2008. szeptember 26., péntek

A perrel fenyegetett Google immár elfogad abortuszellenes hirdetéseket

A perrel fenyegetett Google immár elfogad abortuszellenes hirdetéseket
szeptember 26. 14:38

A Google peren kívül megegyezett a Christian Institute-tal, miután a keresztény szervezet beperelte a céget, amiért az kizárólag abortuszt támogató hirdetéseket vett fel.

Mint arról áprilisban hírt adtunk, a felekezetközi keresztény karitatív szervezet olyan hirdetést kívánt megvásárolni a Google-nál, amely mindig megjelent volna, amikor valaki beírja az „abortusz" szót az internetes keresőbe. A hirdetésben a keresztény szervezet linkje szerepelt volna. A Google azonban elutasította a hirdetést, mondván: „a cég politikája jelenleg nem engedi meg abortusszal kapcsolatos, vallásos tartalmú oldalak reklámozását". Ugyanakkor elfogadják abortuszklinikák, abortuszt támogató, illetve vallásellenes weboldalak hirdetéseit.

A Christian Institute jogi lépéseit követően a Google szeptember 23-i nyilatkozatában közölte: A cég nem foglal állást abortuszügyben, de felülvizsgálta hirdetési stratégiáját, és úgy döntött: mindenkinek egyenlő esélyt adva ezentúl elfogadja vallási szervezetek abortuszellenes hirdetéseit is.

A Christian Institute üdvözölte a peren kívüli megegyezés tényét. „Örülünk, hogy a Google konstruktívan kezelte a szólás- és vallásszabadság e fontos ügyét" – idézi a szervezet közleményét a CNA.

Magyar Kurír


© Híreink „Magyar Kurír” forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.

Videó: imádkozó fiatalokra támadtak az abortuszpárti tüntetők

Videó: imádkozó fiatalokra támadtak az abortuszpárti tüntetők
szeptember 26. 11:03

Argentínában az országos feminista találkozó résztvevői rátámadtak a nequéni katedrális előtt élőláncot alkotó, rózsafüzért imádkozó fiatalokra. A megdöbbentő eseményről videofelvételt tett közzé a CNA katolikus hírügynökség.

A felvételen a fiatalok mozdulatlanul, szorosan egymás mellett állva imádkozzák a rózsafüzért, fölöttük a templom falán egy abortált magzat képe látható. A transzparensekkel felvonuló feministák arcul köpdösik és üvegekkel dobálják őket, miközben hangos skandálással szidalmazzák az egyházat. Az országos feminista találkozó alkalmával tavaly is hasonló összecsapásra került sor.

Magyar Kurír


© Híreink „Magyar Kurír” forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.

Evangélium

2008. szeptember 26. - Péntek

Amikor egyszer Jézus egyedül imádkozott, és csak tanítványai voltak vele,
megkérdezte tőlük: "Kinek tartanak engem az emberek?" Ők így válaszoltak:
"Van, aki Keresztelő Jánosnak, van, aki Illésnek, mások szerint viszont a
régi próféták közül támadt fel valaki."
Ő tovább kérdezte: "Hát ti kinek tartotok engem?" Péter válaszolt: "Az
Isten Fölkentjének." Jézus rájuk parancsolt, hogy ezt ne mondják el
senkinek. Majd hozzáfűzte: "Az Emberfiának sokat kell szenvednie. A vének,
főpapok és írástudók elvetik őt, megölik, de harmadnapra feltámad."
Lk 9,18-22

Elmélkedés:

Az evangéliumokban megfigyelhető, hogy amikor valami fontos esemény van
készülőben vagy valamilyen lényegi tanítás fog elhangzani, akkor ezt
megelőzően Jézus imádkozik. Nyilvános működésének kezdetén Jézus imádkozni
megy a pusztába, imádkozik az apostolok kiválasztása előtt, imát mond több
csoda megtétele előtt, imádkozik az utolsó vacsorán, majd szenvedésének
kezdetén a Getszemáni-kertben és a kereszten is az imádság szavai szólnak
ajkáról.
A mai evangéliumi szakasz is azzal kezdődik, hogy az Úr imádkozik, s ebből
már szinte előre sejthetjük, hogy valami jelentős esemény fog történni.
Péter vallomása Jézus személyéről fontos kijelentés, amelyből
megtudhatjuk, hogy a mennyei Atya fölkentje, s ez a kijelentés Jézus
messiási kilétére vonatkozik. Vajon én úgy tekintek-e rá, mint Messiásra,
az én Megváltómra?
(Horváth István Sándor)



Imádság:

Aki oly közel vagy hozzám, nyújtsd ki jobbodat, erősíts meg együttérzésed
kegyelmével, oszlasd el lelkemből a feledés homályos felhőjét, szórd szét
kegyelmeddel a bűn sötétségét, hogy értelmem éleslátásával a földi életből
a magasságokba emelkedjek!

______________________________
__

Aktuális:
Kedves barátaim!
Köszöntöm az e-vangélium listára mostanában feliratkozottakat, köztük is
Illényi Katicát, aki a 15 ezredik listatag. Ő és Illényi Ferencné nyerték
az ajándék bibliákat.
Köszönöm, hogy lelkesen terjesztitek az evangéliumot!
Szeretettel: István atya
_______________________________________________
Evangélium minden nap
http://www.katolikus.hu/szombathely/szombathely-ev.html
Evangelium@lista.hcbc.hu
http://lista.hcbc.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/evangelium

Rosszul értelmezett identitás

2008. szeptember 27-én szombaton 18.30-kor

– amely egyben a Szentírás vasárnap vigíliája –

tartjuk a Vándor Evangélium körök szeptember havi szentmiséjét

a Terézvárosi Avilai Szent Teréz Templomban

(VI. ker. Pethő S. u. 2.).

minden imakört és érdeklődőt szeretettel várunk.

A szentmisét követően osztjuk ki a következő év imafüzeteit.

A templom ezen a hétvégén tartja a Városmissziós rendezvényét is, amelyre ugyancsak mindenkit hívunk és várunk.

2008. szeptember 26. Évközi huszonötödik hét – Péntek

P. Shane Lambert LC

Lk 9,18-22

Történt egyszer, hogy amikor egyedül imádkozott, és a tanítványok is vele voltak, megkérdezte őket: ,,Kinek tart engem a sokaság?'' Ők ezt felelték: ,,Keresztelő Jánosnak, mások pedig Illésnek, mások pedig azt, hogy a korábbi próféták közül támadt fel valaki.'' Azután megkérdezte tőlük: ,,Hát ti kinek tartotok engem?'' Simon Péter válaszolt: ,,Az Isten Krisztusának.'' Ő pedig rájuk parancsolt és meghagyta, hogy ezt senkinek se mondják el: ,,Az Emberfiának sokat kell szenvednie, el kell, hogy vessék a vének, a papi fejedelmek és az írástudók, meg kell, hogy öljék, és harmadnapra föl kell támadnia.''

Bevezető ima: Uram, a Szent Pál jubileumi évben a lelkek megmentése iránti megújult buzgósággal fordulok feléd. Hiszek benned, és irántam való szeretetedben. Taníts, hogy életemen átvilágítson katolikus hitem, és segíts, hogy hitemet terjesszem a világban. Növeld hitemet, reményemet, és szeretetemet, hogy Szent Pállal együtt kiálthassam: „Élek, de már nem én, hanem Krisztus él énbennem.” (Gal 2,20)

Kérés: Urunk Jézus, taníts meg veled együtt építeni Egyházadat, és a szeretet civilizációját megteremteni, olyan módon, hogy nyilvánosan kiállok keresztény hitem és a keresztény erkölcs mellett.

1.Közvéleménykutatás. Noha a modern szociológia és a politikatudomány azt állíja, hogy a közvélemény kutatás modern korunk jellemzője, itt Jézus mutatja be a saját személyéről akkoriban elterjedt véleményeket. Jézus nem azért töltötte imával az éjszakát, mert aggódott az „image”-e miatt. Jézus ténylegesen véghezvitt egy döntést. Vezetőket választott. a tizenkét apostolt, és imádkozott Istenhez, az Atyához, hogy adjon nekik ítélőképességet. Az, amit gondolnak és mondanak, hallomáson alapszik-e, vagy mélyen magukévá tették-e az igazságot? A válaszok, amiket a tanítványok adnak, önmagukért beszélnek: az első: „Keresztelő János”. Hogyan lehetséges ez? Keresztelő János és Jézus kortársak voltak, két különböző személy. Keresztelő János nyilvánosan megvallotta: „Nem én vagyok a Messiás”. De a „közvélemény” mindent rosszul értelmezett. Azután a lista más nevekkel folytatódik, de még mindig nincs köztük az igazi. Jézus tanítványai valószínűleg csak ekkor kezdenek el komolyabban elgondolkodni.

2. Adatgyűjtés. Jézus ezután az igazságra tereli a szót, abban a reményben, hogy van valaki, aki szívből meg van győződve. „Hát ti kinek tartotok engem?” Elég a tömegből, elég a félrebeszélésből, elég abból, hogy az egyetlen igazán fontos kérdést kerülgetik. Jézus őket választotta ki, miért követték őt? Merne-e valaki eredményt mondani, anélkül hogy előzőleg szavazást tart róla. Az adatok feldolgozása a következő eredményt adja: Jézus egy személy, aki nem e földről származik, és Simon Péter bátran kimondja: „Az Isten Krisztusának” tartja Őt. Pétert Krisztus választotta ki. Péter elgondolkodott annak az igazságán, amit megtapasztalt. Péter szívből meg volt győződve. Péter nyilvánosan tanúságot tett a hitéről. Péter keresztény – egy személy élő hittel – aki méltó Krisztus nevének viselésére. Talán az ő véleménye, ami most nyilvánossá vált, általános elfogadásra talál. Én lezártam-e a kutatásaimat? A szívemmel kerestem-e Jézust? Merem-e nyilvánosan megvallani Krisztusról az igazságot? Hiszen Ő a királyok Királya, és az urak Ura.

3. Értelmezni. Miért van ez az ellentmondás a közvélemény és az igazság között? Az ellentmondás jelentős. Krisztus megmagyarázza, és elvezeti az apostolait a megértésre. Mivel Jézus az igazság oldalán áll, és tanúságot tesz róla, a világban róla kialakult vélemények vezetnek el kínszenvedéséhez és halálához. „Az Emberfiának sokat kell szenvednie, el kell, hogy vessék a vének, a papi fejedelmek és az írástudók, meg kell, hogy öljék, és harmadnapra föl kell támadnia.” Jézus felkészíti a tanítványait arra a misszióra, amire kiválasztotta őket. Ki fog a megpróbáltatások közepette mellette állni? Kész vagyok-e arra, hogy Krisztusban való hitemért az ellentmondás jele legyek, amikor nyilvános tanúságot teszek mellette?

Beszélgetés Krisztussal: Uram Jézus, Tarzusi Saulnak meg kellett kérdeznie: „Ki vagy Te, Uram?” - amikor félreismerte a te személyedet, tanítványaidat üldözte, és hadat üzent az Egyháznak. A te kegyelmedből világosítsd meg igazságoddal a szívemet, hogy felismerjelek téged a testvéreimben. Add, hogy ne hagyjam szenvedélyeimet, hogy elvakítsanak, és ne engedjem, hogy befolyásoljon az ordító tömeg, aki a te szentjeidet kövekkel dobálja.

Elhatározás: Ma valami igazat és jót fogok mondani egy embertársamról.


A Pápa ima szándéka 2008. szeptember hónapra:

Hogy a vallásszabadság jogát tiszteletben tartsa minden nép kormánya.

Hogy a fiatal egyházak igehirdetésének keresztény üzenete mélyre hatoljon az adott kultúrába.


Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?

Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket.

Missio Christi Alapítvány

Adószám: 18254589-1-43

CIB Bank 11100908-18254589-10000001


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat levelezőlistája.
A Vándor Evangélium program ebben az évben a Szentírás évét segíti.

Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu

www.vandorevangelium.hu
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger