2010. november 18., csütörtök

A Szent Péter és Szent Pál bazilikák felszentelésének évfordulója

A Szent Péter és Szent Pál bazilikák felszentelésének évfordulója

A hullámok között vergődő bárka az Egyház képe. Don Bosco egyik látomásában a Péter által vezetett hajó számára két biztos világítótorony adott eligazodást: az Oltáriszentség és Szűz Mária Szent István óta hazánk történelme is Péter hajójának nyomában halad, bár sokan próbálták már zátonyra vinni. Az események hullámverései között népünk jövőbe vetett reménye is sokszor megingott, de olyan soha nem történt, hogy ne tudtunk volna Jézus felénk nyújtott karjába belekapaszkodni. Figyeljünk a két világítótoronyra. (Adoremus 2004)
További gondolatok...

Évközi harmincharmadik hét – csütörtök

2010.11.18. csütörtök

(Szent Péter és Szent Pál bazilikák felszentelése, Szent Noé)
Megöltek, Uram, de véreddel népet váltottál meg Istennek


Jel 5,1-10
A trónon ülő jobbjában láttam egy belül és kívül teleírt könyvet, amely hét pecséttel volt lepecsételve [Iz 6,1; 29,11; Ez 2,9-10]. Láttam egy erős angyalt, aki hangosan hirdette: ,,Ki méltó arra, hogy felnyissa a könyvet, és feltörje annak pecsétjeit?' És senki sem volt képes arra, hogy felnyissa a könyvet vagy abba beletekintsen, sem az égben, sem a földön, sem a föld alatt. Nagyon sírtam, mert senkit sem találtak méltónak, hogy a könyvet felnyissa vagy hogy abba beletekintsen. Erre a vének közül az egyik így szólt hozzám: ,,Ne sírj! Íme, győzött az oroszlán Júda törzséből, Dávid sarja [Ter 49,9; Iz 11,10], hogy felnyissa a könyvet, és felbontsa annak hét pecsétjét!' Akkor láttam, hogy íme, a trón és a négy élőlény között és a vének között a Bárány állt mintegy megölve [Iz 53,7]. Hét szarva és hét szeme volt, amelyek Istennek az egész földre küldött hét szelleme [Zak 4,10]. Odament, és átvette a trónon ülő jobbjából a könyvet [Iz 6,1]. Amikor átvette a könyvet, a négy élőlény és a huszonnégy vén leborult a Bárány előtt; mindegyiküknek hárfája és arany csészéje volt, tele illatszerekkel, amelyek a szentek imádságai. Új éneket énekeltek, amely így hangzott [Zsolt 33,3]: ,,Méltó vagy, Uram, hogy elvedd a könyvet, és felnyisd annak pecsétjeit, mert megöltek, és saját véreddel megváltottál Istennek, minden törzsből, nyelvből, népből és nemzetből, és Istenünk királyságává és papjaivá tetted őket, és uralkodni fognak a föld felett!'

Zs 149
ALLELUJA! Énekeljetek az Úrnak új éneket, zengjen a szentek gyülekezetében dicsérete! Örvendezzék Izrael az ő alkotójának, Sion fiai ujjongjanak királyuknak! Dicsőítsék nevét körtánccal, dobbal és lanttal zengjenek neki! Mert az Úr kedveli népét, diadalra juttatja az alázatosakat. Ujjongnak majd a szentek dicsőségben, és örvendeznek fekvőhelyükön. Szájukban Isten magasztalása lesz, és kétélű kard a kezükben, hogy bosszút álljanak a nemzeteken megfenyítik a népeket, láncra verik királyaikat, vasbilincsbe nagyjaikat, és végrehajtják rajtuk a megírt ítéletet: Dicsősége lesz ez minden szentjének! ALLELUJA!

Lk 19,41-44
Mikor közeledett és meglátta a várost, megsiratta, s így szólt: ,,Bárcsak te is felismernéd legalább ezen a napon, ami békességedre szolgál! Most azonban el van rejtve a szemed elől. Mert jönnek napok, amikor ellenségeid körülvesznek sáncokkal, bekerítenek és szorongatnak mindenfelől. Földre tipornak téged és gyermekeidet, akik benned laknak; nem hagynak benned követ kövön, mert nem ismerted fel látogatásod idejét.'

Évközi harmincharmadik hét – csütörtök

  2010. november 18. - Csütörtök

  Amikor Jézus közel ért Jeruzsálemhez, és megpillantotta a várost, sírva
  fakadt. Azután ezt mondta: „Bárcsak felismernéd te is, legalább ezen a
  napon, ami üdvösségedre szolgál! Most azonban el van rejtve szemed előtt.
  Jönnek majd napok, amikor sánccal vesz körül ellenséged, bekerít és
  mindenfelől ostromol. Eltipornak téged és gyermekeidet, akik falaid közt
  laknak. Nem hagynak benned követ kövön, mert nem ismerted fel látogatásod
  idejét.”
  Lk 19,41-44


  Elmélkedés:
  Jézus sírni kezd, amikor meglátja Jeruzsálemet. Vajon a kőből épült várost
  siratja? Látszólag talán igen, hiszen megjövendöli a város ostromát és
  pusztulását, ami a zsidó háborúban valóban be is következik. Jézus
  megsiratja Jeruzsálemet, amely azóta is csak a nevében a béke városa, és
  megsiratja a templomot, az Atya hajlékát.
  De szavai túlmutatnak a városon és lakóin. Figyelmeztetése nekünk is szól:
  bárcsak mi is felismernénk, ami üdvösségünkre szolgál! Mennyi hiábavaló és
  haszontalan dologgal töltjük időnket! Mennyi fölösleges tevékenységet
  végzünk! Mennyi mindennel veszélyeztetjük üdvösségünket! Világosítsa meg a
  Szentlélek értelmünket, hogy felismerjük az üdvösség útját és erősítse meg
  akaratunkat, hogy hűségesen járjunk ezen az úton.
  © Horváth István Sándor


  Imádság:
  Ó, végtelenül gazdag Isten, aki úgy kifosztottad magad, hogy istállóban
  születtél, Názáretben szegénységben nevelkedtél, s a legtökéletesebb
  elhagyatottságban haltál meg a keresztfán: engedd, hogy a világ mulandó
  javait mi is megvessük és úgy használjuk, mintha nem lennének a mieink. A
  szegényeket bőven részesítsük belőlük, hogy egykor a te örök javaidban
  részesülhessünk, Jézusunk, aki az Atyával és a Szentlélekkel együtt élsz és
  uralkodol örökkön örökké! Ámen.
  Páli Szent Vince
______________________________

Évközi harmincharmadik hét – csütörtök

A Krisztus Légiója Kongregáció és a Regnum Christi Apostoli Mozgalom tagjai szeretettel meghívják családtagjaikat és barátaikat,
hogy együtt ünnepeljék Krisztus Király főünnepét.
Az ünnepi szentmise és tanúságtétel 2010. november 21-én 15.45 órakor kezdődik az Árpád-házi Szent Erzsébet (Kapucinus) templomban (1011 Budapest, Fő u. 32.)
Ezután mindenkit szeretettel várunk egy agapéra a Szent Benedek Iskolába (1011 Budapest, Fő u. 30).

Építsd életed Krisztusra, a sziklára
2010. november 18. Évközi harmincharmadik hét – csütörtök

P. Dominic Pham LC

Lk 19,41-44
Mikor közeledett és meglátta a várost, megsiratta, s így szólt: „Bárcsak te is felismernéd legalább ezen a napon, ami békességedre szolgál! Most azonban el van rejtve a szemed elől. Mert jönnek napok, amikor ellenségeid körülvesznek sáncokkal, bekerítenek és szorongatnak mindenfelől. Földre tipornak téged és gyermekeidet, akik benned laknak; nem hagynak benned követ kövön, mert nem ismerted fel látogatásod idejét.''

Bevezető ima: Úr Jézus, gyakran átnéztem szereteteden életem során. Tudom, hogy mindig velem vagy, még akkor is, ha nem érzem szereteted. Ezek azok az alkalmak, amikor megmutathatom, mennyire szeretlek, és tényleg meg akarlak vigasztalni, ahogy te is gyakran megvigasztalsz engem.

Kérés: Mennyei Atyám, segíts látnom, ahogy szerető kezeddel vezetsz minden dologban, és még jobban értékeljem megannyi áldásod.

1. „Én és házam, mi az Úrnak szolgálunk” (Józsue 24,15). Az élet szépsége az, hogy sokféle lehetőséget kínál nekünk. Mindannyiunknak megadatott a szabadság kegyelme, így számos dolog közül választhatjuk ki, mi az, amit szeretnénk. Eldönthetjük, hol szeretnénk dolgozni, hol akarunk nyaralni, kivel barátkozunk, és mit csinálunk a következő pillanatban. De életünk legfontosabb döntése az, hogy szeretjük-e és szolgáljuk-e Istent, vagy megtagadjuk. Isten legnagyobb ajándéka a szabad akarat, és ezzel irányítjuk sorsunkat. Milyen gyönyörű az a lélek, amely Isten szolgálatát választja!

2. Itt az idő felkészülni a viharra. Az ereszcsatornák kitisztítására a vihar a legrosszabb időpont. A tető is sokkal jobban védene, ha egy héttel az eső előtt meg lett volna javítva. Nekünk, embereknek is nehéz mindig készen állni. Krisztus ezt mondta tanítványainak: „Virrasszatok és imádkozzatok, nehogy kísértésbe essetek.” (Mt 26,41)

3. Megtartani az erődöt. A lelki élet olyan, mint egy kastély. A kastélynak is megvannak az erős és gyenge pontjai. Van körülötte árok és magas kőfal, vannak ágyúi, de van kapuja is, ami csak fából készült. Mindannyiunkban van valami, ami ehhez a fa kapuhoz hasonló. Mindannyiunknak vannak gyengeségei, de tudjuk pontosan, hogy mik ezek? Az önismeret kulcsfontosságú ahhoz, hogy ellen tudjunk állni a bűnnek. Ha ismerjük önmagunkat, el tudjuk kerülni a számunkra veszélyes, kompromittáló helyzeteket. Erősségeinkkel harcolhatunk az ellenség ellen, és erősíthetjük gyengeségeinket. Végül, a legerősebb fegyverünk a bűn legyőzésére az, hogy az Úrhoz tartozunk az imaéletünk által, és az Ő akaratához való hűségben.

Beszélgetés Krisztussal: Jézusom, nem akarom érzésekre alapozni az életem, vagy azokra a dolgokra, amik boldoggá tesznek. Érted akarok élni, és érted vállalni a kockázatot.

Elhatározás: Azzal kezdem el a rendszeres imaéletet, hogy a héten minden nap rózsafüzért imádkozok.

Erdő Péter bíboros atya 2010. novemberi imaszándéka:
Imádkozzunk, hogy elhunyt embertársaink földi maradványainak tisztelete és az értük végzett imádság erősítse egyén és közösség hitét az emberi élet értelmében és a test feltámadásában.

Szeretettel hívunk minden érdeklődőt 2011 szeptemberétől induló új iskolaközpontunkba.
Nyíltnapok, és bővebb információ a www.szentbenedekiskola.hu  oldalon található.   



--
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Papság évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mail címen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger