2010. november 30., kedd

Szent András apostol

Szeretettel várunk minden érdeklődőt december 3-án pénteken este 18 órától adventi lelki esténkre.
Adjunk vissza az Úrnak időnkből egy estét, hiszen mindent tőle kaptunk, így az időt is!
Helyszín: Szent Benedek Iskola (Bp. I. kerület, Fő utca 30.) - Díszterem

Krisztus hív
Szent András apostol
2010. november 30. Advent első hete – kedd

Egervári Szilvia, a Regnum Christi Mozgalom megszentelt életű tagja

Mt 4, 18-22
A Galileai-tenger mentén járva meglátott két testvért: Simont, akit Péternek is neveznek, és Andrást, a testvérét. Éppen hálót vetettek a tengerbe, mert halászok voltak. Így szólt hozzájuk: „Kövessetek engem, és én emberek halászává teszlek titeket!”Azon nyomban otthagyták hálójukat és csatlakoztak hozzá. Útját folytatva megpillantott két másik testvért is, Zebedeus fiát, Jakabot és testvérét, Jánost. Épp hálójukat javítgatták a bárkában, apjukkal, Zebedeussal. Őket is hívta. Rögtön otthagyták a bárkát apjukkal egyetemben, és a nyomába szegődtek.

Bevezető ima: Istenem, köszönöm, hogy ezzel a nappal megajándékozol engem. Az egész szívemmel szeretnék hozzád fordulni, mert tudom, hogy Te tudod teljesíteni annak minden vágyát. Hiszek szeretetedben, és bízom benned, hogy csak jót akarsz nekem.

Kérés: Uram, segíts nekem, hogy a mai napon megtapasztaljam szeretetedet!

1. Krisztus magához vonz. Vannak olyan emberek, akiket az első pillanattól fogva tudunk kedvelni. És vannak olyanok is, akik nem annyira szimpatikusak és inkább távolságot szeretnénk velük tartani. Amikor Simon és András, majd Jakab és János, Krisztussal találkoztak, „otthagyták hálóikat, és követték őt”. Milyen lehet Krisztus, a tökéletes ember, ha már az első találkozásnál eldöntik, hogy Ő mindent megér. Próbáljuk elképzelni, hogy milyen szép, milyen jóságos, és milyen személyes odafigyeléssel törődik az emberekkel. Mert ugyanúgy törődik velünk is mindennap. Ha ezt észrevesszük, rájövünk, hogy Krisztus tényleg mindent megér.

2. Krisztus engem is hív... Kereszténynek lenni nem csak arról szól, hogy egy valláshoz tartozunk, hanem hogy egy személlyel találkoztunk, akihez tartozunk, akit követünk. Úgy tudjuk Krisztust a legjobban követni, ha vele vagyunk az ima által, ha Őt utánozzuk az erényeiben, ha úgy szeretünk, ahogyan Ő szeret minket, és ha azt tesszük, ami neki kedves. Ez sokszor nem egyszerű, de ha Isten kér valamit, akkor mindig megadja az erőt is, amire szükségünk van hozzá.

3. ...hogy kövessem. Ahhoz, hogy valakit tudjunk követni, fontos, hogy ez a valaki előttünk járjon. Krisztus sose hagy minket egyedül, sőt, még meg is mutatja az utat. Ha nyomában járunk, mindig biztos úton leszünk. Ezen az úton nem lesz semmiféle csalódás, tévedés vagy magányosság. Krisztus nagyon jól tudja, mire van szükségünk, és mindent megtesz, hogy mi ezt megkapjuk. Tőlünk függ, hogy nyitottak vagyunk-e arra, és befogadjuk a tőle kapott kegyelmeket.

Beszélgetés Krisztussal: Uram, Jézus Krisztus! Köszönöm, hogy annyira szeretsz engem. Mindig hívsz, hogy veled legyek. Kérlek, ne engedd meg, hogy bezárjam a szívemet, azt gondolván, hogy nálad jobban tudom, mi a jó nekem. Adj bizalmat, hogy tényleg mindig kövesselek!

Elhatározás: Ma minden döntésem előtt megkérdezem magamtól: Jézus hogyan döntene a helyemben.

Szeretettel hívunk minden érdeklődőt 2011 szeptemberétől induló új iskolaközpontunkba.
Nyíltnapok, és bővebb információ a www.szentbenedekiskola.hu  oldalon található.   

Erdő Péter bíboros atya 2010. novemberi imaszándéka:
Imádkozzunk, hogy elhunyt embertársaink földi maradványainak tisztelete és az értük végzett imádság erősítse egyén és közösség hitét az emberi élet értelmében és a test feltámadásában.


--
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Papság évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mail címen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Nincsenek megjegyzések:

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom