2010. december 2., csütörtök

Adventi idő, 1. hét Csütörtök

Adventi idő, 1. hét Csütörtök

A Biblia évére vezető adventben ma arra figyeljünk, hogy az ember Isten társa a Biblia leírásában. Teljes valójával részt vesz az írásban. A ma embere vajon mennyire nyitott, hogy Isten munkatársává váljon? Én magam mennyire vagyok nyitott Isten felé?
További gondolatok...

Advent első hete – csütörtök

2010.12.02. csütörtök

(Szent Lúciusz, Szent Szilvánusz)
Bízzatok az Úrban, mert az Úr a mi kősziklánk mindörökre


Iz 26,1-6
Azon a napon majd ezt az éneket éneklik Júda földjén: ,,Erős városunk van nekünk, oltalmul szolgál kőfal és bástya. Nyissátok ki a kapukat, hadd vonuljon be az igaz nemzet, mely megtartja a hűséget! Szándéka szilárd: megőrzöd a békét, a békét, mert benned bízik. Bízzatok az Úrban örökkön-örökké, mert az Úr örök Kőszikla! Mert ledönti a hegyen lakókat, a kérkedő várost megalázza, földig alázza, porba sújtja. Láb tapossa, szegények lába, szűkölködők léptei.


Zs 117
ALLELUJA! Magasztaljátok az Urat, mert jó, mert irgalma örökkévaló! Mondja hát Izrael, hogy jó, hogy irgalma örökkévaló! Mondja hát Áron háza, hogy irgalma örökkévaló! Mondják hát, akik félik az Urat, hogy irgalma örökkévaló! Szorongatásomban segítségül hívtam az Urat, s az Úr meghallgatott és tágas térre vezetett. Az Úr velem van, nem félek, ember mit árthatna nekem? Az Úr az én segítőm, s én lenézhetem ellenségeimet. Jobb az Úrhoz menekülni, mint emberben reménykedni. Jobb az Úrhoz menekülni, mint fejedelmekben reménykedni. Mind körülvettek engem a nemzetek, de én az Úr nevében diadalmaskodtam rajtuk! Körülvettek, bizony körülvettek engem, de én az Úr nevében diadalmaskodtam rajtuk! Körülvettek engem, mint a méhek, föllobbantak, mint a tűz a bozótban, de az Úr nevében diadalmaskodtam rajtuk! Meglöktek, bizony meglöktek, hogy elessem, de az Úr megsegített engem! Az Úr az én erőm és dicsőségem, ő lett az én szabadítóm. Ujjongás és diadal szava hangzik az igazak sátraiban: ,,Az Úr jobbja győzelmet szerzett, az Úr jobbja fölmagasztalt engem, az Úr jobbja győzelmet szerzett!' Nem halok meg, hanem élek, és hirdetem az Úr tetteit. Az Úr nagyon megfenyített engem, de nem engedett át a halálnak. Nyissátok meg előttem az igazság kapuit, hadd lépjek be rajtuk, hogy dicsérjem az Urat. Ez az Úr kapuja, az igazak lépnek be rajta. Hálát adok neked, hogy meghallgattál engem, és szabadítóm lettél. A kő, amelyet az építők elvetettek, szegletkővé lett. Az Úr műve ez, csodálatos a mi szemünkben. Ezt a napot az Úr adta, ujjongjunk és vigadjunk rajta! Nyújts, ó Uram, segítséget, adj, ó Uram, jó sikert! Áldott, aki az Úr nevében jön! Áldunk az Úr házából titeket. Az Úr Isten világosított meg minket. Álljatok sort az ünnepi lombokkal, egészen az oltár szarváig. Istenem vagy te, hálát adok neked, Istenem vagy te, magasztallak téged. Áldjátok az Urat, mert jó, mert irgalma örökkévaló.

Mt 7,21.24-27
Nem mindenki, aki azt mondja nekem: Uram, Uram!, megy be a mennyek országába, csak az, aki megteszi Atyám akaratát, aki a mennyben van. Mert mindenki, aki hallgatja ezeket a szavaimat és követi azokat, hasonló az okos emberhez, aki a házát sziklára építette. Szakadt a zápor, jöttek a folyamok, fújtak a szelek és nekizúdultak a háznak. De az nem dőlt össze, mert az alapjait sziklára rakták. Mindaz pedig, aki hallgatja ezeket a szavaimat, de nem cselekszi meg azokat, hasonlít majd a balga emberhez, aki a házát homokra építette. Szakadt a zápor, jöttek a folyamok, fújtak a szelek és nekizúdultak a háznak. Az összedőlt, és nagy lett a romlása.

Advent első hete – csütörtök

2010. december 2. - Csütörtök

  A hegyi beszédben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Nem mindaz, aki azt
  mondja nekem: Uram, Uram! – jut be a mennyek országába, hanem csak az, aki
  teljesíti mennyei Atyám akaratát. Aki hallgatja tanításomat, és tettekre is
  váltja, hasonlít a bölcs emberhez, aki házát sziklára építette. Szakadt a
  zápor, ömlött az ár, süvöltött a szél és rázúdult a házra, de az nem dőlt
  össze, mert sziklára épült. Mindaz pedig, aki hallgatja ugyan tanításomat,
  de tettekre nem váltja, hasonlít a balga emberhez, aki házát homokra
  építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvöltött a szél és rázúdult a
  házra. Az összedőlt, és nagy romhalmaz lett belőle.”
  Mt 7,21. 24-27


  Elmélkedés:
  Aki Jézus tanítását hallgatja vagy olvassa az Evangéliumban, döntés elé
  kerül. A bölcs nem elégszik meg a szavak hallgatásával, hanem életében azok
  tettekre váltására törekszik. Az oktalan csak a fülét nyitja meg a tanítás
  előtt, de a szívét zárva tartja. A bölcs megérti, hogy egyedül Krisztusra, a
  sziklaszilárd alapra érdemes életet építeni, amely majd ki fogja állni a
  kísértések viharait. Csak akkor válhatunk élő kövekké Krisztus sziklára
  épült Egyházában, ha életünkben maradéktalanul betartjuk Jézus tanítását.
  Krisztus igaz tanítása kiállta az évszázadok történelmi viharait, minden
  korban időtállónak bizonyult, s ma is időszerű. Ajándékozzuk önmagunkat
  egészen Istennek, aki szeretetből nekünk ajándékozta a betlehemi Gyermeket!
  © Horváth István Sándor


  Imádság:
  Jöjj el, Úr Jézus, akire a népek várakoznak, s akire mi is várakozunk!
  Örvendeztess meg minket isteni jelenléteddel! Nagy szükségünk van arra, hogy
  fényt hozz bűnös életünk sötétségébe. Saját erőnkből képtelenek vagyunk
  arra, hogy legyőzzük a sötétséget. Nehezen tudjuk megkülönböztetni a világ
  csalóka fényeit a te világosságodtól, amely most még oly erőtlennek látszik.
  Jézus, legyél Te bennünk a Fény! Növekedjél bennünk Te, az igazi fény! És
  add, hogy Téged, az igazi fényt sugározzunk a világba!

  ______________________________
__
  \
  Aktuális:
  Kedves Barátaim!
  Ezúton jelzem, hogy az Igéddel éltess engem című könyvem elfogyott. A 2010.
  december 1., szerdán éjfélig elküldött megrendeléseket még postázom. Aki
  megrendelte, nem kell nyugtalankodnia, legkésőbb a jövő hét elején kézhez
  kapja.
  Utánnyomás 2011. februárban várható.
  A Szívünkben mély nyomott hagyott kötetek szintén fogyóban vannak, csupán 50
  db maradt még.
  Annak, aki evangelizációs munkáim gyümölcséből szeretne valakit
  megajándékozni karácsonyra, ajánlom kórusunk CD lemezeit, a Téren és időn át
  Betlehembe, az Advent legszebb ajándéka albumokat, illetve más, zenés
  evangelizációs lemezeinket.
  Bővebb információ:
  http://zalalovo.plebania.hu/szent_veronika_korus/kiadvanyok2
  Köszönettel: István atya
_______________________________________________
Evangélium minden nap
http://evangelium.katolikus.hu/
Evangelium@lista.hcbc.hu
http://lista.hcbc.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/evangelium

Advent első hete – csütörtök

A sziklára épített ház
2010. december 2. Advent első hete – csütörtök 

Hangódi Dóri, a Regnum Christi Mozgalom megszentelt életű tagja

Mt 7, 21.24-27
Nem mindenki, aki azt mondja nekem „uram, uram”, megy be a mennyek országába, csak az, aki megteszi Atyám akaratát, aki a mennyben van.
Mert mindenki, aki hallgatja szavaimat és tettekre váltja azokat, hasonló az okos emberhez, aki házát sziklára építette. Szakadt a zápor, jött az áradat, fújtak a szelek és nekizúdultak a háznak. De az nem dőlt össze, mert az a alapjait sziklára rakták.
Mindaz pedig, aki hallgatja e szavaimat és nem váltja tettekre azokat, hasonlít a balga emberhez, aki a házát homokra építette. Szakadt a zápor, jött az áradat, fújtak a szelek és nekizúdultak a háznak. Az összedőlt, és nagy lett a romlása.

Bevezető ima: Mennyei Atyám! Nagy bizalommal jövök hozzád ma, megköszönve neked szeretetedet és kitartó hűségedet. Te vagy az én erős sziklám és tudom, hogy rád mindig számíthatok.

Kérés: Jézusom, segíts nekem, hogy megerősödjek az irántad való bizalomban!

1. Üres beszéd…. Ismerjük jól a történetet, hiszen minden imádkozó lélek megtapasztalja azokat pillanatokat, amikor „rettentő nagy szüksége van az Isten segítségére”: Például, egy fontos döntés előtt; egy nehéz dolgozat vagy vizsga előtt; egy családi nehézségben… Sorolhatnánk még a szituációkat. Ezekben a pillanatokban Jézus emlékeztet minket az evangéliumban elhangzott szavaira „Nem mindenki, aki azt mondja nekem „Uram, uram! Megy be a mennyek országába, csak az, aki megteszi Atyám akaratát…” Jézus nem egy Coca-Cola automata, amin a kiválasztott gombot megnyomva megkapjuk a kívánt üdítőt. Nem, mert Jézus tudja, hogy sokszor saját önzésünk csapdájába esve kérünk segítséget, és ha a kérésünk nem esik egybe az Atya akaratával, azaz csak üres szó, akkor Ö azt nem teljesíti, hiszen az nem vezetne minket az igazi boldogságra. Éppen ezért mielőtt kérnénk valamit Jézustól, gondoljuk vagy imádkozz át a kérésünk miértjét.

2. Építkezési tanácsok…. Egyedül nem megy! Ezt be kell látnunk, hogy Jézus praktikus tanácsira szükségünk, van és megéri hallgatni rá! Bármit, amit elkezdünk az életben, ahhoz rögtön találhatunk tanácsadókat. Például: hogy állítsam össze a diétámat, vagy a fitnesz-tervemet; melyik internetszolgáltató adja a legjobb ajánlatot; melyik autó a legtakarékosabb, stb… Miért ne lenne tehát szükségünk „Valakire”, aki a lelki életünkben nyújt segítséget? Ez a „Valaki” Jézus, aki a teljes élettervünkhöz elkészített egy „ismertetőt”, azaz az evangéliumot! Ne hagyjuk tehát a könyvespolcon porosodni, hanem vegyük kézbe és váltsuk tettekre, amit Jézus ajánl - azaz, teljesítsük az Atya akaratát!

Beszélgetés Krisztussal: Úr Jézus! Köszönöm, hogy Te vagy az én kősziklám, biztonságom és menedékem! Engeded felismernem a mindennapjaimban jelenlétedet és útmutatásidat, hogy téged követve, a biztos boldogság útján járjak és példát adjak rólad a környezetemben élőknek!

Elhatározás: Az adventben minden nap – a lehetőségeimhez mérten – időt szánok az evangélium olvasására.

A pápa imaszándéka 2010. december hónapra:

A személyes szenvedés megtapasztalása, mint a másik szenvedőnek adott segítség: hogy saját szenvedésünk megtapasztalása vezessen bennünket azoknak a nehéz helyzeteknek és fájdalmaknak a jobb megértésére, amelyektől oly sok magányos, beteg vagy idős ember szenved, és indítson bennünket nagylelkű segítségre.

Nyissuk meg kapuinkat Krisztus előtt: hogy a föld népei megnyissák kapuikat Krisztus és az Ő evangéliuma előtt, ami a béke, a testvériség és az igazság.


Szeretettel hívunk minden érdeklődőt 2011 szeptemberétől induló új iskolaközpontunkba.
Nyíltnapok, és bővebb információ a www.szentbenedekiskola.hu  oldalon található.   

--
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Papság évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mail címen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger