2011. január 3., hétfő

Karácsonyi idő, Január 7. vagy Vízkereszt utáni hétfő

Karácsonyi idő, Január 7. vagy Vízkereszt utáni hétfő 
 
Vízkereszt ünnepe bennünket is útra hív. Láttuk csillagát, láttuk a megszületett Kisdedet, és útra kelünk, hogy találkozzunk vele, hogy eljussunk Országába. Amit láttunk és hallottunk, arról beszélni szeretnénk, azt életünkkel szeretnénk tanúsítani. Hogy a nép, amely sötétben jár, meglássa a Világ Világosságát, Jézus Krisztust.
További gondolatok...

Karácsonyi idő, Vízkereszt utáni hétfő

2011. január 3.
Karácsonyi idő, Vízkereszt utáni hétfő
A nap liturgikus színe: fehér

Isten iránti szeretetünk megadja az erőt ahhoz, hogy felismerjük, mi az igazán helyes, mi az Isten szerint való. Isten szeretete az igazi világosság a világban.
további gondolatok
1Jn 3,22 - 4,6

és bármit kérünk, megkapjuk tőle, mert megtartjuk parancsait, és azt tesszük, ami kedves előtte. És az ő parancsa az, hogy higgyünk Fiának, Jézus Krisztusnak nevében, és szeressük egymást, amint megparancsolta nekünk. Aki megtartja parancsait, az őbenne marad, ő pedig bennünk. Hogy pedig ő bennünk marad, azt a Lélektől tudjuk meg, amelyet nekünk adott. Szeretteim! Ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a lelkeket, vajon Istentől vannak-e, mert sok hamis próféta áradt ki a világba. Erről ismerhetjük meg Isten Lelkét: Minden lélek, amely vallja, hogy Jézus Krisztus testben eljött, Istentől van. És minden lélek, amely nem vallja Jézust, nem Istentől van. Az Antikrisztusé az, akiről hallottátok, hogy eljön, és már most a világban van. Ti Istentől vagytok, fiacskáim, azokat pedig legyőztétek, mert nagyobb az, aki bennetek van, mint aki a világban van. Ők ebből a világból valók, azért erről a világról beszélnek, és a világ hallgat rájuk. Mi Istentől vagyunk. Aki ismeri Istent, hallgat ránk; aki nincs Istentől, nem hallgat ránk. Erről ismerjük meg az igazság Lelkét és a tévelygés lelkét.

Mt 4,12-17.23-25

Amikor Jézus meghallotta, hogy Jánost kiszolgáltatták, visszavonult Galileába. Elhagyta Názáretet, elment és letelepedett a tengermenti Kafarnaumban, Zebulon és Naftali határában, hogy beteljesedjék, amit Izajás próféta mondott: ,,Zebulon földje és Naftali földje, a tengeri út, a Jordánon túl, a pogányok Galileája; a nép, amely sötétségben ült, nagy fényt látott, s akik a halál országában és árnyékában ültek: fény virradt rájuk'' [Iz 8,23; 9,1]. Ekkor kezdte Jézus hirdetni és mondani: ,,Térjetek meg, mert elközelgett a mennyek országa.'' Jézus ezután bejárta egész Galileát. Tanított a zsinagógáikban, hirdette az ország örömhírét, és meggyógyított minden betegséget és minden bajt a nép között. Eljutott a híre egész Szíriába, és odavitték hozzá mindazokat, akik rosszul voltak, akiket különféle betegségek és kínok gyötörtek, az ördögtől megszállottakat, holdkórosokat és a bénákat, ő pedig meggyógyította őket. Nagy tömeg követte őt Galileából és a Tízvárosból, Jeruzsálemből, Júdeából és a Jordánon túlról.

Évközi első hét - Vízkereszt utáni hétfő

2011. január 3. - Hétfő

  Amikor Jézus meghallotta, hogy (Keresztelő) Jánost fogságba vetették,
  visszatért Galileába. Elhagyta Názáretet, és a tengerparti Kafarnaumban
  telepedett le, Zabulon és Neftali vidékén, hogy beteljesedjék, amit Izajás
  próféta mondott:
  „Zabulon földje és Neftali földje, a tenger útja, a Jordán vidéke,
  a pogányok Galileája:
  A sötétben lakó nép nagy fényt lát,
  és fény virrad a halál honában s árnyékában ülőkre.”
  Ettől kezdve Jézus tanítani kezdett. Ezt hirdette: „Térjetek meg, mert
  elközelgett a mennyek országa!” Bejárta egész Galileát. Tanított a
  zsinagógákban, hirdette a mennyek országa örömhírét, és meggyógyított a nép
  körében minden betegséget és minden bajt. Híre elterjedt egész Szíriában.
  Hozzá vittek mindenféle beteget, akik különböző fájdalmas betegségekben és
  bajokban szenvedtek: még ördögtől megszállottakat, holdkórosokat és bénákat
  is, és ő mind meggyógyította őket. Nagy népsereg követte Galileából,
  Dekapoliszból, Jeruzsálemből, Júdeából és a Jordánon túlról.
  Mt 4,12-17. 23-25


  Elmélkedés:
  Jézus születése után harminc évvel járunk. Az Úr immár nem gyermek, hanem
  felnőtt férfi, akinek szavára adnak az emberek, s most megkezdi működését a
  nép körében. Tevékenységének két fő eleme a tanítás és a gyógyítás.
  Mindkettő arról tanúskodik, hogy isteni képességekkel rendelkezik. Jézus
  ugyanis nem úgy tanít, mint korának más írásmagyarázói, s az emberek azonnal
  megérzik a szavaiban rejlő isteni igazságot és erőt. Gyógyításai szintén azt
  jelzik, hogy olyan hatalommal rendelkezik, amelynek egyetlen ember sincs a
  birtokában. Jézus elkezdi azt, amiért az Atya elküldte, az emberek
  üdvösségének szolgálatát. Engedem-e, hogy bennem is elkezdődjön kegyelmének
  működése?
  © Horváth István Sándor


  Imádság:
  Uram, vigyél el oda, ahova akaratod szerint mennem kell! Hadd találkozzam
  azokkal, akikkel akaratod szerint találkoznom kell!. Add tudtomra azt, amit
  akaratod szerint mondanom kell! És add, hogy ne legyek akaratod akadálya!
______________________________

Évközi első hét - Vízkereszt utáni hétfő

Szeretettel hívunk minden érdeklődőt 2011 szeptemberétől induló új iskolaközpontunkba.
A következő nyílt nap 2011. január 15-én lesz, amelyről bővebb információ a
oldalon található.   

A világosság körbe jár
2011. január 3. Évközi első hét - Vízkereszt utáni hétfő

P. Roderick Ermatinger

Mt4,12-17;23-25
Amikor Jézus meghallotta, hogy Jánost börtönbe vetették, visszavonult Galileába. Elhagyta Názáretet, és a tenger melletti Kafarnaumba költözött, Zebulun és Naftali vidékére. Így beteljesedett Izajás próféta szava: "Zebulun és Naftali földje, a tenger menti út a Jordánon túl, a pogányok Galileája, a nép, mely sötétségben ült, nagy világosságot látott. Világosság támadt azoknak, akik a halál országában és árnyékában ültek." Ettől fogva Jézus elkezdett tanítani. "Tartsatok bűnbánatot - hirdette -, mert közel van a mennyek országa!"
Jézus bejárta egész Galileát, tanított a zsinagógákban, hirdette országa evangéliumát, s gyógyított minden betegséget és fogyatékosságot a nép közt. Híre elterjedt egész Szíriában. Elvittek hozzá minden szenvedőt, olyanokat, akiket különféle betegségek és bajok gyötörtek, ördögtől megszállottakat, holdkórosokat, bénákat, és meggyógyította őket. Csapatostul kísérték, Galileából, Dekapoliszból, Jeruzsálemből, Júdeából és a Jordánon túlról.

Bevezető ima: Mennyei Atyám! Te végtelen szeretetből teremtettél engem. Bár sokszor nem szerettelek annyira, mint azt gyermekedként tennem kellett volna, mégis elárasztasz kegyelmeiddel. Elküldted Fiadat, hogy megváltson, és hogy benne és általa egyek lehessünk. Te és Fiad aztán elküldtétek a Szeretet és Igazságosság Lelkét, a Szentlelket, hogy szívemben, lelkemben és testemben lakjon. Nyisd meg szívemet és szememet, hogy lássam, amit értem tettél, és tenni fogsz, hogy még nagylelkűbben adjam magam oda neked, Egyházadnak és embertársaimnak. Tökéletesíts szeretetedben és küldj engem is, ahogy Fiadat és a Szentlelket elküldted, hogy szereteted tüzét árasszam!

Kérés: Jézus! Segíts megnyitni szívemet!

1. Itt van az igazi világosság. Keresztelő János megtett mindent, amire az Atya kérte. Végig alázatos maradt. Az emberek azt gondolták, hogy ő a Krisztus, mégsem nem engedett a gőg csábításának, hogy ezzel az igazság világosságát kioltsa, és világosan kifejezte, hogy nem ő a Krisztus. A világ hallgatással és halállal jutalmazta működését. De milyen jutalmat kapott Istentől hűségéért? Dicséretet -„Jól van, derék és hű szolga”- és örök életet. János volt a hang, aki felhívta az emberek figyelmét a bűnbánatra és a megtérésre. Most az Ige maga hirdeti ezeket a szavakat. János volt a pusztába kiáltó szó. És akkor megjelenik az Ige, az élet és a világosság maga. Bárcsak megnyitná a világosság szíveinket az igazi és örök mennyország számára!

2. Jézus nem csak szavakkal prédikál. Jézus Urunk bejárta az egész vidéket és csak jót tett: betegeket gyógyított, vigasztalta a magányosokat, megbocsátotta a bűnöket és hirdette az evangéliumot. Ezt hitünk által tudjuk, valamint szemünk elé képzeljük az evangélium olvasásakor. Úgy gondolunk Krisztusra, mint aki keresztezte életünket 2000 évvel ezelőtt? Ha válaszolni akarunk a kérdésre, vegyük szemügyre életünket: egyre inkább úgy élek, mint Krisztus? Értékelem az ajándékokat, amiket Krisztustól kaptam életemben? Hálás vagyok értük? Egész szívemmel kívánom, hogy mindig együtt legyek Krisztussal úgy a földön, mint a mennyben? Ahol a szívem, ott a kincsem is. Amint Krisztusnak, nekem is az a feladatom, hogy ne csak szavakkal prédikáljak.

3. Az emberek válaszolnak az igazságra. Krisztus tanítványa sosem lehet csüggedt, mert az emberek válaszolnak az igazságra, Krisztus evangéliumára. Ezt láthatjuk az evangéliumban és az Egyház egész történelme folyamán. Ha fáradozásaink az evangélium terjesztésében köves talajra hullnak, el kell gondolkodnunk, mi hogyan reagáltunk volna. Krisztus azt várja tőlünk, hogy evangéliumát szavakkal és tettekkel hirdessük. Azt akarja, hogy gyümölcsöt teremjünk. Azt is előre megmondta, hogy nagyobb dolgokat fogunk véghezvinni, mint Ő. Tudjuk, hogy Jézus legyőzte a bűnt és a halált. Ha mindezt tudjuk, sosem szabad elcsüggednünk, ha erőfeszítéseink az evangélium hirdetésére nem hoznak gyümölcsöt. Nekünk csak tenni kell a munkánkat, Krisztus gondoskodik a többiről. Ilyen egyszerű a dolog.

Beszélgetés Krisztussal: Uram! Te azért jöttél, hogy megmentsd a bűnösöket. Gyere ma újra el az életembe! Vedd el tőlem minden tőled való félelmemet, Uram Jézus! Taníts meg, hogy Te az irgalom Istene vagy, hogy gyengéd és alázatos szívű vagy.

Elhatározás: Ma végiggondolom, mivel tudom konkrétan segíteni egyházközségemben az evangélium hirdetését.

Erdő Péter bíboros atya 2011. januári imaszándéka:
Imádkozzunk, hogy a keresztények hitének és szeretetének látható egysége, Isten kegyelmének ajándékaként hathatós tanúságtétel legyen a világ előtt.

--
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Család évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger