2008. november 29., szombat

Evangélium

2008. november 29. - Szombat

Jézus ezeket mondta tanítványainak a világ végéről: "Vigyázzatok, hogy el
ne nehezedjék szívetek tobzódásban, részegeskedésben és az evilági
gondokban. Így majd nem ér készületlenül benneteket az a nap. Mint a
csapda, úgy csap le mindazokra, akik a földön laknak. Virrasszatok hát és
imádkozzatok szüntelenül, hogy megmeneküljetek attól, ami majd
bekövetkezik, és megállhassatok az Emberfia színe előtt."
Lk 21,34-36

Elmélkedés:

Az egyházi év utolsó napjának evangéliuma a végső idők hirtelen
bekövetkeztére figyelmeztet minket, ugyanakkor a virrasztásra való
emlékeztetéssel már át is vezet minket a holnapi nappal kezdődő adventi
időbe. A testi virrasztásnak és a lelki éberségnek az a célja, hogy
felkészítsen miket a Jézussal való találkozásra. Az elmúlt napok
leírásaiból kiderült, hogy a világ pusztulásra van ítélve. Emberi
lelkünket azonban Isten megmenti, s testünket is feltámasztja az örök
életre. Készüljünk tehát erre a találkozásra, s ne engedjük, hogy az
evilági teendők és gondok elvonják figyelmünket végső célunkról.
(Horváth István Sándor)



Imádság:

Fölséges és dicsőséges Isten, ragyogd be szívem sötétségét, és adj nekem
igaz hitet, biztos reményt és tökéletes szeretetet, érzéket és értelmet,
Uram, hogy megtegyem a te szent és igaz parancsodat.
Assisi Szent Ferenc
______________________________

Legyetek éberek!

2008. november 29. Évközi harmincnegyedik hét – szombat

P. Eamonn Shelly LC

Lk 21,34-36

Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Vigyázzatok hát magatokra, hogy el ne nehezedjen szívetek a tobzódásban és részegségben, s az élet gondjai között, és az a nap meg ne lepjen titeket hirtelen. Mert mint a csapda, úgy fog lecsapni mindazokra, akik az egész föld színén laknak. Virrasszatok tehát, és minden időben imádkozzatok, hogy megmeneküljetek mindattól, ami be fog következni, és megállhassatok az Emberfia előtt.''

Bevezető ima: Uram, köszönöm, hogy édesanyádat nekünk adtad. Ő közelebb visz engem szívedhez. Add meg nekem a kegyelmet, hogy képes legyek Mária erényeit utánozni!

Kérés: Uram, add, hogy egyedül tied legyen a szívem!

1. A csend pillanatai. A mindennapok félelmei és gondjai távol tarthatnak minket Isten megismerésétől, szeretetétől, és az Ő szolgálatától. Gyakran nagyon elfoglaltak vagyunk, és minden olyan dologgal foglalkozunk, amit véleményünk szerint meg kell csinálnunk. Azonban a mi legfontosabb feladatunk az imádság. Ha minden reggel egy részt átelmélkedünk a Szentírásból, ez segít minket, hogy napunknak helyes irányt szabjunk. Ha megállunk egy kicsit, és benézünk egy kápolnába, és csendben letérdelünk, felismerhetjük, hogy azok az apró dolgok, amelyeket magunk körül oly fontosnak tartunk, a valóságban nem is olyan fontosak. Az idő, amelyet az imádáságnak szentelünk, valóban segít, hogy figyelmünket az igazán fontos dolgokra irányítsuk, és a dolgokat az örökkévalóság fényében szemléljük.

2. Végtelen szeretet. Isten minden egyes embert végtelen szeretettel szeret. Emberi értelem soha nem lesz képes Isten szeretetének nagyságát felfogni. Egy ismerős pap oly gyakran beszél „Jézus Krisztus határtalanul gazdag és ingyenes szeretetéről”. Amikor ezeket a szavakat szenvedélyesen kiejti, Krisztus mélységes szeretete sugárzik belőle. Mindenkinek, aki Jézus irántunk való mély és örök szeretetét felismeri, ébernek kell maradnia, állhatatosan kell imádkoznia, és kitartónak maradni az erényekben. Krisztus óv minket attól, hogy szívünket megkeményítsük a megpróbáltatásokban és életünk nehézségei közepette. Szeretne megvédeni minket attól, hogy a világ veszélyei eltántorítsanak az Ő szeretetétől. Jézus azt akarja, hogy erényes életet éljünk, akkor egy nap majd alázatban és őszintén állhatunk az Emberfia előtt.

3. Gyengéd szeretet. Jézus azt akarja, hogy éberek és elővigyázatosak legyünk. Nem azt akarja, hogy védtelenül és sebezhetően rohanjunk ki e világ veszélyei közé. Jézusnak szüksége van a mi tiszta értelmünkre, és felelősségteljes viselkedésünkre minden körülmények között. Azonban azt is tudja, hogy néha csődöt mondunk. Krisztus a Getszemáni kertben vérrel verejtékezett, amikor magára vette bűneink teljes súlyát. Azt kérte Pétertől, hogy virrasszon és imádkozzon, de ő újra és újra elaludt. Később még meg is tagadta Jézust. Mi is olyanok vagyunk, mint Péter: bűnösök, akik hamar langyosak leszünk és ellustulunk, s így végül sokszor szem elől veszítjük Krisztus akaratát. Emiatt hibás döntéseket hozunk, és Jézust ejtjük a szívünkből. Ő azonban újra és újra magára irányítja figyelmünket, és gyengéden bátorít, hogy megújítsuk szeretetünket. Így tudja elmondani nekünk, hogy mit vár el tőlünk, ahogyan Péterrel is tette: „Harmadszor is megkérdezte tőle: "Simon, János fia, szeretsz?" Péter elszomorodott, hogy harmadszor is megkérdezte: "Szeretsz engem?" S így válaszolt: "Uram, te mindent tudsz, azt is tudod, hogy szeretlek." Jézus ismét azt mondta: "Legeltesd juhaimat!" (Jn 21,17)

Beszélgetés Krisztussal: Uram Jézus, örök Pásztor, a te mérhetetlen szereteted ösztönöz engem. Segíts, hogy úrrá tudjak lenni a világ veszélyein, és tiszta és erényes életet élhessek! Ha elesem, emlékeztess szeretetedre, és add meg a kegyelmet, hogy a te országodat tovább építsem!

Elhatározás: Ma meglátogatom a Szűzanyát, az én hőn szeretett édesanyámat, és elimádkozom egy szükséget szenvedőért egy Mária imádságot.

A Pápa ima szándéka 2008. november hónapra:

- Hogy a szentek szeretetről tett tanúsága megerősítse a keresztényeket Isten és felebarátaik szolgálatában, Krisztus mintájára, aki nem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy Ő szolgáljon.
- Hogy a gazdag kultúrájú és ősi lelkiségi formákban bővelkedő Ázsia keresztény közösségei Krisztus arcát szemlélve találják meg Urunk hirdetésének legjobb útját az evangéliumhoz való teljes hűségben.


A test teológiája kezdőknek, avagy bevezetés II. János Pál pápa tanításába az emberi szexualitásról címmel tart előadást P. Cliff Ermatinger, LC. „Theology On Tap” vagyis a „Csapra vert Teológia” sorozat keretében kerül sor az előadásra – amely sokkal több mint egy előadás - december 6-án, szombaton este 7 órakor a Pilinszky Kávézóban (Budapest, V. Váci u. 33.) Mindenkit szeretettel várnak a Mission Is Possible tagjai. Bővebb információ a Regnum Christi weboldalán: www.regnumchristi.hu


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Szentírás évét és Szent Pál évét segíti.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger