2009. október 29., csütörtök

Évközi idő, 30. hét Csütörtök

Évközi idő, 30. hét Csütörtök

Nem szakíthatott el minket Krisztus szeretetétől Jézus halála, mert az Atya feltámasztotta őt. Nem szakíthatott el Jézus megdicsőült élete sem, hiszen több napon át megjelent az apostoloknak, és szent sebeit, mint az isteni irgalom és a bűnbocsánat forrását mutatta föl nekik. Nem szakíthattak el a bukott angyalok és fejedelemségek sem, mert nem tudták Istent megakadályozni irántunk való szeretetében, sőt, ő rontotta le a sátán műveit. A teremtett világ sem tudott Isten szeretetének gátat vetni, mert Isten minden teremtményt Krisztus lába alá vetett. Isten szeretete teremtő, mindenható szeretet. Semmi sem riasztja meg, semmi sem bizonytalanítja el, semmi sem tartóztatja fel. (Adoremus 2005.)
További gondolatok...

Évközi harmincadik hét – csütörtök

2009.10.29. csütörtök

Ki ragadhat el minket Krisztus szeretetétől?


Róm 8,31b-39

Mit mondjunk tehát mindezek után? Ha Isten velünk, ki ellenünk? Ő, aki tulajdon Fiát sem kímélte, hanem odaadta értünk, mindnyájunkért, ne ajándékozna vele együtt mindent nekünk? Ki lenne vádlója Isten választottjainak? Isten az, aki a megigazulást adja; ki lenne hát az, aki kárhoztat? Talán Krisztus Jézus, aki meghalt, mi több, fel is támadt, Isten jobbján van, és közbenjár értünk? Ki szakíthat el minket Krisztus szeretetétől? Nyomorúság vagy szorongatás? Éhség, mezítelenség, veszedelem, üldözés, vagy kard? Amint írva van: ,,Miattad gyilkolnak minket naphosszat, olybá vesznek, mint a leölésre szánt juhokat'' [Zsolt 44,23]. De mindezeken győzedelmeskedünk azáltal, aki szeret minket. Abban ugyanis biztos vagyok, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem jelenvalók, sem jövendők, sem erők, sem magasság, sem mélység, sem egyéb teremtmény el nem szakíthat minket Isten szeretetétől, amely Krisztus Jézusban, a mi Urunkban van.

Zs 108,21-31

Velem azonban Uram, bánj nevedért kegyesen, Uram, és mivel irgalmad jóságos, szabadíts meg engem. Mert én nyomorult és szegény vagyok, és szívem összeszorult bensőmben. Elenyészem, mint a hanyatló árnyék, olyan vagyok, mint a lerázott sáska. Térdem a böjttől gyenge lett, húsom az olaj híján elsorvadt. Gúny tárgyává lettem előttük, ha látnak, fejüket csóválják. Segíts meg, Uram, én Istenem, ments meg engem irgalmadban! Hadd tudják meg, hogy a te kezed műve ez: ezt, Uram, te művelted. Átkozzanak ők, de te áldj meg engem, jussanak szégyenbe, akik ellenem felkelnek, s örvendezzen szolgád. Öltözzenek gyalázatba, akik bántanak engem, és palástként takarja őket a szégyen. Hangos szóval hálát adok az Úrnak, és áldom őt sokak előtt, mert jobbjára áll a szegénynek, hogy megmentse életét az ítélkezőktől.

Lk 13,31-35

Még abban az órában odajött hozzá néhány farizeus, és azt mondta neki: ,,Menj el, távozz innen, mert Heródes meg akar ölni.'' Ő azt mondta nekik: ,,Menjetek, mondjátok meg annak a rókának: Íme, ördögöket űzök és gyógyítok, ma és holnap, és harmadnap befejezem. De ma, holnap és a következő napon úton kell lennem; mert nem lehet, hogy próféta Jeruzsálemen kívül vesszen el. Jeruzsálem, Jeruzsálem! Te megölöd a prófétákat, és megkövezed azokat, akiket hozzád küldtek! Hányszor akartam egybegyűjteni fiaidat, mint a tyúk a csibéit a szárnyai alá, de te nem akartad. Íme, elhagyatott lesz a házatok. Mondom nektek, nem láttok engem, amíg el nem jön az idő, s mikor majd ezt mondjátok: ,,Áldott, aki az Úr nevében jön'''' [Zsolt 118,26].

Évközi harmincadik hét – csütörtök

2009. október 29. - Csütörtök

Abban az időben néhány farizeus jött Jézushoz, és figyelmeztették: "Sietve
távozzál innen! Heródes meg akar ölni." De ő ezt válaszolta: "Menjetek,
mondjátok meg annak a rókának: Íme, ördögöket űzök, és gyógyítok ma és
holnap; csak harmadnapra fejezem be. De ma, holnap és holnapután tovább
kell járnom utamat, mert nem veszhet el próféta Jeruzsálemen kívül.
Jeruzsálem, Jeruzsálem, te megölöd a prófétákat, és megkövezed azokat,
akiket hozzád küldtek. Hányszor akartam egybegyűjteni fiaidat, mint ahogy
a tyúk szárnya alá gyűjti csibéit, de te nem akartad. Meglátjátok,
elhagyott lesz házatok. Mondom nektek: Nem láttok engem mindaddig, amíg el
nem jön az az idő, amikor így kiáltoztok: Áldott, aki jön az Úr nevében!"
Lk 13,31-35

Elmélkedés:

Jézus arról beszél a mai evangéliumban, hogy az a szándéka és küldetése,
hogy egybegyűjtse a választott nép tagjait. E szándék nyilvánul meg,
amikor Izrael törzsei számának megfelelően tizenkét apostolt választ
magának. Az apostolok választásával tehát megkezdődik az atyáknak egykor
tett ígéretek megvalósulása: Isten új népet, új közösséget hoz létre,
amelyhez már nem származási alapon csatlakoznak az emberek, hanem mindenki
tagja lehet, aki elfogadja Jézus személyét. Ahogyan a tizenkét apostolnak
is el kellett magát köteleznie a Mester mellett, ugyanúgy nekünk is Őhozzá
kell egyre inkább hasonlókká válnunk. Jézus minket is arra hív, hogy
csatlakozzunk ahhoz az összegyűjtött néphez, amelyet ő az üdvösségre
vezet.
(Horváth István Sándor)



Imádság:

Szentséges Atyánk, Teremtőnk, Megváltónk,
vigasztalónk és Üdvözítőnk.
Mindennapi kenyerünket,
a te Fiadat, a mi Urunk Jézus Krisztust
add meg nekünk ma,
annak a szeretetnek emlékezetére,
megértésére és tiszteletére,
mellyel irántunk viseltetett, és azokéra,
amiket érettünk mondott, tett és szenvedett.
Assisi Szent Ferenc
______________________________

Évközi harmincadik hét – csütörtök

Isten magához akar vonzani bennünket

2009. október 29. Évközi harmincadik hét – csütörtök

P. Paul Campbell LC

Lk 13, 31-35

Még abban az órában odajött hozzá néhány farizeus, és azt mondta neki: ,,Menj el, távozz innen, mert Heródes meg akar ölni.” Ő azt mondta nekik: ,,Menjetek, mondjátok meg annak a rókának: Íme, ördögöket űzök és gyógyítok, ma és holnap, és harmadnap befejezem. De ma, holnap és a következő napon úton kell lennem; mert nem lehet, hogy próféta Jeruzsálemen kívül vesszen el. Jeruzsálem, Jeruzsálem! Te megölöd a prófétákat, és megkövezed azokat, akiket hozzád küldtek! Hányszor akartam egybegyűjteni fiaidat, mint a tyúk a csibéit a szárnyai alá, de te nem akartad. Íme, elhagyatott lesz a házatok. Mondom nektek, nem láttok engem, amíg el nem jön az idő, s mikor majd ezt mondjátok: ,,Áldott, aki az Úr nevében jön”

Bevezető ima: Uram, hiszek benned olyan hittel, mely soha nem kísért meg téged. Bízom benned, és remélem, hogy megtanulom elfogadni és követni akaratodat akkor is, ha az az én szemszögemből értelmetlennek látszik. Irántad és a körülöttem élő emberek iránt való szeretetemet tedd hasonlóvá, kérlek, ahhoz a szeretethez, melyet te mutatsz nekem!

Kérés: Uram, szeretnék meggyőződni az irántam való személyes szeretetedről.

1. Állhatatosnak maradni a küldetésben. Jézus ellenállásba ütközik Jeruzsálembe vezető útján. Farizeusok jönnek, hogy figyelmeztessék Őt Heródesre. Jézus nem hagyja magát elbizonytalanítani. Tudja, hogy Atyjának akarata az, hogy Jeruzsálembe menjen, és hogy odaadja életét a keresztfán. Nem rejtőzik el, és nem próbál meg Atyja akaratával szembeszegülni. Tudja, hogy a kereszt előtte van, de azt is tudja, hogy a halál és a kereszt még nem a vég. A halál túloldalán ott van a feltámadás: „harmadnap befejezem” művemet. Krisztus példája adjon nekünk bizakodást, hogy saját nehézségeink és harcaink közepette előre haladjunk. Hozzá kell fordulnunk, mert Ő tudja, hogy hogyan lehet állhatatosan megmaradni a küldetésben. És mivel az életünkbe szeretne költözni, ezért el fog minket kísérni ezen utunkon. Mindig velünk van, és kész arra, hogy kegyelmével és karja erejével segítsen nekünk.

2. A mások felé nyitott szív. Jézus megsiratta Jeruzsálemet. Szívét nem zárta el mások elől. Nem volt foglya saját magának vagy a problémáinak. Feláldozta az életét szabadon másokért. Mások elutasították Őt, de Ő nem utasította el ezeket az embereket. Nem volt elutasító azokkal szemben, akik fájdalmat okoztak neki. Szerette őket, és soha nem hagyott fel ezzel, a szeretettel. Ahogy egy tyúkanyó gyűjti szárnya alá a csibéit, úgy vágyódik Isten arra, hogy minden embert magához vonzzon. Engednünk kell Istennek, hogy magához vonzzon minket.

3. Imádkozzatok üldözőitekért! Jézus példát mutat, amit követnünk kell. Ne legyen zárva a szívünk! Nyitottnak kell lennünk mások szükségleteire, még azokéra is, akik az Egyházat ahol csak lehet, támadják, és üldöznek minket. Jézus szerette apostolait. Imádkozott azokért, akik üldözték Őt. Megáldotta azokat, akik Őt megátkozták. Csak a legjobbat akarta nekik, és feláldozta magát értük. Megmutatja nekünk, hogy hogyan gyakorolhatjuk a valódi keresztény szeretetet. Hogy hűségesek legyünk hozzá, szeretettel kell lennünk azok iránt is, akik nem úgy gondolkodnak és cselekednek, ahogy mi.

Beszélgetés Krisztussal: Uram, segíts mindig követnem a te sugalmazásaidat! Gyakran akarom tenni a jót, de aztán elbizonytalanodom, és visszakozom. Segíts mindig újult erővel adnom, akkor is, ha fáradt és kimerült vagyok. Taníts meg arra, hogy te mindig velem vagy, és sosem vagyok egyedül.

Elhatározás: Nyitott leszek egy családtagom vagy munkatársam szükségletére, és megpróbálom felajánlani a segítségemet.


Imádkozzon velünk az új magyar boldoghoz, Meszlényi Zoltán püspökhöz!

Sokan emlékeznek az elkövetkező napokban meghalt hozzátartozóikra.

A Krisztus Légiója szerzetesei november 2-10-ig ima-kilencedet végeznek, mindazok szándékára, akik azt eljuttatják nekik.

Küldje el meghalt családtagjai, ismerősei nevét, akiket szeretne a közösség imáiba ajánlani. Csatlakozzon Ön is, emlékezéssel, imádsággal!

Ahova szándékait küldheti: Krisztus Légiója, 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. C. Lh. Fsz. 35.

Forduljon hozzánk, és imádkozzon velünk nemzetünkért!


A Pápa ima szándéka 2009. október hónapra:

- Hogy a vasárnapot olyan napnak éljük meg, amelyen a keresztények egybegyűlnek a feltámadott Úr megünneplésére, részesedve az Eucharisztia asztalközösségében.
- Hogy Isten egész népe, amelynek Krisztus azt a parancsot hagyta meg, hogy menjen, és hirdesse az evangéliumot minden teremtménynek, odaadással vállalja saját missziós felelősségét és azt a legmagasztosabb szolgálatnak tekintse, amelyet az emberiségnek felkínálhat.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Szent Pál évét segíti.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger