2009. május 18., hétfő

SZENT I. JÁNOS pápa

SZENT I. JÁNOS pápa

Mindezt azért mondtam, hogy örömötök teljes legyen – olvassuk a mai evangéliumban. Az öröm a Szentlélek egyik ajándéka. Kérjük Istentől ezt az ajándékot, ha pedig megkaptuk, vigyázzunk rá. Ne hagyjuk, hogy örömünket kioltsa a szomorúság, az elkeseredés, az irigység, a gyanakvás, a félelem. Hadd vigyek örömöt oda, ahol szomorúság uralkodik – imádkozta Szent Ferenc, akiről életrajzírói feljegyzik, „ha úgy érezte, hogy lelkébe szomorúság költözik, azonnal imádságba kezdett mindaddig, amíg Isten fel nem ébresztette lelkében ismét a megváltottság tudatának örömét. Bal kezébe egy ágat vett, az állához fogta, a jobb kezében lévő gallyal pedig hegedülni kezdett rajta, majd Istent dicsőítő énekbe fogott”. A húsvéti idő számunkra is az önfeledt alleluja évszaka.(Adoremus 2006.)
További gondolatok...

Húsvét hatodik hete – hétfő

2009.05.18. hétfő

(Szent I.János pápa, Szent Erik)

Az Úr megnyitotta Lídia szívét, hogy figyeljen Pál szavaira


ApCsel 16,11-15

Elhajóztunk tehát Troászból. Egyenesen Szamotrákiába jutottunk, másnap Neápoliszba, innen pedig Filippibe, amely Makedóniának ebben a részében az első telepes város. Ebben a városban töltöttünk néhány napot, és beszélgetéseket folytattunk. Szombaton kimentünk a kapun kívül a folyóvízhez; úgy gondoltuk, hogy ott az imahely. Leültünk ott, és szóltunk az asszonyokhoz, akik összegyűltek. A hallgatóságban volt egy Lídia nevű istenfélő bíborárus asszony Tiatíra városából, akinek az Úr megnyitotta a szívét, hogy hallgasson mindarra, amit Pál mondott. Miután ő és házanépe megkeresztelkedett, így könyörgött: ,,Ha úgy ítéltek meg, hogy hűséges vagyok az Úrhoz, térjetek be házamba és maradjatok nálam.'' És erővel rá is vett minket.

Zs 149

ALLELUJA! Énekeljetek az Úrnak új éneket, zengjen a szentek gyülekezetében dicsérete! Örvendezzék Izrael az ő alkotójának, Sion fiai ujjongjanak királyuknak! Dicsőítsék nevét körtánccal, dobbal és lanttal zengjenek neki! Mert az Úr kedveli népét, diadalra juttatja az alázatosakat. Ujjongnak majd a szentek dicsőségben, és örvendeznek fekvőhelyükön. Szájukban Isten magasztalása lesz, és kétélű kard a kezükben, hogy bosszút álljanak a nemzeteken megfenyítik a népeket, láncra verik királyaikat, vasbilincsbe nagyjaikat, és végrehajtják rajtuk a megírt ítéletet: Dicsősége lesz ez minden szentjének! ALLELUJA!

Jn 15,26 - 16,4

Amikor pedig eljön a Vigasztaló, akit elküldök majd nektek az Atyától, az igazság Lelkét, aki az Atyától származik, ő majd tanúságot tesz rólam; de ti is tanúságot tesztek, mert kezdettől fogva velem vagytok. Azért mondtam nektek mindezt, hogy meg ne botránkozzatok. Ki fognak zárni benneteket a zsinagógából, sőt eljön az óra, amikor mindaz, aki megöl titeket, szolgálatot vél tenni az Istennek. Azért teszik ezt, mert nem ismerték meg sem az Atyát, sem engem. Mindezt pedig azért mondtam nektek, hogy amikor eljön ezeknek az órája, emlékezzetek rájuk, hogy én megmondtam nektek. Kezdetben azért nem mondtam el nektek ezeket, mert veletek voltam.

Húsvét hatodik hete – hétfő

2009. május 18. - Hétfő

Jézus az utolsó vacsorán így szólt apostolaihoz: Ha eljön a Vigasztaló,
akit az Atyától küldök, az Igazság Lelke, aki az Atyától származik, ő majd
tanúságot tesz rólam. Tegyetek ti is tanúságot rólam, hiszen kezdettől
fogva velem vagytok! Azért mondtam ezt nektek, hogy meg ne botránkozzatok.
Ki fognak zárni benneteket a zsinagógákból. Sőt eljön az óra, amikor
mindaz, aki megöl titeket, azt hiszi, hogy szolgálatot tesz Istennek, így
tesznek majd veletek, mert nem ismerik sem az Atyát, sem engem. Ezeket
azért mondtam el nektek, hogy amikor eljön az óra, eszetekbe jusson, hogy
előre megmondtam nektek.
Jn 15,26 - 16,4a

Elmélkedés:

A húsvéti időszak végéhez közeledvén annak záró ünnepére, a Pünkösdre, a
Szentlélek eljövetelének napjára irányítja figyelmünket a liturgia. Az
evangéliumban arról olvashattunk, hogy Jézus az Atyától érkező
Szentlélekről beszél, aki ezek szerint a feltámadt Jézus ígérete és
ajándéka. A Fiú küldetése az volt, hogy tanúságot tegyen az Atyáról, s
miután ezt a feladatát teljesítette, visszatér az Atyához a mennybe. Ezt
követően jön el a világba a Szentlélek, aki azt a küldetést kapja, hogy a
világ végezetéig tanúságot tegyen Jézusról, és megerősítse
tanúságtételükben az Úr tanítványait. A Lélek jelenléte bizonyítja, hogy
Isten szüntelenül velünk van és megszenteli életünket.
(Horváth István Sándor)



Imádság:

Ó Szeretet, magadnak és nem másnak választottál ki, add, hogy csak tied
legyek! Szeretet Istene, ingyen szerettél, érdemem nélkül; add, hogy
teljes szívvel, teljes elmével, teljes erővel szeresselek. Ó Szeretet,
mindenható Isten, szilárdíts meg szeretetedben!
______________________________

Húsvét hatodik hete – hétfő

A Tanúság Lelke

2009. május 18. Húsvét hatodik hete – hétfő

P. John Doyle LC

Jn 15,26 – 16,4a

Ha eljön a Vigasztaló, akit az Atyától küldök, az Igazság Lelke, aki az Atyától származik, ő majd tanúságot tesz rólam. Tegyetek ti is tanúságot rólam, hiszen kezdettől fogva velem voltatok. Azért mondtam el ezeket, nehogy megbotránkozzatok. Kizárnak benneteket a zsinagógákból, s eljön az óra, amikor az, aki megöl titeket, azt hiszi, hogy szolgálatot tesz vele az Istennek. Így fognak veletek bánni, mert nem ismerik sem az Atyát, sem engem. Azért mondtam el ezeket, hogy ha majd eljön az óra, eszetekbe jusson, hogy előre megmondtam nektek.

Bevezető ima: Uram, azzal kezdem imádságomat, hogy egész valómat felajánlom neked: gondolataimat, vágyamat, elhatározásaimat, tetteimet, reményemet, félelmemet, gyengeségemet, kudarcaimat és kicsiny sikereimet. Kitárom feléd magamat, hiszen te már mindent tudsz rólam. Biztos vagyok, hogy irgalmas vagy hozzám, és átható, szerető tekinteted megtisztít engem.

Kérés: Istenem, add, hogy mindig Krisztus igaz tanúja legyek!

1.Krisztus Tanúja. Sokan azért hívják a Szentlelket, hogy Krisztus tanításával ellentétes dolgokat bizonyítson. A mai evangéliumi szakasz jól mutatja, hogy ilyesről szó sincs Isten tervében. A Szentlélek soha sem tér el Krisztus üzenetétől, és sohasem működik a megváltás ügyében Krisztus Egyházán kívül. A Szentlélek Krisztus Lelke, és az Atya Lelke, azért jött, hogy Krisztusról tegyen tanúságot. A Szentlélek azt sugalmazza, hogy mindinkább ragaszkodjunk az igazsághoz. Eléggé figyelek a Lélek szólítására, hogy legyek hűségesebb keresztény ígéretemhez?

2. Tanúságtétel a Lélekben. Hitünk nem statikus valóság. Amint az első tanítványok megtapasztalták Krisztus tanítását, csodáit, személyes szeretetét, úgy élik meg a keresztények hitükben nap, mint nap Krisztus jelenlétét. Különösen érvényes ez, amikor részesülünk a gyónás és az Eucharisztia szentségében. Jézus mindig velünk van, örömünk forrása, hogy megbocsát és közel van. A Szentlélek erősít a keresztség kegyelmével, hogy adjunk tanúságot arról, amit ingyen kaptunk. Vajon komolyan veszem hivatásomat, hogy tanúsítsam Krisztus szeretetét? Felismerem, hogy először is igaz keresztény életemmel kell tanúságot tennem? Tudom, hogy ebben a látszólag nehéz feladatban a Szentlélek a munkatársam?

3.Hűség az ellenkezés közepette. Krisztus elmondta apostolainak, mikor összegyűltek az utolsó vacsora termében, hogy tanúságtételüket nem fogják mindig elfogadni. A keresztény léttel úgy tűnik, mindig együtt jár az ellenkezés. A mély és tántoríthatatlan ragaszkodás Krisztushoz és a lelkiismeret hangja sohasem egyezett a közgondolkodással. A keresztényekről általában nem azt mondják, hogy beillenek a sorba, hanem inkább azt, hogy különböznek, és ennek elkerülhetetlenek a következményei, mint ahogyan ez megtörtént Urunk életében. A csodálatos azonban az, hogy miénk a végső győzelem ígérete. Krisztus előttünk halad, és a Szentlélek velünk van.

Beszélgetés Krisztussal: Uram Jézus, mindig nehéz feladat igaz tanúdnak lenni. Taníts meg, hogy ne saját képességeimre hagyatkozzam, hanem merítsek erőt és következetességet abból, hogy hűségesen követem Szentlelked sugalmazását.

Elhatározás: Ma hitemnek valamilyen nyilvános jelét adom.


A Pápa ima szándéka 2009. május hónapra:

Hogy a világiak és a keresztény közösségek felelős előmozdítói legyenek a papi és szerzetesi hivatásoknak


Hogy az újabb alapítású katolikus egyházak, a hit ajándékáért az Úr iránt érzett hálából legyenek készek az Egyház egyetemes küldetésében való részvételre, felajánlván szándékukat arra, hogy az egész világon hirdessék az evangéliumot


KRISZTUS AZ ÉLETEM
Szeretettel hívunk minden Regnum Christi tagot, barátot, és érdeklődőt 2009. május 19-én kedden este 19 órától kezdődő találkozóra a

Krisztus Király Katolikus Missziós Központba (Bp. XI. Fehérvári út 168-178. Fszt. 35. 168-as csengő), hogy mélyebben megismerkedjünk a Mozgalom lelkiségével.

Az este előadója Vadász Kinga, a Regnum Christi megszentelt életű tagja.


II. János Pál pápa halálának 4. - megválasztásának 30. évfordulója alkalmából 2009. április 2-től a Mission is Possible csapata kiállítást szervez a VAM Design Centerben Arturo Mari, a pápa személyi fotósának képeiből és a Szentatya személyes tárgyaiból.

A kiállítás címe: Íme az ember – Egy pápa arcai. Bővebb információ: www.imeazember.hu



Álláskereső tanárok figyelem! A Szent Benedek Iskola a 2009-10. tanévre egyetemi végzettségű tanárokat keres. Részletek és jelentkezési tudnivalók az iskola honlapjának (www.szentbenedekiskola.hu) Állásajánlat rovatában olvashatók.


--~--~---------~--~----~------
------~-------~--~----~
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Szent Pál évét segíti.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger