2010. november 28., vasárnap

Advent első vasárnapja

Az advent jó alkalom az elmélyültebb imádságra. Ajándékozd meg rokonaidat, ismerőseidet a napi elmélkedéssel!
Ha szeretnéd, hogy más is megkapja a napi elmélkedéseket, küldj egy levelet (név, e-mail cím megadásával) a napielmelkedes@vandorevangelium.hu címre!

Virrasztó várakozás
2010. november 28. Advent első vasárnapja

Vadász Kinga, a Regnum Christi Mozgalom megszentelt életű tagja

Mt 24,37-44
Az Emberfiának eljövetelekor úgy lesz, ahogy Noé napjaiban történt. A vízözön előtti napokban ettek-ittak, nősültek, férjhez mentek egészen addig, amíg Noé be nem ment a bárkába, s jött a vízözön, és el nem ragadta mindnyájukat. Ugyanígy lesz az Emberfiának megjelenésekor is. Akkor, ha ketten lesznek a mezőn, az egyiket fölveszik, a másikat otthagyják. Ha két asszony őröl a malomban, az egyiket fölveszik, a másikat otthagyják. Legyetek hát éberek, mert nem tudjátok, melyik órában jön el Uratok. Gondoljatok erre: Ha a ház ura tudná, hogy melyik órában jön a tolvaj, bizonyára virrasztana, és nem engedné, hogy házába betörjön. Legyetek hát készen, mert az Emberfia abban az órában jön el, amelyikben nem is gondoljátok!

Bevezető ima: Uram, segíts elcsendesednem! Vasárnap, az Úr napján, a Te napodon neked akarom szentelni ezt az időt, hogy veled legyek, hogy halljam a szavaidat, és engedjem, hogy Te mutass irányt nekem. Növeld bennem a beléd vetett bizalmat, hogy szívem nyitott legyen szavaidra!

Kérés: Add, hogy összeszedetten kezdjem az adventi időszakot!

1. Várakozás. Megkezdődött az advent, már ég az első gyertya a koszorún. Fénye arra emlékeztet, hogy egy szűk hónapunk van karácsonyig. Ez az idő nem elsősorban arra van, hogy beszerezzünk minden ajándékot, hanem inkább arra, hogy egy újabb lépést tegyünk az Úr felé. Mi jut eszembe először az adventről? Milyen belső hozzáállással kezdek neki ennek az időszaknak? Mi az, amit kész vagyok megtenni, hogy előkészítsem a szívemet Jézusnak?

2. Nem tudhatjátok, mely órában jön el. Az Úrra való várakozás nemcsak az adventi hetekre vonatkozik. Egész életünkben az Úrra, a vele való találkozásra várunk, arra készülünk. Tudjuk, hogy egyszer bekövetkezik, csak azt nem tudjuk, hogy mikor. Azt is tudjuk, hogy akivel találkozni fogunk, az maga a mi Teremtőnk, Megváltónk, aki végtelenül szeret minket és végtelenül irgalmas hozzánk. Azt is tudjuk, hogy nemcsak mi készülünk erre a találkozásra, hanem Ő is várja azt. Hiszen Isten legfőbb vágya, hogy minden szeretett gyermeke vele legyen az örökkévalóság boldogságában. Minél jobban megtapasztaljuk Isten szeretetét már a földi életünkben, annál nagyobb örömmel és bizalommal várjuk a vele való találkozást.

3. Virrasszatok! Manapság szinte minden lakáson van riasztó, az autóinkra pedig drága biztosítást kötünk. Próbáljuk védeni értékeinket, bebiztosítani magunkat baleset vagy kár esetére. Vajon a legértékesebb kincsünkre, a bennünk lakozó Istenhez fűződő barátságunkra is így vigyázunk? Jézus arra buzdít, hogy legyünk éberek, ne engedjük, hogy a tőle kapott kincsek elvesszenek. Virrasszunk, legyünk résen, hogy a múlandó dolgok ne vonják el a figyelmünket az igazán fontosról. Advent kezdetén álljunk meg egy pillanatra, és gondoljuk végig, mennyire várjuk éberen az Urat.

Beszélgetés Krisztussal: Jézusom, Te itt jártál köztünk, és olyan sokan voltak, akik nem ismertek fel. Segíts, hogy keresselek, hogy jobban megismerjelek! Töltsd el a szívemet reménységgel, hittel, hogy soha ne fáradjak bele a várakozásba, hogy semmilyen gond vagy kísértés ne fordítsa el a figyelmemet rólad. Add, hogy szeretettel és vágyakozással várjam a veled való találkozást!

Elhatározás: Megfogalmazok magamnak néhány elhatározást, amelyek az adventben segítenek felkészülni a Megváltó érkezésére.

Szeretettel hívunk minden érdeklődőt 2011 szeptemberétől induló új iskolaközpontunkba.
Nyíltnapok, és bővebb információ a www.szentbenedekiskola.hu  oldalon található.   

Erdő Péter bíboros atya 2010. novemberi imaszándéka:
Imádkozzunk, hogy elhunyt embertársaink földi maradványainak tisztelete és az értük végzett imádság erősítse egyén és közösség hitét az emberi élet értelmében és a test feltámadásában.


--
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Papság évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mail címen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Nincsenek megjegyzések:

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom