2009. szeptember 12., szombat

Szűz Mária szent neve

Szűz Mária szent neve

Mária neve napja hálaünnep. Isten szeretetét, erejét köszönjük meg ebben az ünnepben, mellyel megerősítette a harcolókat. Mária segítsége erősít meg bennünket a hálaadásban. Mária igenje, anyai szeretete ma is példa minden ember számára.
További gondolatok...

SZŰZ MÁRIA SZENT NEVE

2009.09.12. szombat: SZŰZ MÁRIA SZENT NEVE

Krisztus Jézus azért jött a világra, hogy a bűnösöket üdvözítse


1Tim 1,15-17

Igaz beszéd ez, s teljes hitelt érdemlő: azért jött el Krisztus Jézus erre a világra, hogy üdvözítse a bűnösöket. Ezek között az első én vagyok. De éppen azért találtam irgalmasságot, hogy Krisztus Jézus rajtam, az elsőn mutassa meg egész hosszan tűrését, okulásul azoknak, akik hinni fognak benne az örök életre. Tisztesség és dicsőség érte az örökkévalóság halhatatlan, láthatatlan Királyának, az egy Istennek, mindörökkön örökké! Ámen!

Zs 112

ALLELUJA! Dicsérjétek az Urat, ti szolgái, dicsérjétek az Úr nevét! Áldott legyen az Úr neve most és mindörökké! Napkelettől napnyugatig dicsértessék az Úr neve! Fölséges az Úr minden nemzet fölött, dicsősége fölülmúlja az egeket. Ki olyan mint az Úr, a mi Istenünk, aki a magasságban lakik, de lehajol hogy letekintsen az égre és a földre? Fölemeli a nincstelent a porból, fölsegíti a szegényt a sárból, hogy helyet adjon neki a fejedelmek között, népének fejedelmei között. Úgy lakhat házában a gyermektelen asszony, mint a fiain örvendő anya.

Lk 6,43-49

Nem jó az a fa, amely rossz gyümölcsöt terem; és nem rossz az a fa, amely jó gyümölcsöt terem. Mert minden fát gyümölcséről ismerünk meg. Tövisbokorról nem szednek fügét, sem a csipkebokorról nem szüretelnek szőlőt. A jó ember jót hoz elő szívének jó kincséből, és a gonosz ember a gonoszból gonoszat hoz elő; mert a szív bőségéből szól a száj. Miért mondjátok nekem: ,,Uram! Uram!'', ha nem cselekszitek, amiket mondok? Megmutatom nektek, kihez hasonló mindaz, aki hozzám jön, hallgatja szavaimat és megcselekszi azokat. Hasonló a házépítő emberhez, aki mélyre leásott és az alapot kősziklára rakta. Amikor aztán jött az árvíz, nekiesett a háznak a folyó árja, de nem tudta megingatni, mert kősziklára volt építve. Aki pedig hallgatja, de nem cselekszi, hasonló ahhoz az emberhez, aki a házát alap nélkül, a földre építette. Amikor nekirontott az ár, mindjárt összeomlott, és nagy lett annak a háznak romlása.''

Szűz Mária Szent neve

2009. szeptember 12. - Szombat

Egy alkalommal Jézus így szólt tanítványaihoz: Nincs jó fa, amely rossz
gyümölcsöt terem, és nincs rossz fa, amely jó gyümölcsöt hoz. Minden fát
gyümölcséről lehet megismerni. Nem szednek a tövisbokorról fügét, sem a
tüskebokorról nem szüretelnek szőlőt. A jó ember szívének jó kincséből jót
hoz elő, a rossz ember pedig a rosszból rosszat hoz elő. Hiszen a szív
bőségéből szól a száj! Miért mondjátok nekem: "Uram, Uram!" - ha nem
teszitek, amit mondok?
Megmondom nektek, kihez hasonlít az, aki hozzám jön, hallgatja
tanításomat, és tettekre is váltja: hasonlít ahhoz a házépítő emberhez,
aki mélyre ásott, és az alapot sziklára rakta. Jött az árvíz, rázúdult a
házra, de nem tudta azt összedönteni, mert jó alapra épült. Aki viszont
hallgatja tanításomat, de tettekre nem váltja, hasonlít ahhoz az emberhez,
aki házát alap nélkül építette a puszta földre. Amikor rázúdult az árvíz,
háza azonnal összedőlt, és nagy romhalmaz lett belőle.
Lk 6,43-49

Elmélkedés:

A házépítő emberről szóló jézusi példabeszéd arra világít rá, hogy nem
elegendő, ha megelégszünk Jézus tanításának hallgatásával, hanem életünket
erre a tanításra, mint igazságra érdemes alapoznunk. Oktalan és felelőtlen
volna részünkről, ha nem engednénk, hogy a mi Urunk tanítása formáljon
minket és jó cselekedetekre ösztönözzön bennünket. Ő nem egyszerűen egy
eszmére, egy tanra akar minket tanítani, hanem saját életformájára. Akkor
értettem meg igazán szavait, ha életközösségre lépek vele, minden
gondolatom az övé, akaratomat átengedem neki, s minden jót érte teszek. Ha
nem veszem komolyan szavait, nem veszem komolyan személyét sem.
(Horváth István Sándor)



Imádság:

Hálát adunk neked, Atyánknak,
az életért és az ismeretért,
amelyet nekünk, szolgáidnak
Krisztus által kinyilatkoztattál;
dicsőség legyen neked mindörökké!

Mint ahogy ez a kenyér
szétszórva volt a földeken,
és összegyűjtve eggyé lett,
úgy legyen Egyházad a világ egyik végétől a másikig
összegyűjtve országodban;
mert tiéd a dicsőség és a hatalom
Jézus Krisztus által mindörökké. Ámen.
Ókeresztény ima
______________________________

Szűz Mária Szent neve

Gyümölcseiről ismeritek meg a fát

2009. szeptember 12. Évközi huszonharmadik hét – szombat

Szűz Mária Szent neve

P. Daniel Polzer LC

Lk 6,43-49

Egy alkalommal Jézus így szólt tanítványaihoz: Nincs jó fa, amely rossz gyümölcsöt terem, és nincs rossz fa, amely jó gyümölcsöt hoz. Minden fát gyümölcséről lehet megismerni. Nem szednek a tövisbokorról fügét, sem a tüskebokorról nem szüretelnek szőlőt. A jó ember szívének jó kincséből jót hoz elő, a rossz ember pedig a rosszból rosszat hoz elő. Hiszen a szív bőségéből szól a száj! Miért mondjátok nekem: „Uram, Uram!” – ha nem teszitek, amit mondok?

Megmondom nektek, kihez hasonlít az, aki hozzám jön, hallgatja tanításomat, és tettekre is váltja: hasonlít ahhoz a házépítő emberhez, aki mélyre ásott, és az alapot sziklára rakta. Jött az árvíz, rázúdult a házra, de nem tudta azt összedönteni, mert jó alapra épült. Aki viszont hallgatja tanításomat, de tettekre nem váltja, hasonlít ahhoz az emberhez, aki házát alap nélkül építette a puszta földre. Amikor rázúdult az árvíz, háza azonnal összedőlt, és nagy romhalmaz lett belőle.

Bevezető ima: Uram Jézus, most újra együtt vagyunk az imában. A te szavaidról fogok most elmélkedni. Nem akarok azok közé tartozni, akik így szólnak: „Uram, Uram!” de soha nem követik szavaidat. Nagyon is jól tudod, hogy milyen gyenge vagyok, milyen gyakran csak saját erőmre akarok támaszkodni és elhanyagollak téged. Ma alázatosan jövök hozzád, hogy kérjem tőled fényedet és kegyelmedet. Add, hogy lelkem felismerjen téged!

Kérés: Uram, segíts, hogy szilárd alapra építsem életemet!

1. A jó fa jó gyümölcse. Honnan ismerjük fel, hogy mi lakik lelkünk mélyén? Azokról a gyümölcsökből, amelyek lelkünkből teremnek. Tudjuk, hogy ha életünk felebaráti szeretettel, hittel, türelemmel és becsületességgel van telve, akkor lelkünk erős és egészséges. Azonban, ha ennek ellenkezője lakik bennünk: a harag, irigység, bujaság, önzés és lustaság, akkor a lelkünk gyenge és beteg. Ha meg akarunk változni, nem elég, hogy a külsőségekben változtatunk és javítunk: kedvesebb arccal járni a világban, vagy felvenni egy barátságosabb külsőt a világ felé. Előbb-utóbb lehullik rólunk az álarc, mert csak ezzel csak a felszínt tudjuk eltakarni. Belülről kifelé kell megváltoznunk, be kell mennünk egészen mélyre a hibák gyökeréig, meg kell gyógyítani lelkünket a bűnbocsánat szentségével, és életünket az erényekre alapozva kell felépítenünk.

2. Csalóka biztonság. Amíg süt a nap és minden nyugodt, a gyenge alapokra épített ház is erősnek és biztonságosnak látszik. Nehezen képzelhető el, hogy nem fog tudni ellenállni az ömlő eső és a szél erejének. Gyakran elringatjuk életünket egy látszólagos biztonságban, amikor minden jól megy. Amíg nem jönnek nagyobb kísértések, s az élet nehézségeiből és viszontagságaiból is csak a kisebbek jutnak nekünk, melyek könnyen legyőzhetők, addig könnyen bebeszéljük magunknak, hogy szilárd alapokon állunk. Abban mérhetjük meg hitünket, hogy erős-e lelki életünk és nem vétkezünk többé. Amennyire csak lehet, elővigyázatosnak és tárgyilagosnak kell lennünk, mert ez a csalfa biztonság megtéveszthet bennünket is.

3. A próba. Amikor esni kezd az eső, a szél viharosra fokozódik, és magáradnak a vizek, akkor kell az alapoknak a valódi próbát kiállni. Lelki életünk tesztelése a kísértésekkel, nehézségekkel, csalódásokkal és sorscsapásokkal kezdődik. Ha szilárd alapokon nyugszik lelki életünk, gyakoroljuk az erényeket, és közel vagyunk Istenhez, akkor szilárdak tudunk maradni még akkor is, amikor ránk zúdul az áradat. Nem szabad elfelejtenünk, hogy az áradás pillanatában már nincs alkalom arra, hogy megerősítsük az alapokat, akkor már túl késő. Az erős alapokat akkor kell megépíteni, amikor süt a nap. Most kell Krisztus szavait követnünk, amíg még van rá időnk!

Beszélgetés Krisztussal: Uram, hálát adok neked, hogy veled tölthettem imában ezt a kis időt. Köszönöm, hogy segítesz felismernem és világosan látnom, mit kell megváltoztatnom életemben. Ne engedd, hogy életemet látszat biztonságban elringassam, csak mert pillanatnyilag nincsenek nehézségek életemben! Szeretnék készen állni a megpróbáltatásokra, ha jönnek majd az áradások. Még ma szeretnék munkálkodni az alapok megerősítésén. Segíts növekednem az erényekben! Szeretném, ha életem jó gyümölcsöt teremne; olyan gyümölcsöket, amelyek nem csak kinézetre szépek, hanem belülről is – egészen a magjukig – egészségesek. Olyan gyümölcsöket akarok teremni, amelyek a jó és tiszta szív gyümölcsei. Még ma, amíg még süt a nap, munkálkodni fogok ennek a célnak az elérésén. Nem akarom, hogy meglepjen az áradás, mert akkor már túl késő lesz.

Elhatározás: A mai napon különösen is figyelni fogok az egyik olyan erényre, amelyről tudom, hogy erősítenem kell magamban.


Erdő Péter bíboros atya 2009. szeptemberi imaszándéka:

Hogy fiataljaink minden nehézség ellenére nyugodt és szilárd oktatást és az igaz értékekre hiteles nevelést kapjanak.


--~--~---------~--~----~------
------~-------~--~----~
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Szent Pál évét segíti.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger