2010. május 11., kedd

Boldog Salkaházi Sára vértanú

Boldog Salkaházi Sára vértanú
 
Itt vagyok, uram, engem küldj el! Sára testvér örökfogadalmi mottója számunkra is felszólítás. Ajánljuk fel életünket Istennek, szolgáljuk Istent ott, ahova állított minket, odaadással, hogy a körülöttünk élők megláthassák Isten szeretetét.
További gondolatok...

Húsvét hatodik hete kedd

2010.05.11. kedd
(Boldog Salkaházi Sára, Szent Odó, Majolusz, Odiló és Hugó cluny-i apátok)

Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz mind te, mind házad népe!


ApCsel 16,22-34
A nép is összecsődült ellenük, a bírák pedig letépették a ruháikat, és megvesszőztették őket. Sok ütést mértek rájuk, aztán börtönbe vetették őket. Az őrnek pedig megparancsolták, hogy szigorúan őrizze őket. Miután ilyen parancsot kapott, a belső tömlöcbe vitte őket, a lábukat pedig kalodába zárta. Éjféltájban Pál és Szilás imádkozva dicsérték Istent, a foglyok pedig hallgatták őket. Ekkor hirtelen nagy földrengés támadt, s a börtön alapjai meginogtak. Egyszerre minden ajtó kinyílt, és mindnyájuk bilincsei leoldódtak. Amikor a börtönőr felriadt és azt látta, hogy a börtön ajtajai nyitva vannak, kirántotta a kardját, és meg akarta magát ölni abban a hitben, hogy a foglyok megszöktek. Pál azonban fennhangon így kiáltott: ,,Ne tégy magadban semmi kárt, mert mindannyian itt vagyunk!' Az erre világosságot kért, beljebb ment, és remegve borult Pál és Szilás lábához. Azután kivezette őket és így szólt: ,,Uraim, mit kell tennem, hogy üdvösséget nyerjek?' Azok azt felelték: ,,Higgy az Úr Jézusban és üdvözülni fogsz, te és házad népe.' Aztán hirdették neki az Úr igéjét, és mindazoknak, akik a házában voltak. Ő pedig még abban az éjjeli órában elvitte őket, megmosta sebeiket, s mindjárt megkeresztelkedett, és vele övéi is mindnyájan. Aztán bevezette őket otthonába, asztalt terített nekik, és örvendezett házanépével együtt, hogy híve lett Istennek.
Zs 137
Dávidtól. Hálát adok neked, Uram, teljes szívemből, mert meghallgattad szájam szavát. Magasztallak az angyalok színe előtt, leborulok szent templomod felé; áldást mondok nevednek irgalmadért és igazságodért, mert mindenek fölött felmagasztaltad szent nevedet. Bármikor hívtalak segítségül, meghallgattál engem, és gyarapítottad az erőt lelkemben. Hálát ad neked, Uram, a föld minden királya, a te szád minden szavának hallatára, és megéneklik az Úr útjait, mert nagy az Úr dicsősége. Fölséges az Úr és rátekint az alázatosakra, de messziről megismeri a felfuvalkodottakat. Ha szorongatások között járok is, megőrzöd életemet; Ellenségeim haragjával szemben kinyújtod kezedet, és jobbod megszabadít engem. Az Úr mindezt véghezviszi értem, Uram, irgalmad örökkévaló: ne vesd meg kezed alkotásait!
Jn 16,5-11
Most elmegyek ahhoz, aki küldött engem, és senki közületek nem kérdi tőlem: �,,Hová mégy?�'' Hanem, mivel ezeket mondtam, szomorúság töltötte be szíveteket. De én az igazságot mondom nektek: Jobb nektek, ha elmegyek. Mert ha nem megyek el, a Vigasztaló nem jön el hozzátok, ha azonban elmegyek, elküldöm őt hozzátok. Ő, amikor eljön, meggyőzi a világot a bűnről, az igazságról és az ítéletről: vagyis a bűnről, hogy nem hisznek bennem; az igazságról, hogy az Atyához megyek, és többé nem láttok engem; és az ítéletről, hogy ennek a világnak a fejedelme megítéltetett.

Húsvét hatodik hete kedd

2010. május 11. - Kedd

  Búcsúbeszédében Jézus ezt mondta tanítványainak: "Most elmegyek ahhoz, aki
  küldött engem. Senki sem kérdi közületek, hová mégy. De mivel ezt  mondtam
  nektek, szomorúság tölti el szíveteket. Pedig én az igazságot mondom: Jobb
  nektek, ha én elmegyek,  mert ha nem  megyek el, a  Vigasztaló nem jön  el
  hozzátok. De ha elmegyek, majd elküldöm őt nektek. Amikor eljön,  meggyőzi
  majd a világot a bűnről, az igazságról és az ítéletről. A bűnről: mert nem
  hittek bennem. Az igazságról:  mert az Atyához megyek,  és már nem  láttok
  engem. Az ítéletről: mert a világ fejedelmét már elítélték."
  Jn 16,5-11

  Elmélkedés:

  Jézus arról  beszél a  mai evangélium  szerint a  tanítványoknak, hogy  ne
  szomorkodjanak távozása miatt, hanem örüljenek, mert elmenetelét  követően
  elküldi a Szentlelket,  aki mindig  az őt követőkkel  marad. Az  eljövendő
  Szentlelket  Jézus   többször  is   az   Igazság  Lelkének   nevezi,   aki
  megvilágosítja  a  bűnösök   értelmét,  hogy   felismerjék  vétkeiket   és
  bűnbánatot tartsanak. Ezzel  elkerülhetik azt,  hogy a  végső ítéletkor  a
  kárhozatra kerüljenek.
  Sok ember ugyanis  nem látja  át, hogy milyen  súlyos dolog  az, ha  Isten
  ellen bűnt követ  el, s  nem gondol  annak következményeire.  Pedig aki  a
  földi életben  visszautasítja Isten  szeretetét  és nem  fogadja el  az  ő
  irgalmát, az  a halál  utáni életben  is kizárja  magát az  Istennel  való
  közösségből. Ahogyan a Szentlélek az Isten ajándéka számunkra, ugyanúgy  a
  bűnbánat és  a  kiengesztelődés is.  Felébreszti  bennünk a  vágyat,  hogy
  visszatérjünk hozzá az  atyai házba.  Ne halasszuk el  ezt a  lehetőséget,
  hanem induljunk felé, az irgalom Istene felé.
  (c) Horváth István Sándor



  Imádság:

  Lelkem és egész bensőm, ébredj rá,  mivel tartozik egész lényem az  Úrnak.
  Valóban, Uram, azért,  mert teremtettél és  szeretetedért teljesen  adósod
  vagyok. Mert  megváltottál, teljesen  neked  tartozom. Mert  olyan  nagyot
  ígérsz  nekem,   teljesen  adósod   vagyok.  Annál   is  többel   tartozom
  szeretetedért, amennyivel több  vagy nálam, akiért  feláldoztad, s  akinek
  ígéred magadat.
______________________________

Húsvét hatodik hete kedd

1%-kal több Örömhír!
Kérjük, amennyiben teheti, támogassa Alapítványunkat adója 1%-ának felajánlásával, hogy azt az evangélium terjesztésére fordíthassuk.
Kérésére szívesen küldünk rendelkező nyilatkozatot, amely igényelhető: info@missiochristi.hu e-mail címen.
Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43


A megígért Vigasztaló
2010. május 11. – Húsvét hatodik hete kedd
Boldog Salkaházi Sára  

Puskás Balázs a Regnum Christi Mozgalom megszentelt életű tagja
                  
Jn 16,5-11
Most elmegyek ahhoz, aki küldött engem, és senki közületek nem kérdi tőlem: „Hová mégy?”, hanem, mivel ezeket mondtam, szomorúság töltötte be szíveteket. De én az igazságot mondom nektek: Jobb nektek, ha elmegyek. Mert ha nem megyek el, a Vigasztaló nem jön el hozzátok, ha azonban elmegyek, elküldöm őt hozzátok. Ő, amikor eljön, meggyőzi a világot a bűnről, az igazságról és az ítéletről: vagyis a bűnről, hogy nem hisznek bennem; az igazságról, hogy az Atyához megyek, és többé nem láttok engem; és az ítéletről, hogy ennek a világnak a fejedelme megítéltetett.

Bevezető ima: Uram, segíts, hogy ma egy apró kis részletét megismerjem a Te Szívednek. Csak egy kicsit. Pont annyit láttass velem, amennyit ma képes vagyok befogadni.

Kérés: Jézus, alakítsd szívemet a Te Szíved szerint!

1. „Senki nem kérdezi.” Kérdezd meg Jézust, hová megy! Gondold csak végig: vacsora van, ünnepi vacsora. Három év telt el, diadalmenet után vannak a tanítványokkal együtt. Krisztus soha nem volt ennyire népszerű – és most, amikor minden úgy tűnik, hogy már nem is lehetne jobb, azt mondja, elmegy. Valami döbbenet. De a tény, hogy nem kérdezik meg, hogy hová megy, rámutat arra, hogy valamit azért mégis felfogtak: értik, hogy itt valami másról van szó. Nemcsak arról, hogy elmegy, hanem valóban, amiről annyit beszélt már korábban: hogy meg fog halni. A tanítványok érzik, most erről beszél – csak nem merik megkérdezni. Te kérdezd meg. Bár tudod a választ – meghal, feltámad, majd mennybe megy az Atya jobbjára. Azért csak kérdezd, hogy ne csak tudd, értsd is! Halld a válaszát! Hiszen itt van a lényeg, a titok, a végső válasz az Élet nagy kérdésére: Hová mész? Kérdezd meg, hová megy, mert te is arra tartasz. Arra tartasz?

2. „Jobb nektek”. „Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek” – mondja az Úr Tamásnak. Az érzékeken felül álló hit boldoggá tesz. Ahogy az igazság szabaddá tesz. Ám egyik sem emberi tevékenység szülöttje – ajándékba kaptad mindkettőt – s aki elhozta a boldogságot okozó hitet és a szabadságot adó igazságot, az a Szentlélek, aki ezt Jézus megváltó művének beteljesedésével tudta megtenni. Azt mondja Jézus, hogy a Vigasztaló vádlón bizonyítja majd a világnak a bűnt – ami az Ő halálának oka – az Igazságot – vagyis azt, hogy Krisztus valóban feltámadt és úrrá lett a bűnön, és annak következményén, a halálon – és az ítéletet – vagyis, hogy a mennybe ment Jézus az Atya jobbján ülve ítéli meg a teremtett világot. Jézus halála, feltámadása és mennybemenetele „ránk szabadítja” a Szentlelket, s vele együtt megadja a boldogság és az igazság lehetőségét. Hát, ezért jobb nekünk. Ne állj ellent, légy bátor! A Szentlélek rajtad keresztül is a világba akar lépni és bizonyítani akar bűnt, igazságot és ítéletet. Nem kér sokat – csak apró igeneket, amiket hatalmas, mások szíveit megváltoztató kegyelmekké formál.

3.  „A jövendőt fogja hirdetni.” Biztos kérdezted már sokszor: Uram, mit akarsz tőlem? Tedd meg most is. Minden imádság lényege ez a kérdés és az arra kapott válasz nyomán születő elhatározás. A Szentlélek azért van veled, hogy az Atyához vigyen, Jézus által. Ő tudja, mit kell tenni, merre visz az út. Nem a legegyszerűbb Tőle megkérdezni? Ígéretünk van rá, hogy válaszolni fog. Csak várj és kérj, ha kell, követelj – és meghallod a választ.   

Beszélgetés a Szentlélekkel: Szentlélek Úristen, ha imádkozni akarok, azt mondja a Szentírás, hogy az Tőled van, hogy Nélküled nem tudnánk imádkozni sem, sőt még akarni sem az imádságot. Most azért vagyok itt, mert akarok imádkozni, ez annak a jele, hogy itt vagy velem. Köszönöm. Mozdítsd az akaratomat, az érzéseimet Isten felé, az Ő akarata, az Ő Szívének érzülete felé. Tudni akarom, mit vár tőlem, és tenni akarom, amit vár tőlem. Te vagy az, aki erre képessé teszel. Tégy hát képessé. Szükségem van Rád.  

Elhatározás: Megőrzöm a lelkemben az imádságban elnyert lelkületet és kegyelmeket, visszatérek rájuk az esti imámban is. A nap során valamikor elolvasom a nap szentjének történetét (Boldog Salkaházi Sára), aki megértette a Lélek szavát és az életté lett benne.


A Pápa ima szándéka 2010. május hónapra:
Emberkereskedelem: Hogy vessenek  véget az emberi lényekkel űzött szégyenletes és elvetemült kereskedésnek, amely elszomorító módon érinti a nők és a gyermekek millióit.
Papok, szerzetesek, világiak: Hogy az apostolkodásban elkötelezett felszentelt személyek, női és férfi szerzetesek, és a világiak is tudjanak missziós lelkesedét ébreszteni a gondjaikra bízott közösségekben.

--
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Papság évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger