2010. december 18., szombat

Adventi idő, December 18.

Adventi idő, December 18.

Közvetlen előkészületünk során nézzük meg külső előkészületünket. rendet teszek magam körül, hogy belül is alakulhasson a rend. A külső rendezettségem jellé válik a környezetemben. Éppen ezért fontos, hogy látható legyen, bár nem hivalkodóan készületem, összeszedettségem.
További gondolatok...

Advent harmadik hete – szombat

2010.12.18. szombat

Igaz sarjat támasztok Dávidnak


Jer 23,5-8
Íme, jönnek napok -- mondja az Úr --, amikor igaz sarjat támasztok Dávidnak; királyként uralkodik majd, és okosan cselekszik, jogot és igazságot szolgáltat az országban. Napjaiban megszabadul Júda, és Izrael biztonságban lakik; ez lesz a neve, amelyen szólítják: Az Úr a mi igazságunk. Azért íme, jönnek napok, -- mondja az Úr, -- amikor nem mondják többé: ,,Él az Úr, aki felhozta Izrael fiait Egyiptom földjéről!'', hanem: ,,Él az Úr, aki felhozta és elvezette Izrael házának ivadékait észak földjéről és minden országból'', ahová elűztem őket; és a saját földjükön fognak lakni.'

Zs 71
Salamontól. Isten, add át ítéletedet a királynak, igazságodat a király fiának, hogy igazságosan ítélje népedet, és méltányosan szegényeidet. Békét teremjenek a hegyek a népnek, és igazságot a halmok. Szolgáltasson igazságot a nép szegényeinek, nyújtson a szegények fiainak segítséget, s alázza meg az erőszakoskodót. Éljen, amíg a nap és a hold, nemzedékről nemzedékre. Úgy szálljon le, mint az eső a rétre, s mint ahogy az esőcsepp öntözi a földet. Virágozzék napjaiban az igazság és a béke teljessége, amíg a hold el nem múlik. Uralkodjék tengertől tengerig, A folyamtól a földkerekség széléig. Boruljanak le előtte a sivatag lakói s ellenségei nyalják a port. Tarzis királyai és a szigetek hordjanak adományokat, Arábia és Sába királyai ajándékokat hozzanak. A föld minden királya hódoljon előtte, s legyen minden nemzet a szolgája. Mert ő megszabadítja a szegényt, aki hozzá kiált, s a szűkölködőt, akin senki sem segít. Megkönyörül a szegényen és a nincstelenen és megszabadítja a szűkölködőket. Megmenti őket az elnyomástól és az erőszaktól, mert szemében drága az ő vérük. Éljen és legyen része Arábia aranyában, imádkoznak is majd érte mindenkor; Áldják őt minden nap. Bőséggel legyen gabona a földön, s hullámozzék a hegyek tetején, mint a Libanon, olyan legyen termése; A város népe virágozzék mint a rét füve. Áldott legyen neve mindörökre, maradjon meg neve, amíg a nap ragyog; Benne nyerjen áldást a föld minden nemzetsége, dicsérje őt minden nemzet! Áldott legyen az Úr Isten, Izrael Istene, egyedül ő művel csodákat. Áldott legyen az ő fölséges neve örökre, teljék be fölségével az egész világ! Ámen! Ámen!

Mt 1,18-24
Jézus Krisztus születése pedig így történt: Anyja, Mária el volt jegyezve Józseffel. Mielőtt egybekeltek volna, kitudódott, hogy méhében fogant a Szentlélektől. József pedig, a férje, igaz ember lévén, nem akarta őt hírbe hozni, ezért elhatározta, hogy titokban bocsátja el őt. Amikor ezeket forgatta szívében, íme, az Úr angyala álmában megjelent neki és így szólt: ,,József, Dávid fia, ne félj magadhoz venni feleségedet, Máriát, mert ami őbenne fogantatott, a Szentlélektől van. Fiút fog szülni, és a Jézus nevet adod neki, mert ő szabadítja meg népét bűneitől. Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék az Úr szava, amit a próféta által mondott: ,,Íme, a szűz méhében fogan és fiút szül, és a nevét Emmánuelnek fogják hívni' [Iz 7,14]. Ez azt jelenti: Velünk az Isten. József pedig fölkelt álmából és úgy tett, amint az Úr angyala megparancsolta neki. Magához vette feleségét.

Advent harmadik hete – szombat

  2010. december 18. - Szombat

  Jézus Krisztus születése így történt: Anyja, Mária, jegyese volt Józsefnek.
  Mielőtt azonban egybekeltek volna, kitűnt, hogy Mária gyermeket fogant
  méhében a Szentlélektől. A férje, József, igaz ember volt, nem akarta őt
  megszégyeníteni, ezért úgy határozott, hogy titokban bocsátja el. Míg ezen
  töprengett, megjelent neki álmában az Úr angyala, és így szólt: „József,
  Dávid fia, ne félj attól, hogy feleségül vedd Máriát, mert a benne fogant
  élet a Szentlélektől van. Fia születik majd, akit Jézusnak nevezel, mert ő
  váltja meg népét bűneitől.” Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék,
  amit az Úr a próféta által mondott: Íme, a Szűz gyermeket fogan és fiút
  szül, és az Emmánuel nevet adják neki, ami azt jelenti: „Velünk az Isten.”
  Amikor József felébredt álmából, úgy cselekedett, amint az Úr angyala
  parancsolta neki.
  Mt 1,18-24


  Elmélkedés:
  Szent Máté evangéliumában számos esetben találkozunk azzal a kifejezéssel,
  hogy „mindez azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr a próféta által
  mondott”. Az evangélista Jézus születésénél azt akarja ezzel hangsúlyozni,
  hogy minden Isten tervei szerint történik. A próféták, akik Isten ígéreteit
  közvetítették, előre megjövendölték a megváltó érkezését, most pedig
  beteljesednek ezek az ígéretek.
  Egy jövendölés teljesülése természetesen nem magától következik be. Isten
  tette az ígéreteket és Ő teljesíti azokat. Mi, emberek akkor járunk el
  helyesen, ha aggodalmainkat félretéve hallgatunk Isten küldötteinek szavára,
  és mindenben úgy cselekszünk, ahogyan Istenünk elvárja tőlünk.
  © Horváth István Sándor


  Imádság:
  Ó jöjj, ó jöjj el, Adonáj,
  ki cserjelángból szólalál,
  majd kőbe vésted tíz szavad,
  jöjj tárt karokkal jómagad!
  Eljő, eljő Emmánuel,
  Hogy üdvözüljön Izrael!
______________________________

Advent harmadik hete – szombat

Az advent jó alkalom az elmélyültebb imádságra. Ajándékozd meg rokonaidat, ismerőseidet a napi elmélkedéssel!
Ha szeretnéd, hogy más is megkapja a napi elmélkedéseket, küldj egy levelet (név, e-mail cím megadásával) a napielmelkedes@vandorevangelium.hu címre!

Emmánuel: velünk az Isten
2010. december 18. Advent harmadik hete – szombat

Egervári Szilvia, a Regnum Christi Mozgalom megszentelt életű tagja

Jézus Krisztus születésének ez a története: Anyja, Mária, Józsefnek a jegyese, még mielőtt egybekeltek volna, úgy találtatott, hogy gyermeket fogant a Szentlélektől. Férje, József igaz ember volt, nem akarta a nyilvánosság előtt megszégyeníteni, ezért úgy határozott, hogy titokban bocsátja el. Míg ezen töprengett, megjelent neki álmában az Úr angyala, és így szólt hozzá: "József, Dávid fia, ne félj magadhoz venni feleségedet Máriát, hiszen a benne fogant élet a Szentlélektől van! Fiút szül, akit Jézusnak nevezel el, mert ő szabadítja meg népét bűneitől." Ezek azért történtek, hogy beteljesedjék, amit az Úr a próféta szavával mondott: Íme a szűz fogan és fiat szül, Emmánuel lesz a neve. Ez azt jelenti: Velünk az Isten. József erre fölébredt álmából és úgy tett, ahogy az Úr angyala parancsolta. Magához vette feleségét, de nem ismerte meg, míg világra nem hozta fiát, akinek a Jézus nevet adta.

Bevezető ima: Mennyei Atyám! Gyermeki bizalommal fordulok hozzád, mert tudom, hogy szeretsz engem. Veled akarom megélni ezt a napot, hogy dicsérjelek és magasztaljak, mert hiszem, hogy Te vagy az igaz Isten. Bízom benned, mert tudom, hogy a Te uralkodásod a szeretet.

Kérés: Uram! Készítsd fel a szívemet, hogy nyitottan és tisztán tudjalak befogadni, amikor hamarosan kopogtatsz az ajtómon!

1. „...mert ő váltja meg népét bűneitől”. Ha megnézzük a világ történetét, rájövünk, hogy az ember bűnös teremtmény. Olyan sok háború, gyűlölet, hatalomra törekvés, stb. jellemzi őt. De a saját élettörténetünkben is látjuk, hogy sajnos bűnösök vagyunk. Nem vagyunk képesek arra, hogy néha akkor is úgy cselekedjünk, hogy az tetsszen a Jóistennek, ha az éppen nem a kedvünk szerint való. Ha ennek tudatában vagyunk, és megbánjuk a rossz tetteinket, koldusként térdelünk a Király előtt és kérjük irgalmát. Ez a Király nemcsak megbocsát nekünk, hanem Ő saját maga jön el a siralom völgyébe, hogy megszabadítson minket bűneinktől. Milyen Isten az, aki otthagy mindent, amije van, hogy az elveszettet megkeresse! Ez az Isten a szeretet Istene – ez az Isten maga a Szeretet.

2. „...és az Emmánuel nevet adják neki, ami azt jelent: Velünk az Isten.” Az Isten király, Övé minden hatalom az égben és a földön. De ugyanakkor Atya is, aki mindig velünk van. Krisztus által emberré lesz és megmutatja nekünk, hogy közel van, hogy ismer minket. Ismeri az emberi problémánkat, szükségünket, szenvedéseinket. Ismeri a szívünket, azt, hogy mit gondolunk, mit álmodunk, mire vágyunk, mit szenvedünk. Az apa, aki szereti a gyermekét, nem nézi őt tétlenül, hanem bármit megtenne, hogy boldog legyen, akit szeret. Bízni kell Istenben, hogy Ő teljesíteni akarja a szívünk vágyait, és így meg fogjuk találni az örök boldogságot.

Beszélgetés Krisztussal: Jézus Krisztus! Köszönöm, hogy emberré lettél, mert így nagyon közel vagy hozzám, akkor is, ha bűnös vagyok. Légy mindig közel a szívemhez hogy meg tudjam veled osztani a nehézségeimet és az örömeimet. Mert így sose hordom egyedül a terhemet.

Elhatározás: Ma hálát szeretnék adni mindazért, amit Istentől kaptam.

A pápa imaszándéka 2010. december hónapra:
A személyes szenvedés megtapasztalása, mint a másik szenvedőnek adott segítség: hogy saját szenvedésünk megtapasztalása vezessen bennünket azoknak a nehéz helyzeteknek és fájdalmaknak a jobb megértésére, amelyektől oly sok magányos, beteg vagy idős ember szenved, és indítson bennünket nagylelkű segítségre.
Nyissuk meg kapuinkat Krisztus előtt: hogy a föld népei megnyissák kapuikat Krisztus és az Ő evangéliuma előtt, ami a béke, a testvériség és az igazság.

--
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Papság évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger