2008. augusztus 20., szerda

Imádkozzunk együtt Szent István ünnepén!

Imádkozzunk együtt Szent István ünnepén!
augusztus 20. 8:30

Erdő Péter bíboros és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai mutatják be a Szent István-napi ünnepi szentmisét a budapesti Szent István-bazilika előtti téren augusztus 20-án 17 órakor. A szentbeszédet Majnek Antal munkácsi megyéspüspök mondja.

A Szent Jobbot reggel 8 órakor helyezik ki tiszteletadásra a Szent István-bazilikában. Délelőtt 10 órakor Ternyák Csaba egri érsek mutat be szentmisét a bazilikában.

Az ünnepi szentmise és az azt követő országos Szent Jobb-körmenet a bazilika előtti téren délután 5 órakor kezdődik. A szentmisét Erdő Péter bíboros mutatja be, a szentbeszédet Majnek Antal munkácsi megyéspüspök mondja.

A körmenetben a Szent Jobb előtt az Apostoli Szentszék által elismert szerzetes- és lovagrendek, az apostoli élet társaságai, valamint a plébániák zarándokcsoportjai vonulhatnak. A rendezők kérik: részvételi szándékukat jelezzék a Szent István-bazilika címén. (1051 Budapest, Hercegprímás u. 7. Tel.: 1/317-2859, fax: 1/338-2151)

A szentmisékre és a Szent Jobb-körmenetre mindenkit szeretettel várnak.

Esztergom–Budapesti Főegyházmegye/Magyar Kurír


© Híreink „Magyar Kurír” forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.

Csoda

Csoda
augusztus 20. 6:00

Hát nem elég csoda, hogy ez a nemzet újra és újra feltámadott, és mindig feltámadott? Hogy mindig akadt apostol, amikor kellett, és mindig akadtak lelkes hívő seregek, akik hittek a magyarság feltámadásában?

Wass Albert

Kép: www.budapest-photo.hu


© Híreink „Magyar Kurír” forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.
„Nagyon teherbíró az az alap, amit fölépített”
Erdő Péter bíboros Szent Istvánról
9:00
Szent István szobra Pécsváradon ; Borsos Miklós alkotása (1969)Államalapító szent királyunk ünnepének előestéjén arról kérdeztük Erdő Péter bíborost, hogy milyen üzenetet hordoz Szent István király alakja a ma emberének, hívőnek és nem hívőnek.
Imádkozzunk együtt Szent István ünnepén!
8:30
Erdő Péter bíboros és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai mutatják be a Szent István-napi ünnepi szentmisét a budapesti Szent István-bazilika előtti téren augusztus 20-án 17 órakor. A szentbeszédet Majnek Antal munkácsi megyéspüspök mondja.
Tudta-e, hogy...
a Magyar Kuríron egyházmegyék szerint is kereshet híreket?
További hírek, tudósítások
Jézus Szíve német és román nyelvű személyi plébánia - Kálvária templomRomán katolikus zarándokcsoportot fogadott Erdő Péter bíboros
augusztus 20. 10:30

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegyéhez tartozó Szatmárnémetiből érkezett, mintegy 40 fős csoport augusztus 19-én délután látogatott a budavári Prímási Palotába.
Átadták a Szent István-díjat Székesfehérváron
augusztus 20. 8:00

Ötödik alkalommal került sor a Szent István-díj és -emlékérem átadására Székesfehérváron augusztus 19-én, kedden 18 órakor. Az idei díjazott Tóth Mihály professzor, aki évtizedeket töltött a műszaki felsőoktatásban. Az elismerést minden évben olyan székesfehérvári személyiség kapja, aki sokat tett elsõ királyunk életművének folytatásáért és ezért a város lakossága elé példaként állítható.
Összetörték a pécsi ókeresztény kápolna üvegtetejét
augusztus 19. 17:57

Feltehetően motorral ugrattak rá Pécsett a IV. századi ókeresztény emlékeket bemutató látogatóközpont golyóálló üvegtetejére.
Megjelent a Stáció vallási magazin legfrissebb száma
augusztus 19. 17:36

Ajánló az augusztus-szeptemberi szám tartalmából:
Mielőtt templomba indulnánk, érdemes előre tájékozódni
augusztus 19. 17:13

Összesen körülbelül 300 villamos, troli- és autóbuszvonal van Budapesten, túlnyomó részük menetrendje, számozása vagy útvonala a közeljövőben megváltozik. A változások egy részét már augusztus 21-től bevezetik, de számos módosulás csak szeptember 6-tól lép életbe.
Új parancsnok a Svájci Gárda élén
augusztus 19. 15:50

A Vatikán keddi közlése szerint a 36 éves Daniel Rudolf Anrig a Pápai Svájci Gárda új parancsnoka.
Görög Katolikus Ruszin Hagyományőrző Nap
augusztus 19. 15:18

Az elmúlt évekhez hasonlóan – a Hejőkeresztúri Ruszin Kisebbségi Önkormányzat és a helyi Görög Katolikus Egyházközség szervezésében – idén is megrendezik a görög katolikus ruszin múltat felidéző hagyományőrző napot augusztus 23-án, szombaton.
Hármas ünnep Kiskunhalason
augusztus 19. 14:40

Nagyboldogasszony ünnepén Fülöp Ernő kiskunhalasi plébános megáldotta a Lourdes-i barlangot, ismertette a templomot érintő pápai dekrétum tartalmát, és bemutatta az új káplánokat.
Az MKPK Iustitia et Pax Bizottságának nyilatkozata a grúziai válsághelyzetről
augusztus 19. 13:29

Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Iustitia et Pax Bizottsága az alábbi nyilatkozatot juttatta el a Magyar Kurír szerkesztőségének a Grúziában kialakult válság kapcsán.
Szlovéniába látogat Pápai Lajos püspök
augusztus 19. 12:52

Szent István király ünnepén a győri megyéspüspök Tomislav Šantak plébános meghívására Szent István-napi ünnepségen részt vesz a szlovéniai Lendván.
São Paulóba látogatott Várszegi Asztrik főapát
augusztus 19. 12:20

A magyar bencések által 1954-ben alapított São Pauló-i Szent Gellért Apátságban augusztus 11-től 24-ig általános vizitációt tart Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, a Magyar Bencés Kongregáció prézese.
Meggyilkoltak egy kármelita szerzetest Indiában
augusztus 19. 10:13

A 38 éves szerzetest különös kegyetlenséggel ölték meg augusztus 16-án éjjel, amikor egy faluba igyekezett vasárnapi szentmisét tartani. A hyderabadi érsek az országban a katolikusok elleni növekvő erőszakra hívja fel a figyelmet.
40 éves a Sant'Egidio Közösség
augusztus 19. 9:41

Szeptember 27-én délután 5 órakor a Szent Egyed Közösség alapításának 40. évfordulója alkalmából ünnepi szentmisét mutat be Erdő Péter bíboros Budapesten a Váci utcai Szent Mihály-templomban.
Súlyos értékválsággal küzd a posztkommunista világ
augusztus 19. 9:07

A Balatonfüreden zajló missziológiai világkongresszus résztvevői vasárnap budapesti katolikus és protestáns templomokban istentiszteleten vettek részt, találkoztak a helyi közösségekkel. Hétfőn Tomka Miklós, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem professzora vitaindító előadásával kezdődött az augusztus 23-ig tartó tudományos tanácskozás.
A fiatalok konkrét elképzelésekkel érkeztek az Ifjúsági Világtalálkozóra
augusztus 18. 17:52

A sydney-i Ifjúsági Világtalálkozóra érkező fiatal zarándokok egy tanulmány szerint világos elképzelésekkel és reményekkel indultak útnak a világesemény helyszínére.
Ünnepélyes bibliaosztás megyei és városi intézményeknek Székesfehérváron
augusztus 18. 17:15

Szent István országfelajánlásának évfordulóján koncelebrált szentmisét mutatott be Spányi Antal megyéspüspök, Takács Nándor nyugalmazott püspök és Székesfehérvár papsága a bazilikában. A nagyszámú hívősereg mellett megyei és városi vezetők, valamint a pártok képviselői is jelen voltak a szentmisén.
Tűzbiztos bunkerbe kerülnek a vatikáni kéziratok
augusztus 18. 16:15

A Vatikáni Könyvtár felújítása során a kéziratok számára tűzbiztos bunkert, az értékes papirusztöredékek tárolására klimatizált termet alakítanak ki.
Kápolnamegáldás és nagycsaládosok köszöntése
augusztus 18. 15:34

Veres András szombathelyi megyéspüspök, aki a liget kisvasútján érkezett a helyszínre, augusztus 16-án Szent Ilona tiszteletére szentelte az erdei kápolnát Gyöngyösfaluban, a Holdfény Ligetben.
Texasban fegyvert viselhetnek a tanárok
augusztus 18. 13:10

Az egyesült államokbeli Texas egyik iskolai körzetében egy új szabályozás szerint a tanárok és az iskola alkalmazottai fegyvert hordhatnak magukkal.
Az Istenszülő mennybevételének búcsúja Máriapócson
augusztus 18. 12:33

Augusztus 17-én 10 órakor Kocsis Péter Fülöp hajdúdorogi görög katolikus
megyéspüspök tartotta a Nagyboldogasszony ünnepi főbúcsút Máriapócson.
Acta Missiologiae – missziós folyóirat indul
augusztus 18. 11:22

Az augusztus 17-én, vasárnap Balatonfüreden kezdődött missziológiai kongresszus adta az utolsó lendületet egy új folyóirat indításához. Az évente egy alkalommal – angol nyelven – megjelenő Acta Missiologiae Közép- és Kelet-Európa missziós tevékenységét bemutató fórum kíván lenni.
Papszentelés Nagyboldogasszony ünnepén Esztergomban
augusztus 18. 10:18

Mária mennybevételének ünnepén, augusztus 15-én Erdő Péter bíboros az esztergomi bazilikában pappá szentelte Györök Tibor diakónust.
Megkezdődött a missziológiai világkongresszus Balatonfüreden
augusztus 18. 8:07

A Nemzetközi Missziológiai Társaság XII. közgyűlése ünnepi ökumenikus istentisztelettel kezdődött augusztus 16-án Balatonfüreden. Philomena Mwaura, a világszervezet elnöke üdvözölte az öt kontinens 48 országából érkezett 275 résztvevőt.
Különösképpen imádkozom az elhunytakért
augusztus 18. 7:15

A grúziai konfliktusról, az etnikai kisebbségek helyzetéről és a közlekedési morálról szólt a vasárnapi Úrangyala-imádság alkalmával XVI. Benedek pápa.
Miről olvashatnak a Keresztény Élet legújabb számában?
augusztus 16. 13:10

Ajánló a lap augusztus 17-i számából
tovább

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger