2011. január 12., szerda

Évközi idő, 1. hét Szerda

Évközi idő, 1. hét Szerda
 
Jézus parancsoló szavára a láz elhagyja Péter anyósát, aki rögtön szolgálni kezd. Jézus minden csodás gyógyításának célja, hogy visszaadja a képességet az embernek, hogy szolgálhasson. Ez teszi igazán hasonlóvá Istenhez, aki ezért jött el szenvedő szolgaként. „Jézus alászállása büszkeségünk leküzdése, alászállásával felemel bennünket. Hagyjuk, hogy felemeljen!” (XVI. Benedek pápa) Aki szeretve szolgál, nem vár el köszönetet. Az önzetlenség bensőleg szabaddá tesz minket. Vágyaink és kívánságaink megkötöznek minket. A szolgálat nem engedi szóhoz jutni az önzést. Isteni orvosom, gyógyíts meg, és parancsolj lelkiismeretemnek, hogy önzetlenül és örömmel szolgáljalak téged embertársaimban! (Adoremus 2006)
További gondolatok...

Évközi első hét – szerda

2011.01.12. szerda

Jézusnak mindenben hasonlóvá kellett lennie testvéreihez


Zsid 2,14-18
Mivel tehát a gyermekek részesei a testnek és vérnek, ő maga is hasonlóan részese lett ezeknek, hogy a halál által lerontsa azt, akinek a halál fölött uralma volt, az ördögöt, és megszabadítsa azokat, akiket a halál félelme egész életükön át rabszolgaságban tartott. Mert bizony nem az angyalokat karolta fel, hanem Ábrahám utódát karolta fel [Iz 41,8-9]. Ezért mindenben hasonlónak kellett lennie testvéreihez [Zsolt 22,23], hogy irgalmas legyen, és hűséges főpap Isten előtt, hogy kiengesztelje a nép bűneit. Mivel ő maga is megtapasztalta a szenvedést és a kísértést, segítségükre tud lenni azoknak, akik kísértést szenvednek.

Zs 104,1-9
ALLELUJA! Áldjátok az Urat, hívjátok segítségül nevét, hirdessétek a nemzetek közt műveit! Énekeljetek és zengjetek zsoltárt neki, beszéljétek el minden csodatettét. Dicsekedjetek szent nevével, örvendezzen azoknak a szíve, akik az Urat keresik. Keressétek az Urat és erejét, keressétek szüntelenül arcát. Emlékezzetek meg csodatetteiről, amelyeket művelt, jeleiről és szája ítéleteiről, ti, az ő szolgájának, Ábrahám utódai, választottjának, Jákobnak fiai. Ő, az Úr, a mi Istenünk, az egész földön ő ítélkezik. Örökké gondol szövetségére, szavára, amelyet ezer nemzedékre adott, arra, amit Ábrahámmal megkötött, amire megesküdött Izsáknak.

Mk 1,29-39
Ezután mindjárt kiment a zsinagógából, és elmentek Simon és András házába Jakabbal és Jánossal együtt. Simon anyósa lázasan feküdt. Mindjárt szóltak is neki miatta. Odament hozzá, és felsegítette a kezénél fogva. Erre rögtön elhagyta a láz, és felszolgált nekik. Amikor beesteledett és a nap lement, odavitték hozzá az összes beteget és a megszállottakat: az egész város odagyűlt az ajtóhoz. Meggyógyított sok beteget, a különféle bajokban sínylődőket, és sok ördögöt űzött ki, de nem hagyta őket szóhoz jutni, mert azok ismerték őt. Másnap korán hajnalban fölkelt, eltávozott, és egy elhagyatott helyre ment, hogy ott imádkozzék. Simon, és akik vele voltak, utána mentek. Amikor megtalálták, azt mondták neki: ,,Mindenki téged keres.' Azt felelte: ,,Menjünk máshova, a szomszédos helységekbe, hogy ott is prédikáljak, mert azért jöttem.' És bejárta egész Galileát, tanított a zsinagógáikban, és ördögöket űzött.

Évközi első hét – szerda

2011. január 12. - Szerda

  Abban az időben Jézus kijött a kafarnaumi zsinagógából, és elment Simon és
  András házába. Simon anyósa lázas betegen feküdt. Mindjárt szóltak is
  Jézusnak. Jézus odament hozzá, megfogta a kezét, és fölsegítette. Erre
  megszűnt a láza, és szolgált nekik. Amikor lement a nap és beesteledett,
  odavitték hozzá a betegeket és a gonosz lélektől megszállottakat. Az egész
  város ott szorongott az ajtó előtt. Jézus pedig sokakat meggyógyított, akik
  különböző bajokban szenvedtek; és sok ördögöt kiűzött. De nem engedte
  megszólalni őket, mert tudták, hogy ő kicsoda.
  (Másnap) Jézus kora hajnalban felkelt, kiment (a házból), elment egy
  elhagyatott helyre, és ott imádkozott. Simon és a vele lévők utána mentek.
  Amikor megtalálták, azt mondták neki: „Mindenki téged keres!” De ő azt
  felelte: „Menjünk el máshová, a szomszédos helységekbe, hogy ott is
  hirdessem az evangéliumot, – hiszen ezért jöttem.” És elment, hirdette az
  evangéliumot a zsinagógákban Galilea egész területén, és kiűzte az
  ördögöket.
  Mk 1,29-39


  Elmélkedés:
  Mindenki téged keres! – mondják az apostolok Jézusnak. Az embereket
  lenyűgözte Jézus hatalommal teli tanítása és a csodatettek, a betegek
  meggyógyítása. Nem kell tehát csodálkoznunk azon, hogy mindenki őt keresi,
  Jézus akarja hallgatni, és tőle várják a testi betegségüktől való
  megszabadulást. De Jézus nem tartózkodik hosszabb ideig sehol, hanem tovább
  indul, hogy fáradhatatlanul végezze küldetését, amit az Atya bízott rá.
  Az üdvösség tanítása és a gyógyulások kegyelme ugyanis nem csupán egyeseknek
  szól, hanem mindenkinek. Hirdeti az evangéliumot a szegényeknek, akikkel a
  gazdagok nem törődnek, és meggyógyítja a kitaszított leprásokat, sántákat,
  vakokat és más betegségben szenvedőket, olyanoknak, akiknek senki más nem
  segít. És kiűzi a gonosz lelkeket, amelyre senki ember nem képes. Jézussal
  valóban Isten Országának megvalósulása kezdődött el a földön. Ennek az
  Országnak a tagjai vagyunk, mert az üdvösség örömhíre mindenkinek, nekünk is
  szól.
  © Horváth István Sándor


  Imádság:
  Jézus Krisztus, Üdvözítőm, nézz le rám trónodról irgalmasan! Te drága
  véreddel megváltottál minket az örök életre. A te Atyád a mi Atyánk is, te
  pedig test szerinti testvérünk vagy. Engedheted-e, hogy lelkünk elvesszék?
  Te meg tudsz menteni minket!
______________________________

Évközi első hét – szerda

Jézus imádság közben
2011. január 12. Évközi első hét – szerda

P. Paul Campbell LC

Mk 1,29-39
Ezután mindjárt kiment a zsinagógából, és elmentek Simon és András házába Jakabbal és Jánossal együtt. Simon anyósa lázasan feküdt. Mindjárt szóltak is neki miatta. Odament hozzá, és felsegítette a kezénél fogva. Erre rögtön elhagyta a láz, és felszolgált nekik. Amikor beesteledett és a nap lement, odavitték hozzá az összes beteget és a megszállottakat: az egész város odagyűlt az ajtóhoz. Meggyógyított sok beteget, a különféle bajokban sínylődőket, és sok ördögöt űzött ki, de nem hagyta őket szóhoz jutni, mert azok ismerték őt. Másnap korán hajnalban fölkelt, eltávozott, és egy elhagyatott helyre ment, hogy ott imádkozzék. Simon, és akik vele voltak, utána mentek. Amikor megtalálták, azt mondták neki: „Mindenki téged keres.” Azt felelte: „Menjünk máshova, a szomszédos helységekbe, hogy ott is prédikáljak, mert azért jöttem.” És bejárta egész Galileát, tanított a zsinagógáikban, és ördögöket űzött.

Bevezető ima: Uram, hálát adok neked azért az időért, amelyet most együtt fogunk tölteni. Segíts, hogy jól ki tudjam használni. Add, hogy minden gondolatom neked tetsző legyen! Növeld a vágyat a szívemben arra, hogy eltávolodjak a rohanó, túlhajszolt világtól, és hogy egyedül lehessek veled. Kérlek, taníts meg imádkozni!

Kérés: Uram, növeld szeretetemet az imádság és a belső lelki élet iránt!

1. Egy ember, aki másokért él. Ebben a szakaszban Jézus aktív. Fáradhatatlanul dolgozik reggeltől estig. Soha nem gondol magára. Soha nem mondja azt, hogy túl kimerült vagy elfoglalt ahhoz, hogy segítsen valakinek vagy rászánja az idejét valakire. Mindenkinek a rendelkezésére áll, és fűti a vágy, hogy egyre többet tegyen másokért. Teljesen eltölti a szeretet, mely arra hajtja, hogy környezetének fenntartások nélkül odaajándékozza magát. Az egész város összegyűlik, hogy lássák, és Ő mindenki előtt megnyitja szívét. Tanít. Betegeket gyógyít. Ördögöket űz. Ő egy olyan ember, aki másokért él.

2. Az ima embere. Egy hosszú munkanap után Jézus csak röviden pihente ki magát, aztán korán felkelt, hogy imádkozzon. Apostoli munkája és imaélete egyensúlyban állt egymással. Jézus nem hagyta magát annyira kisajátítani, hogy ne tudott volna annyi időre magányba vonulni, amennyit szükségesnek tartott ahhoz, hogy Atyjával bensőséges beszélgetést folytathasson. Az imából merítette a szükséges erőt. Az imában szilárdította meg eltökéltségét, hogy Atyja akaratát teljesítse. Annyira elmerült az imában, hogy a többiek elkezdték keresni. Az ima számára nem egy egyszeri alkalom volt, hanem napirendjének részét képezte.

3. Mindenki Őt keresi. „Mindenki téged keres” – mondták, amikor megtalálták. Minden egyes ember vágyakozását fejezik ki ezzel. Mindenkinek szüksége van Istenre. Ő az emberi szív legmélyebb vágyódása. Isten is vágyik minden egyes ember után. Jézus befejezi az imádságot, és a következő városba siet. Mi keressük Krisztust, és Ő keres minket. Hol találkozunk vele? Az imában. Az imában azzal beszélgetünk, akiről tudjuk, hogy szeret minket. Az imában bármiről beszélhetünk vele, ami nekünk és mindenekelőtt neki fontos. Ez az életfontosságú találkozás ad nekünk fényt és erőt az összes többi találkozáshoz, amelyet a nap többi részében élünk majd meg.

Beszélgetés Krisztussal: Uram, segíts, hogy téged helyezzelek az első helyre életemben azzal, hogy a nap legértékesebb idejét ajándékozom neked! Segíts, hogy ne legyek kényelmes, hanem korán felkeljek, hogy veled lehessek! Szükségem van rád életemben. Add, hogy megtapasztaljam szeretetedet, és másokkal is meg tudjam osztani. Add, hogy elfogadjam megváltásod tervét, és kezemet nyújtsam azok felé, akik keresnek téged!

Elhatározás: Ma minél többször fogok Istenhez fohászkodni, hogy adjon a szívembe iránta való szeretetet, és vele való mély lelki kapcsolatot.

A pápa imaszándéka 2011 január hónapra:
Gondoskodás a teremtésről: Hogy a teremtett világ gazdag kincseit, mint az Istentől az embereknek szánt drága adományokat, megőrizzük, értékeljük, és mindenkinek rendelkezésére bocsássuk.
A keresztények egysége: Hogy a keresztények, tanúsítva, az egész emberi nem számára Isten egyetemes atyaságát, el tudjanak jutni a teljes egységre.

--
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Család évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mail címen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger