2010. december 22., szerda

Adventi idő, December 22.

Adventi idő, December 22.

Magasztalja lelkem az Urat! Hálát adok mindenért, amit az adventi időben átéltem, megvalósítottam. Hálát adok mindenért, amire felkészültem, és ami vár rám a következő napokban. Máriával együtt szeretnék hálát adni mindenért.
További gondolatok...

Advent negyedik hete – szerda

2010.12.22. szerda

Az Úr teljesítette kérésemet, amit kértem tőle


1Sám 1,24-28
Amikor aztán elválasztotta, felvitte magával, három fiatal bikával, három véka liszttel és egy korsó borral együtt, és elvitte az Úr házába, Silóba. A gyermek még kicsinyke volt. Amikor levágták a fiatal bikát, odavitték a gyermeket Hélihez. Anna ekkor így szólt: ,,Kérlek, uram! Életedre mondom, uram, hogy én vagyok az az asszony, aki előtted álltam, amikor itt az Úrhoz imádkoztam. Ezért a gyermekért imádkoztam, és az Úr teljesítette kérésemet, amelyet hozzá intéztem. Ezért én is kölcsönbe adom őt az Úrnak arra az egész időre, amely alatt kölcsönben kell lennie az Úrnál.' Ezután imádták ott az Urat.

1Sám 2,1.4-8
Anna is imádkozott, ezekkel a szavakkal: ,,Ujjongóvá vált az én szívem az Úrban, Istenem révén felemelkedett a szarvam. Tágra nyílt a szám ellenségeimmel szemben, mert örvendezem segítségeden. Vereséget szenved az erősek íja, de erővel övezik fel magukat a gyengék, elszegődnek kenyérért, akik azelőtt bővelkedtek, de jóllaknak, akik éheztek, s míg sokat szül, aki meddő volt, akinek sok fia volt, meddőségbe esik. Az Úr tesz halottá és élővé, visz le az alvilágba, s hoz vissza onnét, az Úr tesz szegénnyé s gazdaggá, megalázottá és felmagasztalttá. Porból felemel szűkölködőt, sárból kihoz szegényt, hogy fejedelmek mellé üljön és elfoglalja a dicsőség székét. Mert az Úré a föld minden sarka, s ő helyezte rájuk a föld kerekségét.

Lk 1,46-56
Mária erre így szólt: ,,Magasztalja lelkem az Urat, és szívem ujjong megváltó Istenemben [Hab 3,18], mert tekintetre méltatta szolgálója alázatosságát [1 Sám 1,11]. Íme, mostantól fogva boldognak hirdet engem minden nemzedék [Ter 30,13], mert nagy dolgot cselekedett velem a Hatalmas [MTörv 10,21], és Szent az ő Neve [Zsolt 111,9]. Irgalma nemzedékről nemzedékre azokra száll, akik őt félik [Zsolt 103,13.17]. Hatalmas dolgokat művelt karja erejével, szétszórta a gondolataiban kevélykedőket [Zsolt 89,11]. Hatalmasokat levetett a trónról, és kicsinyeket felemelt [Zsolt 147,6]. Éhezőket betöltött jókkal, és üresen bocsátott el gazdagokat [Zsolt 107,9]. Felkarolta Izraelt, az ő szolgáját, megemlékezve irgalmasságáról [Iz 41,8-9; Zsolt 98,3], amint megmondta atyáinknak, Ábrahámnak és utódainak mindörökre' [Ter 17,7]. És Mária nála maradt mintegy három hónapig, azután hazatért.

Advent negyedik hete – szerda

2010. december 22. - Szerda

  Erzsébet meglátogatása alkalmával Mária így magasztalta Istent: „Magasztalja
  lelkem az Urat, és szívem ujjong megváltó Istenemben! Mert tekintetre
  méltatta alázatos szolgálóleányát, lám, ezentúl boldognak hirdet engem
  minden nemzedék. Nagy dolgokat művelt velem a Hatalmas, szentséges az ő
  neve! Irgalma nemzedékről nemzedékre száll, mindazokra, akik félik őt.
  Nagyszerű dolgot tett karja ereje, széjjelszórta mind a gőgös szívűeket.
  Lesöpörte trónjukról a hatalmasokat, és felmagasztalta az alázatosakat. Az
  éhezőket elhalmozta minden jóval, de a gazdagokat elküldte üres kézzel.
  Felkarolta gyermekét, Izraelt, megemlékezve irgalmasságáról, amint
  atyáinknak megígérte: Ábrahámnak és utódainak mindörökre!” Mária ott maradt
  még körülbelül három hónapig, azután visszatért otthonába.
  Lk 1,46-56


  Elmélkedés:
  Az isteni irgalmasság nem egyes nemzedékek kiváltsága, hanem minden kor
  emberére kiterjed. Korunk emberiségének oda kell figyelnie erre az
  irgalomra, amely jelen van a világban. De ne maradjunk külső szemlélői az
  irgalomnak, hanem engedjük, hogy részesévé váljunk, amikor Isten megbocsátja
  bűnünket.
  Ne zárjuk el magunkat isten megbocsátásától! A bűnbánat és a szentgyónás
  megnyitja számunkra az irgalom végtelen forrását, hogy a bűn mélységéből az
  isteni magasságba emelkedhessünk. Isten irgalmassága fénysugárként átragyog
  bűneinken és megtisztítja lelkünket.
  Már csak pár nap, néhány lépés, hogy találkozzunk a Megváltóval, aki
  megszabadítja a világot bűneitől. Karácsony azt jelenti számunkra, hogy
  velünk az Isten, velünk az Isten irgalma!
  © Horváth István Sándor


  Imádság:
  Te Úr vagy minden nép fölött,
  és Szegletkő, mely összeköt,
  sárból formáltad hívedet,
  most jöjj, fejezd be művedet!
  Eljő, eljő Emmánuel,
  Hogy üdvözüljön Izrael!
______________________________

Advent negyedik hete – szerda

Az advent jó alkalom az elmélyültebb imádságra. Ajándékozd meg rokonaidat, ismerőseidet a napi elmélkedéssel!
Ha szeretnéd, hogy más is megkapja a napi elmélkedéseket, küldj egy levelet (név, e-mail cím megadásával) a napielmelkedes@vandorevangelium.hu címre!

Magasztalja lelkem az Urat
2010. december 22. Advent negyedik hete – szerda 

Vadász Kinga, a Regnum Christi Mozgalom megszentelt életű tagja

Lk 1, 46-56
Mária így szólt: "Lelkem magasztalja az Urat,és szívem ujjong megváltó Istenemben,mert rátekintett szolgálója alázatosságára. Íme, mostantól fogva boldognak hirdet minden nemzedék, mert nagyot tett velem a Hatalmas, és Szent az ő neve. Irgalma nemzedékről nemzedékre az istenfélőkkel marad. Karja bizonyságot tett hatalmáról: szétszórta a szívük szándékában a gőgösöket, letaszította trónjukról a hatalmasokat, az alázatosakat pedig fölemelte. Az éhezőket javakkal töltötte el, de a gazdagokat üres kézzel küldte el. Gondjába vette szolgáját, Izraelt, megemlékezve irgalmáról, amelyet atyáinknak, Ábrahámnak és utódainak örökre megígért." Mária még ott maradt három hónapig, aztán hazatért.

Bevezető ima: Uram, én is magasztalni szeretnélek téged, mint Mária. Segíts, hogy a készülődés zűrzavarában elcsendesedjen a lelkem, és csak rád tudjak figyelni ebben az imában. Tudom, hogy már vártad ezt a pillanatot, amikor megnyitom neked a szívem. Most csak veled akarok lenni, és hallgatni, amit mondani akarsz nekem a Szentírás szavain keresztül.

Kérés: Növeld bennem a hitet, hogy meglássam gondviselő működésedet az életemben!

1.„Szívem ujjong megváltó Istenemben”. Mária öröméneke Erzsébet köszöntése után hangzik fel. Felszabadult dicséret ez egy olyan fiatal nőtől, akivel egészen rendkívüli dolog történt, de azt nem tudta elmondani senkinek. Hiszen Mária, miután az angyal szavaiból megtudta, hogy rokona, Erzsébet gyermeket vár, rögtön odasietett hozzá. Erzsébet köszöntéséből megérezhette, hogy végre találkozott valakivel, akivel a vele történt eseményt meg tudja osztani, és akivel együtt magasztalhatja Istent. Milyen nagy kincs az olyan barát vagy társ, akivel nemcsak a mindennapok ügyes-bajos dolgait vagy a legfrissebb pletykákat lehet megbeszélni, hanem aki a lélek világában is járatos, megérti és osztozik lelki életünk örömeiben és nehézségeiben. A mai anyagias világban milyen nagy élmény, amikor olyanok társaságában lehetünk, akiknek szintén az Úr a legfontosabb, és akik szintén arra törekszenek, hogy munkájukkal, életükkel neki szerezzenek dicsőséget. Adjunk hálát ezekért az emberekért!

2. Boldognak hirdet minden nemzedék. Az evangéliumi boldogságok sokszor ellentétesek a földi boldogsággal. Szelídnek lenni, sírni, üldöztetést szenvedni, stb.: a legtöbb ember nem így képzeli a boldogságot. Mária boldogsága sem abból fakad, hogy ő maga milyen fantasztikusan teljesített, vagy, hogy végre megvan mindene, ami a kényelmét szolgálja. Mária tudatában van annak, hogy az egyedül nagy, az egyedül csodálatos és hatalmas az az Isten. Tudja, hogy az igazi boldogság az, amikor ennek az Úrnak a közelében vagyunk, amikor Őt szolgáljuk. Teljesen tisztában van saját kicsiségével és az Úr nagyságával: ebből áll alázata. Mindezt nagylelkűen és bizalommal fogadja el, és ezért Isten akadálytalanul működhet benne. Tudja, hogy minden kegyelem, amit az Úrtól kapott, teljesen ingyenes és érdemtelen az ő részéről, ugyanakkor neki szinte kötelessége hirdetni az Isten nagyságát. Mennyire vagyunk képesek átengedni Istennek a dicsőséget, elismerve, hogy nélküle nem vagyunk képesek semmire?

3. Az Úr hűséges az ígéreteihez. Mária nemcsak azért a hatalmas tettért magasztalja az Urat, melyet ővele tett, hanem az egész választott nép iránti hűségéért. Az őbenne megfogant Megváltó ugyanis ennek a hűségnek a csúcspontja: Isten olyannyira közel akar lenni hozzánk, hogy Ő maga jön közénk. Az egész Ószövetség arról szól, hogy Isten keres bennünket, és kinyilatkoztatja szeretetét, irgalmát azoknak, akik hozzá fordulnak, akik egyedül benne bíznak. Jézus Krisztusban Isten minden ígérete teljesül számunkra is. Csak be kell Őt engednünk a szívünkbe, az életünkbe.

Beszélgetés Krisztussal: Uram, hálát adok neked irgalmadért és mindazért a nagyszerű dologért, amit műveltél velem. Segíts alázatosnak lennem, elfogadnom kicsiségemet, korlátaimat! Segíts beismernem, hogy szükségem van rád. Nem akarok idegen tollakkal tündökölni, nem akarom elvenni a csak téged illető helyet. Add, hogy rajtam keresztül mások is felismerjék hatalmadat és irgalmas szeretetedet!

Elhatározás: A nap végén elimádkozom a Magnificatot hálából Istennek mindazért, amit tőle kaptam és kapok.

Erdő Péter bíboros atya 2010. decemberi imaszándéka:
Imádkozzunk, hogy bízni tudjunk Isten segítségében, és az Ő szeretetétől kísérve minden nehézség ellenére meg tudjuk újítani a magunk és egész népünk életét.

--
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Papság évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mail címen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger