2008. november 13., csütörtök

Magyar szentek és boldogok

2008. november 13. - Csütörtök

Magyar szentek és boldogok

A farizeusok egyszer megkérdezték Jézustól, mikor jön el az Isten országa.
Ő ezt válaszolta: "Isten országa nem jön el szembetűnő módon. Nem lehet
azt mondani: "Nézd itt van, vagy amott!" Isten országa köztetek van."
Azután tanítványaihoz fordult: "Jönnek napok, amikor az Emberfiának
egyetlen napját is szívesen látnátok, de nem látjátok. Mondják majd
nektek: "Nézzétek, itt van, vagy amott!" Oda ne menjetek, és ne higgyétek!
Mert ahogy a cikázó villám az ég egyik felétől a másikig villan, úgy jön
el azon a napon az Emberfia is. Előbb azonban sokat kell szenvednie, és
megvetésben kell részesülnie ettől a nemzedéktől."
Lk 17,20-25

Elmélkedés:

A látványtervezők feladata az, hogy a filmeket, színházi előadásokat vagy
éppen televíziós műsorokat minél látványosabban, élményszerűbben tálalják
a közönség felé. Külön szakemberek foglalkoznak azzal, hogy mi ragadja meg
leginkább az emberek figyelmét, s mi indítja őket gondolkozásra. A
gondosan megtervezett látvánnyal irányítani lehet az emberek gondolkodását
egy bizonyos irányba.
Jézus is irányítani szeretné gondolatainkat önmaga és a mennyei Atya felé,
de ez mégsem látványos dolgokkal történik. Elsősorban nem a szemünkre akar
hatni, s nem azon keresztül akarja felkelteni érdeklődésünket és
figyelmünket, hanem a szívünkhöz szól üzenete, amely ott kezdi el csendes
munkáját. Ha megszívlelem tanítását, bennem is elkezdődik megvalósulni
Isten Országa, természetesen nem feltűnően, hanem egészen csendesen.
(Horváth István Sándor)



Imádság:

Szeretet Istene, te teremtettél, te is teremts újjá! Ó Szeretet, te
váltottál meg, pótold, amit szeretetedben mulasztottam!
Szeretet Istene! Krisztus vérével megszereztél magadnak, szentelj meg az
igazságban!
Szeretet Istene! Gyermekeddé fogadtál, táplálj Szíved szeretetével!
Nagy Szent Gertrúd
______________________________

Magyar szentek és boldogok

Keressétek előbb Isten országát!

2008. november 13. Évközi harminckettedik. hét - csütörtök

Magyar szentek és boldogok

P. Daniel Pajerski LC

Lk 17,20-25

Amikor a farizeusok megkérdezték Jézustól, hogy mikor jön el az Isten országa, ezt válaszolta nekik: „Az Isten országa nem jön el szembetűnő módon. Nem fogják azt mondani: Íme, itt van, vagy amott. Mert az Isten országa köztetek van.” A tanítványoknak pedig ezt mondta: „Jönnek napok, amikor szeretnétek látni az Emberfiának egyetlen napját, és nem fogjátok látni. Ha azt mondják majd nektek: Íme, itt van, íme, ott van; ne menjetek el és ne fussatok oda. Mert mint ahogy a cikázó villám az ég egyik végétől a másikig látszik, olyan lesz az Emberfia is az ő napján. De előbb még sokat kell szenvednie, és el kell, hogy vesse ez a nemzedék.”

Bevezető ima: Mindenható Atyám, dicsőítlek téged a mai napért, amit nekem ajándékoztál. Imámat egyesítem az angyalok és szentek imádásával, melyet neked bemutatnak. Biztos vagyok benne, hogy e veled töltött pillanatok erősíteni fogják vágyamat, hogy az örök életre vezető utadon járjak.

Kérés: Uram, Jézus, növeld bennem a hitet! Részesítesz életedben; segíts, hogy ez az élet egyre inkább kibontakozzék szívemben!

1. Soha ne add fel! Az élet egy értékes ajándék, és minden élőlénynek időre van szüksége ahhoz, hogy fejlődjön. Nehéz megfigyelni, hogy hogyan nő egy fa, de idővel látjuk, hogy nagyobb lett, és gyümölcsöt hoz. Túl gyakran akarjuk, hogy rögtön és kézzelfoghatóan megkapjuk erőfeszítéseink bérét, még akkor is, ha Isten arra kér, hogy türelmesen haladjunk előre. Jézus sok évig türelmesen dolgozott Názáretben, és Mennyei Atyja elégedett volt mindennel, amit csak tett. A keresztségben új életet kaptunk. Ez az új élet időt igényel és változatlan erőfeszítést, hogy gyümölcsöt hozzunk. A mindennapi ima, a szentségek gyakori vétele, és az állandó igyekezet azon, hogy jók legyünk tesz minket képessé arra, hogy gyümölcsöt hozzunk, maradandó gyümölcsöt.

2. Imádkozzál és dolgozzál! Egy teljes programterv manapság bevett szokás. Egy végigdolgozott nap végén megkérdezzük magunktól, hogy ténylegesen mennyit teljesítettünk. Talán elfelejtjük megkérdezni magunktól, hogy tettünk-e valamit, hogy szorosabbra fűzzük barátságunkat Krisztussal. Egy ilyen barátságot egy munkával eltöltött nap közepén kialakítani kevésbé nehéz, mint gondoljuk. Kegyelmével ténylegesen Isten életében részesülünk. Krisztus mindig velünk van, és megoszthatjuk vele mindennapi munkánkat, ha gondolatainkat a nap folyamán mindig újra felé fordítjuk. Az imádság nem valami kísérlet arra, hogy Krisztust becsúsztassuk a tevékenységeink közé. Az imádság azt jelenti, hogy Krisztus kísérjen minket mindenben, amit teszünk, és soha ne felejtsük el, hogy kiért tesszük mindazt.

3. A szeretet mindent legyőz. Mindannyian szenvedünk, de a barátunkkal, Krisztussal tudjuk, hogy soha sem a szenvedésé az utolsó szó. Krisztus azért jött, hogy megvilágosítsa lelkiismeretünket, és hogy megóvjon a bűn sötétjétől. Vele való kapcsolatunk valami dinamikus dolog, ami állandóan változik. Feltámadása utáni életét egy, az égen áthasító villámhoz hasonlítja. Ha egy ember szerelmes, állandóan arra gondol, hogy milyen szépet és jót tehet azért a személyért, akit szeret. A szeretet mindig aktív, és sohasem fáradt megtenni mindazt, ami a másik személynek segít. Ily módon a szenvedést is el tudjuk viselni azért, aki szeretünk, és ezáltal Krisztus példáját követjük.

Beszélgetés Krisztussal: Uram, Jézus, te minden nap tettél jót, amikor a földön jártál. Részesülni akarok ma jóságodban. Szenvedtél értem a kereszten, és tudom, hogy szeretetednek példája erősíteni fog abban, hogy ma azt tegyem, ami neked tetszik.

Elhatározás: Ma reggel és délután egy rövid imában fel fogom ajánlani munkámat Istennek.


A Pápa ima szándéka 2008. november hónapra:

Hogy a szentek szeretetről tett tanúsága megerősítse a keresztényeket Isten és felebarátaik szolgálatában, Krisztus mintájára, aki nem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy Ő szolgáljon.
Hogy a gazdag kultúrájú és ősi lelkiségi formákban bővelkedő Ázsia keresztény közösségei Krisztus arcát szemlélve találják meg Urunk hirdetésének legjobb útját az evangéliumhoz való teljes hűségben.


"Krisztus szeretete sürget minket." 2 Kor 5,14

Szeretettel hívjuk és várjuk a Regnum Christi Apostoli Mozgalom Családi és Ifjúsági Találkozójára, amely

2008. november 22. 9.30-tól lesz a Szent Benedek Általános Iskola és két tanítási nyelvű Gimnázium (Budapest, I. kerület, Fő utca 30.) épületében.

A Vándor Evangélium körök Konferenciája is kapcsolódik a találkozóhoz. A körök november havi közös szentmiséje is a találkozó keretében lesz megtartva november 22-én szombaton du. 16.30 órakor a Fő utcai Kapucinus templomban, főcelebráns Székely János püspök atya.
Részletes program és információ:
www.regnumchristi.hu


Márton napi vigasság a Szent Benedek Általános Iskola és két tanítási nyelvű Gimnáziumban!
Szeretettel várunk minden érdeklődőt november 15-én szombaton 10-15 óra között. Vidám játékos programok várják azokat, aki ellátogatnak az I. kerület, Fő u. 30. épületébe. A program bevétele az iskola idegennyelv-oktató eszközeinek fejlesztését szolgálja.

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?

Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket.

Missio Christi Alapítvány

Adószám: 18254589-1-43

CIB Bank 11100908-18254589-10000001



--~--~---------~--~----~------
------~-------~--~----~
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Szentírás évét és Szent Pál évét segíti.

Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu

www.vandorevangelium.hu
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger