2009. november 14., szombat

Sillye Jenő és barátai Káposztásmegyeren

Sillye Jenő és barátai Káposztásmegyeren
november 5. 0:00

Sillye Jenő és barátai a káposztásmegyeri Szentháromság templomban (1048 Budapest, Nádasdy u.2-4.) november 14-én, szombaton 19,00 órakor koncertet adnak "Hittel, reménnyel" címmel.


Jenő 40 éves szerzői jubileuma ez az este.

A belépés ingyenes, de kérik a résztvevők támogatását a templomtető felújítására.

Mindenkit szeretettel várnak!



VPA Hírporta hir@hirporta.hu


Híreink Hírporta forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.



nyomtatási nézet hír továbbküldése

Évközi harminckettedik hét – szombat

2009.11.14. szombat

(Szent Hypatiusz-Huba)

Mindenható igéd az égből ott termett a pusztulásra szánt föld közepén


Bölcs 18,14-16

Mert mialatt mély csend borult mindenre, s az éjjel sietős útja közepén tartott, mindenható igéd az égből, királyi trónodról, ott termett a pusztulásra szánt föld közepén mint egy zord harcos. Vissza nem vonható parancsodat hordozta éles pallos gyanánt, ott állt és betöltött mindent halállal, az eget érte, miközben a földön állt.

19,6-9

Az egész teremtés ugyanis teljesen ujjáalakult természetében, hogy parancsaid szolgálatára álljon, és gyermekeidet sértetlenül megóvja. Mert felhő árnyéka borította táborukat, s ott, ahol azelőtt víz állt, szárazföld bukkant elő: jól járható út a Vörös-tengerben, zöldellő mező a nagy mélység közepén. Átvonult rajta az egész nép kezed oltalma alatt, és bámulatos csodáidat szemlélte; legelésztek, mint a lovak, szökdeltek, mint a bárányok, és dicsértek téged, Uram, aki megmentetted őket.

Zs 104,2-3.36-43

Énekeljetek és zengjetek zsoltárt neki, beszéljétek el minden csodatettét. Dicsekedjetek szent nevével, örvendezzen azoknak a szíve, akik az Urat keresik. Megölte országuk minden elsőszülöttét, erejük minden zsengéjét. Aztán kivezette őket ezüsttel-arannyal megrakottan, törzseikben senki sem volt beteg. Egyiptom örült, hogy kivonultak, mert rájuk nehezedett a tőlük való félelem. Oltalmukra felhőt terjesztett föléjük és tűzzel világított nekik éjszaka. Kérésükre fürjek jöttek, és mennyei kenyérrel lakatta jól őket. Megnyitotta a sziklát és vizek fakadtak, folyók eredtek a sivatagban. Mert megemlékezett szent szaváról, amelyet szolgájához, Ábrahámhoz intézett. Kivezette népét ujjongásban, választottait vigasságban.

Lk 18,1-8

Arról is mondott nekik egy példabeszédet, hogy szüntelen kell imádkozni és nem szabad belefáradni. Így szólt: ,,Az egyik városban volt egy bíró, aki Istentől nem félt és embertől nem tartott. Volt abban a városban egy özvegyasszony is, aki elment hozzá és kérte: ,,Szolgáltass nekem igazságot ellenfelemmel szemben!'' Az egy ideig nem volt rá hajlandó. Azután mégis így szólt magában: ,,Bár Istentől nem félek, és embertől nem tartok, mégis, mivel terhemre van ez az özvegyasszony, igazságot szolgáltatok neki, nehogy végül is idejöjjön és arcul üssön.'''' Azután így szólt az Úr: ,,Hallottátok, mit mond az igazságtalan bíró? Hát Isten nem szolgáltat-e igazságot választottainak, akik éjjel-nappal hozzá kiáltanak? Vajon megvárakoztatja őket? Mondom nektek: hamarosan igazságot szolgáltat nekik. De amikor eljön az Emberfia, vajon talál-e hitet a földön?''

Évközi harminckettedik hét – szombat

2009. november 14. - Szombat

Abban az időben Jézus példabeszédet mondott arról, hogy szüntelenül kell
imádkoznunk és nem szabad belefáradnunk. Így szólt: "Az egyik városban élt
egy bíró, aki Istentől nem félt és embertől nem tartott. Élt abban a
városban egy özvegyasszony is. Ez elment hozzá, és kérte: "Szolgáltass
nekem igazságot ellenfelemmel szemben." A bíró egy ideig vonakodott, aztán
mégis így szólt magában: "Noha Istentől nem félek, embertől nem tartok, de
ez az özvegy annyira terhemre van, hogy igazságot szolgáltatok neki, mert
a végén még nekem jön és megver."
Az Úr így szólt: "Hallottátok, hogy mit mond az igazságtalan bíró. Vajon
Isten nem szolgáltat igazságot választottjainak, akik éjjel-nappal hozzá
folyamodnak? Talán megvárakoztatja őket? Mondom nektek, hamarosan
igazságot szolgáltat nekik. Csak az a kérdés, hogy amikor az Emberfia
eljön, talál-e hitet a földön?"
Lk 18,1-8

Elmélkedés:

Emberi életünk akkor éri el a legmagasabb fokát, ha az Istennel való élet.
Lehet más módon is élni, sokan megpróbálják ezt, de csak ideig óráig
sikerül Isten nélkül élni és boldogulni. Ha belátjuk, hogy Istennel lesz a
legboldogabb és legteljesebb az életünk, akkor nem kívánunk magunknak más
életformát. Az Istennel való élet egyik legnyilvánvalóbb eleme, hogy
rendszeresen, naponta beszélgetünk vele, azaz imádkozunk. Az imádság az
élő Isten és az élő hitű ember beszélgetése, lelki találkozása. Ő szólít
meg, Ő mondja el, hogy szeret és gondoskodik rólam, Ő tanítja meg, hogy
miként tudom elérni Őt, mint végső célomat. Erre adok én választ, amikor
Őt dicsőítem, Neki adok hálát, s Tőle kérek mindent, ami az életemhez és
az örök élethez szükséges.
(Horváth István Sándor)



Imádság:

Atyánk! Itt vagyok szolgáltadra, a Te gyermeked, hogy rajtam keresztül
folytasd szereteted munkáját a világban azáltal, hogy Jézust adod nekem,
rajtam keresztül másoknak és az egész világnak. Imádkozzunk egymásért,
hogy Jézus szerethessen bennünk és általunk azzal a szeretettel, mellyel
az Atya szereti Őt.
Teréz anya
______________________________

Évközi harminckettedik hét – szombat

Teljes hittel imádkozni

2009. november 14. Évközi harminckettedik hét – szombat

P. Edward Hopkins LC

Lk 18,1-8

Arról is mondott nekik egy példabeszédet, hogy szüntelen kell imádkozni és nem szabad belefáradni. Így szólt: ,,Az egyik városban volt egy bíró, aki Istentől nem félt és embertől nem tartott. Volt abban a városban egy özvegyasszony is, aki elment hozzá és kérte: ,,Szolgáltass nekem igazságot ellenfelemmel szemben!” Az egy ideig nem volt rá hajlandó. Azután mégis így szólt magában: ,,Bár Istentől nem félek, és embertől nem tartok, mégis, mivel terhemre van ez az özvegyasszony, igazságot szolgáltatok neki, nehogy végül is idejöjjön és arcul üssön.” Azután így szólt az Úr: ,,Hallottátok, mit mond az igazságtalan bíró? Hát Isten nem szolgáltat-e igazságot választottainak, akik éjjel-nappal hozzá kiáltanak? Vajon megvárakoztatja őket? Mondom nektek: hamarosan igazságot szolgáltat nekik. De amikor eljön az Emberfia, vajon talál-e hitet a földön?”

Bevezető ima: Uram, hiszek benned, hozzád tartozom, a szeretetedet adtad bizonyítékul. Bízom benned, hogy sohasem hagysz egyedül és tudod mi a legjobb számomra. Szeretlek Uram és köszönöm minden adományodat. Szeretnélek örökké szeretni és akaratod szerint cselekedni.

Kérés: Uram, taníts meg imádkozni!

1. Feleslegessé válni. Az imát feleslegesnek érezhetjük, ha nem látjuk eredményesnek. Ez amiatt van, mert hibás elképzeléseink vannak az imáról, vagy, mert elvilágiasodott nézőpontunkon keresztül nem tudjuk megérteni az ima igazi értékét, vagy egyszerűen csak nyilvánvaló sikertelenségként éljük meg imáinkat. (ld. Katolikus Egyház Katekizmusa 2726-2728). Az ima olyan ajándék, ami a Szentlélektől jön. Ez nem egy gépies eszköz, sem egy varázsige. Megköveteli aktivitásunkat, mivel ez a szeretet és az önátadás egy eszköze. Az ima úgy fejti ki a hatását, ha állhatatosan imádkozunk és Istenre bízzuk a tetteket. Gyakran nem tapasztaljuk meg az ima közvetlen hatását. Az ima legszebb gyümölcse, ha abban Istent keressük. Egészen Istenre tudom bízni magam?

2. A bíró. Ha az imának magunkat átadjuk, és Istentől jobban függünk, felmerül a kérdés, milyen a kapcsolatom Istennel. Olyan valakire tudom rábízni magam, akiben megbízom, és abban bízom meg, aki bizonyította, hogy szeretetével és tudásával mellettem áll. Hiszem biztosan, hogy Isten a legfőbb jó, a legnagyobb szeretet és a mindenható? Hiszem, hogy gondoskodik rólam? Biztos, hogy Isten a bírónk, de sokkal több is annál. Mindenekelőtt szerető atya, a megmentőnk, aki odaadóan és feltétel nélküli szeretettel szeret. Szerető Atyaként azt kívánja, hogy teljesen bízzunk benne és hagyatkozzunk rá teljesen. Szeretné, hogy erős hitünk legyen.

3. A kiválasztottak. Kik vagyunk Isten számára? Többek vagyunk, mint egyszerű teremtmények. Többek, mint haszontalan rabszolgák. Szeretett gyermekei vagyunk, akikért az életét áldozta, és akiknek mindenét odaadja. Frusztrált tanítványok, összetört szívű szeretők vagyunk, és Isten mégis szeretné nekünk átadni végtelen igazságát és szeretetét. Kiválasztottak vagyunk, Ő választott ki bennünket, hogy az örök örömöt megtapasztaljuk. Megszabadít a bűnök sötétségéből és fogságából, hogy dicsősége tündököljön bennünk. Miért kételkedünk imáinkban, ha mindez és még többek is vagyunk Isten számára? Forduljunk teljes bizalommal hozzá!

Beszélgetés Krisztussal: Legkedvesebb Jézus, gyarapítsd rólad és szeretetedről szóló tudásomat! Segíts, hogy a hétköznapokon is teljesen rád bízzam magam! Nyisd meg szívemet, hogy imáimban állhatatos lehessek! Ajándékozz meg az alázattal, hogy felismerjem, milyen fontos az ima számomra. Taníts meg, hogy mi az ima, és hogyan imádkozhatok jól irántad érzett szeretetből.

Elhatározás: A nap során többször is elmondok egy rövid és egyszerű imát, ami Isten iránti bizalmamat, köszönetemet és szeretetemet kifejezi.


A Pápa ima szándéka 2009. november hónapra:

- Hogy a vasárnapot olyan napnak éljük meg, amelyen a keresztények egybegyűlnek a feltámadott Úr megünneplésére, részesedve az Eucharisztia asztalközösségében.
- Hogy a különféle vallások hívői, életük tanúságtételével és testvéri párbeszéddel, adjanak világos bizonyítást arról, hogy Isten szava a békesség hordozója.


--~--~---------~--~----~------
------~-------~--~----~
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Szent Pál évét segíti.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger