2008. augusztus 27., szerda

Három nép zarándoklata Szlovéniában

Három nép zarándoklata Szlovéniában
augusztus 27. 10:10

A brezjei Mária-kegyhelyen tartották augusztus 23-án, szombaton a minden évben különböző helyszíneken megrendezésre kerülő zarándoklatot, amelyre az olasz Friuli, az osztrák Karintia tartomány katolikusai és a szlovén hívek gyűlnek össze.

A Szent Pál-év alkalmából létrehívott kezdeményezés a Népek Apostolára és tanítására irányította a résztvevők figyelmét. A találkozón elmélyítették a következő szentírási idézetet: „Ki ragadhat el minket Krisztus szeretetétől?”, amelyből új pasztorációs lendületet és a barátság, a testvériség és az osztozás megújult elkötelezettségét merítették. A zarándoklatot közvetlenül az udinei, a ljubljanai és a gurk-klagenfurti egyházmegye szervezi, de a határos egyházmegyék püspökeinek és híveinek is minden évben felajánlják a lehetőséget a közös imára, a lelkipásztorok meghallgatására, a jelenlévő egyházmegyei csoportokkal és közösségekkel való párbeszédre.

A zarándoklat hagyományát 26 évvel ezelőtt Alfredo Battisti, akkori udinei érsek teremtette meg a vasfüggöny miatt megosztott népek közötti kiengesztelődés jeleként. Az idei zarándoklat házigazdája a Szlovéniában található Segítő Szűz Máriának szentelt brezjei szentély volt. XVI. Benedek pápa első szlovéniai látogatása alkalmával 2006. május 17-én felkereste a kegyhelyet, ahol imádkozott.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Kép: boldts.net


© Híreink „Magyar Kurír” forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.

„Minden embernek szüksége van Krisztusra”

„Minden embernek szüksége van Krisztusra” – a Rimini Meeting az emberi élet távlataiban
augusztus 27. 17:05

A Rimini Meetingen olyan témák és kérdések kapnak visszhangot, amelyek ma a legnagyobb kihívást jelentik az ember számára. A harmadik napon, a büntetésvégrehajtásról szóló kiállítás kapcsán rendezett találkozón Angelino Alfano igazságügyminiszter mellett részt vett két börtönviselt fiatal is, akik megrázóan beszéltek saját tapasztalatukról.



A politikus feltette a kérdést: egy lényegében laikus államban milyen lehet a kapcsolat az igazságosság és az irgalom között. Mivel az ember nem képes megváltani önmagát, ezért segíteni kell az elítélteket, – mondta – hogy olyan közösséggel találkozzanak, amelyik segít felfedezni jobbik énjüket.

Egy másik, az egészségüggyel foglalkozó kiállítás kapcsán, amelynek címe „Az élet minősége - mérni a végtelen utáni vágyat? ” Giancarlo Cesana, a CL egyik vezető személyisége, aki maga is orvos, így fogalmazott: Az életet és az élet minőségét nem mérhetjük. Az élet misztérium, a végtelenből fakad és a végtelenbe mutat. Hogyan mérhetnénk a végtelent? Az ember élete, személye nem véges tényezők összessége, hanem egészen más. Az élet túlmutat az emberen. Minden ember főszereplő, még a beteg is. A kereszténység ezt képviseli, és ez ma határozott elutasításra talál. Az egészség fontos, de egy valami még fontosabb, és ez az üdvösség. Ha valaki beteg is, de megváltva érzi magát, akkor mindene megvan…

Óriási érdeklődés kísérte két Afrikában élő keresztény tanúságtételét. A Burundi angyalaként ismert Margeruite Barankitse által alapított Maison Shalom (Béke háza) több mint 10.000 gyermekről gondoskodik. Vicky Aryenyo Ugandában szervezte meg a járványos betegségek áldozatainak és árváinak segítését. Hiteles és lebilincselő módon mutatták meg, hogy az igazi főszereplő az, aki tarozik Valakihez, aki megéli a Végtelennel való kapcsolatot. Aki ilyen elkötelezettséggel él, képes megmutatni az emberi személy végtelen értékét a háború vagy a betegség borzalmai közepette is.

A nap meghatározó része volt a Paolo Pezzi moszkvai érsekkel szervezett találkozó. „Indulni és maradni - közösség és misszió Oroszországban” címmel. Paolo Pezzi a Comunione e Liberazione tagja, 25 évvel ezelőtt még a Meetingen dolgozott önkéntesként. 1990-ben szentelték pappá, s a CL missziós papjaként 5 éven át Szibériában szolgált. Később az egész világra kiterjedő San Carlo Borromeo Papi Fraternitás általános elöljárója volt, majd a Szentatya 2007-ben nevezte ki az Istenanyáról nevezett moszkvai egyházmegye főpásztorává.

Tanúságtételében elmondta: az igazi főszereplő az, aki az életét, mint a misztériummal való kapcsolatot éli. Ha elhagynánk a missziót, mi maradna belőlünk? Az ember azonos a hivatásával.
Aki Krisztusban él, annak az ökumené a másik felé való közelítés avval a vágyakozással, hogy megismerjem a benne jelenlévő igazságot. Számomra – fejezte be a főpásztor – figyelemmel tekinteni az orosz valóságra, az orosz ortodox egyházra azt jelenti, emlékeznem kell arra, hogy minden embernek szüksége van Krisztusra.

Keresztények az arab világban” címmel Paul Hinder az arab országok apostoli vikáriusa tett tanúságot a 100 %-ig zarándok egyház lelkesedéséről, nehézségeiről, és örömeiről. Mint elmondta: szabadsága feltételekhez kötött, de mégsem érzi magát korlátozva. Hangsúlyozta a vallások közötti párbeszéd szükségességét. Megfogalmazása szerint az egyetlen lehetséges misszió ezekben az országokban, jelen lenni és Krisztus szeretetével fordulni mindenki felé. A főpásztor megfordította a Meeting mottóját: „Mivel senkik vagyunk, ezért lehetünk főszereplők!”

A Meeting műsorán filmek is szerepelnek. Elsőként Florian Henckel von Donnersmarck „A mások élete” című (2006) Oscar-díjas alkotására került sor.

Varga János/Magyar Kurír



© Híreink „Magyar Kurír” forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.

Összefogás a grúziai gyermekekért

Összefogás a grúziai gyermekekért
augusztus 27. 8:08

Az UNICEF drámai felhívására máris tettekkel válaszolt a Caritas. A kaukázusi háború miatt mintegy 40 ezer gyermek szorul élelmiszersegélyekre, és pszichológiai gondozásra. Witold Szulczynski atya, a grúziai Caritas igazgatója máris köszönetet mondott az eddig beérkezett adományokért.

AZ ENSZ szervezete szerint legalább 6,4 millió dollárnyi segélyalap lenne szükséges ahhoz, hogy a legalapvetőbb ellátást biztosítsák a két hete tartó bombázások következtében kritikus helyzetbe került gyermekeknek. Mintegy 128 ezer menekültet tartanak nyilván a harcok kezdete óta, közülük 38 610 kiskorú, a 2 év alatti gyermekek száma pedig 5700-ra tehető. A menekültek számára eddig kialakított segélyhelyeket az UNICEF munkatársai nem tartják alkalmasnak ekkora tömeg ellátására, mivel sokhelyütt hiányzik az alapvető higiéniai felszereltség, nincs beüvegezve az ablakuk, és áramellátásuk is gyakran akadozik.

Ilyen körülmények között kell a csecsemőket is ellátni, akik számára nincs elég anyatej és tápszer sem. Gyakori a gyerekek közt a tetvesedés, a bakteriális fertőzés és a gombásodás, amelyek még tovább nehezítik a háborús sokk hatása alatt álló fiatalok helyzetét. Az ENSZ egyelőre az alapvető élelmiszerek és higiéniai eszközök beszerzését tudta elindítani. Szükség volna Tbilisziben további fogadóközpontok felállítására, tiszta vízre, élelmiszerre, és nem utolsósorban arra, hogy a közelgő tanévet valahol el tudják kezdeni az iskoláskorúak.

P. Szulczynski a napokban máris örömét fejezte ki a SIR-nek, hogy Olaszországból igen hamar megérkezett az első, önkéntes adományokra és egyházi felajánlásra alapozott segélyszállítmány a grúz Caritas számára. „Rengeteg bátorító szót is kaptunk Olaszországból az anyagi jellegű segélyeken túl, s mindez élteti bennünk a reményt” – jelentette ki. Az olasz püspöki konferencia javaslatára, s a Caritas Italiana szervezésében augusztus 31-én vasárnap országos imanapot tartanak Olaszországban a szolidaritás és a béke jegyében.

Augusztus 26-án az apostoli nunciatúra Tbilisziben található épületében találkozóra került sor az európai Caritas elnöke, a német tagszervezet képviselője és Claudio Gugerotti nuncius között, hogy áttekintsék, mi a legfontosabb és legsürgősebb tennivaló a háború sújtotta térségben. Szulczynski szerint a késlekedés súlyos következményekkel járhat, mert ha beköszönt a tél, a hőmérséklet sokfelé fagypont alá süllyedhet, és ezt már nem tudják csupán sátrakban átvészelni a menekültek. Ezért tehát mihamarabb helyre kell állítani a harcokban megrongálódott lakóépületeket, továbbá élelmet kell biztosítani nekik. Jelenleg Tbiliszinek mintegy 400 pontján gyűlt össze 100-150 ezer menekült, s ekkora számra előzetesen senki nem számított. Ágy, takaró és lepedő híján sokan a puszta földön alszanak – közölte Szulczynski.

Magyar Kurír


© Híreink „Magyar Kurír” forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.

Gospel zene nagy ünnepe lesz Solymáron

Augusztus 30. ismét a Gospel zene nagy ünnepe lesz Solymáron
augusztus 27. 11:34

A külföldi művészeket is fölvonultató fesztivált – mely a maga nemében egyedülálló Magyarországon – idén 8. alkalommal rendezik meg augusztus 30-án, szombaton 16 órától 22 óráig a Solymári Sportcentrum szabadtéri színpadán.

13 együttes várja a látogatókat a solymári Sportpályán Amerikából, Hollandiából, Szurinamból, Ausztriából, Kárpátaljáról és hazánk különböző településeiről, Soprontól Bólyig. A megnyitón meglepetés sztárvendég énekel majd .

A fekete gospel mellett a fehér gospel, az un. kortárs zene különböző műfajait képviselők is szórakoztatják a nézőket a rock, a pop, a blues, a jazz és a folk változatos zenei világával, a gospel üzenetével.

Műsorterv

1. napi nyitóprogram, 2008. augusztus 29. péntek

17.00. Polgármesteri nyitófogadás a támogatóknak és a fellépőknek a Falumúzeum udvarán, énekel a Pax Vobis gyerekkar

2. napi fesztiválprogram, 2008. augusztus 30. szombat

(Helyszín: hagyományosan a Sportpálya Szabadtéri színpada)

16.00. Megnyitó a Honfoglalásból ismert Szabó Csilla, aki az első magyar beatmiséből, Szilas Imre Üdvözlégy Mária c. dalát énekli, újra hangszerelt feldolgozásban (Az alapot a Magyar Katolikus Rádió készítette. Nyilvános premier!)

16.30. A csákvári Gyémánt Gospel Kórus műsora

16.45. Iváncsits Tamás együttesének műsora (Bóly)

17.10. A 11 éves Lumen Christi műsora

17.30. Éjféli Kiáltás – első alkalommal Solymáron

17.55. A kárpátaljai Credo együttes Ivaskovics József vezetésével

18.20. Esti elcsendesedés, imádságok – a Tapolcsányi Pax Vobis Gyerekkórus dalaival színesítve
18.35. Égígérő Gospel Kórus Körmendy Petra vezetésével

19.00. Gável Testvérek

19.30. Az innsbrucki Heilige Familie Kirche Gospel Kórusa- Grúber László vezetésével

19.50. A Sopron Gospel műsora

20.15. Karen Carroll, az amerikai gospe zene jeles képviselőjének műsora

21.00. A holland The More Gospel show műsora

The More Gospel (Hollandia – Suriname – USA) Joany szólóénekesnővel

A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják!

Magyar Kurír


© Híreink „Magyar Kurír” forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.

A Szentszék a keresztényellenes erőszak befejezésére szólít fel Indiában

A Szentszék a keresztényellenes erőszak befejezésére szólít fel Indiában
augusztus 27. 13:34

Az augusztus 23-án kitört keresztényellenes erőszakhullám kapcsán a Szentszék nyilvános, hivatalos közleményben intézett felhívást az erőszakhullám megfékezésére és a kölcsönös tisztelet helyreállítására.


A Vatikán Sajtóterme által közzétett jegyzékben a Szentszék szolidaritását fejezte ki a helyi egyház és az érintett szerzetesi kongregációk iránt, valamint elítélte azokat a cselekményeket, amelyek sértik az emberi méltóságot és szabadságot, és veszélyeztetik a békés polgári együttélést. Ugyanakkor felhívást intézett mindenkihez, hogy felelősségtudattal vessen véget mindennemű erőszaknak és állítsa helyre a párbeszéd és a kölcsönös tisztelet légkörét.

A L’Osservatore Romano az ázsiai országból érkező híreket „rendkívül aggasztónak” nevezte. A vatikáni napilap augusztus 26-i száma híreket közölt a két jezsuita pap feltételezett elrablásával kapcsolatosan is – írja a Zenit.

Az Indiai Püspöki Konferencia felhívást intézett a béke megteremtéséért. Felhívással fordultak a központi kormányhoz, hogy sürgősen avatkozzon be az eseményekbe, és küldjön erősítést Orissa állam térségébe a helyzet normalizálása érdekében – olvasható a Vatikáni Rádió honlapján.

A gujarati emberjogi központ közleményében kijelentette, hogy az erőszak elfogadhatatlan és nem segít elérni azokat a célokat, amelynek érdekében elkövetik. Az erőszak azonnali beszüntetésére szólítanak fel. Rámutatnak továbbá: Orissa állam kormánya az utóbbi hónapokban engedélyezte, hogy fasiszta és fundamentalista erők terrorizálják a szegényeket, a társadalom peremére szorultakat és az államban élő kisebbségeket. Ezek az erők mindenféle büntetés nélkül folytathatták rosszindulatú propagandájukat és erőszakos cselekedeteiket. A kormány és az érintett hatóságok, éppúgy mint a rendőrség elhárította a felelősséget. Jelenleg teljesen felelősnek nevezhetők az elmúlt napok haláleseteiért és azért, hogy a helyzet ellenőrizhetetlenné vált – zárul az emberjogi központ jezsuita igazgatójának közleménye.

Magyar Kurír

Kép: www.asianews.it


© Híreink „Magyar Kurír” forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.

„Az igazság mesterére” emlékeztek a Vatikánban

„Az igazság mesterére” emlékeztek a Vatikánban
augusztus 27. 14:48

Rómában megemlékeztek I. János Pál pápáról, akit 1978. augusztus 26-án, egy napos konklávé után választották meg Péter utódává. Az „Osservatore Romano” c. vatikáni napilap augusztus 25-26-i száma is hosszú cikkekben emlékezik meg a 30 évvel ezelőtt megválasztott I. János Pálról.

A korábbi velencei pátriárka, Albino Luciani uralkodása rendkívül rövid volt (mindössze 33 napig tartott), azonban ma is nagy szeretettel emlékeznek a hívek a „mosoly pápájára”. Két éve XVI. Benedek hálás szavakkal idézte fel I. János Pál alakját, akit „az igazság mesterének és szenvedélyes katekétának” nevezett. 1978. szeptember 13-án, pápasága második általános kihallgatásán, I. János Pál a következőket mondta: „A hit nem más, mint megadni magunkat Istennek úgy, hogy közben átalakítjuk életünket”.

Albino Luciani pápa kedvességével, egyszerűségével, alázatosságával nagy hatást tett az emberekre. „Humilitas” volt püspöki jelszava, amelyet Borromei Szent Károlytól kölcsönzött. „A világ plébánosa” csodálatot ébresztett, mivel mindenkihez tudott szólni, a legkisebbekkel is megértette magát. 1978. szeptember 17-én, az Úrangyala elimádkozásakor a tanulókhoz intézte szavait: „A pápa is volt gimnáziumi diák, egyetemi hallgató. Csak ifjú életemre, a plébániára gondoltam, senki nem hitte volna, hogy valamikor pápa leszek. Bárcsak valaki előre megmondta volna! Akkor többet tanultam volna, jobban felkészültem volna. Most már azonban késő, túl öreg vagyok!”

I. János Pál pápasága 33 napján négy általános kihallgatást tartott, 5 alkalommal imádkozta el a hívekkel a vasárnapi Úrangyalát, két szentbeszédet és kilenc beszédet mondott. A számok mellett azonban fontos gesztusok is jellemzik rövid pápaságát: szeptember 20-án levélben fordult Chile és Argentína püspöki konferenciáihoz, hogy óva intse őket a kitörni készülő háborútól. Elkötelezettségét azután sikerrel folytatta II. János Pál. Luciani pápa nagy figyelemmel követte a Közel-keleti béketárgyalásokat, amelyeket az USA-ban, Camp David-ben tartottak, a párbeszéd fokozására buzdítva az érdekelteket.

Az utolsó Úrangyala elimádkozásakor arra kérte a híveket, hogy ne hagyják magukat legyőzni a gonosz által, bízzák magukat reménykedve Krisztus szeretetére. „Olykor lehet hallani, hogy az egész társadalom becstelen. Ez nem igaz. Olyan sok a jó, becsületes ember” – mondta I. János Pál, majd így folytatta: „Mindenki próbáljon meg saját maga jó lenni és másokra is »ráragasztani« a jóságot, amelyet teljesen áthat a Krisztus által tanított szelídség és szeretet”.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír


© Híreink „Magyar Kurír” forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.

Általános kihallgatás – a pápa az erőszak ellen

Általános kihallgatás – a pápa az erőszak ellen
augusztus 27. 15:31

A nyári szünet és a Castel Gandolfó-i kihallgatások után XVI. Benedek augusztus 27-én ismét a Vatikánban találkozott a hívekkel. A VI. Pál teremben tartott általános kihallgatáson 8 ezren vettek részt.


A Szentatya katekézisében Szent Pálról beszélt, röviden felvázolva életének főbb szakaszait. Ezután szót emelt az indiai keresztények ellen elkövette erőszak ellen, elítélve az „emberi élet ellen elkövetett minden támadást”. Lelki közelségét és szolidaritását fejezte ki mindazok iránt, akiket most súlyos megpróbáltatások érnek. Imádkozott azért, hogy Isten erőt adjon nekik ahhoz, hogy továbbra is szeretetben szolgáljanak mindenkit. A vallási és világi vezetőket arra szólította fel, hogy együtt dolgozzanak a béke és az összhang visszaállításáért a különböző közösségek tagjai között, ami mindig is jellemezte az indiai társadalmat – írja a Radio Vaticana.

Katekézisében kiemelte, hogy Szent Pál három kultúra határvonalán élt, talán ezért is volt olyannyira egyetemesen nyitott, és készséges, ahogy ez élete során megmutatkozott – idézi a pápa gondolatát a Korazym. A Szentatya emlékeztetett, hogy megtérése után Pál erejét nem kímélve az evangélium hirdetésének szentelte magát, és számos megpróbáltatással kellett szembenéznie. Ez az a Pál, aki szemünk előtt van, és mindannyiunkat folytonosan ösztönöz, hogy elkötelezzük magunkat az egyházban. A benne lévő mély meggyőződés valóban szükséges ahhoz, hogy Krisztus fényét adjuk a világnak és mindenkinek hirdessük az evangéliumot.

Magyar Kurír

Kép: Radio Vaticana


© Híreink „Magyar Kurír” forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.

Lelkipásztorok és szüleik zarándoklata

Lelkipásztorok és szüleik zarándoklata
augusztus 27. 16:12

A papok és szülők közös zarándoklatára 2008. augusztus 30-án, szombaton kerül sor a Szombathelyi Egyházmegyében.

Helyszín: Szentgotthárd-Zsida, Jó Pásztor kápolna

* * *

Program:

10.30 óra Püspöki koncelebrációs szentmise
12.00 óra Ebéd
14.00 óra Lorettói litánia

Szombathelyi Egyházmegye/Magyar Kurír


© Híreink „Magyar Kurír” forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.

Szent Mónika


Szent Mónika
2008. augusztus 27. - Szerda

Jézus egyszer így korholta a farizeusokat: Jaj nektek, képmutató írástudók
és farizeusok! Olyanok vagytok, mint a fehérre meszelt sírok, amelyek
kívülről szépnek látszanak, belül azonban holtak csontjaival és mindenféle
undoksággal vannak tele. Így ti is kívülről igaznak látszotok az emberek
előtt, de belül tele vagytok képmutatással és gonoszsággal.
Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok! Sírboltokat emeltek a
prófétáknak, feldíszítitek az igazak síremlékeit, és kijelentitek: "Ha
atyáink napjaiban éltünk volna, nem lettünk volna bűnrészesek a próféták
vérében." Ezzel ti magatok tanúsítjátok, hogy a próféták gyilkosainak fiai
vagytok. Nos, fejezzétek hát be, amit atyáitok elkezdtek!
Mt 23,27-32

Elmélkedés:

Az önmagukat tökéletesnek és a vallásosságban mások számára példaképnek
képzelő farizeusok egyik bűne az volt, hogy nem hallgattak Isten
küldötteire, a prófétákra. A próféták ugyanis felemelték szavukat a
látszat-vallásosság ellen, s leleplezték azok kétszínűségét, akik Isten
szándékának teljesítése helyett az emberek tetszését keresték.
Kétségtelen, hogy sokszor nehéz elfogadni mások észrevételeit,
tanácsaikat, amikor bűneinkre és hibáinkra figyelmeztetnek minket. Pedig a
jószándékú iránymutatás segíthet minket abban, hogy ne képzeljük magunkat
mindenben tökéletesnek és másoknál kiválóbbnak. Ne sértődjünk meg, ha
valaki szóvá teszi hibánkat, hanem fontoljuk meg azt. Még ha ő ezt rossz
szándékkal vagy minket kigúnyolva tenné, akkor is lelkünk javára válhat,
ha megfontoljuk a tanácsokat és változtatunk helytelen magatartásunkon.
(Horváth István Sándor)



Imádság:

Reggeli ima
Óh, édes mennyei Atyám,
Ez éjjel te vigyáztál rám,
Fogadd ezért köszöntenem,
Magamat neked szentelem.
De kérlek, hogy a gonosztól
E napon engemet megóvj,
S amit gondolok, beszélek,
És cselekszem, áldd meg, kérlek!
Te vagy az én legjobb Atyám,
Minden jó csak Tőled jő rám!
Te is édes őrangyalom,
Vigyázz reám mindenkoron,
Óh, Mária, Édesanyám,
Imádkozzál a Jézusnál,
Kinek áldassék szent Neve,
Most és örökkön örökké. Ámen.
______________________________

Szent Mónika

Álarcot viselni

2008. augusztus 27. Évközi 21. hét – Szerda

Szent Mónika

P. Todd Arsenault, LC

Mt 23, 27-32

Jaj nektek, farizeusok és írástudók, ti képmutatók! Fehérre meszelt sírokhoz hasonlíttok, amelyek kívülről szépnek látszanak, de belül tele vannak a halottak csontjaival s mindenféle undoksággal. Így ti is kívülről igazaknak látszotok az emberek szemében, de belül tele vagytok képmutatással és gonoszsággal. Jaj nektek, farizeusok és írástudók, ti képmutatók! A prófétáknak sírboltot építettek, az igazak síremlékeit feldíszítitek, s azt mondjátok: Ha atyáink idejében éltünk volna, nem lettünk volna részesek, mint ők, a próféták vére ontásában. Ezzel magatok is megvalljátok, hogy a próféták gyilkosainak vagytok a fiai. Töltsétek csak be atyáitok mértékét!

Bevezető imádság: Én Istenem, teljes szívemből hiszek benned, mert oly sok lehetőséget adtál, hogy felismerjelek téged, különösen is Fiad, a mi Urunk, Jézus Krisztus által, akit nekünk ajándékoztál. Remélek benned, mert soha nem hagytál cserben. Szeretlek, Uram, mert te előbb szerettél engem, és megmentésemért véredet ontottad. Egész életemmel téged akarlak szeretni. Alázatosan hozzád jövök, amikor megvallom bűneimet, és bízom irgalmadban. Mária, édesanyám, a te anyai gondoskodásodra bízom életem, hogy egész életem folyamán hűséges tudjak maradni Isten szent akaratához.

Kérés: Uram, segíts, hogy hitelességre törekedjek, mikor az evangélium szerint próbálok élni, és ne csapjam be önmagam.

1. Becsapni önmagunkat. A mai világban álarcokat viselni túlságosan egyszerű és jól bevált módszer. Az embereken lévő nyomás, hogy megfeleljenek egy bizonyos képnek, vagy fenntartsák a megfelelő status quo-t, nagyon is létező probléma. Túl gyakran esünk abba a hibába, hogy egy külső kép szerint (maszk mögött) élünk, és azt tartjuk fontosnak, miközben belül teljes üresség uralkodik. Egyre lustábbak és hanyagabbak leszünk, és azt hisszük, el tudunk lavírozni úgy, hogy hitünk egyes szempontjait figyelmen kívül hagyjuk. Amikor ez megtörténik, csupán áltatjuk magunkat, ha azt mondjuk, hűségesek vagyunk Krisztushoz. Ez nagyon rombolja a lelkiismeretünket. Krisztus arra hív, hogy teljes mértékben neki éljünk. Van olyan szempont – bármilyen jelentéktelennek tűnő is – ahol ezt nem teljesítem?

2. A hitelesség hívó szava. Krisztus nem fog szemet hunyni, és hagyni, hogy kétszínű módon éljünk. Ő arra hív minket, hogy országának hiteles tagjai legyünk. Ez azt jelenti, hogy megéljük, amit hiszünk, és hiszünk abban, ahogyan élünk. Semmi ellentmondás nem lehet a hitünk és tetteink között. A világnak hiteles tanúságtevőkre van szüksége, akik tényleg szeretettel élik meg Krisztusban való hitüket. A szeretet arra sarkall minket, hogy minél hitelesebbek legyünk az életünk minden területén. Folyamatosan nőnünk kell Krisztus iránt való szeretetünkben.

3. A szeretet a válasz. Ahhoz, hogy a szeretetben növekedni tudjunk, jobban kell ismernünk Krisztust. Az elmúlt néhány nap tanítása után egyre több rálátásunk van arra, ki is Krisztus valójában. Megengedi, hogy lássuk, ő egy feddhetetlen és határozott személyiség, aki annyira szeret minket, hogy nem hagy minket a bűnben. Szent Mónika, akinek az ünnepe van ma, az egyik legkiválóbb példája a szeretetnek. Ő sosem hagyta el fiát, Szent Ágostont. Minden nap imádkozott a megtéréséért. Hitét a legmélyebb anyai szeretet fűtötte.

Beszélgetés Krisztussal: Uram Jézus, köszönöm neked ismét, hogy kerestél engem, és közelebb vontál magadhoz, bensőségesebb viszonyra hívtál. Teljesen azonosulni akarok veled és a te küldetéseddel, hogy még hitelesebb tanúságot tudjak tenni létezésedről és szeretetedről a világnak. Ahogy megvizsgálom az életed, látom, hogyan tetted világossá számomra, hogyan kell élnem és cselekednem. Uram, mindenben és teljesen hűséges akarok lenni hozzád.

Elhatározás: Azon leszek, hogy szeressem az Urat mindenben, amit ma teszek.

A Pápa imaszándéka 2008. augusztus hónapra:

Hogy az emberiség tisztelje Istennek a világra vonatkozó tervét, és így egyre inkább tudatára ébredjen annak, hogy a teremtett világ Isten nagy ajándéka számunkra.

Hogy a karizmák figyelmes megkülönböztetésével és a lelki, kulturális képzés erősítésével segítsük Isten egész népét válaszolni az életszentségre és a misszióra szóló közös meghívásra.


Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?

Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket.

Missio Christi Alapítvány

Adószám: 18254589-1-43

CIB Bank 11100908-18254589-10000001


--~--~---------~--~----~------
------~-------~--~----~
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat levelezőlistája.
A Vándor Evangélium program ebben az évben a Szentírás évét segíti.

Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu

www.vandorevangelium.hu
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger