2008. november 12., szerda

Szent Jozafát püspök és vértanú

Az imádság hatalma

2008. november 12. Évközi harminckettedik hét – szerda

Szent Jozafát püspök és vértanú

P. Daniel Pajerski LC

Lk 17, 11-19

Történt pedig, hogy miközben Jeruzsálem felé tartott, átment Szamarián és Galileán. Amikor beért az egyik faluba, szembejött vele tíz leprás férfi. Megálltak a távolban, és hangosan kiáltoztak: „Jézus, Mester! Könyörülj rajtunk!” Amikor meglátta őket, azt mondta: „Menjetek, mutassátok meg magatokat a papoknak!”. Történt pedig, hogy amíg mentek, megtisztultak. Az egyikük, amikor látta, hogy meggyógyult, visszatért, hangosan magasztalta Istent, és Jézus lábai előtt arcra borulva hálát adott neki; s ez szamariai volt. Jézus pedig így szólt: „Nemde tízen tisztultak meg? A többi kilenc hol van? Nem volt más, aki visszatért volna, hogy dicsőítse Istent, csak ez az idegen?” Aztán így szólt hozzá: „Kelj föl és menj; a hited meggyógyított téged.”

Bevezető ima: Uram és Istenem, hatalmadban áll mindent meggyógyítani, ami a szívemet eltorzítja. Amikor vétkezem, növelem a távolságot közted és köztem, de most az imában feléd nyújtom a kezem. Remélek jóságodban és kegyelmedben.

Kérés: Uram, Jézus, te megtanítasz engem bűnbánatot tartani és hinni az evangéliumban. Add megbocsátásodat, hogy képes legyek felkelni, és követni téged a hit útján!

1. Uram, hallgasd meg könyörgésünket! A leprások vallási és szociális szempontból kitaszítottak voltak. A városon kívül éltek, és tilos volt részt venniük nyilvános istentiszteleten. Gyógyulásuk a fizikai fájdalmak és szenvedések csillapodását jelentette, továbbá a társadalomba való visszatérésüket. Jézus volt az egyetlen reményük, ezért kiáltottak Hozzá így: „Könyörülj rajtunk!” Amikor imádkozunk, ugyanolyan intenzitással és lelkesedéssel kellene Jézushoz fordulnunk, mint ahogy a leprások tették. Az ima meghívás arra, hogy lelkünk hangját felemeljük, és Istentől szeretetének és kegyelmének ajándékát kérjük. Mindig meg fogja nekünk adni azt, amire szükségünk van.

2. Az engedelmesség boldogság. Amikor Istentől jót kérünk, akkor gyakran úgy tűnik, hogy nem válaszol imánkra. A leprások minden reményüket a tisztulásukba vetették, és tudták, hogy Jézus a válasz imájukra. Jézus ahelyett, hogy rögtön teljesítette volna kérésüket, megkérte őket arra, hogy mutassák meg magukat a papoknak. A leprások azonnal készek voltak a Mester szavainak követésére. Csak azután gyógyultak meg, miután hittel engedelmeskedtek Jézus szavainak. Isten akaratának való engedelmességünk megnyitja szívünket, és megtanít arra, hogy a dolgokat az Ő szemszögéből nézzük. Mindig biztosak lehetünk abban, hogy szavai éltetik lelkünket, és megvilágosítják értelmünket.

3. Dicsőítsük Istent! A leprások különbözőképpen reagáltak gyógyulásukra. Ez tanítás számunkra imádságunk mélységéről. Mind a tíz leprás nagyon igyekezett azért, hogy jót kapjon Istentől, és kívánságukat kifejezték kérésükben. Alaposan gondoskodtak arról, hogy Isten meghallja hangjukat. De amint megkapták, amit kértek, úgy tűnik, hogy legtöbben elfelejtették Jézust. Ugyanez előfordulhat a mi életünkben is. Amikor kérünk valamit Istentől, biztosak akarunk lenni abban, hogy hallja imánkat. Ugyanennyire igyekszünk vajon azon is, hogy kifejezzük felé hálánkat? Csak a szamáriai férfi igyekezett, hogy ugyanannyira megköszönje Istennek gyógyulását, és dicsőítse ezért, mint amennyire kérte Őt. Ezt mi is elmondhatjuk magunkról?

Beszélgetés Krisztussal: Uram, Jézus, köszönöm neked, hogy meghaltál értem a kereszten. Köszönöm, hogy életem során megszámlálhatatlan alkalommal segítettél. Nyisd meg szívemet és segíts ugyanazzal a kitartással szeretnem és szolgálnom téged, ahogyan segítségedet és vezetésedet kértem!

Elhatározás: Ma egy tized rózsafüzért fogok felajánlani a súlyos betegségben szenvedőkért.


Erdő Péter bíboros atya novemberi imaszándéka:

Könyörögjünk a Kárpát-medence püspökeiért, hogy a közös hitben és szeretetben egymást segítve vezessék a rájuk bízottakat Krisztushoz!


"Krisztus szeretete sürget minket." 2 Kor 5,14

Szeretettel hívjuk és várjuk a Regnum Christi Apostoli Mozgalom Családi és Ifjúsági Találkozójára, amely

2008. november 22. 9.30-tól lesz a Szent Benedek Általános Iskola és két tanítási nyelvű Gimnázium (Budapest, I. kerület, Fő utca 30.) épületében.

A Vándor Evangélum körök Konferenciája is kapcsolódik a találkozóhoz. A körök november havi közös szentmiséje is a találkozó keretében lesz megtartva november 22-én szombaton du. 16.30 órakor a Fő utcai Kapucinus templomban, főcelebráns Székely János püspök atya.
Részletes program és információ:
www.regnumchristi.hu


Márton napi vigasság a Szent Benedek Általános Iskola és két tanítási nyelvű Gimnáziumban!
Szeretettel várunk minden érdeklődőt november 15-én szombaton 10-15 óra között. Vidám játékos programok várják azokat, aki ellátogatnak az I. kerület, Fő u. 30. épületébe. A program bevétele az iskola idegennyelv-oktató eszközeinek fejlesztését szolgálja.

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?

Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket.

Missio Christi Alapítvány

Adószám: 18254589-1-43

CIB Bank 11100908-18254589-10000001


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Szentírás évét és Szent Pál évét segíti.

Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu

www.vandorevangelium.hu
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger