2010. május 19., szerda

Húsvéti idő, 7. hét Szerda

Húsvéti idő, 7. hét Szerda
Beszédének második részében, amelyet Szent Pál az efezusi presbiterekhez intézett, a hívő közösség vezetőinek kötelességeit hangsúlyozza. A Szentlélek kegyelme tette őket elöljárókká Krisztus egyházában, amelyet vére árán szerzett meg az Úr. A közösség életét érintő bajok jöhetnek kívülről és belülről, aki mindenkit buzdított, intett és kért. Senkiét nem kívánta el, hanem keze munkájával szerezte meg, amire szüksége volt. Jézus szavához tartotta magát, miszerint „jobb adni, mint kapni”. Ez a jézusi kijelentés az evangéliumokban nem szerepel, csak itt találjuk. Senki nem olyan szegény, hogy valamilyen szolgálattal ne tudna felebarátjának segítségére lenni. (Adoremus 2006.)
További gondolatok...

Húsvét hetedik hete – szerda

2010.05.19. szerda

(Szent Celesztin pápa majd remete, Szent Alkuin)
Az Úrnak ajánllak titeket, aki felépíthet benneteket


ApCsel 20,28-38
Vigyázzatok magatokra és az egész nyájra, amely fölé a Szentlélek elöljáróul helyezett titeket, hogy kormányozzátok Isten egyházát, amelyet tulajdon vérén szerzett. Tudom, hogy miután elmegyek, ragadozó farkasok jönnek közétek, és nem fogják kímélni a nyájat. Sőt köztetek is támadnak férfiak, akik fonák dolgokat beszélnek, hogy magukkal ragadják a tanítványokat. Őrködjetek azért és tartsátok emlékezetben, hogy három éven át éjjel-nappal könnyek között szüntelenül intettem mindegyikteket. Most pedig Istennek ajánllak titeket, és az ő kegyelme igéjének. Neki van hatalma, hogy gyarapodást és örökséget adjon az összes megszentelt számára. Nem kívántam el senki ezüstjét, aranyát vagy ruháját. Magatok tudjátok, hogy ezek a kezek dolgoztak meg azért, amire szükségem volt nekem és azoknak, akik velem vannak. Mindenben megmutattam nektek, hogy így kell fáradozni, segíteni a gyöngéken, és megemlékezni az Úr Jézus szavairól, mert ő mondta: ,,Nagyobb boldogság adni, mint kapni.''' Miután ezeket elmondta, letérdelt, és együtt imádkozott mindnyájukkal. Azok pedig mindannyian nagy sírásra fakadtak, és Pál nyakába borulva csókolgatták őt. Az a mondása fájt nekik leginkább, hogy nem fogják többé viszontlátni az arcát. Végül pedig elkísérték őt a hajóra.
Zs 67,29-36
Mutasd meg, Isten, hatalmadat; Erősítsd meg, Isten, amit köztünk műveltél. Jeruzsálemi templomodba királyok hozzanak neked ajándékot. Fenyítsd meg a nádas vadját, a népek tehenei között a bikák csordáját: boruljanak le ezüst kincseikkel. Szórd szét a háborúra vágyó népeket! Hadd jöjjenek ide Egyiptom nagyjai, Etiópia sietve emelje kezét Istenhez. Föld országai, Istennek énekeljetek, zengjetek az Úrnak dicséretet, zengjetek Istennek, aki kezdettől fogva az egek egén trónol; Íme onnan hallatja szavát, hatalmának szavát. Magasztaljátok Isten dicsőségét. Az ő felsége honol Izrael felett, az ő ereje a fellegek között. Csodálatos vagy Isten a te szentélyedben! Izrael Istene ad erőt és hatalmat népének. Áldott legyen Isten!
Jn 17,11b-19
Én már nem vagyok a világban, de ők a világban vannak, én pedig tehozzád megyek. Szent Atyám, tartsd meg őket a te nevedben, amelyet nekem adtál, hogy egy legyenek, mint mi. Amíg velük voltam, megtartottam őket nevedben, akiket nekem adtál. Megőriztem őket, és senki más nem veszett el közülük, csak a kárhozat fia, hogy az Írás beteljesedjék. Most pedig hozzád megyek, és ezeket elmondom a világban, hogy az én örömöm teljes legyen bennük. Közöltem velük igédet, és a világ gyűlölte őket, mert nem a világból valók, ahogy én sem vagyok a világból. Nem azt kérem, hogy vedd el őket a világból, hanem hogy óvd meg őket a gonosztól. Nem a világból valók, mint ahogy én sem vagyok a világból való. Szenteld meg őket az igazságban. A te igéd igazság. Ahogyan engem a világba küldtél, úgy küldtem őket én is a világba. Értük szentelem magam, hogy ők is meg legyenek szentelve az igazságban.

Húsvét hetedik hete – szerda

  2010. május 19. - Szerda

  Abban az időben  Jézus az  égre emelte  szemét, és  így imádkozott:  Szent
  Atyám, tartsd meg  a te nevedben  azokat, akiket nekem  adtál, hogy  egyek
  legyenek, mint mi. Amíg velük  voltam, megőriztem nevedben azokat,  akiket
  nekem adtál. Megtartottam őket, és senki más nem veszett el közülük,  csak
  a kárhozat fia, hogy beteljesedjék  az írás. Most tehozzád megyek,  ezeket
  pedig elmondom a világban, hogy az én örömöm teljes legyen bennük. Átadtam
  nekik tanításodat, de a  világ gyűlölte őket, mert  nem a világból  valók,
  amint én sem vagyok  a világból való.  Nem azt kérem  tőled, hogy vedd  el
  őket a  világból,  hanem hogy  óvd  meg őket  a  gonosztól. Hiszen  nem  a
  világból valók,  amint én  sem vagyok  a világból.  Szenteld meg  őket  az
  igazságban, mert  a  te tanításod  igazság.  Amint te  elküldtél  engem  a
  világba, úgy küldöm én is őket a világba. És értük szentelem magamat, hogy
  ők is megszentelődjenek az igazságban.
  Jn 17,11b-19

  Elmélkedés:


  Főpapi imájának  második  részében  Jézus  az  apostolokért  imádkozik  az
  Atyához. Bár Jézus tudja,  hogy elérkeztek földi  életének utolsó órái,  s
  hamarosan megkezdődik  szenvedése, ő  mégsem  magára gondol,  nem  magával
  foglalkozik, hanem  apostolaiért  fohászkodik  a  mennyei  Atyához.  Az  ő
  feladatuk az lesz, hogy  tanúságot tegyenek mesterükről. E  tanúságtételre
  felkészítette őket,  de  a  kereszthalál  nagy  próbatételt  fog  számukra
  jelenteni. Jézus  távozását követően  az  apostolok a  világban  maradnak.
  Jézust azt  kéri  számukra, hogy  az  Atya tartsa  meg  őket a  vele  való
  közösségben,   azaz   ne   szakadjanak   el   a   rájuk   váró   üldözések
  bekövetkeztekor. Az  igazság melletti  hűséges kitartás  az Atya  kegyelmi
  segítsége nélkül lehetetlen volna.
  (c) Horváth István Sándor



  Imádság:

  Uram, vigyél el oda, ahova akaratod szerint mennem kell! Hadd  találkozzam
  azokkal, akikkel  akaratod szerint  találkoznom kell!.  Add tudtomra  azt,
  amit akaratod  szerint mondanom  kell!  És add,  hogy ne  legyek  akaratod
  akadálya!
______________________________

Húsvét hetedik hete – szerda

1%-kal több Örömhír!
Kérjük, amennyiben teheti, támogassa Alapítványunkat adója 1%-ának felajánlásával, hogy azt az evangélium terjesztésére fordíthassuk.
Kérésére szívesen küldünk rendelkező nyilatkozatot, amely igényelhető: info@missiochristi.hu e-mail címen.
Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43

A világban, de nem a világból való
2010. május 19. Húsvét hetedik hete – szerda
P. Paul Campbel, LC

Én már nem vagyok a világban, de ők a világban vannak, én pedig tehozzád megyek. Szent Atyám, tartsd meg őket a te nevedben, amelyet nekem adtál, hogy egy legyenek, mint mi. Amíg velük voltam, megtartottam őket nevedben, akiket nekem adtál. Megőriztem őket, és senki más nem veszett el közülük, csak a kárhozat fia, hogy az Írás beteljesedjék. Most pedig hozzád megyek, és ezeket elmondom a világban, hogy az én örömöm teljes legyen bennük. Közöltem velük igédet, és a világ gyűlölte őket, mert nem a világból valók, ahogy én sem vagyok a világból. Nem azt kérem, hogy vedd el őket a világból, hanem hogy óvd meg őket a gonosztól. Nem a világból valók, mint ahogy én sem vagyok a világból való. Szenteld meg őket az igazságban. A te igéd igazság. Ahogyan engem a világba küldtél, úgy küldtem őket én is a világba. Értük szentelem magam, hogy ők is meg legyenek szentelve az igazságban.

Bevezető imádság: Uram hiszek benned. Hiszem, hogy itt vagy velem. Köszönöm szerető jelenlétedet. Segíts, hogy bízzak benned és minden reményemet beléd helyezzem. Növeld szívemben szeretetedet, hogy folytatni tudjam küldetésemet a világban!

Kérés: Uram, erősítsd bennem az elhatározást, hogy minden erőmmel szolgáljalak!

1. Mindig szerette azokat, akik Övéi voltak a világban. Jézus teljesítette a küldetését és megőrizte azokat, akiket az Atya rábízott. Beteljesítette hivatását, mint ember és senki nem veszett el az apostolai közül, csak a kárhozat fia. Jézus ma is oltalmaz minket. Az Atya jobbján ül, hogy közbenjárjon értünk. A Szűzanya, Mária és a szentek is segítenek nekünk. A szentek nagy társasága vesz körül bennünket; támogatnak küzdelmeinkben, hogy Isten akarata szerint éljünk. Ők Isten ajándékai számunkra, oltalmaznak minket az élet zarándokútján.

2. Lelki küzdelmünk a világgal. Jézus mielőtt elhagyta a világot, az apostolaiért könyörgött. Nem azt kérte az Atyától, hogy vegye el őket a világból, hanem hogy óvja meg őket a Gonosztól. Sokszor legyőzöttnek, megtörtnek érezzük magunkat, menekülünk a csatából. De Jézusnak a csata hevében is szüksége van ránk. Nem óv meg a harctól, de megadja nekünk segítségének erejét. Velünk van, küzd és mellettünk harcol. Bennünk van, hogy a belső erőt is biztosítsa ahhoz, hogy teljesíteni tudjuk akaratát.

3. Zarándokok vagyunk itt a földön. Bár a világban élünk, itt a földön mégis zarándokok vagyunk. A saját utunkat járjuk a Mennyország felé. Küldetésünk, hogy megmentsük a lelkeket, akiket Isten reánk bízott. Könnyen elcsábíthat minket a nyugodtabb, könnyebb, kényelmesebb élet, mely pihenést jelenthet kimerült testünknek, lelkünknek. A világ mindig csábító a romlandó emberi természetünk számára. A csalogató reklámok nyomot hagynak bennünk és sokszor jobban vágyunk a földi javakra, mint az örök élet kincseire. Ezért kell előnyben részesítenünk az imát az életünkben és az örök élet szemszögéből gondolkodnunk az életről.

Beszélgetés Krisztussal: Jézus óvj meg engem a Gonosztól, aki annyi irányból támad engem. Tarts erősen szeretetedben! Ne engedd, hogy elbátortalanodjak és elkeseredjek! Tudom, hogy szereteted óv engem, és tudom, hogy közbenjársz értem. Növeld a beléd vetett bizalmamat és segíts, hogy folytassam munkádat a világban!

Kérés: Ma beszélek valakinek Krisztusról és megosztom vele a szeretetet, amelyet ránk áraszt.

A Pápa ima szándéka 2010. május hónapra:
Emberkereskedelem: Hogy vessenek  véget az emberi lényekkel űzött szégyenletes és elvetemült kereskedésnek, amely elszomorító módon érinti a nők és a gyermekek millióit.
Papok, szerzetesek, világiak: Hogy az apostolkodásban elkötelezett felszentelt személyek, női és férfi szerzetesek, és a világiak is tudjanak missziós lelkesedét ébreszteni a gondjaikra bízott közösségekben.


--
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Papság évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger