2010. augusztus 14., szombat

Szent Maximilián Kolbe áldozópap, vértanú

Szent Maximilián Kolbe áldozópap, vértanú

Ilyeneké a mennyek országa – mutat Jézus a gyermekekre. Mit tudnak ő, amit mi, felnőttek elfelejtettünk? Mi a titkuk, ami miatt Jézus annyira szerette őket? Ezt nem tudom senki helyett megmondani. De mindenki gondoljon vissza gyermekkorára, amikor nem tett fel kételkedő kérdéseket, amikor még nem keresett kifogásokat, és nem mondta, hogy nincs ideje vallásosnak lenni. Idézzük fel most magunkban, amikor alázattal leültünk Jézus mellé, és csodálattal felnéztünk rá! (Adoremus 2004)
További gondolatok...

SZENT MAXIMILIÁN MÁRIA KOLBE

2010.08.14. szombat: SZENT MAXIMILIÁN MÁRIA KOLBE

Mindenkit a maga tettei szerint ítélek meg, térjetek hát meg, és éljetek


Ez 18,1-10.13b.30-32
Akkor az Úr ezt a szózatot intézte hozzám: ,,Mi dolog az, hogy közmondássá lett közöttetek Izrael földjén az a mondás, amely így szól: ,,Az atyák ették meg a savanyú szőlőt, és a fiak foga vásik el tőle?'' Életemre mondom, én, az Úr Isten: Nem lesz számotokra többé közmondás ez a mondás Izraelben! Íme, minden lélek az enyém; miként az apa lelke, úgy a fiú lelke is az enyém; amely lélek vétkezett, az hal meg. Mert ha egy férfi igaz lesz, jog és igazság szerint jár, nem eszik a hegyeken és nem emeli szemét Izrael házának bálványaira, nem gyalázza meg társának feleségét és nem közeledik havi tisztulásban szenvedő asszonyhoz, nem nyom el senkit sem, visszaadja a zálogot az adósnak, semmit sem vesz el erőszakkal, kenyerét odaadja az éhezőnek és ruhájával betakarja a mezítelent, nem kölcsönöz kamatra és nem fogad el ráadást, elfordítja kezét a gonoszságtól és igazságos ítéletet hoz az emberek között, parancsaim szerint jár és megtartja ítéleteimet, hogy igazságot cselekedjék: az ilyen ember igaz, és biztosan életben marad, -- mondja az Úr Isten. -- Ha azonban a gonosz fiút nemz, aki vért ont és ezek közül bármit elkövet, kamatra ad és ráadást fogad el: vajon élni fog-e? Nem fog élni! Mivel mindezeket az utálatos dolgokat elkövette, halállal hal meg, s az ő vére rajta lesz! Azért tehát mindenkit a saját útjai szerint ítélek majd meg, Izrael háza! -- mondja az Úr Isten. -- Térjetek meg és tartsatok bűnbánatot minden gonoszságtok fölött, és nem lesz romlástokra a gonoszság. Vessétek el magatoktól minden törvényszegésteket, amit elkövettetek, és szerezzetek magatoknak új szívet és új lelket! Miért is halnátok meg, Izrael háza? Mert nem akarom én a halandó halálát, -- mondja az Úr Isten; -- térjetek meg, hogy éljetek!
Zs 50
A karvezetőnek. Dávid zsoltára, amikor Nátán próféta eléje járult, miután ő Batsebával vétkezett. Könyörülj rajtam, Isten, irgalmad szerint, könyörületességed szerint töröld el gonoszságomat! Moss egészen tisztára vétkemtől, bűnömtől tisztíts meg engem! Mert elismerem gonoszságomat, és bűnöm előttem van szüntelen. Ellened vétkeztem, egyedül ellened, s azt cselekedtem, ami előtted gonosz, hogy igaznak bizonyulj beszédedben, és igzságos a te ítéletedben. Íme, gonoszságban fogantattam, és bűnökben fogant engem az én anyám. Íme, te a szív igazságát szereted; bölcsességedet titokban kinyilatkoztattad nekem. Hints meg engem izsóppal és megtisztulok, moss meg engem és a hónál fehérebb leszek! Add, hogy örömet és vidámságot halljak, hadd ujjongjanak csontjaim, amelyeket összetörtél! Fordítsd el bűneimtől arcodat, töröld el minden gonoszságomat! Tiszta szívet teremts bennem, Isten, s az erős lelket újítsd meg bensőmben! Színed elől ne vess el engem, szent lelkedet ne vond meg tőlem! Add vissza nekem üdvösséged örömét, és készséges lélekkel erősíts meg engem! Hadd tanítsam útjaidra a bűnösöket, hogy hozzád térjenek az istentelenek! Szabadíts meg a vértől, Isten, szabadító Istenem, hogy nyelvem ujjongva hirdesse igazságodat! Uram, nyisd meg ajkamat, hadd hirdesse szám dicséretedet! Hiszen nem kedveled a véres áldozatot, ha égő áldozatot hozok, nem tetszik neked. A töredelmes lélek áldozat Istennek, a töredelmes, alázatos szívet, Isten, nem veted meg. Tégy jót, Uram, jóságodban Sionnal, hogy felépüljenek Jeruzsálem falai. Akkor majd kedvedet leled az igaz áldozatban, ajándékokban, egészen elégő áldozatokban; Akkor majd fiatal bikákat tesznek oltárodra.
Mt 19,13-15
Akkor kisgyermekeket vittek oda hozzá, hogy tegye rájuk a kezét és imádkozzon, de a tanítványok elparancsolták őket. Jézus azonban azt mondta: ,,Hagyjátok a kisgyerekeket, ne akadályozzátok őket, hogy hozzám jöjjenek, mert ilyeneké a mennyek országa.' Rájuk tette a kezét, és továbbment onnan.

Szent Maximilián Kolbe

2010. augusztus 14. - Szombat

  Egyszer gyermekeket vittek Jézushoz, hogy tegye rájuk kezét, és imádkozzék
  fölöttük. A  tanítványok  elutasították  őket. Jézus  azonban  így  szólt:
  "Hagyjátok csak a gyermekeket, és ne akadályozzátok meg őket, hogy  hozzám
  jöjjenek, mert ilyeneké a mennyek országa!" Azzal rájuk tette kezét,  majd
  továbbindult.
  Mt 19,13-15

  Elmélkedés:

  Jézus ráteszi  kezét  a gyermekekre  -  olvassuk az  evangéliumban.  Ez  a
  mozdulat  azonban  nem  a  csodákból  jól  ismert  kézrátétel,  amikor  az
  érintésre megszűnnek  a  betegségek.  Itt  egy  áldásról  van  szó,  Jézus
  áldásáról, amelyben szintén  nagy erő  van. Missziós  atyák mondják,  hogy
  dél-amerikai országokban  szokás, hogy  amikor  az emberek  találkoznak  a
  pappal az utcán, áldást kérnek tőle. Annak egyszerű és gyermeki kifejezése
  ez,  hogy  szükségünk  van  mindennapjainkban  Isten  áldására.  Amikor  a
  szentmise  végén   áldásban   részesülünk,  figyeljünk   arra,   hogy   ez
  jelentésében és  jelentőségében  igen  gazdag  cselekedet,  amely  elkísér
  bennünket.
  (c) Horváth István Sándor



  Imádság:

  A Te gazdagságod legyen az enyém is,
  Szegény voltál Uram, szegény leszek én is.
  Jézus szegény Szíve, a koldusod vagyok,
  Alamizsnát, kegyet csak Szívedtől kérek.
  Mária, Szűz Anyám, Te könyörögj értem,
  Hogy a Kereszt úján Jézust követhessem.
  E földön senkitől jutalmat nem várok,
  Gazdagság híre után nem futok, nem járok.
  Sátán imádója, cinkosa nem leszek,
  Nem tiprom meg bűnnel Jézusom, kereszted. Ámen.
______________________________

Szent Maximilián Kolbe

Kedves Elmélkedők!
A nyári szabadságok ideje alatt is azon vagyunk, hogy folyamatosan működjön szolgálatunk. Azonban előfordulhat, hogy egy-egy elmélkedést nem tudunk idejében felküldeni a listára, vagy több napi „adagot” küldünk egyszerre. Kérjük szíves megértéseteket és imáitokat a nyári hónapokban is.

Emberek, akiké a mennyek országa
2010. augusztus 14. Évközi tizenkilencedik hét – szombat
Szent Maximilián Kolbe
P. Steven Reilly LC

Mt 19,13-15
Akkor gyermekeket vittek hozzá, hogy tegye rájuk a kezét és imádkozzék fölöttük. A tanítványok elutasították őket. Jézus azonban így szólt: "Hagyjátok csak a gyermekeket, ne akadályozzátok meg őket, hadd jöjjenek hozzám, hisz ilyeneké a mennyek országa!" Azzal rájuk tette kezét, s elment onnét.

Bevezető ima: Mennyei Atyám! Mindenekfölött szeretlek. Segíts nekem, hogy a kegyelmeket, melyeket ebben az elmélkedésben kapok, nagyra értékeljem.

Kérés: Uram, segíts, hogy társadalmi kötelezettségeimet lelkiismeretesen ellássam.

1. Jézushoz vinni a gyerekeket. Apának vagy anyának lenni nagy kihívás. Akire egy másik emberi lény teljes körű képzését és üdvösségét bízták, bizony könnyen elvesztheti önbizalmát. A legfontosabb, amit a szülőknek meg kell tenni, hogy követik a mai evangéliumban említett lelki indíttatást: gyermekeiket Jézushoz kell vinniük. Meg kell tanítaniuk őket imádkozni, misére járni, és a legfontosabbat, hogy Jézus a legjobb barátjuk, akinek mindent elmondhatnak. Lehet ennél nagyobb ajándékot adni gyermekeinknek?

2. „Ne akadályozzátok meg őket”. Sokféle módon lehet egy gyereket akadályozni abban, hogy a Krisztushoz vezető utat megtalálja. Az egyik leghatékonyabb a rossz példa. Ha mi nem úgy cselekszünk, ahogy azt gyerekeinktől elvárjuk, tetteinket fogják követni. Különösen is lesújtó, ha saját hibáinkat gyermekeinkben fedezzük fel. Szolgáljon számunkra jelzésként, hogy hitelesebben éljük keresztény életünket. Példánk jóra kell, hogy indítson!

3. Emberek, akiké a mennyek országa. A jó katolikus szülők igazából egy dolgot kívánnak csak gyermekeiknek: hogy elérkezzenek a mennyországba! Ez megér minden imát, áldozatot és átvirrasztott éjszakát. És éppen azért, mert a gyerekeké a mennyek országa, a szülőknek rendíthetetlenül kell hinniük abban, hogy Isten megadja a szükséges kegyelmeket ahhoz, hogy küldetésüket sikeresen teljesítsék. Krisztus a szülők legnagyobb lelkesítője! Leghőbb vágya a családok újraegyesítése a mennyben, ahol a szülők ezeket a csodálatos szavakat hallják majd gyermekeiktől: „Köszönöm, hogy segítettetek nekem ide jutnom.“

Beszélgetés Krisztussal: Uram! Köszönöm neked szüleimet és mindazt, amit azért tettek, hogy én növekedjek hitemben. Sajnálom, ha időnként keményen kritizáltam őket. Áldd meg őket gazdagon!

Elhatározás: Ma külön imádkozom szüleimért (különösen, ha már meghaltak), és felhívom őket, hogy köszönetet mondjak nekik.

Erdő Péter bíboros atya 2010. augusztusi imaszándéka:
Imádkozzunk népünkért, a hazánkban élő nemzetiségekért és a szomszéd népekért, hogy egymás iránti tisztelettel és szolidáris szeretettel dolgozzunk azért, hogy életünk az igazi értékek szerint alakuljon.
--
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Papság évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mail címen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger