2010. november 27., szombat

Évközi idő, 34. hét Szombat

Évközi idő, 34. hét Szombat
 
Az egyházi év utolsó napján érdemes feltennünk a kérdést: közelebb kerültünk-e Istenhez? Időben feltétlenül, de lélekben mennyire? Mint ahogyan ez a mai nap határt jelent, ugyanúgy határkő lehet az életünkben minden nap. Megnyertük vagy elveszítettük-e azt az örök életre? Vigyázzatok, hogy el ne nehezedjék szívetek – figyelmeztet Jézus. A hívő ember számára ugyanakkor az utolsó nap a várva várt találkozás órája. Beteljesült szerelem, a szív mélyéről felszaladó kiáltás: Ne késlekedj, jöjj el Uram Jézus! (Adoremus 2005.)

Évközi harmincnegyedik hét – szombat

2010.11.27. szombat

(Szent Virgil)
Nem szorulnak lámpafényre, mert az Úristen ragyog rájuk


Jel 22,1-7
Azután megmutatta nekem az élet vizének folyóját, amely ragyogó volt, mint a kristály, és Isten és a Bárány királyi székéből fakadt [Zak 14,8]. Utcája közepén és a folyó mindkét partján az élet fája volt, amely tizenkétszer terem gyümölcsöt, minden egyes hónapban meghozza a maga gyümölcsét; és a fa levelei a nemzetek gyógyulására szolgálnak. Nem lesz többé átok a városon, hanem Isten és a Bárány királyi széke áll benne, és szolgái szolgálnak neki. Látni fogják az ő arcát [Zsolt 17,15], és homlokukon lesz az ő neve. Nem lesz többé éjszaka, és nem lesz szükségük lámpafényre, sem napfényre, mert az Úr, az Isten világosítja meg őket, és uralkodni fognak örökkön-örökké [Dán 7,18]. Akkor így szólt hozzám: ,,Ezek az igék valóban hitelesek és igazak, és az Úr, a próféták szellemeinek Istene küldte el angyalát, hogy megmutassa szolgáinak mindazt, aminek rövidesen meg kell történnie [Dán 2,28]. Íme, hamarosan eljövök [Zak 2,14]. Boldog, aki megtartja e könyv jövendölésének igéit!'

Zs 94
Jöjjetek, örvendezzünk az Úrnak, ujjongjunk szabadító Istenünknek. Járuljunk eléje magasztalással, vigadjunk előtte zsoltárokkal. Mert nagy Isten az Úr, hatalmas király ő minden istenen. Kezében vannak a föld mélységei, s övé a hegyek csúcsa. Övé a tenger, ő alkotta meg, s az ő keze formálta a szárazföldet. Jöjjetek, imádjuk, hajoljunk meg, boruljunk térdre az Úr, a mi alkotónk előtt! Mert ő az Úr, a mi Istenünk, mi pedig az ő legelőjének népe, s kezének juhai vagyunk. Ma, ha szavát meghalljátok: ,,Ne keményítsétek meg szíveteket, Mint Meribánál s Massza napján a pusztában, hol atyáitok megkísértettek engem: próbára tettek, bár látták műveimet. Negyven esztendeig undorodtam e nemzedéktől, s azt mondtam: Tévelygő szívű nép ez. Nem ismerték útjaimat, ezért haragomban megesküdtem: Nem mennek be nyugalmamba!'

Lk 21,34-36
Vigyázzatok hát magatokra, hogy el ne nehezedjen szívetek a tobzódásban és részegségben, s az élet gondjai között, és az a nap meg ne lepjen titeket hirtelen. Mert mint a csapda, úgy fog lecsapni mindazokra, akik az egész föld színén laknak. Virrasszatok tehát, és minden időben imádkozzatok, hogy megmeneküljetek mindattól, ami be fog következni, és megállhassatok az Emberfia előtt.'

Évközi harmincnegyedik hét – szombat

Évközi harmincnegyedik hét – szombat

  2010. november 27. - Szombat

  Jézus ezeket mondta tanítványainak a világ végéről: „Vigyázzatok, hogy el ne
  nehezedjék szívetek tobzódásban, részegeskedésben és az evilági gondokban.
  Így majd nem ér készületlenül benneteket az a nap. Mint a csapda, úgy csap
  le mindazokra, akik a földön laknak. Virrasszatok hát és imádkozzatok
  szüntelenül, hogy megmeneküljetek attól, ami majd bekövetkezik, és
  megállhassatok az Emberfia színe előtt.”
  Lk 21,34-36


  Elmélkedés:
  Egész emberi életünket és minden cselekedetünket Isten fogja egykor
  megítélni. Az ő ítélete egyszerre lesz igazságos és irgalmas. Bár e kettőt
  emberi gondolkodásunkkal sokszor nem tudjuk egymáshoz igazítani, Istenre
  azonban mindkettő igaz. Ő megmutatja irgalmát mindenkinek, aki bűnbánattal
  és alázattal közeledik hozzá, de az is igaz, hogy a megtérést elmulasztók
  büntetésre számíthatnak. Isten szándéka az, hogy megmenti lelkünket és
  feltámasztja testünket is a végső időkben. Legyünk bölcsek, és éljünk úgy,
  hogy ezt az isteni szándékot és a várható isteni ítéletet mindig szemünk
  előtt tartjuk. Minden cselekedetünkért mi vagyunk a felelősek. Ez alól Isten
  előtt kibújni senki nem képes.
  © Horváth István Sándor


  Imádság:
  Mennyei Atyám! Teljes szívemből és szabad akaratomból felajánlom magam
  Neked! Kérlek, fogadj el és rendelkezz velem tetszésed szerint. Kérlek,
  Szentlélek! Keresztelj meg a tüzeddel és ki nem alvó parázsként maradj a
  szívemben, hogy buzgón és bátran hirdessem Jézus üdvösségre hívó
  evangéliumát.
______________________________

Évközi harmincnegyedik hét – szombat

Szeretettel hívunk minden érdeklődőt 2011 szeptemberétől induló új iskolaközpontunkba.
Nyíltnapok, és bővebb információ a www.szentbenedekiskola.hu  oldalon található.   

Készen állsz, vagy sem?
2010. november 27. Évközi harmincnegyedik hét – szombat


P. Edward Hopkins LC

Lk 21,34-36
Jézus ezeket mondta tanítványainak a világ végéről: „Vigyázzatok, hogy el ne nehezedjék szívetek tobzódásban, részegeskedésben és az evilági gondokban. Így majd nem ér készületlenül benneteket az a nap. Mint a csapda, úgy csap le mindazokra, akik a földön laknak. Virrasszatok hát és imádkozzatok szüntelenül, hogy megmeneküljetek attól, ami majd bekövetkezik, és megállhassatok az Emberfia színe előtt.”

Bevezető ima: Uram Jézus, hiszem, hogy azért vagy itt, hogy meghívjál engem az imádságra. Egy napon, amely talán nincs is olyan messze, engem is hazahívsz majd magadhoz. Ébreszd fel szívem, hogy munkám és imádságom által egyre jobban szeresselek. Bízom benned, hogy életemhez minden szükséges boldogságot, szeretetet és erényt megadsz. Tarts mindig éberen, hogy meghalljam hangodat, és figyeljek a tőled kapott kegyelmekre!

Kérés: Emeld fel szívemet Uram, hogy benned éljek!

1. Elnehezedett szívek. A mi életünk a felkészülés ideje; de nem csak az Istennel való örök barátságra, hanem azokra a támadásokra és szenvedésekre is, amelyek még ezelőtt bekövetkeznek. A szellemi küzdelem valóság, függetlenül attól, hogy tudunk róla, vagy sem, akarjuk, vagy nem. Minden nap sokféle módon küzdünk, de végül a győzelem szívünk legmélyén fog eldőlni. Kerülnünk kell minden olyan dolgot, amely a szívünket elaltatja, és hamis biztonságérzetet ad nekünk. Lehet, hogy mámorban éppen nem tobzódunk, de vajon abban nincs-e valami igazság, hogy a világtól várjuk megelégedésünket? Nem vagyok ítéleteimben túl felületes? Nem történik-e meg velem, hogy az anyagi dolgok, a munkám és a gondjaim annyira eluralkodnak rajtam, hogy már képtelen vagyok elég időt és energiát szentelni lelki életemnek?

2. Az a nap. Úgy tűnik, senki sem fog megmenekülni közülünk az utolsó napok megpróbáltatásai elől. Néhányak számára váratlan és fájdalmas lesz, néhányaknak hosszú és nehéz. Mindannyian halandó teremtmények vagyunk. A nagy szentek folyamatosan úgy éltek, mintha az lett volna életük utolsó napja, segítette őket, hogy a halálról elmélkedve minden napot teljességében éltek meg. A halál a valóságos élet kapuja. Várakozva erre a napra nem szabad, hogy elveszítsük boldogságunkat, ellenkezőleg: ennek a szeretetre kell hívnia minket. Hogy miképpen fogom megélni „azt a napot” és az örök életet, attól függ, ahogy most élek. Hogyan akarom megélni ezt a napot?

3. Virrasztás és imádság. Jézus ezekkel a szavakkal hívta meg legközelebbi barátait szenvedése napjának megélésére: „Virrasszatok és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek.” (Mt 26,41) Életemnek a Miatyánk utolsó szavait kell visszhangoznia. Az éberség tudatosítja a bennünk lévő gyengeségeket, és hogy ellenségek és veszélyek vesznek körül minket. Ezek minden nap megjelennek, és azon kell őrködnöm, hogy meggátoljam befolyásukat életemre. Fontos ez a beállítottság, de az is fontos, hogy jókedvűen éljem életemet. Ez a tudat Krisztushoz kell, hogy vezéreljen engem. Mindig őszintén és bizalommal kell hozzá fordulnom az imában! Az imádság és az éberség egymást feltételezik, kölcsönösen hatnak egymásra. Ha nem formáljuk imává azt a levegőt, amit belélegzünk, ebben a szennyezett világban meg fogunk fulladni. Mekkora jelentőséget tulajdonítok szokásaimnak, és mekkorát imaéletemnek?

Beszélgetés Krisztussal: Uram, Jézus, add, hogy megértsem a virrasztás szükségességét! Ébressz fel lelki álmosságomból és nemtörődömségemből! Engedd, hogy a kegyelem által felismerjem, mik azok a dolgok életemben, amelyek esélyt adnak nekem, és mik azok, amelyek veszélyt jelentenek! Add, hogy lássam életem igazi értelmét, és tisztában legyek az idő rövidségével, ami rendelkezésemre áll saját magam legyőzésére és a szeretetben való növekedésre! Meg akarom hallani sugallataidat, melyeket küldesz nekem, és azonnal szeretnék azokra határozott választ adni.

Elhatározás: Ma azokért a tisztítótűzben szenvedő lelkekért fogok imádkozni, akiket a világ „eltérített”, és legkevésbé voltak felkészülve haláluk napjára.

A pápa imaszándéka 2010. november hónapra:
Kábítószerfüggők és szenvedélybetegségek bármely formájának áldozatai: hogy a kábítószerek vagy más függőségek áldozatai –a krisztusi közösség támogatásával - merítsenek megváltó Istenünk erejéből, életük radikális megváltoztatásához.
Kontinensre kiterjedő latin-amerikai misszió: hogy a latin-amerikai egyházak folytassák püspökeik által célul kitűzött missziójukat az egész kontinensen, és ezáltal tegyék azt Isten népe egyetemes missziós feladatának részévé.

Az advent jó alkalom az elmélyültebb imádságra. Ajándékozd meg rokonaidat, ismerőseidet a napi elmélkedéssel!
Ha szeretnéd, hogy más is megkapja a napi elmélkedéseket, küldj egy levelet (név, e-mail cím megadásával) a napielmelkedes@vandorevangelium.hu címre!


--
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Papság évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mail címen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger