2009. február 9., hétfő

Évközi idő, 5. hét Hétfő

Évközi idő, 5. hét Hétfő

A betegségek az élet csapásai. A keresztény azonban úgy beszél a betegségről, mint keresztről és kereszthordozásról. Csapás és kereszt között nagy a különbség. A keresztet Isten is magára vállalja. Az Ő Fia sem mentes tőle. Ha a betegséget keresztként fogjuk fel, akkor szerencsétlenségünkben is megértjük, hogy mindennek, még a szenvedésnek is van értelme. De azt is, hogy a kereszt gyümölcse a feltámadás. A felismerésig hosszú, tövises és fájdalmas az út. Van azonban segítőnk. De támogatásra csak akkor számíthatunk, ha kitartóan keressük, hogy hol tartózkodik és ha törekszünk megérinteni legalább ruhája szegélyét. (Adoremusz 2005)
További gondolatok...

Évközi ötödik hét - hétfő

2009. február 9. - Hétfő

Jézus és apostolai egyszer áthajóztak a Genezáreti-tó túlsó partjára, és
ott kikötöttek. Amint kiszálltak a bárkából, az emberek rögtön fölismerték
Jézust. Bejárták az egész környéket, s a betegeket hordágyon odavitték,
ahol a hír szerint Jézus tartózkodott. Amerre csak járt, a falvakban, a
városokban és a tanyákon, kitették a betegeket a terekre, és kérték, hogy
legalább a ruhája szegélyét érinthessék. Aki csak megérintette,
meggyógyult.
Mk 6,53-56

Elmélkedés:

Jézus gyógyító érintését hamar felfedezték az emberek. A betegek
megérezték érintésében Isten nagyságát, de jóságát is. Ez az érintés újra
reményt adott nekik. Jézus nem fordítja el arcát a betegségektől és
szenvedésektől szabadulni vágyóktól és mindenkin segít, de keresztútján
majd megtapasztalja, hogy az ő szenvedéseit szinte senki sem akarja
enyhíteni. Ő, aki mindig részvéttel fordult a szenvedőkhöz, saját
szenvedéseiben csak részvétlenséggel találkozik. Isten képes meggyógyítani
az embert, de az ember nem volt képes segíteni az Isten Fián. Ahogy most
végigmegy az utcákon és tereken a betegek között, nyomában gyógyulás,
testi, lelki egészség fakad. Szeretete engem is képes meggyógyítani.
(Horváth István Sándor)



Imádság:

Szenvedő Jézusom, Tehozzád fordulok gyógyíts meg engemet, mert nagyon
beteg vagyok. Bűnbánó szíveknek fájó keservében, Jézus, kereszted tövében.
Hullanak könnyeim, imát rebeg ajkam, szenvedő Jézusom,könyörülj rajtam!
Vérző keresztfádat szívemhez szorítom, sebzett lábaidat, könnyemmel
áztatom.
______________________________

Évközi ötödik hét - hétfő

A hit, és Krisztus gyógyító ereje

2009. február 9. Évközi ötödik hét - hétfő

P. Patrick Murphy, LC

Mk 6, 53-56

„Átkelve a tavon Genezáret földjére érkeztek s kikötöttek. Amikor kiszálltak a bárkából, az emberek rögtön felismerték. Bejárták az egész környéket, s ágyastul odahordták a betegeket, ahol hallomásuk szerint tartózkodott. Amerre csak járt, a falvakon, városokon és tanyákon, kitették a betegeket a terekre, és kérték, hogy legalább ruhája szegélyét érinthessék. Aki csak megérintette, meggyógyult.”

Bevezető ima: Uram, hiszek gyógyító hatalmadban, hiszem, hogy képes vagy lelki és testi gyógyításra. Lelki betegségben és gyengeségben jövök most hozzád, abban a biztos tudatban, hogy te vágysz arra, hogy meggyógyíts és megerősíts engem. Alázatosan felajánlom neked sérült és fájó lelkemet, mely az önszeretet és büszkeség lelki rákjában szenved. Átadom magam szerető kegyelmednek. Köszönöm Uram, hogy figyelsz rám és feltétel nélkül szeretsz engem.

Kérés: Uram, gyógyítsd meg szívemet és lelkemet, és segíts megtennem, ami szükséges lelki egészségem fenntartásához!

1. Siettek a környékre. Az emberek ebben az evangéliumi részben nem azért siettek, hogy másokat meghívjanak arra, hogy Jézustól bocsánatot és lelki gyógyulást nyerjenek. Siettek, de azért, mert betegeket vittek az Úr elé, hogy meggyógyítsa őket testi bajaikból. Milyen vak az emberi szív, hogy gyakran jobban fél a testi bajoktól, mint a lelkiektől vagy attól, hogy kiesik Isten kegyelméből! A leghalálosabb betegségek, amikben szenvedhetünk azok, amik belőlünk fakadnak: A szívből törnek elő a gonosz gondolatok, a gyilkosság, a házasságtörés, a kicsapongás, a lopás, a hamis tanúság, a káromlás. Ezek szennyezik be az embert. Az, hogy mosatlan kézzel eszik, nem szennyezi be az embert.” Mt 15, 19-20

2. Megérinteni ruhája szegélyét. A szentek évszázadok során hittek abban, hogy Krisztus érintése a szentségek vétele által lelki gyógyulást és szabadulást hoz. Szent Ambrus így imádkozott mise előtt: „Szívem sebesült a sok bűntől, elmém és nyelvem védtelenül hagyott. Erő és szeretet Ura, magányomban és szükségemben hozzád fordulok, a kegyelem forrásához; hozzád sietek, hogy meggyógyíts; menedéket lelek a te oltalmadban. Vágyom a veled való találkozásra, de nem Bírómmal, hanem Megváltómmal vágyom találkozni. Uram, nem szégyellem megmutatni neked sebeimet. Csak te tudod hány bűnöm van és milyen súlyosak, Mivel bűneim miatt aggódom üdvösségemért, reményemet végtelen kegyelmedbe helyezem. Tekints rám irgalommal, Úr Jézus Krisztus, Örök Király, Isten és ember, akit értünk haltál meg a kereszten. Benned bízom, aki sosem szűnsz meg az irgalmas szeretet forrása lenni: hallgass meg engem és bocsásd meg bűneimet és gyengeségeimet.”

3. Aki csak megérintette, meggyógyult. Mindenki, aki a hit érintésével érintette meg Jézus Krisztust, meggyógyult: a vak ember, a tíz leprás, az elsorvadt kezű ember, a béna, Jairus leánya, a vérfolyásos asszony, a démontól megszállt fiú, a gerázai megszállott, a süket ember. Egy valami közös volt mindnyájukban: A hitük engedte meg az Úrnak, hogy meggyógyítsa őket. A vérfolyásos asszony esetében ezt írja a Szentírás: „erő ment ki belőle” Mk 5,30 A hit egyike a legerősebb emberi tettnek, hiszen Isten maga döntött úgy, hogy hagyja magát megérinteni általa. Mennyire erős a hitem Jézus Krisztus erejében? Kinyújtom-e a kezem és megérintem-e Őt hittel nap mint nap? Megengedem neki, hogy cselekedjen az életemben a hitem által? Mire várok még?

Beszélgetés Krisztussal: Uram, te magad vagy az erő; megváltásom és lelki gyógyulásom forrása. Ebben az imában kinyújtom kezem és hittel érintelek meg; bár méltatlan vagyok rád és hitem gyenge. Gyógyíts meg, Uram! Adj erőt, hogy a gonosz erejét le tudjam győzni, és kitartsak kegyelmed és jóságod mellett! Hiszek, Uram, segíts hitetlenségemen.

Elhatározás: A nap folyamán felajánlom az Úrnak hitből fakadó cselekedeteimet.


Szent Pál évében mindenkit szeretettel hívunk a Szent Pál kilenced elimádkozására -
Az imádság letölthető az alábbi helyről: http://www.vandorevangelium.hu/?m=7


Erdő Péter bíboros atya 2009. februári imaszándéka:

Imádkozzunk azért, hogy Szent Pál példájára mi is apostoli lelkületű keresztények legyünk!



--~--~---------~--~----~------
------~-------~--~----~
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Szent Pál évét segíti.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger