2011. január 4., kedd

Karácsonyi idő, Január 8. vagy Vízkereszt utáni kedd

Karácsonyi idő, Január 8. vagy Vízkereszt utáni kedd

Vízkereszt ünnepe útra indított, hogy tanúságot tegyünk a Világ Világosságáról. Ez a tanúságtétel a szeretet tetteiben mutatkozik meg. Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta érte. Ha azt a keveset, amim van, odateszem Jézus elé, akkor ezzel Jézus sokakat fog jóllakatni. Szeretetem kicsiny tetteit Jézus egészen naggyá teszi, sokak számára érthetővé, megtapasztalhatóvá teszi. A kenyérszaporítás csodája adjon bátorságot a mindennapok apró szeretet tetteihez.
További gondolatok...

Karácsonyi idő, Vízkereszt utáni kedd

Karácsonyi idő, Vízkereszt utáni kedd

A nap liturgikus színe: fehér
Isten szeretete kell, hogy áthassa életünket. Ha bennünk van Isten szeretete, felismerjük a szükséget szenvedőt, és táplálni tudjuk őt azzal, amink van. Ha csak kevesünk van, azzal is. Isten az, aki teljesen kielégíti a szükséget szenvedőt.
1Jn 4,7-10

Szeretteim! Szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van. Mindaz, aki szeret, Istentől született, és ismeri Istent. Aki nem szeret, nem ismeri Istent, mert Isten a szeretet. Isten szeretete abban nyilvánult meg irántunk, hogy egyszülött Fiát küldte a világra, hogy általa éljünk. Ebben áll a szeretet. Nem mintha mi szerettük volna Istent, hanem mert ő szeretett minket, és elküldte Fiát engesztelésül a mi bűneinkért.

Mk 6,34-44

Amikor kiszállt, Jézus meglátta a hatalmas tömeget, és megszánta őket, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok [Ez 34,5], és sok mindenre kezdte őket tanítani. Amikor az óra már későre járt, odamentek hozzá tanítványai, és azt mondták neki: ,,Sivár ez a hely és az idő későre jár. Bocsásd el őket, hogy a környékbeli majorokba és falvakba menjenek és élelmet vegyenek maguknak.'' Ő azonban ezt felelte nekik: ,,Adjatok nekik ti enni.'' Azok így válaszoltak: ,,Menjünk el és vegyünk kétszáz dénárért kenyeret, hogy enni adhassunk nekik?'' Erre megkérdezte tőlük: ,,Hány kenyeretek van? Menjetek, nézzétek meg.'' Mikor megszámolták, azt mondták: ,,Öt darab, és két halunk.'' Ő megparancsolta nekik, hogy telepítsék le mindnyájukat csoportokban a zöld füvön. Letelepedtek tehát csoportonként százával, ötvenével. Akkor fogta az öt kenyeret és a két halat, föltekintett az égre, megáldotta és megtörte a kenyereket. Azután odaadta tanítványainak, hogy eléjük tegyék. A két halat is elosztotta valamennyiük között. Mindnyájan ettek és jóllaktak. A megmaradt kenyérdarabokkal és a halakkal tizenkét kosarat töltöttek meg. Akik ettek, azok közül a férfiak ötezren voltak.

Vízkereszt utáni kedd

2011. január 4. - Kedd

  Egy alkalommal Jézus nagy tömeget látott maga előtt. Megesett a szíve az
  embereken, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok. Ezért sok
  mindenre kezdte őket tanítani. Későre járt már az idő, amikor odaléptek
  hozzá tanítványai, és figyelmeztették: „A vidék elhagyatott, az idő is
  eljárt. Bocsásd el őket, hogy a környékbeli tanyákra és falvakba mehessenek,
  és ennivalót vegyenek maguknak!” Jézus azonban így válaszolt: „Ti adjatok
  nekik enni!” Azok megjegyezték: „Talán menjünk kenyeret venni kétszáz
  dénárért, hogy elláthassuk őket?” Erre Jézus megkérdezte: „Hány kenyeretek
  van? Menjetek, nézzetek csak körül!” Körülnéztek, és jelentették: „Öt
  kenyerünk és két halunk.” Ekkor meghagyta nekik, hogy csoportokban
  telepítsék le mindnyájukat a zöld gyepre. Le is telepedtek százas és ötvenes
  csoportokban. Jézus ezután fogta az öt kenyeret és a két halat, föltekintett
  az égre, és hálát adott. Majd megtörte a kenyereket, és tanítványainak adta,
  hogy osszák ki. A két halat is szétosztotta valamennyiük között. Mindnyájan
  ettek, és jól is laktak, sőt még tizenkét kosarat szedtek tele a kenyér és a
  hal maradékából; pedig ötezer férfi evett a kenyérből.
  Mk 6,34-44


  Elmélkedés:

  Az öt kenyér és a két hal megszaporításával Jézus sok ezer embert jóllakat.
  Nincs okunk azt feltételezni, hogy e kevés eledel nélkül ne tudott volna
  ugyanilyen csodát tenni. Ő azonban fel akarta használni azt, amit az ember
  átenged neki, bármennyire legyen az kevés. S Isten áldásával e megsokasított
  kevés is elegendőnek bizonyul. Sokszor talán éppen arra hivatkozva
  mulasztjuk el a segítségnyújtást, hogy oly keveset tudunk csak nyújtani, ami
  a rászorulónak nem nyújthat valódi segítséget. De mégis meg kell tennünk ezt
  a keveset is, hiszen Isten képes megsokszorozni jószándékból fakadó
  adományainkat. Az isteni nagylelkűség megtapasztalása indítson minket arra,
  hogy mi is legyünk nagylelkűek és önzetlenek!
  © Horváth István Sándor


  Imádság:
  Taníts, Uram, elfogadni a békességre vezető út melletti nehézségeket. Úgy
  venni ezt a bűnös világot, ahogy Jézus tette, és nem úgy, ahogy én tenném.
  Bízni abban, hogy Ő mindent jóra fordít, ha elfogadom az Ő akaratát és
  valóban boldog legyek ebben az életben, főleg pedig boldog lehessek majd
  Vele az örök életben.
______________________________

Vízkereszt utáni kedd

Szeretettel hívunk minden érdeklődőt 2011 szeptemberétől induló új iskolaközpontunkba.
A következő nyílt nap 2011. január 15-én lesz, amelyről bővebb információ a
oldalon található.   

A kicsinységemben lakozó erő
2011. január 4. – Vízkereszt utáni kedd

P. Jeffrey Bowker


Bevezető ima: Uram, nélküled semmi vagyok a küldetésemben. Hiszem, hogy nem nehéz elmélyíteni veled a mindent felülmúló egységet. Jobban akarom tudni és látni azt, hogy a Te kezed mozgatja az enyémet. Te lehetségessé teszed azt, ami máskülönben lehetetlen lenne.

Kérés: Uram, növeld bizalmamat és tőled való függésemet!

1. Megesett rajtuk a szívük, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok. Az a szív, amely szeret, mindazok szükségével akar találkozni, akiket szeret. Senki sem tud olyan tökéletesen szeretni, mint Krisztus. Engedni fogom Krisztusnak ebben az imádságban, hogy szívemhez szóljon, s így azt lássam, amit Ő, attól szenvedjek, amitől Ő, és azt szeressem, amit Ő? Ki fogja tanítani azt a rengeteg elveszett lelket, különösen a fiatalokat? Ki fogja megvigasztalni a szomorkodókat, akik a kétségbeesés mindent átjáró sötétsége ellen harcolnak; és ki fogja hűségesen vezetni az Isten teljességének befogadására éhező lelkeket? Ki tudja megjeleníteni a Pásztor erejét, hogy gyógyítson és véget vessen a gonosz a világ annyi sötét sarkában megmutatkozó erejének? Ha megnyitom a szívemet, hogy azt lássam, amit Krisztus, minden nap követni fogom kérését, hogy orvosoljam ezt a megtört világot, amelynek szüksége van az üdvösségre.

2. Ti adjatok nekik enni! Isten ragaszkodik hozzá, hogy mi is fontos szerepet vállaljunk a világ nagy problémáinak megoldásában. Sokan csak sóhajtoznak a gondok láttán, de Krisztus azt mondja: „Ez mostantól a te küldetésed!” Pánikba esünk, hogy honnan lesz ennyi időnk, energiánk, vagy bölcsességünk a feladat teljesítéséhez? Vagy elképzeljük, hogy hogyan vihetjük mindezt véghez? Isten arra kér bennünket, hogy vállaljunk felelősséget, nem arra, hogy vegyük át az irányítást. Ez nagy különbség: mi vagyunk a segítők az Ő tervének beteljesítésében. A felelősségvállalás azt jelenti, hogy az Egyház ügyeit a magunkénak tekintjük. Amíg pedig nem próbáljuk meg átvenni az irányítást, mindig Isten marad a törekvéseink középpontjában. Az Ő útját járom, és nem a sajátomat.

3. Hány kenyeretek van? Amikor Krisztus kiválaszt bennünket egy küldetésre, nem azért teszi, mert úgy gondolja, hogy minden képességünk megvan annak teljesítésére, hanem mert meg fog adni mindent, ami szükséges. Néha olyan célokkal nézünk szembe, melyek teljesítése meghaladja a képességeinket. Félelmünk sokféle gátlást hozhat létre bennünk – tehetetlenség, feladás, düh – amelyek által saját magunkat akadályozzuk. Mit kér tőlünk Krisztus az ilyen esetekben? Hogy teljes erőbedobással dolgozzunk az ügyön, és ne adjuk fel. Tegyük minden kenyerünket és halunkat az asztalra, és Krisztus megteszi a csodát. Higgy saját kicsinységed és Krisztus erejének egységében!

Beszélgetés Krisztussal: Uram, hiszek erődben és kegyelmedben, amelyet egyesítesz kicsinységemmel. Ma el akarom fogadni az előttem álló küldetés kihívását, de úgy, hogy minden egyes lépést tőled függően teszek meg. Veled minden iga édes, és minden lehetetlen feladat egy új találkozás kezed erejével.

Elhatározás: A mai nap folyamán néha megállok egy rövid időre, hogy lelkileg Krisztus kezébe helyezzem, amit éppen csinálok.

A pápa imaszándéka 2011 január hónapra:
Gondoskodás a teremtésről: Hogy a teremtett világ gazdag kincseit, mint az Istentől az embereknek szánt drága adományokat, megőrizzük, értékeljük, és mindenkinek rendelkezésére bocsássuk.
A keresztények egysége: Hogy a keresztények, tanúsítva, az egész emberi nem számára Isten egyetemes atyaságát, el tudjanak jutni a teljes egységre.

--
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Család évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mail címen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger