2009. szeptember 18., péntek

Évközi idő, 24. hét Péntek

Évközi idő, 24. hét Péntek

Ha csak ebben a világban reménykedünk... Akkor csak a kézzelfogható, az anyagi értékek lesznek fontosak. Akkor önös érdekeimért bármit megtehetek. De mi nem ebben a világban remnykedünk. Ezért vállaljuk az igazság útját, a krisztusi igazság útját. Ezért valljuk, hogy Krisztus feltámadt a halálból, ezért hirdetjük mindenkinek a feltámadás örömhírét.
További gondolatok...

Évközi huszonnegyedik hét – péntek

2009.09.18. péntek

(Szent Lambert, Copertinoi Szent József)

Isten embere, törekedj igaz lelkületre, hitre, szeretetre


1Tim 6,2c-12

Akiknek hívő uruk van, ne vegyék őket kevésbé komolyan, azzal az ürüggyel, hogy azok testvérek, sőt éppen azért szolgáljanak nekik jobban, mert hívők, a szeretet és a jótétemények részesei. Ezeket tanítsd, ezekre ints! Aki másként tanít, s nem tartja magát a mi Urunk Jézus Krisztus egészséges igéihez és az istenfélelemmel összhangban levő tanításhoz az önhitt, nem tud semmit, a szőrszálhasogatás és a szócséplés betege, ebből pedig irigykedés, veszekedés, káromlás, rosszakaratú gyanúsítás fakad, a megbomlott elméjű, az igazságtól megfosztott, az istenfélelmet jövedelmi forrásnak tekintő emberek torzsalkodása. Az istenfélelem természetesen igen előnyös, ha megelégedés kíséri. Mert semmit sem hoztunk magunkkal a világra, és el sem vihetünk semmit. Ha tehát van ennivalónk és ruházatunk, elégedjünk meg azzal. Mert akik gazdagok akarnak lenni, kísértésbe esnek, kelepcébe, sok haszontalan és káros kívánságba, amelyek pusztulásba és romlásba döntik az embert. Minden bajnak gyökere ugyanis a kapzsiság: jó néhányan, akik hozzá szegődtek, eltévelyedtek a hittől, és sok gyötrelmet okoztak maguknak. De te, Isten embere, menekülj ezektől a dolgoktól: igazságra, vallásosságra, hitre, szeretetre, béketűrésre, szelídségre törekedj. Harcold a hit jó harcát, szerezd meg az örök életet, amelyre meghívást kaptál, s amelyre számos tanú előtt letetted az igaz hitvallást.

Zs 48

A karvezetőnek. Kóré fiainak zsoltára. Halljátok meg ezt, nemzetek, mindnyájan, vegyétek fületekbe, földkerekség lakói, mindannyian: mind alacsonysorsúak és nemesek, gazdagok, szegények egyaránt! Bölcsességet mond a szám, okosságot a szívem elmélkedése. Példabeszédre hajtom fülemet, hárfaszóval tárom föl rejtélyemet. Miért félnék a balszerencse napján, ha körülvesz a gáncsoskodók gonoszsága? Ők saját erejükben bíznak, vagyonuk nagyságával kérkednek. Pedig az ember nem válthatja meg magát, senki sem adhat Istennek váltságdíjat magáért. Igen drága lelkének váltsága: soha meg nem fizetheti, hogy örökké éljen és ne jusson az enyészetre. Hisz láthatja, meghalnak a bölcsek; Ugyanúgy elvesznek, mint a balgák és az esztelenek, és másokra hagyják gazdagságukat. Sírjuk lesz lakóhelyük mindörökre; Hajlékuk nemzedékről nemzedékre, noha nevet szereztek maguknak földjükön. Az ember, övezze bár tisztelet, nem marad meg; Olyan, mint az igavonó állat, amely kimúlik, bizony hasonló hozzá. Ez az útja azoknak, akik önmagukban bíznak, és azoknak a vége, akik saját beszédükben gyönyörködnek. Mint a juh, úgy terelődnek az alvilágba, a halál legelteti őket. Leszállnak a sírba sietve, alakjuk megsemmisül, az alvilág lesz lakásuk. De az én lelkemet Isten megváltja, az alvilág hatalmából kiragad engem. Ne félj, ha valaki meggazdagszik, ha megnövekszik háza dicsősége, mert ha meghal, semmit sem visz magával, és dicsősége nem száll le utána. Mondja bár áldottnak magát életében: ,,Dicsérni fognak téged, amiért magadnak tetted a jót'', mégis csak elmegy atyái nemzetségéhez, amely soha többé nem látja a világosságot. Az ember, övezze bár tisztelet, okosságot nem tanúsít; olyan, mint az igavonó állat, amely kimúlik -- bizony hasonló hozzá.

Lk 8,1-3

Történt azután, hogy bejárta a városokat és a falvakat, prédikálta és hirdette az Isten országát. Vele volt a tizenkettő, és néhány asszony, akiket meggyógyított a gonosz lelkektől és a betegségekből: Mária, akit Magdolnának hívnak, akiből hét ördög ment ki, és Johanna, Kúzának, Heródes helytartójának a felesége, valamint Zsuzsanna, és sokan mások, akik segítették őt vagyonukból.

Évközi huszonnegyedik hét – péntek

2009. szeptember 18. - Péntek

Abban az időben Jézus bejárta a városokat és a falvakat, tanított és
hirdette az Isten országát. Vele volt a tizenkettő és néhány asszony,
akiket a gonosz lelkektől és a különféle betegségektől megszabadított:
Mária, melléknevén Magdalai, akiből hét ördög ment ki; Johanna, Heródes
intézőjének, Kuzának a felesége; Zsuzsanna és még sokan mások, akik
vagyonukból gondoskodtak róla.
Lk 8,1-3

Elmélkedés:

Az evangéliumokból ismert számunkra, hogy nyilvános működésének kezdetén
Jézus tanítványokat hívott magához, ahogyan ezt abban a korában sok más
tanító is tette. E tanítványok aztán elkísérték mesterüket mindenhová,
együtt voltak vele útja során, s eközben megismerhették tanítását és
életvitelét. A mai evangéliumi rész arról számol be, hogy kiválasztott
tanítványain kívül asszonyok is Jézussal tartottak vándorútja során, akik
szolgálatukkal segítették őt. Nem Jézus hívta őket, hiszen erről bizonyára
az evangélisták említést tettek volna írásukban, csak egyszerűen Jézus
mellé állnak és vele tartanak mindenhová. S bár a szó szoros értelmében
nem voltak a Mester tanítványai, mégis talán éppen az ő személyükkel
kezdett el kiszélesedni a tanítványok köre, amely mai értelmezés szerint
magába foglalja mindazokat, akik Jézus követői. Jézus mellett lenni: ez a
tanítvány élete.
(Horváth István Sándor)



Imádság:

Uram, nem azért hívsz követésedre, mintha szükséged volna szolgálatunkra,
hanem egyedül azért, hogy üdvösségünkről gondoskodj. A te követésed, Uram,
azt jelenti, hogy részesedünk az üdvösségben, fényed követése pedig, hogy
felfogjuk világosságodat.
Szolgálatunk nem ad neked semmit, mert neked nincs szükséged az ember
szolgálatára; mégis, azoknak, akik téged szolgálnak és követnek, életet,
romolhatatlanságot és örök életet adsz.
Amint neked, Uram, nincs szükséged semmire, nekünk annyira szükségünk van
a veled való közösségre. A mi dicsőségünk nem más, mint hogy hűségesen és
szilárdan kitartsunk szolgálatodban.
Szent Iréneusz

______________________________
__

Aktuális:
Kedves barátaim!
Van 10 db színes, nagyalakú, az Őrségről és Burgenlandról szóló
képeskönyvem, amit felajánlok ajándékba azoknak, akik barátaiknak
sikeresen ajánlják az evangéliumot. A feliratkozni szándékozók nevét és
e-mail címét küldjétek el a his@katolikus.hu címemre és felírom őket.
Kérem, hogy csak olyan személy számára kérjétek az evangéliumot, akit
megkérdeztetek és valóban kapni szeretné. A 10 könyv azoké lesz, akik a
legtöbb új személyt ajánlják szeptember 30-ig.
Köszönöm, hogy lelkesen terjesztitek az evangéliumot!
István atya
_______________________________________________
Evangélium minden nap
http://evangelium.katolikus.hu/
Evangelium@lista.hcbc.hu
http://lista.hcbc.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/evangelium

Évközi huszonnegyedik hét – péntek

Fáradhatatlanul a misszióban

2009. szeptember 18. Évközi huszonnegyedik hét – péntek

P. Robert Presutti LC

Lk 8,1-3

Történt azután, hogy bejárta a városokat és a falvakat, prédikálta és hirdette az Isten országát. Vele volt a tizenkettő, és néhány asszony, akiket meggyógyított a gonosz lelkektől és a betegségekből: Mária, akit Magdolnának hívnak, akiből hét ördög ment ki, és Johanna, Kúzának, Heródes helytartójának a felesége, valamint Zsuzsanna, és sokan mások, akik segítették őt vagyonukból.

Bevezető ima: Mindenható Atyám, köszönöm, hogy imádkozni hívtál. Add, hogy mindennél jobban vágyjam a veled való egyesülésre! Úgy szeretnék imádkozni, hogy tudatában vagyok, ki vagy te a számomra: Istenem, mindenem.

Kérés: Úr Jézus, lobbantsd fel bennem a lelkesedés tüzét, hogy elhatározzam, itt és most megteszem, amire tanítasz engem!

1. A sürgősség tudata. Jézus jellegzetes vonása, hogy fáradhatatlanul az életben betöltendő küldetésének szenteli magát. Nem áll meg, hanem észreveszi, hogy a rendelkezésre álló idő rövid, és mind több emberhez el kell juttatnia üzenetét. Megmutatja nekünk, hogy rövid idő alatt is sokat el lehet érni. Megtanítja, hogy sokat végezhetünk, ha biztos tudatában vagyunk annak, hogy miért vagyunk itt, és a fontos dolgainkra koncentrálunk.

2. A meggyógyított asszony. Azok válnak képessé arra, hogy szeressék és kövessék Jézust, akiknek a legnagyobb szüksége van Őrá és ezért a leginkább nyitottak a kegyelmére. Csak azoknak okoz nehézséget, hogy megfelelően értékeljék Krisztust, akik azt hiszik, hogy nélküle is boldogulnak, vagy nem akarják, hogy Jézus segítsen rajtuk. Éppen ezért vagy nem tuják Jézust követni, vagy nem éreznek vágyat erre. Vajon én melyik csoportba tartozom?

3. Támogatni az Úr munkáját. Jézus hív minket, hogy csatlakozzunk küldetése beteljesítéséhez mindannyian hivatásunk és lehetőségeink szerint. Néhányunkat arra hív, hogy mindent hátrahagyva Őt kövessük, menjen bárhova. Másokat, arra hogy saját forrásukból, saját eszközeikkel támogassák a küldetését. Engem mire hív az Úr?

Beszélgetés Krisztussal: Uram Jézus köszönöm példamutatásodat. Indítsd fel bennem a kiolthatatlan vágyat, hogy annyi emberhez vigyelek el, amennyi csak lehetséges!

Elhatározás: Mai kötelezettségeimet hűségesen teljesítem, ezzel osztozva Krisztus küldetésében.


Erdő Péter bíboros atya 2009. szeptemberi imaszándéka:

Hogy fiataljaink minden nehézség ellenére nyugodt és szilárd oktatást és az igaz értékekre hiteles nevelést kapjanak.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Szent Pál évét segíti.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger