2010. május 24., hétfő

MultiAPRO.com - Keresztény Club Apro Hirdetője

MultiAPRO.com - Kereszteny Club Apro Hirdetöje

SZŰZ MÁRIA, A KERESZTÉNYEK SEGÍTSÉGE

2010.05.24. hétfő: SZŰZ MÁRIA, A KERESZTÉNYEK SEGÍTSÉGE
 

(Lerini Szent Vince)
Jézus Krisztus élő reménységre szült újjá minket


1Pét 1,3-9
Áldott legyen Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, aki nagy irgalmasságával élő reménységre szült újjá minket, Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által, romolhatatlan, szennyezetlen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben fenn van tartva számotokra. Isten ereje megőriz titeket az üdvösségre, amely készen áll, hogy az utolsó időben kinyilvánuljon. Ennek örülni fogtok, ha most szomorkodnotok kell is egy kissé a különféle kísértésekben, hogy hitetek próbája a romlandó aranynál -- melyet tűz által próbálnak meg -- sokkal értékesebbnek bizonyuljon dicséretetekre, dicsőségetekre és tisztességetekre Jézus Krisztus megjelenésekor, akit bár nem láttatok, szerettek; akiben, bár most sem látjátok, hisztek; s mivel hisztek, örvendezni fogtok kimondhatatlan és megdicsőült örömmel, elérve hitetek célját, lelketek üdvösségét.
Zs 110
Hálát adok az Úrnak, teljes szívemből, az igazak tanácsában és a gyülekezetben. Nagyok az Úr cselekedetei, kívánatosak mindenkinek, aki vágyik utánuk. Fönséges és ékesség az ő műve, és igazsága megmarad örökkön örökké. Emléket állított csodáinak, irgalmas és kegyes Úr. Enni adott az őt félőknek; Szövetségéről mindenkor megemlékezik. Megmutatta népének hatalmas művei erejét, nekik adta a nemzetek örökségét; Kezének műve igazmondás és igaz ítélet. Mind megbízhatók az ő rendelkezései; Örökkön örökké szilárdan állnak, hűségben és igazságban születtek. Megváltást küldött népének, örökre elrendelte szövetségét. Szent és félelmetes az ő neve. A bölcsesség kezdete az Úr félelme, helyesen gondolkodik mindenki, aki aszerint cselekszik; Dicsérete megmarad örökkön örökké. ALLELUJA!
Mk 10,17-27
Amikor kiment az útra, odafutott hozzá valaki, térdreesett előtte és megkérdezte: ,,Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?' Jézus erre azt mondta neki: ,,Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egyedül az Isten. Ismered a parancsokat: Ne ölj, ne törj házasságot, ne lopj, hamisan ne tanúskodj, ne csalj, tiszteld apádat és anyádat!' [Kiv 20,12-16; MTörv 5,16-20] Az illető azt felelte neki: ,,Mester! Ezeket mind megtartottam ifjúságom óta.' Akkor Jézus rátekintett, megkedvelte őt, és azt mondta neki: ,,Egynek vagy még híjával: menj, add el, amid van, s add a szegényeknek, akkor kincsed lesz a mennyben. Azután jöjj, kövess engem!' Erre a szóra az elkomorult és szomorúan távozott, mert nagy vagyona volt. Jézus pedig körültekintett és azt mondta tanítványainak: ,,Milyen nehezen jutnak Isten országába azok, akiknek nagy vagyonuk van!' A tanítványok csodálkoztak szavain. Jézus pedig újra megszólalt, és ezt mondta nekik: ,,Fiaim! Bizony, nagyon nehéz az Isten országába jutni azoknak, akik a vagyonban bíznak! Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bemenni Isten országába.' Azok erre még jobban csodálkoztak, és egymást kérdezgették: ,,Akkor hát ki üdvözülhet?' Jézus azonban rájuk tekintett és így szólt: ,,Az embereknek lehetetlen ez, de Istennek nem; mert Istennek minden lehetséges' [Ter 18,14; Jób 42,2].

SZŰZ MÁRIA, A KERESZTÉNYEK SEGÍTSÉGE

SZŰZ MÁRIA, A KERESZTÉNYEK SEGÍTSÉGE
 
A Szentlélek az Egyház megszentelője – olvassuk a II. vatikáni zsinat dogmatikai kostitúciójában. „Az Igazság Lelke elvezet majd titeket a teljes igazságra” – halljuk Jézus szavait a mai evangéliumban. A Lélek az Egyházban és a hívők szívében, mint saját templomában lakik, imádkozik bennük, és tanúságot tesz a fogadott fiúságról. Az Egyházat, melyet elvezet a teljes igazságra, összefogja a szolgálatban és a közösségben, különböző hierarchikus és karizmatikus ajándékokkal látja el, irányítja, és gyümölcseivel ékesíti. Az evangélium erejével a Lélek megfiatalítja az Egyházat, szüntelenül megújítja, és Krisztushoz mint vőlegényhez vezeti. Ajándékait mindenki azért kapja, hogy használjon velük.(Adoremus 2006.)
További gondolatok...

Pünkösdhétfő

2010. május 24. - Hétfő

  Abban az  időben:  Amikor Jézus  útnak  indult, odasietett  hozzá  valaki,
  térdre borult  előtte,  és úgy  kérdezte:  "Jó Mester!  Mit  tegyek,  hogy
  elnyerjem az örök életet?" Jézus megkérdezte: "Miért mondasz engem  jónak?
  Senki sem  jó, csak  az Isten.  Ismered  a parancsokat:  Ne ölj!  Ne  törj
  házasságot! Ne lopj! Ne  tanúskodj hamisan! Ne  csalj! Tiszteld apádat  és
  anyádat!" Ekkor az így válaszolt:  "Mester, ezeket mind megtartottam  kora
  ifjúságomtól fogva."
  Jézus ránézett  és  megkedvelte. Ezt  mondta  neki: "Valami  hiányzik  még
  belőled. Menj,  add el,  amid van,  oszd  szét a  szegények közt,  és  így
  kincsed lesz az  égben. Aztán gyere  és kövess engem!"  Ennek hallatára  ő
  elszomorodott, és leverten távozott, mert nagy vagyona volt.
  Jézus ekkor körülnézett, és így szólt tanítványaihoz: ,;Milyen nehezen jut
  be a gazdag az Isten országába!" A tanítványok megdöbbentek szavain. Jézus
  azonban megismételte: "Fiaim, milyen nehéz bejutni a gazdagoknak az  Isten
  országába! Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni
  az  Isten  országába."  Azok  még  jobban  csodálkoztak,  és  kérdezgették
  egymást: "Hát  akkor ki  üdvözülhet?" Jézus  rájuk nézett,  és  folytatta:
  "Embernek  lehetetlen   ez,  de   Istennek  nem.   Mert  Istennek   minden
  lehetséges."
  Mk 10,17-27

  Elmélkedés:

  A gazdag ifjú elszomorodott és  leverten távozott, amikor Jézus azt  kérte
  tőle, hogy adja  el mindenét.  Hiába ismerte  kiválóan és  tartotta meg  a
  törvényeket, amelyek  az  örök élet  felé  segítették volna,  a  gazdagság
  elvette szabadságát, bilincsbe  verte és  bezárta a  földi életbe,  elvéve
  tőle az örök üdvösség felé törekvés vágyát.
  Mennyi földi dolog  - köztük  a gazdagság  is -  köti le  az embereket  és
  fékezi erőiket, amellyel a mennyország felé haladnak! A mai evangéliumból,
  a gazdag ifjú  történetéből megértjük, hogy  az üdvözüléshez nem  elegendő
  Isten törvényeinek  ismerete vagy  az istenhit  szóbeli megvallása,  hanem
  szükséges az e világi dolgoktól  való teljes szabadság  is. Aki az  odafönt
  valókat keresi, és aki az ég felé törekszik, annak nem szabad ragaszkodnia
  ehhez a világhoz.
  (c) Horváth István Sándor



  Imádság:

  Adj nekem, Uram
  buzgalmat - téged keresni,
  bölcsességet - téged követni
  lelket - téged ismerni,
  tekintetet - téged látni,
  életet - mely néked tetszik,
  kitartást a végsőkig,
  és boldog véget!
______________________________

Pünkösdhétfő

Pünkösdkor imádkozzunk különös szeretettel Szentatyánkért, püspökeinkért, papjainkért és az egész Egyházért, hogy igazi örömben ünnepelhessünk, és a Szentlélek töltse be lelünket ajándékaival!
Pünkösdi Szentlélek imagyűjtemény letölthető az alábbi helyről: http://www.vandorevangelium.hu/?m=7)

A jutalom az igazság, a döntés a tied
2010. május 24. Pünkösdhétfő
P. Todd Belardi

Mk 10, 17-27
Amikor útnak indult, odasietett hozzá valaki, térdre borult előtte, és úgy kérdezte: "Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?" "Miért mondasz engem jónak? - kérdezte Jézus. - Senki sem jó, csak egy, az Isten. Ismered a parancsokat: Ne ölj! Ne törj házasságot! Ne lopj! Ne tanúskodjál hamisan! Ne csalj! Tiszteld apádat és anyádat!" "Mester - válaszolta -, ezeket mind megtartottam kora ifjúságomtól fogva." Jézus ránézett és megkedvelte. "Valami hiányzik még belőled - mondta neki. - Menj, add el, amid van, oszd szét a szegények közt, és így kincsed lesz az égben, aztán gyere és kövess engem!" Ennek hallatára az elszomorodott és leverten távozott, mert nagy vagyona volt. Jézus erre körülnézett és tanítványaihoz fordult: "Milyen nehezen jut be a gazdag az Isten országába!" A tanítványok csodálkoztak szavain. Jézus azonban megismételte: "Gyermekeim, milyen nehéz bejutni az Isten országába! Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába." Ezek szerfölött csodálkoztak és egymás közt kérdezgették: "Hát akkor ki üdvözülhet?" Jézus rájuk nézett, és folytatta: "Embernek ez lehetetlen, de az Istennek nem. Mert az Istennek minden lehetséges."

Bevezető ima: Uram, hiszek benned. Növeld a parancsaidba vetett hitemet. Nélküled semmi sem vagyok, de bízom kegyelmedben és szeretetedben. Légy velem ebben az elmélkedésben. Hadd nyugodjak a jelenlétedben. Hadd élvezzem irányító kezed jelenlétét, mely a nagyobb önfeláldozás révén egy szent élet felé vezérel. Ezt az imát szeretetem jeléül neked ajánlom.

Kérés: Uram, add, hogy életem tele legyen a szeretet cselekedeteivel irántad és embertársaim iránt!

1. Isten jó. A gazdag ifjú felismerte Krisztus jóságát. Térdre borult előtte tudván, hogy Jézus olyasmit birtokol, ami neki nincsen. Mi lehet az? A feltétlen szeretet lelke. Krisztus saját korlátainkon kívülre vezet minket, és arra kér minket, hogy jobban bízzunk benne. Így buzdít bennünket XVI. Benedek pápa is: „Azt mondom nektek, kedves fiatalok: Ne féljetek Krisztustól! Semmit sem vesz el tőletek, és mindent nektek ad. Amikor átadjuk magunkat neki, százszoros jutalmat kapunk cserébe. Igen, tárjátok tágra kapuitokat Krisztusnak – és igaz életet találtok.”

2. A dolgok jó oldalát nézni. Könnyű valaminek az árán rágódni. A gazdag ember azért szomorodik el, mert a jutalom helyett az árra gondol. Az árat most kell megfizetni, de a jutalmat esetleg csak később érezzük. Milyen gyakran tapasztaljuk ezt életünkben! Jelen világunk azonnali jutalmat kíván az ár áldozata nélkül. Ahelyett, hogy a kívánt áldozaton gondolkoznák, figyeljünk az Isten által ígért jutalomra. Megláthatjuk, hogy milyen kicsi az ár az örökké tartó jutalomhoz képest.

3. Elszakadás. Szent Pál apostol azt tanítja, hogy semmi sem képes felülmúlni Jézus Krisztus megismerését. De ennek az embernek az esetében valami kiszorította Krisztust. A kényelem, biztonság és anyagi javak felülmúlták Krisztus hívását a tökéletességre. Az anyagi dolgokhoz való ragaszkodás szomorúsághoz vezet, mert Isten nem tud egy olyan szívbe költözni, amely már tele van. Csak a földi javaktól való elszakadás vezethet igazi boldogsághoz. Isten annak adja magát, aki kötődéseitől elszakadva keresi Őt.

Beszélgetés Krisztussal: Uram, segíts szabad életet élnem. Segíts felismernem jóságodat. Add, hogy hitem által mindig a dolgok jó oldalát lássam. Add, hogy életemben mindent egy olyan alkalomnak tekintsek, amiben téged szerethetlek. Teljesen el akarok szakadni a bűneimtől és hozzád kötődni.

Elhatározás: Ma kiválasztok egy földi dolgot, amitől megpróbálok elszakadni.

Erdő Péter bíboros atya 2010. májusi imaszándéka:
Hogy bizalommal tiszteljük a Boldogságos Szűz Máriát, mint országunk és népünk nagyasszonyát és pártfogóját és állhatatosan kérjük segítségét, hogy életünk Isten bölcsessége és szeretete szerint alakuljon.

Szeretettel hívunk minden érdeklődőt 2010. május 26-án 19 órakor a Csapra vert Teológia következő előadására,  a Vaskapuba (Budapest, VIII. ker. Szentkirályi u. 23.)
Ez alkalommal Dr. Rétvári Bence, a KDNP országgyűlési képviselője lesz a vendégünk. Az es témája: Hiteles és politikus. LÉTEZIK? .


--
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Papság évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mail címen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger