2008. november 21., péntek

Szűz Mária bemutatása

Szűz Mária bemutatása

A keleti Egyház a VI. század óta ünnepli azt a pillanatot, amikor a boldog szülők, Joakim és Anna bemutatták gyermeküket, Máriát az Úr templomában. A jeruzsálemi templomba látogat az, aki maga lesz az Úr hajléka, az Üdvözítő jöttének temploma. Szüleink egykor bennünket is elvittek a templomba, hogy megkereszteljenek. Így lettünk mi is élő templomok, a Szentlélek hajlékai. Mária egészen Istennek adott élete arra figyelmeztet bennünket, hogy őrizzük, ápoljuk lelkünk templomát, készüljünk az Úrral való szerető, tiszta találkozásra. (Adoremus 2005.)
További gondolatok...

Szűz Mária bemutatása

2008. november 21. - Péntek

Szűz Mária bemutatása

Amikor Jézus Jeruzsálemben tartózkodott, bement a templomba, és kiűzte
onnan a kereskedőket. Ezt mondta nekik: "Írva van: Az én házam az imádság
háza. Ti pedig rablóbarlanggá tettétek." Ott tanított azután mindennap a
templomban. A főpapok, az írástudók és a nép vezetői az életére törtek. De
nem tudták eldönteni, hogy mit tegyenek vele, mert az egész nép odaadó
figyelemmel hallgatta (tanítását).
Lk 19,45-48

Elmélkedés:

A templom megtisztításának esete Jézusnak a templom iránt érzett
tiszteletéről tanúskodik. A születése utáni negyvenedik napon a
jeruzsálemi templomba hozza el Őt Mária, hogy a szokásoknak megfelelően
bemutassa Istennek. Családjával évről évre ide zarándokol Jézus, s már
tizenkét évesen Atyja házának nevezi a templomot, ahol szülei három nap
keresés után megtalálják. Felnőttként ide jár imádkozni és a népet
tanítani, s csodát is tesz itt. Mindezek után érthető, hogy felháborodik
azon, hogy egyes kereskedők nem Isten imádására, hanem üzletelésre
használják a templomot. Az egykori jeruzsálemi templomhoz hasonlóan minden
templom az imádság háza, az Istennel való találkozás helye. Szent hely,
ahol én is találkozhatok az állandóan jelen lévő Krisztussal.
(Horváth István Sándor)



Imádság:

Lelkem és egész bensőm, ébredj rá, mivel tartozik egész lényem az Úrnak.
Valóban, Uram, azért, mert teremtettél és szeretetedért teljesen adósod
vagyok. Mert megváltottál, teljesen neked tartozom. Mert olyan nagyot
ígérsz nekem, teljesen adósod vagyok. Annál is többel tartozom
szeretetedért, amennyivel több vagy nálam, akiért feláldoztad s akinek
ígéred magadat.
______________________________

Szűz Mária bemutatása

"Krisztus szeretete sürget minket." 2 Kor 5,14

Szeretettel hívjuk és várjuk a Regnum Christi Apostoli Mozgalom Családi és Ifjúsági Találkozójára, amely

2008. november 22. 9.30-tól lesz a Szent Benedek Általános Iskola és két tanítási nyelvű Gimnázium (Budapest, I. kerület, Fő utca 30.) épületében.

A Vándor Evangélum körök Konferenciája is kapcsolódik a találkozóhoz. A körök november havi közös szentmiséje is a találkozó keretében lesz megtartva november 22-én szombaton du. 16.30 órakor a Fő utcai Kapucinus templomban, főcelebráns Székely János püspök atya.
Részletes program és információ:
www.regnumchristi.hu


Felemésztette az Atyja háza iránti buzgóság

2008. november 21. Évközi harmincharmadik hét - Péntek

Szűz Mária bemutatása

P. Dominic Pham LC

Lk 19,45-48

Azután bement a templomba, és kezdte kiűzni azokat, akik ott adtak-vettek. Ezt mondta nekik: „Írva van: Az én házam az imádság háza, ti pedig rablók barlangjává tettétek”. Mindennap tanított a templomban. A főpapok, az írástudók és a nép vezetői az életére törtek, de nem tudták módját ejteni, mert az egész nép rajta csüggött és hallgatta őt.

Bevezető ima: Úr Jézus, szeretnék fényemmel irányt mutatni ebben a világban, ahol mindenki csak azt hajlandó megtenni, ami neki tetszik. Oly sok embert félrevezetnek. Azt gondolják, hogy ha jól érzik magukat, akkor megtalálták az igazi és el nem múló boldogságot, s közben nem értik, miért érzik magukat belülről üresnek. El akarom mondani nekik, hogy akire szükségük van, az Te vagy!

Kérés: Jézus Krisztus, segíts szeretnem azokat a lelkeket, akik a legtávolabb vannak tőled. Segíts életemet áldozattá változtatni az ő megváltásukért. Nem érdekel, hogy lesz-e időm pihenni - a lelkeknek szüksége van rád, neked pedig szükséged van rám!

1. Egy világ, amely elfogy és meghal, mert nem ismeri Krisztust. Amikor a világra gondolunk, akkor mindenkire testvérünkként kell gondolnunk. Testvéreink halálának láttán arra kell vágyódnunk, hogy segítsünk nekik. De mit jelent meghalni azért, mert nem ismerjük Krisztust? Azt mondták nekünk, hogy "csak egyszer élsz!". Ezért hát nagyon sokan megtesznek minden elképzelhetőt – beleértve a gonosz dolgokat is – csak hogy lássák, mi az, ami elégedetté és boldoggá teszi őket. Nehéz elviselni azt a fájdalmat és ürességet, ami bennük marad a múló, bűnnel teli élvezetek után. Mindannyiunknak szüksége van Krisztusra, mert Ő egyedül képes kegyelmével és barátságával meggyógyítani minket. Az erőseknek segíteniük kell a haldoklókon.

2. A föld sója. Megkereszteltekként Isten kegyelméből mi is örökbefogadott gyermekek vagyunk. Ezzel mindannyiunknak felelőssége, hogy a lelkeket Krisztus ismeretére és szeretetére vezessük. Kereszténynek lenni nem csak vasárnaponként kell, ennek át kell hatnia életünk minden részét: munkánkat és otthonunkat, olyan légkört teremtve, ami jó hatással van ránk. Krisztus arra hívott minket, hogy legyünk a "föld sói". Mit tesz a só? A só egyrészt jó tartósítószer, másrészt megízesíti az ételeket. Az a hivatásunk, hogy tartósan fényt adjunk a világnak, és hagyjuk, hogy megtapasztalják, milyen édes számunkra Krisztus barátságának öröme.

3. Az én kenyerem az, hogy az Atya akaratát teszem. A hűség alapelve a következőkkel foglalható össze: "Tedd jól, amit tenned kell akkor is, ha senkivel sem találkozol ma". Ha Isten iránti szeretetből éled ezt az elvet, akkor sok lelket megmentesz. Ha a foglalkozásunkban Isten iránti szeretetből a lehető legjobban teljesítjük feladatainkat, ezzel lelkeket mentesz meg. Ha édesanya vagy, legyél a legkedvesebb és leggondoskodóbb anya, Isten iránti szeretetedből, és ezáltal lelkeket mentesz meg.

Beszélgetés Krisztussal: Úr Jézus, az életem tele van olyan dolgokkal, amik megnehezítik, hogy egy cél érdekében éljek. Segíts látnom, hogy azáltal tudom a lelkeket elvezetni hozzád, ha hűséges vagyok életemben. Ha meg van bennem ez a hozzáállás, tudom, hogy képes leszek az életemet a lelkek iránti nagyobb céltudattal és elszántsággal élni.

Elhatározás: Ma keresztény örömmel élek, hogy Krisztus mellett tanúskodjak.


A Pápa ima szándéka 2008. november hónapra:

Hogy a szentek szeretetről tett tanúsága megerősítse a keresztényeket Isten és felebarátaik szolgálatában, Krisztus mintájára, aki nem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy Ő szolgáljon.
Hogy a gazdag kultúrájú és ősi lelkiségi formákban bővelkedő Ázsia keresztény közösségei Krisztus arcát szemlélve találják meg Urunk hirdetésének legjobb útját az evangéliumhoz való teljes hűségben.


--~--~---------~--~----~------
------~-------~--~----~
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Szentírás évét és Szent Pál évét segíti.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger