Jézus ezután bejárta az összes városokat és falvakat. Tanított a
zsinagógákban, hirdette Isten országának örömhírét, és meggyógyított
minden betegséget és minden bajt. Amikor látta a népsokaságot, megesett
rajtuk a szíve, mert olyan fáradtak és kimerültek voltak, mint a nyáj,
amelynek nincsen pásztora. Akkor így szólt tanítványaihoz: "Az aratnivaló
sok, de a munkás kevés. Kérjétek az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat
aratásába!"
Mt 9,32-38

Elmélkedés:

Az emberi világ az isteni és az ördögi metszéspontjában található. Az
egyik oldalról Isten szeretné érvényesíteni akaratát emberi életünk
felett, a másik oldalról a gonosz lélek szeretné megszerezni az uralmat
felettünk. Isten mindig meghagyja szabadságunkat, az ördög viszont elveszi
azt. Az isteni és az ördögi erők metszéspontjában élnünk igencsak nehéz.
Mely erőnek engedelmeskedjünk? E küzdelmes választásban Jézus nem hagy
minket magunkra. Segítsége nélkül tehetetlenek volnánk a gonosz erőkkel
szemben, s egy idő után bizonyára feladnánk a küzdelmet. Jézusnak az a
célja, hogy mellénk álljon, legyőzze a gonosz lelkeket, megszabadítson
minket a káros erőktől, s szabadon engedelmeskedjünk Istennek.
(Horváth István Sándor)



Imádság:

Mennyei Atyám, köszönöm neked, hogy szüleimen keresztül számtalan
jótéteményben részesítettél. Fizess meg nekik a sok jóért, amit velem az
első naptól kezdve tettek; és segíts, hogy hálás lehessek irántuk. Áldd
meg munkájukat és fáradozásukat, tartsd meg őket jó egészségben,
vigasztald őket a megpróbáltatások idején. Engedd, hogy gazdagodjanak a
jóban és őrizd meg őket minden rossztól. Áldd meg testvéreimet is és
minden rokonomat. Ne engedd, hogy családunk egy tagja is elvesszék örökre,
hanem egyesíts mindannyiunkat újra örök atyai házadban. Ámen.
______________________________

Gyógyító hit

Gyógyító hit
2008. július 7. Évközi tizennegyedik hét - Hétfő
P. Edward McIlmail, LC

Mt 9: 18-26
Míg ezt magyarázta nekik, íme, egy elöljáró lépett hozzá. Leborult előtte
s kérte: "Az imént halt meg a lányom, de gyere, tedd rá kezedet és életre
kel." Jézus fölkelt, s elment vele tanítványaival együtt. Közben egy
asszony, aki tizenkét éve vérfolyásban szenvedett, hátulról megközelítette
és megérintette ruhája szegélyét. Így gondolkodott magában: "Ha csak
ruháját érintem is, meggyógyulok." Jézus megfordult, ránézett és így
szólt: "Bízzál leányom, a hited meggyógyított." Attól az órától fogva
egészséges lett az asszony. Amikor Jézus az elöljáró házához ért, s látta
a fuvolásokat meg a zajongó tömeget, rájuk szólt: "Menjetek innét, hiszen
nem halt meg a kislány, csak alszik!" Erre kinevették. Amikor a tömeget
eltávolították, bement, megfogta a kezét, és a kislány fölkelt. A dolognak
híre járt az egész vidéken

Bevezető ima: Jézus, add, hogy most csak erre az elmélkedésre
összpontosítsak. Segíts, hogy csak rád figyeljek. Te vagy Megváltóm és
megmentőm. Hiszem, hogy te is figyelsz rám. Bizalommal jövök hozzád, és
azoknak ajánlom fel ezt az imádságot, akik félnek hozzád közeledni.

Kérés: Adj erősebb hitet, Uram, hogy erőd meggyógyítson engem és
szeretteimet.

1. A mi lépésünkre várva. Láthatjuk, hogy az elöljáró hite cselekedésre
készteti Jézust. Ez figyelemre méltó! Isten Fia egy teremtmény
rendelkezésére áll annak hite miatt. Oly gyakran várjuk azt, hogy Isten a
problémáinkat a saját erőfeszítésünk nélkül oldja meg. Isten jobban ismeri
a gondjainkat, mint mi magunk. (v.ö. Mt 6: 8) Azonban olykor mégsem
cselekszik addig, amíg nem látja bennünk a hit cselekedetét. Az
elöljáróban ezt a hitet látta. Rendkívüli volt, hogy ekkora tömeg előtt
Jézushoz menjen, és egy csodát kérjen tőle. Bennem is van ekkora bizalom,
amikor Jézushoz imádkozom? Elég erős a hitem, hogy valami rendkívüli
dologra kérjem?

2. Megérintő pillanat. A vérfolyásos asszony szintén nagyon hitt
Jézusban. Ő nem szavakban fejezte ki, hanem tettben, és megérintette Jézus
ruháját. Ez a hit segít a szavakat a tettekkel összekapcsolni. Egy kérés
néha nem elég. Cselekednünk kell, megmozdulni, lemondani a kényelemről
ahhoz, hogy közel kerüljünk Jézushoz. Az imádság jó, de a cselekedetekkel
együtt adjuk a legjobb táptalajt Isten kegyelmének munkájához. Hogyan
tehetem teljessé az imaéletemet? Tudok-e például a plébánosomnak valami
szervező-munkával segíteni?

3. Vége a szomorúságnak. Jézus idejében nem volt ritka, hogy hivatásos
gyászolók sirassanak egy halottat. Jézus azon mondata, hogy a lány csak
alszik, nevetségessé tette őt. Jobb esetben csak kétkedést ébresztett.
Rosszabb esetben elvette volna az üzletet a hivatásos siratóktól. Hiszen
kit kéne siratni, ha a lány él? Néha talán mi is olyanok vagyunk, mint
ezek a hivatásos gyászolók; rezignáltan fordulunk a halál és a körülöttünk
lévő gonoszság felé. Széttárt kezekkel azt mondjuk, hogy már sose lesz
jobb. Esetleg még az is megkísért, hogy megfeledkezzünk Urunk megerősítő
jelenlétéről. Azt gondolhatjuk: Micsoda? Hogy én szent legyek? vagy
Belőlem legyen pap, vagy megszentelt életű? vagy Tényleg azt akarod,
hogy egy újabb gyerekről gondoskodjunk? De Krisztus szerencsére
tántoríthatatlan. Eljön, hogy életet adjon nekünk, hogy kisegítsen a
bűnből, hogy nagylelkűbbé tegyen bennünket. Más szóval eljön, hogy szentté
váljunk. Én ellenállok hívásának, vagy követem azt?

Beszélgetés Krisztussal: Az elöljáró és a beteg asszony csodálatos hitet
mutatnak nekünk. Én is ilyen hittel akarok élni, Uram! Néha annyira
lebénítanak a problémáim, hogy nehezemre esik közeledni hozzád. Erősítsd
hitemet és reményemet. Segíts azzal a biztos tudattal élnem, hogy te vagy
a Föld Ura.

Elhatározás: Egy adott szándékért hozok egy áldozatot, vagy meglátogatom
az Oltáriszentséget.

Gyengéd szív
2008. július 8. Évközi tizennegyedik hét - Kedd
P. Edward McIlmail, LC

Mt 9: 32-38
Alighogy ezek elmentek, íme, egy ördögtől megszállt némát hoztak eléje.
Mihelyt kiűzte belőle a gonosz lelket, a néma megszólalt. A nép
csodálkozva mondta: "Ilyen még nem történt Izraelben!" A farizeusok
azonban azt terjesztették: "A gonosz lelkek fejedelmének segítségével űzi
ki a gonosz lelkeket."
Jézus bejárt minden várost és falut, tanított a zsinagógákban, hirdette
országa örömhírét, és gyógyított minden betegséget, minden gyengeséget.
Amikor látta a tömeget, megesett rajta a szíve, mert olyan volt, mint
pásztor nélkül a juhok: elcsigázott és kimerült. "Az aratnivaló sok, de a
munkás kevés" - mondta akkor tanítványainak. - "Kérjétek hát az aratás
urát, küldjön munkásokat az aratáshoz."

Bevezető ima: Uram, jó veled lenni. Jelenléted értelmet ad életemnek. Te
vagy számomra a remény forrása és a szeretet példája, mely vezet a
mindennapjaimban. Add, hogy úgy tudjak figyelni erre az imádságra,
amennyire azt a küldetésedben megmutattad.

Kérés: Jézusom, töltsd meg szívemet együttérzéssel mások iránt.

1. Vastag bőr. Jézus ámulatba ejtette a közönségét csodáival és
tanításával. Izrael népe még sosem látott hozzá hasonlót. Ennek ellenére
nem mindenki hatódott meg. A farizeusok a legrosszabb indítékot
feltételezték Jézusról. De ez vajon megállította a mi Urunkat? Aligha.
Jézus rendületlenül folytatta a küldetését: tanított és gyógyított. Úgy
tűnik, vastag bőr volt az arcán , a kritikák lepattogtak róla. Bennem is
megvan ez az elszántság? Eltántoríthatatlan vagyok az Evangélium
hirdetésében? Nagylelkű vagyok azokkal szemben, akiknek szüksége van a
segítségemre, mint a családom vagy a plébániám? Jézus nem fél attól, hogy
mások mit mondhatnak. Azt akarja, hogy mi is bátrak legyünk hitünk
megvallásában. Azokat, akik megvallanak engem az emberek előtt, én is
megvallom majd mennyei Atyám előtt. (Mt 10: 32). Én akkor is jót teszek,
ha mások ezért rosszat mondanak rólam?

2. Érezte fájdalmukat. Urunk együtt érző az eltévelyedett lelkekkel. Ahol
gyengeséget tapasztal, ott erőt ad. Ahol sebeket lát, ott gyógyít. Senki
sem csalódik benne, ha hittel fordul hozzá. Krisztus szíve szomjazik a
lelkek iránt, és nagy készséget mutat a velünk való találkozásra. Cserébe
hasonló együtt érést vár tőlünk a körülöttünk lévők iránt. Én együttérző
vagyok azokkal, akiknek személyes vagy lelki életükben szenvedniük kell?

3. Munkások egy életre. Krisztus, a Főpap közbenjár az emberiségért a
Mennyei Atyánál. Ő, aki valóságos Isten és valóságos ember, összeköt
bennünket az Atyával. Jézus mind a mai napig emberekkel gyakoroltatja ezt
a hivatást. Papok nélkül elképzelhetetlen az Egyház működése. Ha az
Oltáriszentséget ünneplő közösség valódi Eucharisztikus gyülekezetté akar
válni, feltétlenül egy felszentelt pap vezetésére van szüksége. írta
II. János Pál pápa az Ecclesia de Eucharistia -ban. A papság Krisztus
szeretetét tükrözi, és a papi élet egy nagyszerű módja az Egyház
szolgálatának. Ráadásul sok lélek függ egy pap hűségétől, ezért a papi
hivatás mindannyiunk közös ügye. Én kész lennék egy hivatást támogatni a
családomban? Ha Jézus engem hívna, kész lennék követni őt?

Beszélgetés Krisztussal: Uram, segíts a legjobbat meglátnom az emberekben.
Segíts emlékeznem arra, hogy te mindenkiért ontottad ki véredet a
kereszten. Adj együttérzést azon emberek iránt, akiknek szükségük van a
támogatásomra. Hadd értékeljem egyre jobban azt a munkát, amit a papokon
és püspökökön keresztül végzel.

Elhatározás: Ma egy tized Rózsafüzért ajánlok fel a papi hivatásokért.

Név szerint
2008. július 9. Évközi tizennegyedik hét - Szerda
P. Edward McIlmail, LC

Mt 10; 1-7
Összehívta tizenkét tanítványát, s hatalmat adott nekik, hogy kiűzzék a
tisztátalan lelkeket, és meggyógyítsanak minden betegséget, minden
gyengeséget. A tizenkét apostol neve a következő: Az első Simon, más néven
Péter, aztán testvére András, Zebedeus fia, Jakab és testvére János, Fülöp
és Bertalan, Tamás és Máté, a vámos, Jakab, Alfeus fia és Tádé, a kánai
Simon és a karióti Júdás, aki később árulója lett.
Ezt a tizenkettőt küldte Jézus, megparancsolva nekik: "A pogányokhoz vivő
utakra ne térjetek rá, s a szamariaiak városaiba ne menjetek be!
Forduljatok inkább Izrael házának elveszett juhaihoz! Menjetek és
hirdessétek: Közel van a mennyek országa!

Bevezető ima: Oly sokat tettél értem, Uram. Most szeretnék élni a
lehetőséggel, hogy veled töltsem az időmet és rád figyeljek. Tudom, hogy
mindig közel vagy és támogatsz engem. Add, hogy befogadjam szavaidat és
bátorításodat, és így jobban tudjam szeretni a körülöttem lévőket.

Kérés: Uram, adj erőt mindannak a megtételére, amire kérsz engem.

1. Kinevezve. Jézus kiválasztotta a tanítványait és megbízta őket
művének a kiteljesítésével. Urunk különös bizalmat mutat esendő emberi
lényünknek, amikor munkatársainak választ. Krisztus az Egyházon keresztül
ma is folytatja ezt a kinevezést . A pápa és a püspökök a vele való
közösségben hitelesen adhatják tovább Krisztus tanítását. De Urunk minket
is hív erre a küldetésre. Én is küldetésnek tekintem az életemet? Krisztus
tervében betöltött feladatnak?

2. Tévedhetetlen? Krisztus nem tömegével hívja a követőit. Egyenként, a
nevükön szólítja őket, ezért a Szentírás is felsorolja őket. De a
Krisztustól nyert hivatás nem egyenlő az üdvösséggel. Júdás árulása is
említésre kerül a szentírási részletben. Ez számunkra is figyelmeztető
jel. Azt gondolhatjuk: Én minden vasárnap járok misére, tehát üdvözülök
vagy Nem vagyok rossz ember, bizonyára meg vagyok mentve . Júdás árulása
azonban megmutatja, hogy mindenki eleshet. Előfordul, hogy én
tévedhetetlennek hiszem magam? Hogyan alakítja Krisztus hívása az én
mindennapjaimat?

3. Ahol a szeretet kezdődik. Jézus búcsúzó parancsa a tanítványaihoz ez
lesz: Menjetek tehát, tegyetek tanítványommá minden népet! (Mt 28; 19).
Egyelőre azonban arra kéri apostolait, hogy a saját népükre
összpontosítsanak. Mielőtt meg akarnánk menteni a világot, érdemes a
hozzánk közel állókra figyelni: a családunkra és szeretteinkre. Isten
mindannyiunkat egy egyedi helyre, egy különleges családba tett, hogy
segítsünk nekik lélekben növekedni. Ez nagyon nehéz feladat lehet, hiszen
különleges szeretetet kívánnak azok, akikkel állandóan együtt vagyunk. A
bizalmas viszony gyakran tiszteletlenséget szül. Azonban ha szeretni
tudjuk azokat, akik körülöttünk élnek, viszonylag könnyű lesz mindenki
mást is szeretni. Hogyan élem meg otthon az adakozó szeretetet? Hogyan
élhetek jobban?

Beszélgetés Krisztussal: Uram, te tudod, hogy néha a rokonaim viselkedését
a legnehezebb eltűrni. Hiszen előfordult, hogy a te rokonaid is azt
gondolták, hogy megzavarodtál (v.ö. Mk 3; 21). Tudom azonban, hogy mások
is problémás embernek tarthatnak engem. Mindannyian pontosan ismerjük
egymás hibáit. Segíts a körülöttem lévő emberek jó oldalait is meglátni és
megbecsülni. Segíts, hogy az otthonomban is a te apostolod legyek.

Elhatározás: Megteszek egy nagy szívességet egy családtagomnak.
______________________________
_________
Szeretettel várunk nyári táborainkba minden fiút és lányt, akik szívesen
töltenek el egy hetet jó társaságban. színes lelki és szórakoztató
programok közepette. Bővebb információ www.regnumchristi.hu weboldalon
található.
________________________________________
Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?

Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket,
azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik
missziós tevékenységeinket.
Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

________________________________________



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat levelezőlistája.
A Vándor Evangélium program ebben az évben a Szentírás évét segíti.

Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu

www.vandorevangelium.hu
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger