2009. december 12., szombat

Adventi idő, 2. hét Szombat

Adventi idő, 2. hét Szombat

A remény iskolájában járva, a remény útján haladva Mária, a remény csillaga segít bennünket. Ha ránk tör a reménytelenség, ha életünk sötétlő erdőbe jut, tekintsünk bátran reményünk csillagára, Máriára. Ő segít bennünket Fia felé vezető úton.
További gondolatok...

Advent második hete – szombat

2009.12.12. szombat

(Chantal Szent Johanna Franciska)

Illés ismét eljön


Sir 48,1-4.9-11

Illés próféta jött ezután; tűzhöz volt hasonló, -- a szava lángolt, mint a fáklya --, éhínséget hozott rájuk, és megfogyatkozott a száma azoknak, akik gonosz akarattal bosszantották, és nem tudták szívlelni az Úr parancsait. Az Úr szavával elzárta az eget, és három ízben tüzet hozott le az égből. Ilyen dicső volt Illés a csodáival! Ki is dicsekedhetne hozzád hasonlóan, aki felvitettél tüzes forgószélben, tüzes ló húzta kocsin, akiről meg van írva, hogy az ítélet idején csillapítod az Úr haragját. Kiengeszteled az apa szívét fiával, és helyreállítod Jákob törzseit! Boldogok, akik meglátnak téged, és barátságoddal dicsekednek.

Zs 79

A karvezetőnek. ,,A törvény lilioma'' szerint. Ászáf zsoltára. Figyelj ránk, Izrael pásztora, aki Józsefet nyájként vezérled! Aki a kerubok felett trónolsz, ragyogj fel Efraim, Benjamin és Manassze előtt! Ébreszd fel hatalmadat és jöjj, szabadíts meg minket! Isten, állíts helyre minket, ragyogtasd fel arcodat és szabadok leszünk! Uram, seregek Istene, meddig haragszol még néped könyörgése ellenére? Könnyek kenyerével etetsz minket és bőséggel adod nekünk italul a könnyet. Civódás tárgyává tettél szomszédaink előtt, s ellenségeink gúnyolnak minket. Seregek Istene, állíts helyre minket, ragyogtasd fel arcodat és szabadok leszünk! Egyiptomból hoztad ki e szőlőtőt, nemzeteket űztél el és elültetted őt. Utat egyengettél előtte, elültetted gyökereit, s betöltötte a földet. Árnyéka elborította a hegyeket, vesszői az Isten cédrusfáit. Kiterjesztette indáit a tengerig, hajtásait a folyamig. Miért rontottad le kerítését, hogy szaggassák mind, akik elmennek mellette? Pusztítja az erdei vadkan és lelegeli a mezei vad. Seregek Istene, fordulj vissza hozzánk! Tekints le az égből, hogy meglásd és meglátogasd e szőlőt! Oltalmazd, amit jobbod ültetett, s az emberfiát, akit magadnak naggyá neveltél. Tűzzel égették feldúlták, vesszenek el arcod feddésétől! Legyen kezed jobbodnak férfián, az emberfián, akit magadnak naggyá neveltél. Nem távozunk el tőled, te éltetsz minket és mi segítségül hívjuk nevedet. Uram, seregek Istene, állíts helyre minket, ragyogtasd fel arcodat és szabadok leszünk.

Mt 17,10-13

Ezután a tanítványok megkérdezték tőle: ,,Miért mondják az írástudók, hogy Illésnek előbb el kell jönnie?'' Ő ezt felelte: ,,Illés valóban eljön, és helyreállít mindent [Mal 3,23-24], sőt, mondom nektek: Illés már eljött, s nem ismerték fel őt, hanem azt tették vele, amit csak akartak. Éppígy az Emberfia is szenvedni fog általuk.'' Akkor megértették a tanítványok, hogy Keresztelő Jánosról beszélt nekik.

Advent második hete – szombat

2009. december 12. - Szombat

Színeváltozása után tanítványai megkérdezték Jézust: "Miért mondják az
írástudók, hogy előbb Illésnek kell eljönnie?" Ő így felelt: "Illés eljön
ugyan, és helyreállít mindent, én azonban azt mondom nektek, hogy Illés
már eljött, de nem ismerték fel, és kényük-kedvük szerint bántak vele. Így
szenved majd az Emberfia is tőlük." Ekkor értették meg a tanítványok, hogy
Keresztelő Jánosról beszélt nekik.
Mt 17,10-13

Elmélkedés:

Az ószövetségi idők prófétáinak figyelmeztetései sokak számára voltak
kellemetlenek. Sosem volt, nem is lehetett népszerű feladat, hogy az
emberek hamis vallásosságára, a törvényektől eltávolodott életvitelre
felhívják a figyelmet, még akkor sem, ha mindezt Isten küldötteiként
tették. A próféták fellépése szinte kivétel nélkül az emberek ellenkezését
váltotta ki, amely odáig vezetett, hogy életükre törtek. A Messiás
érkezését bejelentő Keresztelő Jánosnak is ugyanez lett a sorsa, amely
egyúttal előrevetíti azt, is, hogy Jézusra mi vár. Ő is szenvedni fog majd
azoktól, akik elutasítják őt és azt a tanítást, amit a mennyei Atyától
hozott el nekünk.
(Horváth István Sándor)



Imádság:

Üdvözítő Jézus Krisztusom, könyörülj rajtam, szegény bűnösön! Hiszek az
Atyában, Teremtőmben, hiszek a Fiúban, Megváltómban, hiszek a
Szentlélekben, Vigasztalómban; ebben a hitben akarok élni és halni.
______________________________

Advent második hete – szombat

Válaszunk a boldogságra
2009. december 12. Advent második hete – szombat

A Guadalupe-i Szűz Mária ünnepe

P. Walter Schu LC

Lk 1,39-47

Mária még ezekben a napokban útnak indult, és a hegyekbe sietett, Júda városába. Zakariás házába tért be és üdvözölte Erzsébetet. Amikor Erzsébet meghallotta Mária köszöntését, örömében megmozdult méhében a gyermek, maga Erzsébet pedig eltelt Szentlélekkel. Hangosan felkiáltott: "Áldott vagy az asszonyok között, és áldott a méhed gyümölcse! Hogy lehet az, hogy Uramnak anyja látogat el hozzám? Lásd, mihelyt meghallottam köszöntésed szavát, az örömtől megmozdult méhemben a gyermek. Boldog, aki hitt annak a beteljesedésében, amit az Úr mondott neki!" Mária megszólalt: "Lelkem magasztalja az Urat, és szívem ujjong megváltó Istenemben."

Bevezető ima: Köszönöm, Uram, hogy megajándékoztál a hittel, mert általa jobban megismerhetlek és szerethetlek. Bár gyakran gyenge a hitem, azt szeretném, hogy egyre erősebb legyen. Szeretnék úgy szeretni, ahogy Mária szeretett, aki egész életét annak rendelte alá, hogy terveidet beteljesítse – legyenek azok bármilyen nehezek, vagy felfoghatatlanok.

Kérés: Uram, segíts, hogy a mai ünnep lelkületét úgy élhessem át, hogy jelenléted örömét másoknak átadjam, és buzgón védelmezzem a meg nem született gyermekek életét!

1. Mária a hegyekbe „sietett”. Egyetlen szóval leírható ennek az evangéliumi szakasznak az alaphangulata, és ez az öröm! Az angyali üzenet pillanatában Mária eltelt ezzel az örömmel. Ez az öröm serkenti arra, hogy unokatestvéréhez, Erzsébethez „siessen” a hegyekbe, és megossza vele az örömöt, melyet már nem tud magában tartani. A Mária lényéből sugárzó boldogság hatására Keresztelő János örömében megmozdul anyja méhében. Mi a forrása Mária örömének? A Szentlélek titokzatos cselekedete nyomán Mária a méhében hordozza azt, aki eljövendő: az Ő jelenléte a boldogság oka. Ő az, aki után az emberiség Ádám bukása óta esdekel; Ő az, akit a próféták megígértek; Ő az, akiért minden lélek teremtetett: a régóta várt Messiás, a mi Megváltónk, az Úr Krisztus. Átjárja-e életemet ez a keresztény öröm?

2. Hogy lehet az, hogy Uramnak anyja látogat el hozzám? Egy ismert spanyol vers, egy Istennel való dialógus ezekkel a szavakkal kezdődik: „Ki vagyok én, hogy barátságomat keresed?“ Ez a vers Erzsébet alázatos kérdését ismétli el: „Hogy lehet az, hogy Uramnak anyja látogat el hozzám?” Erzsébet alázata nyitotta meg a lelkét, hogy befogadja a Szentlelket, s így átélhesse Mária örömét. Nem ugyanilyeneknek kell lennünk nekünk is ahhoz, hogy karácsonykor újra be tudjuk fogadni szegényes szívünkben Krisztust, mint kiszolgáltatott kisgyermeket? Megtagadhatjuk-e tőle ezt a szeretetteljes ölelést, amiért Ő mindent odaadott?

3. „Lelkem ujjong“. A kereszténység mindenekelőtt az öröm vallása. Mária így kiáltott fel: „Lelkem magasztalja az Urat, és szívem ujjong megváltó Istenemben.” Amikor a Guadalupe-i Szűzanya megjelent Tepeyac dombján, Szent Juan Diego-t nagy öröm töltötte el. Mária elvitte ezt az örömöt a szegénységben és babonákban elnyomott embereknek, akik hamarosan világító követőivé váltak Szent Fiának. Egész Latin-Amerika védőszentje lett, és folytatja ma is tevékenységét, hogy reményt és boldogságot vigyen minden kereszténynek, akik azon fáradoznak, hogy megvédjék a családokat, és az anyaméhben lévő magzatok élethez való jogát védelmezzék. Mi is azt szeretnénk, ha karácsonykor Isten Fia öröme töltené el a lelkünket, aki újszülött gyermekként jött közénk? Akarjuk-e hogy bennünk is lángra lobbanjon a vágy, hogy megvédjük a meg nem született gyermekek életét? Mit tehetünk, hogy megmentsük őket?

Beszélgetés Krisztussal: Uram, az én lelkem is ujjong, mert értünk emberré lettél, és minden cselekedetedért. Segíts, hogy tudjak örülni tanítványságomnak, még a megpróbáltatások és fájdalmak pillanataiban is. Segíts, hogy örömömet másokkal is megoszthassam!

Elhatározás: Valamilyen konkrét cselekedettel szeretnék hozzájárulni a meg nem született gyermekek védelmezéséhez.


A Pápa ima szándéka 2009. december hónapra:

- Hogy a gyermekeket tiszteljék és szeressék, és soha ne legyenek kizsákmányolás áldozatai semmilyen formában.

- Hogy Karácsonykor a Föld népei felismerjék a Megtestesült Igében a fényt, amely minden emberre kisugárzik, és hogy a nemzetek megnyissák kapuikat Krisztus, a világ Megváltója előtt.


A Regnum Christi Apostoli Mozgalom szeretettel meghívja Önt és kedves családját december 23-án délután 4 órakor kezdődő Élő Betlehemes előadásra a Pesti Ferences templom előtti térre (V. ker., Ferenciek tere). Ez egyben a Vándor Evangélium körök december havi találkozója is.

--
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Szent Pál évét segíti.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001
image001.jpgimage001.jpg
84 KB Megtekintés Letöltés
image003.jpgimage003.jpg
10 KB Megtekintés Letöltés

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger