2008. július 17., csütörtök

Nemcsak a katolikusokat ragadja magával a pápa jelenléte Sydneyben

Nemcsak a katolikusokat ragadja magával a pápa jelenléte Sydneyben - helyszíni tudósítás






Horváth Árpád jezsuita atya beszámolt műsorunknak a Szentatya csütörtöki programjairól. A nagy lelkesedést kiváltó pápai programok, a különböző zenei, színművészeti előadások, barátságkötési alkalmak mellett a fiataloknak lehetősége nyílik a visszavonulásra, a csendes imára és elmélkedésre is az Ifjúsági Világtalálkozó hetében.

Antiochia Fesztivál Sydney-ben

Antiochia Fesztivál Sydney-ben
július 17. 15:28

Mintegy 550 résztvevővel zajlott július 15-én délelőtt a „BAMfest08” (Nagy Antióchia ünnep), amelyen az Antiochia közösséghez tartozók számos országból vettek részt.

A találkozó programjában közös éneklés, tanúságtételek és kereszténységünk spirituális gyökereiről szóló előadás szerepelt. A tanúságtételek sorában Bittsánszky János és Sári, a Magyarországról érkezett 6 fős csapat képviseletében arról beszélt, hogy a magyar ifjúság milyen lelki ajándékokat kapott azzal, hogy 14 évvel ezelőtt egy magyar csapat (8 fiatal, egy pap és egy házaspár) Ausztráliából elvitték Magyarországra ezt az ifjúsági lelkiségi mozgalmat.

A magyar fiatalok az Antiochia közösségekben megélt személyes élményeiket osztották meg a jelenlévőkkel.

Bittsánszky Sári/Magyar Kurír


© Híreink „Magyar Kurír” forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.

Napi sajtószemle

Napi sajtószemle

július 17. 9:21

A Magyar Nemzetben (5.o.) Joó István Tartozik, de nem fizet a kormány címmel emlékeztet rá: „Egy év alatt háromszor is bebizonyosodott, hogy a Gyurcsány-kormány hajlamos mélyen az intézményfenntartó egyházak zsebében felejteni a kezét, felrúgván a vatikáni megállapodáson alapuló egyházi közszolgálat-finanszírozás elveit. Bár a kormány palástolni próbálja, hogy hátrányosan megkülönbözteti az egyházak által átvállalt közfeladat-ellátást, a tények magukért beszélnek.” A cikkíró három konkrét esetet említ: tavaly másodszor is jogerősen pert nyert a Magyarországi Református Egyház az oktatási tárca ellen, miután nem hagyták annyiban, hogy a Magyar Bálint-féle oktatási tárca 2004-ben kizárta a gyógypedagógiai oktatás különféle területeit a közoktatási kiegészítő támogatás rendszeréből. A második és harmadik eset idén nyáron történt. Június elején az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentése megállapította, hogy 2005-re és 2006-ra vonatkozóan törvénytelenül számította ki az egyházi kiegészítő támogatást az oktatási tárca, ami miatt a költségvetés 2,7 milliárd forinttal adósa az iskolafenntartó egyházaknak. Az Alkotmánybíróság pedig Semjén Zsolt, Salamon László (KDNP) és Balsai István (Fidesz) beadványára eltörölte a közoktatási törvény azon részét, amely ellentmondott az egyházi és az állami oktatási intézmények közötti egyenlő finanszírozás elvének. Joó István úgy látja: az egyházak már túljutottak azon a 2006-os csalóka érzeten, hogy Hiller István oktatási miniszterben Magyar Bálintnál „üdítőbb tárgyalópartnerre leltek.”

A Magyar Nemzet (Irodalmi estek… 14.o.) közli, hogy a ferences rend műemlékké nyilvánított nagyatádi kolostorában irodalmi összeállításokkal szeretnék emlékezetessé tenni a Biblia évét. A csütörtökönkénti biblia-magyarázatokat Dsida Jenő, Petőfi Sándor, József Attila, Reményik Sándor, Török Sophie, Wass Albert és Szepes Mária versei kísérik.

A Heti Válasz (Magándetektív… 14.o.) ismerteti Szabó Tamásnak, a Mária Rádió elnökének a hallgatókhoz írt levelét: „Ha a Te ismerőseid megismerik és hallgatják a Mária Rádiót, az már egy komoly lépés Isten felé, s egy komoly apostoli tett tőled, segítség Máriának, hogy Jézushoz vezessen lelkeket.” A lap megemlíti azt is, hogy Szabó Tamás volt az Antall-kormány privatizációs minisztere, jelenleg pedig egyik tulajdonosa a HospInvest-csoportnak, cége, az Ispotály Kft. révén.

A Népszabadság (13.o.) „Öko-barátok” a kolostorból címmel számol be arról, hogy a győri Révai Miklós Gimnázium diákjai partneriskolájuk, a münsterschwarzachi Egbert Gimnázium csoportjával az ottani apátságban tanulmányozták az energia környezetbarát előállításának módozatait. Fidél atya, az apátság korábbi elöljárója emlékeztetett rá: „Gyermekkoromban még nem kellett arra gondolnunk, hogy védjük a természetet, mert magától értetődő volt, hogy együtt élünk vele.” Fidél atya a 2001-es jubileum alkalmából – a kolostor 1901-es újjáépítésére emlékezve – a bencés szellemiséghez híven tervezte el ennek megünneplését. Emlékműállítás helyett nagyobb szabású, a jövőre is kiható ötletet vetett fel: az azóta már megvalósult ökoprojektet. Ennek legfontosabb eleme az apátság szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése, majd megszüntetése. A szomszédságban működő iskola diákjait környezettudatos életmódra nevelik: számukra már természetes a szelektív hulladékgyűjtés és az ivóvízzel való takarékoskodás is. A szerzetesek, a tanárok és a falu (Schwarzach am Main) vezetői egyaránt bekapcsolódtak a korszerű projektbe. A számtalan segítő és támogató mellett akadtak kritikusok is, akik észrevételeikkel rámutattak az esetlegesen felmerülő problémákra, segítve azok megoldását. Mára elérték céljukat: előállítják az egész apátság számára elegendő villamos energiát, a felesleget pedig visszajuttatják az ország hálózatába, így törlesztik három és félmillió eurós adósságukat. Az összeállításból kiderül az is: az apátság gazdasági épületeire már 2001-ben felszerelték az első napkollektorokat. Emellett az apátság saját mészárszéket, tejüzemet, pékséget működtet, de a bencés szerzetesek nyomdát is alapítottak.

Magyar Kurír


© Híreink „Magyar Kurír” forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.

Megkezdődött a pápa hivatalos programja Ausztráliában

Megkezdődött a pápa hivatalos programja Ausztráliában
július 17. 12:04

Kevin Rudd ausztrál miniszterelnök és Michael Jeffery államfő szívélyesen köszöntötte XVI. Benedek pápát a a sydney-i kormányépületben tartott hivatalos fogadási ünnepségen, amely helyi idő szerint reggel 9 órakor kezdődött.

A díszlövésekkel és a Szövetségi Gárda felvonulásával kezdődött ünnepségen a kormányfő „a béke apostolaként", a „remény hírnökeként" és „a világ szegényeinek szószólójaként" üdvözölte a Szentatyát – írja a CNA.

A pápa ezután beszédet mondott, amelyben elismerően szólt az ausztrál kormánynak az őslakosokkal kapcsolatos politikájáról: a velük szembeni igazságtalanságok feltárásáról és a békéltető törekvésekről.

Az ünnepélyes fogadás után – amelyen az ausztrál bíborosok és a maronita egyház képviselői is részt vettek – a Szentatya ellátogatott az Észak-Sydneyben található Mary MacKillop Emlékkápolnába, ahol a névadó által alapított női szerzetesrend elöljáróival találkozott.

Magyar Kurír


© Híreink „Magyar Kurír” forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.

Tánccal, énekkel köszöntötték Benedek pápát

Tánccal, énekkel köszöntötték Benedek pápát
július 17. 12:38

Július 17-én délután a civil és politikai személyiségekkel való találkozás után a helyi őslakosság és a világtalálkozóra érkezett fiatalok köszöntötték a Szentatyát. Barangarooban mintegy 150 ezerre, a környékbeli településeken lévőkkel együtt pedig 500 ezerre tehető a fiatalok száma.


Helyi idő szerint 14.35-kor a pápa autóval a Rose Bay-i mólóhoz érkezett, ahol az ausztrál őslakos népesség idős vezetői hagyományos táncokkal és dalokkal köszöntötték őt. Az énekeket helyi, illetve Óceánia őslakosainak különböző nyelvein és bennszülött nyelvjárásaiban adták elő.

Ezt követően a pápa Tarcisio Bertone, George Pell és Stanisław Ryłko bíborosokkal a Sydney 2000 nevű hajóval a barangarooi mólóhoz utazott, ahol a fiatalok kirobbanó lelkesedéssel fogadták. A Sydney 2000-t hajóraj kísérte fiatalokkal a fedélzeten egészen a kikötőig, ahová 15.30-kor érkeztek meg.

Itt ausztrál és óceániai őslakos fiatalok ősi, hagyományos dalokkal és a „Tu es Petrus” énekkel köszöntötték a Szentatyát. Ezután George Pell bíboros, Sydney érseke, Philip Edward Wilson, az Ausztrál Püspöki Konferencia elnöke, valamint Stanisław Ryłko mondtak köszöntő szavakat, majd a Szentatya beszédet mondott a fiataloknak.

Magyar Kurír

Képek: Radio Vaticana


© Híreink „Magyar Kurír” forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.

Személyi változások a Nyitrai és a Nagyszombati Egyházmegyében

Személyi változások a Nyitrai és a Nagyszombati Egyházmegyében
július 17. 10:16

Kolon községbe Kondé Pál esperes helyébe plébánosként Jozef Markovičot helyezték. Bart és Kőhídgyarmat egyházközségeibe Henrich Neviďanský személyében, aki a lengyelországi bencésekhez távozó Nagy Gábort váltotta fel.



A nemesócsai plébánia lelkipásztori ellátását Simek Sándor atya végzi majd, aki Varga Róbert volt keszegfalvai lelkipásztortól veszi át a nemesócsai egyházközség irányítását.

Pázmaneum/Magyar Kurír


© Híreink „Magyar Kurír” forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.

Fiatalok egy soknemzetiségű és kultúrájú városban

Fiatalok egy soknemzetiségű és kultúrájú városban
július 17. 9:05

Ausztrália már kb. 220 éve, fogadja az otthont kereső különböző nemzetiségű népcsoportokat. Sydney-t nyugodt szívvel lehet az ausztráliai multikulturális élet központjának tekinteni. Hiszen a város 180 különböző népcsoportnak biztosit otthont, ebből adódóan 140 nyelvet beszélnek a itt.


„Habár katolikus kezdeményezés az Ifjúsági Világtalálkozó, de nyugodtan állíthatom, hogy a különböző vallásokra is pozitív hatással van ez a rendezvény” – mondta tavaly a sydney-i zsidó hitközség képviselői előtt a találkozó főszervezője Anthony Fisher püspök.

A városban jelen levő különböző kultúrák magukkal hozták a saját vallásukat és filozófiájukat. Ebből adódóan nem csoda, ha Sydney-ben számos mecsetet, zsinagógát, templomot találunk, amelyek az emberek közti békés együttélésről tanúskodnak.

A bevándorlókat tekintve, a kínai nép a legtöbb lelket számláló etnikum. Ők még annak idején aranylelőhelyeket keresve vertek gyökeret a szigetállamban.

Az iszlám halászok és kézművesek a 16. században munka reményében érkeztek Ausztráliába. Az iszlám tevehajcsárok Afganisztánból érkezve hozták be az áruikat és az értékes javakat. Ez volt az egyedüli mód hajdanán, hogy a végtelen, száraz és forró ausztráliai útvonalakon keresztül szállítsák portékáikat.

A békés együttélés persze nem volt mindig jellemző: az anglikán telepesek a buddhizmust, konfucianizmust, a taoizmust, ugyanúgy nem ismerték el, mint az ausztrál őslakosok természeti vallását és spiritualitását sem.

A 20. század elején az ”Ausztrália csak a fehéreké”- politikai hullám jellemezte a földrészt.
Jelenleg Ausztrália több mint 3 évtized óta újból a sokféle kultúra és sokféle vallás egységét képviseli. A II. Világháborút követően ismét sok bevándorló érkezett az országba. Míg a Nagy Britanniából érkező bevándorlók száma csökkent, az ázsiai, afrikai, távol-keleti bevándorlók száma jelentősen megnőtt. Mindez kihat az ausztrál társadalom vallási összetételére. Ebből adódóan a nem keresztény vallásokhoz tartozó személyek száma megduplázódott, de a keresztény egyházak jelenléte Ausztráliában 65 % tehető.

Ausztrália jelentős pozíciót foglal el a vallások közötti párbeszéd terén. Válaszként a radikális iszlám terrorizmusra az Ausztrál-Indonéz Közösség három éve, az ázsiai – csendes óceáni térségben vallások közti párbeszédet folytat. Ebben a közösségben részt vesznek a jobbára keresztény Új-Zéland, a katolikus Fülöp-szigetek, a buddhista országok, mint Thaiföld és Kambodzsa is.

XVI. Benedek pápa látogatása alkalmával találkozik az ausztráliai vallások magas rangú képviselőivel. A katolikus fiataloknak pedig lehetősége lesz arra, hogy megismerkedhessen más, nem keresztény fiatalokkal is.

Magyar Kurír

Forrás: KNA



© Híreink „Magyar Kurír” forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.

A Teremtés szépségére és jóságára, az Isten képére teremtett ember


A Teremtés szépségére és jóságára, az Isten képére teremtett ember felelősségére hívta fel a figyelmet a Szentatya a fiatalokhoz intézett beszédében


Mily nagy öröm, hogy itt üdvözölhetlek benneteket Barangarooban, Sydney csodálatos öblében, ahol a híres híd és az Operaház látható – kezdte beszédét a pápa. Majd utalt arra, hogy a világ minden részéről érkeztek fiatalok, csatlakozva az ...»

Katekézis, Ifjúsági Fesztivál, koncertek Sydney-ben

Katekézis, Ifjúsági Fesztivál, koncertek Sydney-ben
július 17. 10:08

Szerdán megkezdődött az a háromnapos programsorozat az ausztrál városban, amellyel a fiatalok felkészülnek a szombati imavirrasztásra a Szentatyával. Nyelvi csoportokban hallgatják meg a katekéziseket az ifjú zarándokok, de megnyílt az Ifjúsági Fesztivál is, amelyen az őket érintő aktuális kérdésekről beszélgetnek.

A fórumon Christoph Schönborn bíboros, bécsi érsek a teremtésről és az evolúcióról tart előadást, a kerekasztal-beszélgetésen Christopher West teológus szól a szexualitásról. A vallásközi párbeszédről vitatkozik a katolikus Michael Fitzgerald érsek, egyiptomi apostoli nuncius, az iszlám képviseletében Abdullah Patel mufti, valamint zsidó részről Knoll rabbi.

A fesztiválon 450 kiállítás, zenei koncert és vitafórum várja a fiatalokat: a legnagyobb érdeklődésre számot tartó témák: a nők helyzete, a millenniumi célkitűzések, az emberkereskedelem, és a Da Vinci kód. A pápa tiszteletére a sydneyi kikötőhíd oszlopfőinél diaképeket vetítenek XVI. Benedekről, illetve a találkozó nyitóüzeneteit jelenítik meg.

A szervezőknek összesen 25 millió adag ételt, italt és takarókat kell biztosítaniuk a zarándokoknak.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír


© Híreink „Magyar Kurír” forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.

A pápa találkozása a kígyóval, a koalával és a kenguruval

A pápa találkozása a kígyóval, a koalával és a kenguruval
július 17. 11:13

Pihenése utolsó napján XVI. Benedek közelről tekintett meg néhány ausztrál őshonos állatot, köztük egy kígyót, egy koalát, egy kengurut és egy kis krokodilt.



A Szentatya nem tudta megállni, hogy meg ne simogassa a selymes szőrű koalát. A kígyóval már jóval óvatosabban bánt... Az ausztrál papagáj is személyesen megismerkedhetett a pápával. (Nagyításhoz kattintson a képekre!)

Magyar Kurír

Képek: thisislondon.co.uk


© Híreink „Magyar Kurír” forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.

Ausztrália őslakosai

Ausztrália őslakosai
július 17. 15:58

Az ausztrál bennszülöttek (aborogin) kultúrája több mint 40 ezer éves, de más források szerint a sziklarajzaik már közel 175 ezer évesek. Az első emberek a kutatások szerint Délkelet-Ázsiából, Indonéziából érkeztek a földrészre. Vadászó-halászó és gyűjtögető életmódot folytattak. Az őslakosságot kezdetben több mint 70 különálló népcsoport tette ki, akik több mint 600 különböző nyelvjárást beszéltek. Ma ezek közül körülbelül 200-at beszélnek.



Az ausztrál őslakosok sorsa az angolok partraszállásával pecsételődött meg: az angolok elüldözték a bennszülötteket ősi földjeikről, Ausztrália mezőgazdasága és ásványkincsei az angliai ipari forradalmat szolgálták.

1901. január 1-jén a brit fennhatóság alá tartozó ausztrál kolóniák egyesülésével létrejött az ausztrál nemzet, habár az erős kulturális és törvényi kapcsolat megmaradt Angliával. Az őslakosok és a betelepülők között azonban semmiféle olyan szerződés megkötésére nem került sor, amely a bennszülöttek ősi területeire vonatkozó jogokat elismerte volna.

A telepesek által behurcolt európai betegségek és a kegyetlen népirtás következtében az őslakosság 1 millióra becsült lélekszáma közel 30 év alatt 30 ezerre csökkent. A bennszülöttek szegénysége fokozódott, és sem jogilag, sem politikailag nem voltak egyenjogúak a fehérekkel. A kormányzat az 1950-es években nyíltan a bennszülött identitás csökkentésére törekedett, s csak az 1967-ben született nemzeti referendum óta részesül a bennszülött lakosság a fehérekkel egyenlő elbírálásban a népszámlálásokon. Számos olyan törvényt is hatályon kívül helyeztek, amelyek hátrányos megkülönböztetést jelentettek számukra, állami juttatásokban részesülhettek és a szavazati jogot is megkapták. Ennek ellenére életkörülményeik mit sem javultak, várható élettartamuk húsz évvel rövidebb, mint a fehéreké, tanulási és munkavállalási lehetőségeik korlátozottak.

Jelentős előrelépést jelentett az őslakosság számára az 1976. évi földtörvény, amelynek köszönhetően bizonyos területek az őslakosok kezére kerültek. A bennszülöttek által lakott területeken elhelyezkedő nemzeti parkokat az ausztrál állam az őslakosokkal közösen vezeti. Az Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Parkot, illetve a Kakadu Nemzeti Park egy részét az ausztrál kormány az őslakos földtulajdonosoknak adományozta, s a nemzeti parkokat a felügyeleti szervekkel együttműködve az őslakos többségű vezetőség irányítja.

A nyolcvanas években felerősödtek hagyományőrzési törekvések, a bennszülöttek egyre határozottabban követelték, hogy ápolhassák kultúrájukat, s használhassák nyelvüket. Ma már van aborigin újság, tévé, rádió, táncszínház, múzeum, jogsegélyszolgálat és honlap is.

Magyar Kurír

Forrás: www.geografia.hu

Kép: www.geografia.hu

© Híreink „Magyar Kurír” forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.

Evangélium

2008. július 17. - Csütörtök

Jézus egy alkalommal így fejezte be tanítását: Jöjjetek hozzám mindnyájan,
akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítlek titeket!
Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és
alázatos szívű és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, s az én
terhem könnyű.
Mt 11,28-30

Elmélkedés:

Mily' sokféle vonzás erőterében élünk mi, emberek! Hányféle érzés és
szándék vezet minket mások felé! Sokszor csak a saját érdekeinket nézzük
és a magunk hasznát vagy boldogságát keressük. Sokszor az önzés húzódik
meg láthatatlanul kapcsolataink mögött. Máskor a természetes szülői,
gyermeki vagy hitvestársi szeretet érzése segít minket. Vajon mindemellett
megérezzük-e Jézus természetfeletti szeretetének vonzását? Vajon át
tudja-e törni ez az erő, ez az isteni hívás önzésünk határait? Vajon
engedelmeskedek-e ennek a szelíd, gyengéd vonzásnak? Jöjjetek hozzám
mindnyájan - mondja Jézus. Hívása nekem is szól.
(Horváth István Sándor)



Imádság:

Legszentebb Szentháromság, három Személyben egy Isten, szilárd hittel
vallom, hogy jelen vagy. Mély alázattal imádlak téged, minden erőmből
dicsérlek és magasztallak téged. Hálát adok neked, ó bőkezű Isten, szívem
mélyéből mindazon kegyelmekért, amelyeket bármikor is kaptam tőled. A te
végtelen jóságod óvott meg ez éjjel minden bajtól, és ismét új napot
ajándékozott nekem. Hogyan mutathatnám ki jobban hálámat, ó Legfőbb Jó,
mint azzal, hogy ezen a napon egyedül neked szolgálok? Tehát egyedül neked
ajánlom minden gondolatomat, szavamat, tettemet és szenvedésemet. Áldd meg
mindezt, ó Szent Isten, hogy megszentelje őket isteni Szereteted, s hogy a
te dicsőségedre és az én üdvösségemre lehessenek.
______________________________

Csak a szeretet

Csak a szeretet

2008. július 17. Évközi tizenötödik hét - Csütörtök

P. Matthew Green, LC

Mt 11: 28-30

Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, s akik terhet hordoztok - én megkönnyítlek titeket. Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű, s megtaláljátok lelketek nyugalmát. Az én igám édes, és az én terhem könnyű."

Bevezető ima: Uram, hiszek benned. Hiszem, hogy mindig és mindenütt figyelsz rám és vezetsz engem. Remélek és bízom benned, mert tudom, hogy sose vezetsz rossz útra, ha engedelmes vagyok és hallgatok rád. Szeretlek, amiért oly türelmes és jó vagy velem, és szeretnék napról napra hűségesebb lenni hozzád.

Kérés: Szelíd és alázatos szívű Jézus, alakítsd szívemet a tiédhez hasonlóvá.

1. Ketten könnyebb. Jézus szavai majdnem ellentmondásosnak tűnhetnek. Nemrég még azt mondta, hogy vegyük fel a keresztünket és kövessük Őt, most pedig azt ígéri, hogy leveszi vállunkról a terheinket. Az ellentmondás azonban látszólagos. Valóban nehéz a keresztünket hordozni, de tudjuk, hogy sose vagyunk egyedül ebben a küzdelemben. Minden embernek meg kell küzdenie a nehézségeivel és szenvedéseivel, akár a világtól, akár Krisztustól jön a próbatétel. Ha Krisztus keresztjét hordozzuk, akkor Ő viszi a teher nagy részét, nekünk adja önmagát és az örök élet ígéretét. Minden szent tanúsítja, hogy a szentté-válás útja nehéz, de Isten bőven kárpótol ezért a nehézségért. Ő valóban nyugalmat ad a lelkünknek, és könnyű terhet.

2. Isteni visszafogottság. Nem sokkal ezelőtt Jézus még erős szavakkal kárhoztatta azokat, akik visszautasították a hitet, most mégis azt mondja, hogy szelíd és alázatos szívű. Valódi ellentmondás azonban itt sem áll fenn. Jézus, mint Isten mindenható, mégis irgalmas velünk és keresi felénk a kapcsolatot. Amikor az Ószövetségben Izrael népe Egyiptom elhagyása után fellázad Isten ellen, Ő betegséggel, halállal és száműzetéssel büntette őket. Jézus, aki az Újszövetségben megvetéssel, ellenkezéssel, hitetlenséggel és végül igazságtalan kivégzéssel néz szembe, csak azért korholja ellenségeit, hogy közelebb hozza őket a párbeszédhez. Bűneik bocsánatáért könyörög még akkor is, amikor keresztre szegezik és gúnyolódnak a szenvedésén. Nem azért jött, hogy elítélje a világot, hanem hogy megváltsa a világot. Ő tényleg szelíd és alázatos.

3. Jézus, a példaképünk. Krisztus nem azért mondja ezekez a dolgokat, hogy önmagát dicsőítse, hanem hogy közelebb kerülve hozzá egyre inkább hasonlítsunk rá. „Tanuljatok tőlem”- mondja, és mennyire szükségünk van erre! Eljött, hogy értünk szenvedjen, hogy hordozza bűneink terhét, hogy elnyerje számunkra a megváltást. Minden lehetőséget megragad, hogy kapcsolatba lépjen velünk. Csak másokért használja isteni erejét, még azokért is, akik ellene vannak. Türelmes és kegyelmes, és mindig segít, hogy hűségesek lehessünk az Atyához. Milyen bonyolult lehet számunkra, hogy kövessük a példáját abban, ahogyan másokkal bánunk! Egyedül biztosan nem sikerül. Menjünk hozzá, hogy Ő vezessen a példájával és erősítsen a kegyelmével.

Beszélgetés Krisztussal: Jézus, Uram és Istenem! Köszönöm szeretetedet és azt a fáradhatatlan buzgalmat, amivel az üdvösségre akarsz elvezetni bennünket. Köszönöm kegyelmedet, mely segít, hogy lelkem békében, reményben és örömben legyen; támaszt nyújt a mindennapokban és megkönnyíti a saját hibáim és problémáim keresztjét. Segíts tanulnom tőled, hogy úgy szeressek, ahogyan azt te megérdemled, és mindig a legtisztább szándékkal forduljak embertársaim felé.

Elhatározás: Ha a mai nap során érzem keresztem súlyát, egész szívemmel Krisztus felé fordulok, és tőle fogok kérni erőt és vigaszt.


Szeretettel várunk nyári táborainkba minden fiút és lányt, akik szívesen töltenek el egy hetet jó társaságban. színes lelki és szórakoztató programok közepette. Bővebb információ www.regnumchristi.hu weboldalon található.


Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?

Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket.

Missio Christi Alapítvány

Adószám: 18254589-1-43

CIB Bank 11100908-18254589-10000001


--~--~---------~--~----~------
------~-------~--~----~
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat levelezőlistája.
A Vándor Evangélium program ebben az évben a Szentírás évét segíti.

Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu

www.vandorevangelium.hu

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger