2010. december 4., szombat

Adventi idő, 1. hét Szombat

Adventi idő, 1. hét Szombat

Az irgalmas Jézus, látva népe nyomorúságát, tanítványokat küld, hogy kiűzzék a tisztátalan lelkeket, meggyógyítsanak minden betegséget és minden bajt. Bőven akad tennivaló, sok az aratnivaló, ezért jól teszi mindenki, amikor hivatásokért imádkozik. Leginkább a bűneink miatt lehetnénk elcsigázottak mi magunk és kortársaink is. Papjainktól se azt várjuk, hogy kielégítik a fogyasztói társadalom reklámjain kiéheztetett vágyainkat. Amíg anyagi jólétünket kérjük rajtuk számon, ne csodálkozzunk, ha paphiány van hazánkban. Ellenben forduljunk hozzájuk bátran, ha Isten mérhetetlen irgalmára vágyakozunk. Hatalmuk van rá, hogy közvetítsék Isten ingyenes, végtelen irgalmát. (Adoremus 2005.)
További gondolatok...

Advent első hete – szombat

2010.12.04. szombat

(Damaszkuszi Szent János, Szent Borbála)
Megkegyelmez az Úr, ha hozzá kiáltasz


Iz 30,18-21.23-26
Az Úr azonban arra vár, hogy kegyelmezzen nektek, és ezért fölkel, hogy irgalmazzon nektek. Mert az ítéletnek Istene az Úr; boldogok mind, akik benne reménykednek! Bizony, Sion népe, aki Jeruzsálemben laksz, többé nem fogsz sírni; biztosan megkegyelmez neked kiáltásod hangjára, amint meghallja, válaszol neked. Bár az ínség kenyerét adja nektek az Úr, és a nyomorúság vizét, de nem rejtőzik el többé tanítód, hanem szemed látni fogja tanítódat, és füled meghallja az igét, mely mögötted szól: ,,Ez az út, ezen járjatok!, amikor jobbra vagy balra letérnétek. Akkor esőt fog adni magodra, mellyel beveted a földet, és a föld termésének kenyere bőséges és tápláló lesz. Jószágod azon a napon tágas legelőn legel majd, és a tehenek meg szamárcsikók, melyek a földön dolgoznak, sózott takarmányt esznek, amelyet rostával és szórólapáttal tisztítottak meg. Minden magas hegyen és minden kiemelkedő dombon patakok és vízfolyások erednek a nagy öldöklés napján, amikor ledőlnek a tornyok. Olyan lesz a hold fénye, mint a napnak fénye, és a nap fénye hétszeres lesz, mint hét nappalnak a fénye, azon a napon, amelyen bekötözi az Úr népe sérülését, és verésének sebhelyét meggyógyítja.

Zs 146
ALLELUJA. Dicsérjétek az Urat, mert jó neki zengeni, gyönyörűség hirdetni Istenünk dicséretét. Felépíti az Úr Jeruzsálemet, egybegyűjti Izrael szétszórtjait. Meggyógyítja a megtört szívűeket, sebeiket bekötözi. A csillagoknak sokaságát megszámlálja, és nevén szólítja valamennyit. Nagy a mi Urunk, nagy az ő hatalma, nincs határa bölcsességének. Fölkarolja az Úr a szelídeket, de a bűnösöket porig alázza. Énekeljetek az Úrnak hálaadással, Istenünknek lanttal zengjetek. Ő borítja el felhőkkel az eget, és készít esőt a földnek. Ő sarjaszt füvet a hegyeken, és növényeket az emberek hasznára. Ő ad enni az állatoknak, a hozzá kiáltó hollófiókáknak. Nem a ló erejében telik kedve, sem a férfi lábszárában öröme. Azokban leli örömét az Úr, akik félik őt, azokban akik irgalmában bíznak.

Mt 9,35 - 10,1.6-8
Jézus bejárta az összes várost és falut. Tanított a zsinagógáikban, hirdette az ország örömhírét, és meggyógyított minden betegséget és minden gyengeséget. Mikor a tömegeket látta, megesett rajtuk a szíve, mert elgyötörtek voltak és levertek, olyanok, mint a pásztor nélküli juhok [Ez 34,5]. Erre így szólt tanítványaihoz: ,,Az aratni való sok, de a munkás kevés. Kérjétek az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába.' Ezután magához hívta a tizenkét tanítványát. Hatalmat adott nekik a tisztátalan lelkek felett, hogy kiűzzék azokat, és meggyógyítsanak minden betegséget és minden bajt. Menjetek inkább Izrael házának elveszett juhaihoz! Menjetek és hirdessétek: Elközelgett a mennyek országa! Gyógyítsatok betegeket, támasszatok föl halottakat, tisztítsatok meg leprásokat, űzzetek ki ördögöket! Ingyen kaptátok, ingyen adjátok!

Advent első hete – szombat

2010. december 4. - Szombat

  Nyilvános működése idején Jézus bejárt minden várost és falut. Tanított a
  zsinagógákban, hirdette országának örömhírét, meggyógyított minden
  betegséget és minden bajt. Ahogy végignézett az embereken, megesett a szíve
  rajtuk, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok: elcsigázottak és
  kimerültek. Akkor így szólt tanítványaihoz: „Az aratnivaló sok, de a munkás
  kevés. Kérjétek az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába!” Akkor
  összehívta tizenkét tanítványát, és hatalmat adott nekik, hogy kiűzzék a
  tisztátalan lelkeket, és meggyógyítsanak minden betegséget és minden bajt.
  Majd elküldte őket, és megparancsolta nekik: „Menjetek Izrael házának
  elveszett juhaihoz! Menjetek és hirdessétek: közel van a mennyek országa.
  Gyógyítsatok betegeket, támasszatok fel halottakat, tisztítsatok meg
  leprásokat, űzzetek ki ördögöket! Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok!”
  Mt 9,35-10,1. 6-8


  Elmélkedés:
  Jézus tanításának középpontjában a mennyek országának, vagy ahogyan az
  evangéliumokban másutt szerepel, az Isten országának a hirdetése áll. Az
  Isten országa eljöveteléről szóló örömhírnek a továbbadására kapnak az
  apostolok és a tanítványok megbízást Jézustól, s ők örömmel indulnak, hogy
  eleget tegyenek a Mester kérésének.
  Az evangélium hirdetése napjainkban is minden kereszténynek kötelessége,
  nekünk is. Most, az adventi időben Jézus születésére készülünk, és azt
  várjuk, hogy újra belépjen a világba. Nem hallgathatunk az Úr érkezéséről.
  El kell mondanunk a megszürkült világban élőknek, hogy már közeledik az Úr
  jövetelének napja. Jézus születése valóban azt jelzi, hogy egészen közel van
  hozzánk, velünk van az Isten. Jöjj el, Urunk, áldott Üdvözítőnk!
  © Horváth István Sándor


  Imádság:
  Uram, add, hogy szerencsében és balszerencsében hűséggel álljak melletted; a
  boldogságban tele alázattal, a szerencsétlenségben keményen és meg nem
  hajolva. Csak az legyen örömöm, ami Hozzád vezet, csak az szomorítson el,
  ami Tőled elválaszt!
  Aquinói Szent Tamás

  ______________________________
__
  \
  Aktuális:
  Kedves Barátaim!
  Ezúton jelzem, hogy az Igéddel éltess engem című könyvem elfogyott. A 2010.
  december 1., szerdán éjfélig elküldött megrendeléseket még postázom. Aki
  megrendelte, nem kell nyugtalankodnia, legkésőbb a jövő hét elején kézhez
  kapja.
  Utánnyomás 2011. februárban várható.
  A Szívünkben mély nyomott hagyott kötetek szintén fogyóban vannak, csupán 50
  db maradt még.
  Annak, aki evangelizációs munkáim gyümölcséből szeretne valakit
  megajándékozni karácsonyra, ajánlom kórusunk CD lemezeit, a Téren és időn át
  Betlehembe, az Advent legszebb ajándéka albumokat, illetve más, zenés
  evangelizációs lemezeinket.
  Bővebb információ:
  http://zalalovo.plebania.hu/szent_veronika_korus/kiadvanyok2
  Köszönettel: István atya
_______________________________________________
Evangélium minden nap
http://evangelium.katolikus.hu/
Evangelium@lista.hcbc.hu
http://lista.hcbc.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/evangelium

Advent első hete – szombat

Az advent jó alkalom az elmélyültebb imádságra. Ajándékozd meg rokonaidat, ismerőseidet a napi elmélkedéssel!
Ha szeretnéd, hogy más is megkapja a napi elmélkedéseket, küldj egy levelet (név, e-mail cím megadásával) a napielmelkedes@vandorevangelium.hu címre!

Ingyen kaptátok, ingyen adjátok!
2010. december 4. Advent első hete – szombat

Hangódi Dóri, a Regnum Christi Mozgalom megszentelt életű tagja

Mt 9, 35-10,1.6-8
Jézus bejárta az összes várost és falut. Tanított a zsinagógákban, hirdette az ország örömhírét, és meggyógyított minden betegséget és minden bajt.
Ezután magához hívta a tizenkét tanítványát. Hatalmat adott nekik a tisztátalan lelkek felett, hogy kiűzzék azokat és meggyógyítsanak minden betegséget és minden bajt.
Menjetek inkább Izrael házának elveszett juhaihoz! Menjetek és hirdessétek: „Elközelgett a mennyek országa!” Gyógyítsatok betegeket, támasszatok föl halottakat, tisztítsatok meg leprásokat űzzetek ki ördögöket! Ingyen kaptátok, ingyen adjátok!

Bevezető ima: Uram! Mekkora bizalommal hívsz meg a veled való együttműködésre, hogy hirdessem az Isten országát! Köszönöm bizalmadat, ami nekem erőt és bíztatást ad.

Kérés: Jézusom! Erősítsd bennem a bátorság és az önátadás lelkületét!

1. Jézus MINDENKIT meggyógyít. Számára nincsenek se faji, se hitbeli, se rangi különbség az emberek között. Mindnyájan az Ö szeretett gyermekei vagyunk és ez az, ami számít! Sokszor tévesen ítéljük meg embertársainkat, mert nem Jézus szemével és szívével nézzük őket. Ezt a helyzetet a szülök, tudják legjobban átérezni. Amikor egy gyermek valami rosszat tesz, a szülök, jogosan lehetnek mérgesek, de ez nem változtat a gyermekük iránt érzett szereteten.
Legyünk mi is Jézushoz hasonlóan irgalmasok embertársainkkal szemben és minden előítélet nélkül segítsünk a rászorulókon!

2. Ingyen kaptam. Nem sok dolog van a világon, amiről elmondhatjuk, hogy ingyen kaptuk. Ma már mindenért fizetni kell és mindenki megköveteli a pénzét. Nem így van ez Istennél! Ö nekünk a legnagyobb ajándékot, az életünket adta és ehhez még ráadásul a hitet is. Nem lehetünk elég hálásak ekkora adományért. Sokszor tesszük fel magunknak a kérdést: „De hogyan is fizethetem ezt vissza az Istennek?”, mert – jogosan – adósnak érezzük magunkat.  Ö még ezt is egyszerűvé teszi és megválaszolja helyettünk a kérdést. Csak azt kéri, hogy továbbadjuk szeretetét a világban és ezt, minden fizetség elvárása nélkül tegyük. Képes vagyok ekkora nagylelkűséggel felebarátaimhoz fordulni?

3. Emberi nézőpontból a helyzeteknek csak egy része látszik. Természetesen különböző reakciókat vált ki a környezetünkből az a törekvés, hogy Istent állítsuk életünk középpontjába.  A farizeusok emiatt utasítják el Jézust. Szerintük Jézus egészen naiv módon áll a pénzkérdéshez. Ha pusztán emberi nézőpontból szemléljük a dolgokat, a valóság jókora része rejtve marad előttünk. Jézus a teljes képet látja. Teljesen megbízhatunk benne, hogy a jó irányba vezet bennünket. Nem kell minden helyzetre bebiztosítani magunkat.

Beszélgetés Krisztussal: Úr Jézus! Köszönöm, hogy szeretsz engem, hogy reményt adsz az életembe! Segíts nekem reményed szikrájával a szeretet tüzét lángra lobbantanom e világban!

Elhatározás: Újult lelkesedéssel szentelem magam a felebarátok iránti önátadásnak.

A pápa imaszándéka 2010. december hónapra:
A személyes szenvedés megtapasztalása, mint a másik szenvedőnek adott segítség: hogy saját szenvedésünk megtapasztalása vezessen bennünket azoknak a nehéz helyzeteknek és fájdalmaknak a jobb megértésére, amelyektől oly sok magányos, beteg vagy idős ember szenved, és indítson bennünket nagylelkű segítségre.
Nyissuk meg kapuinkat Krisztus előtt: hogy a föld népei megnyissák kapuikat Krisztus és az Ő evangéliuma előtt, ami a béke, a testvériség és az igazság.

Szeretettel hívunk minden érdeklődőt 2011 szeptemberétől induló új iskolaközpontunkba.
A következő nyílt nap december 8-án lesz, amelyről bővebb információ a
oldalon található.   




--
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Papság évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mail címen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger