2010. június 11., péntek

Évközi idő, C év, Jézus Szentséges Szívének ünnepe

Évközi idő, C év, Jézus Szentséges Szívének ünnepe
 
Drága gyöngy a te szíved, drága igazgyöngy, jóságos Jézus! Fogalmazza meg szent Bernát imádságában Jézus szívéről szólva. A szív az élet központja, az egész embert jelenti. Így ma a minket szerető, értünk magát feláldozó Jézust ünnepeljük, aki megmutatta, hogy senkinek sincs nagyobb szeretete, mint annak, aki életét adja barátaiért.
További gondolatok...

JÉZUS SZENT SZÍVE (főünnep)

2010.06.11. péntek: JÉZUS SZENT SZÍVE (főünnep)

(SZENT BARNABÁS APOSTOL)
Én magam keresem meg juhaimat, és viselem gondjukat


Ez 34,11-16
Mert így szól az Úr Isten: Íme, én magam keresem fel juhaimat és viselem gondjukat. Amint a pásztor gondját viseli nyájának azon a napon, amelyen elszéledt juhai között van, úgy viselem majd én is gondját juhaimnak, és kiszabadítom őket minden helyről, amerre elszéledtek a felhő és a sötétség napján. Kihozom őket a népek közül, és összegyűjtöm őket az országokból; a saját országukba viszem, és Izrael hegyein legeltetem őket a patakok mentén és az ország minden lakott helyén. A legdúsabb legelőkön legeltetem őket, és Izrael magas hegyein lesznek az ő legelőik; ott fognak megpihenni zöldellő füvön, és kövér legelőkön legelnek majd Izrael hegyein. Én magam legeltetem juhaimat, és én pihentetem meg őket! -- mondja az Úr Isten. -- Az elveszettet megkeresem, az eltévedtet visszavezetem, a sebesültet bekötözgetem, a gyengét megerősítem, a hízottat és az erőst megoltalmazom, és igazságosan legeltetem őket.
Zs 22
Dávid zsoltára. Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm, zöldellő legelőkön adott nekem helyet, csöndes vizekhez vezetett engem. Felüdítette lelkemet, és az igazság ösvényein vezetett az ő nevéért. Járjak bár a halál árnyékában, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy. Vessződ és pásztorbotod megvigasztaltak engem. Asztalt terítettél számomra azok előtt, akik szorongatnak engem; olajjal kented meg fejemet, és kelyhem csordultig töltötted. Mert jóságod és irgalmasságod kísér engem életem minden napján, hogy az Úr házában lakjam időtlen időkig.
Róm 5,5-11
a remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk, mert Isten szeretete kiáradt szívünkbe a nekünk adott Szentlélek által. Krisztus ugyanis akkor, amikor még erőtlenek voltunk, a meghatározott időben, meghalt a gonoszokért. Pedig az igaz emberért is aligha hal meg valaki; esetleg a jóért képes valaki meghalni. Isten azonban azzal bizonyítja irántunk való szeretetét, hogy abban az időben, amikor még bűnösök voltunk, Krisztus meghalt értünk. Azért most, miután az ő vére által megigazultunk, még sokkal inkább megment minket a haragtól. Ha mi, amikor még ellenségek voltunk, kiengesztelődhettünk Istennel Fiának halála által, most, mint kiengesztelődöttek, sokkal inkább üdvösséget nyerünk az ő élete által. Sőt még dicsekszünk is Istenben a mi Urunk, Jézus Krisztus által, aki most megszerezte nekünk a kiengesztelődést.
Lk 15,3-7
Akkor ezt a példabeszédet mondta nekik: ,,Ha közületek valakinek száz juha van, és egyet elveszít közülük, nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a pusztában, és nem megy-e az elveszett után, amíg meg nem találja? Amikor megtalálja, örömében vállára veszi, hazamegy, összehívja barátait és szomszédait, és azt mondja nekik: ,,Örüljetek velem, mert megtaláltam elveszett juhomat!'' Mondom nektek: éppen így nagyobb öröm lesz a mennyben is egy megtérő bűnös miatt, mint kilencvenkilenc igaz miatt, akinek nincs szüksége megtérésre.

Jézus Szentséges Szíve - Főünnep

2010. június 11. - Péntek, Jézus szentséges szíve

  Abban az időben: Jézus ezt a példabeszédet mondta: "Ha közületek valakinek
  száz juha van, és egy elvész belőlük, nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet
  a pusztában, és nem megy-e az elveszett juh után, amíg meg nem találja? Ha
  megtalálta, örömében vállára veszi, hazasiet vele, összehívja barátait  és
  szomszédait, és  azt  mondja  nekik:  Örüljetek  velem,  mert  megtaláltam
  elveszett juhomat! Mondom nektek, éppen  így nagyobb öröm lesz a  mennyben
  egy megtérő bűnösön,  mint kilencvenkilenc igazon,  akinek nincs  szüksége
  megtérésre."
  Lk 15,3-7

  Elmélkedés:


  Jézus Szívének ünnepe arra  hív minket, hogy  az Ő szeretetét  szemléljük.
  Kereszthalálával az Úr megmutatta, hogy  valóban senki sem szeret  jobban,
  mint az,  aki  életét is  odaadja  barátaiért. Emberi  okoskodással  nehéz
  megérteni ezt  a  végletekig elmenő  szeretetet,  ahogyan azt  is  nehezen
  értjük, hogy miért  hagyja ott a  pásztor egyetlen bárány  miatt az  egész
  nyájat.
  A mai  ünnep  azonban  elsősorban  nem az  értelmünket,  hanem  inkább  az
  érzelmeinket mozdítja  meg.  Mintha Jézus  ma  azt kérdezné  tőlünk,  amit
  egykor Pétertől  kérdezett:  Szeretsz engem?  Vallásosságunk,  lelkiségünk
  alapja a  szeretet,  amely  Krisztushoz  kapcsol  minket,  s  amelyet  nem
  érzelmesség naponta megvallani: Szeretlek, Uram, Jézus.
  (c) Horváth István Sándor



  Imádság:

  Jézusom! Te alkottál, ne  engedj elpusztulni. Te  váltottál meg, ne  ítélj
  el.  Te  teremtettél  jóságodban,  ne  engedd,  hogy  műved   tönkremenjen
  gonoszságomban. Legkegyelmesebb Uram, kérlek, ne engedd, hogy  gonoszságom
  tönkretegye, amit mindenható jóságod teremtett! Végtelen jóság, ismerd  el
  újra magadénak azt,  ami a tied,  s mosd  le róla azt,  ami idegen  rajta!
  Jézus! Irgalmazz nekem, amíg idő van  az irgalomra, és ne vess  kárhozatra
  az ítélet idején!

  ______________________________
__

  Aktuális:
  100 paplan Edelénybe segélyakció
  Kedves barátaim!
  Most már  nem  homokzsákokra  van  szükség, hanem  arra,  hogy  új  életet
  kezdhessenek  az  árvíz  miatt  bajba  jutott  családok.  Íme  a   konkrét
  lehetőség:
  Azt találtam ki, hogy mi, az evangélium lista tagjai segítsünk új  életet
  kezdeni   100   családnak.   A   segítségeteket   kérem,   hogy   100   db
  ágyneműgarnitúrát küldjünk Edelénybe. Bízom benne, hogy találok száz  vagy
  kétszáz jószándékú listatagot, akik mellém állnak.
  Előre is köszönöm!
  István atya
  Részletek: http://zalalovo.plebania.hu/list/news/100_paplan_Edelenybe
_______________________________________________
Evangélium minden nap
http://evangelium.katolikus.hu/
Evangelium@lista.hcbc.hu
http://lista.hcbc.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/evangelium

Jézus Szentséges Szíve - Főünnep

A mai nap Jézus Szentséges Szívének ünnepe, a papság évének lezárása. Imádkozzuk különös szeretettel papjainkért a mai napon!
Jézus Szíve kilenced - letölthető az alábbi helyről: http://www.vandorevangelium.hu/?m=7)

Egy pásztor szerető szíve
2010. június 11. Évközi tizedik hét – péntek
Jézus Szentséges Szíve - Főünnep
P. Timothy Mulcahey LC

Lk 15,3-7
Erre mondott nekik egy példabeszédet: "Ha közületek valakinek van száz juha, és egy elvész belőlük, nem hagyja-e ott a pusztában a kilencvenkilencet, hogy keresse az egy elveszettet, amíg meg nem találja? Ha megtalálja, örömében vállára veszi, hazasiet vele, összehívja barátait és szomszédait: Örüljetek ti is - mondja -, mert megtaláltam elveszett bárányomat! Mondom nektek, éppen így nagyobb öröm lesz a mennyek országában egy megtérő bűnösön, mint kilencvenkilenc igazon, akinek nincs szüksége rá, hogy megtérjen.

Bevezető imádság: Uram, Jézus! Emberi szeretettel akartál szeretni engem. Nem sajnáltál semmilyen áldozatot szereteted kimutatására. Amikor elutasítottalak, kerestél, hogy visszavezess nyájadba. Adj nekem olyan szerető szívet, mint a tied! Tölts el irántad, a lelkekért és akaratodért való buzgósággal és lángoló szeretettel. Segíts megértenem, hogy tőled kaptam az életem ajándékba azért, hogy a lelkekért éljek és téged szeresselek.

Kérés: Szelíd és alázatos szívű Jézus, tedd szívemet hasonlóvá a te szívedhez!

1. Egy igazi pásztor szíve. Jézus szívéből szeretet árad felénk. Azért jött ebbe a világba, hogy úgy szeressen minket, ahogy senki más nem tud. Hosszú utakon követ bennünket, hogy visszavezessen. Krisztus egy pásztorhoz hasonlítja önmagát, aki sokat dolgozik, sok áldozatot hoz, és a nyájat szolgálja. A pásztor sokszor komolyabban veszi nyája életét, mint a sajátját. Krisztus, a Jó pásztor, életét adja juhaiért. Semmilyen nyáj, akármilyen nagy vagy értékes, nem lehet fontosabb egyetlen bárány sorsánál. A pásztor azt akarja, hogy juhai biztonságban legyenek, növekedjenek és erősödjenek. Krisztus meghal, hogy életet adjon nekünk. A pásztort semmi nem teszi boldogabbá, mintha életét adja juhaiért.

2. Közöttünk verte fel sátrát. Ma pásztorunkat ünnepeljük és az Ő szeretetét irántunk. Örök szeretettel szeretett bennünket, mely egy isteni, de ugyanakkor emberi szívből árad felénk. Krisztus olyan közel van hozzánk, mint a pásztor juhaihoz. Nem maradt távoli és elérhetetlen, hanem leereszkedett a mi „sivatagunkba”, hogy megmentsen bennünket, amikor elvesztünk. Nem akart jólétben élni, sátrát a nyáj közepén állította fel és boldog volt, hogy közülünk egyként élhetett. Jézus Szentséges Szívének ünnepe ezt az isteni szeretetet ünnepli, aki emberré lett értünk, hogy egészen közel legyen hozzánk. Valóságos Isten és valóságos ember. Testvérünk lett.

3. A szeretet tisztelete. Krisztus mindannyiunkat szeretné a vállára venni és visszavinni az Atyához. Nem kényszerít bennünket, de a nyomunkban jár, amíg készen nem állunk, hogy rábízzuk magunkat. A Szent Szív iránti tiszteletünk a szeretet iránti tisztelet. Szemléljük ezt a szívet, mely annyira szereti a világot, miközben olyan kevés viszontszeretetet kap, és szeretnénk minél jobban neki ajándékozni magunkat. Elszomorít bennünket a hideg és szívtelen válasz, amit áldozatkész szeretetéért kap, és még jobban elszomorít azoknak a gyenge szeretete, akik egész életüket adták neki. Krisztus arra hív minket, hogy visszavezessük az elveszett bárányokat. Hívjuk őket és mondjuk el nekik, hogy Jézus keresi őket. Azzal tudjuk legjobban megvigasztalni, ha szeretetünket adjuk másoknak.

Beszélgetés Krisztussal: Uram, a kereszten átszúrták a szíved, hogy megmutasd feltétlen szereteted teljességét. Segíts, hogy sose gondoljam, hogy ez az áldozat fölösleges volt. Töltsd el lelkemet mély és lángoló szeretettel, mely nem engedi, hogy a hűtlenség vagy bűn gyengítse szeretetemet irántad. Engedd, hogy segítsek küldetésed megvalósításában, hogy az eltévedt bárányokat visszavezessük. Tégy engem irgalmad és kegyelmed hírnökévé, hadd ismerjék meg mások rajtam keresztül a te szeretetedet.

Elhatározás: Keresek egy elveszett bárányt és bátorítom, hogy térjen vissza Krisztushoz. Olyan szeretnék lenni, mint Krisztus, türelmes és szeretetteljes, hogy ez a bárány megtalálja a nyájhoz visszavezető utat.

A Pápa imaszándéka 2010. június hónapra:
Az emberi élet megbecsülése: Hogy minden nemzeti és nemzetközi intézmény arra törekedjék, hogy az emberi életnek megbecsülést biztosítson a megfoganásától a természetes befejezéséig.
Ázsia egyházai: Hogy Ázsia egyházai, amelyek „kisded nyájat” alkotnak a nem keresztény népességek között, tudják átadni az evangéliumot, és örömmel tegyenek tanúságot Krisztushoz való tartozásukról.

--
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Papság évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger