2011. május 4., szerda

Húsvéti idő, 2. hét Szerda


Húsvéti idő, 2. hét Szerda

ApCsel 5, 17-26 Félelem nélkül tanítják az apostolok a népet.
Jn 3, 16-21 Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta érte.

A jeruzsálemi  vallási vezetők ismét börtönbe vetik az apostolokat. A tények azonban azt mutatják, hogy a főpapok lebecsülték Jézus tanítványainak lelki hatalmát. Jézus hatalma bilincsek között is felszabadító erő. A feltámadott bennünket is szabadságra hív, hogy szabadon hirdessük.
Isten egyszülött Fiát adta oda az ember megmentésére. A megváltás titka az Atya szeretete az általa teremtett ember iránt. Az iránt az ember iránt, aki örökösen hátat fordít neki, megy a saját feje után és elbukik. Isten a végsőkig utána megy az embernek a szeretetáldozatban. Az Atya nem elítélni küldte a Fiút, hanem azért, hogy megmentse a világot. Isten az abszolút szeretet! Ő nem tud rosszat tenni. Egy ember által jött a halál….. A hitetlen ember magát ítéli el azzal, hogy jobban szereti a sötétséget, mint a világosságot. Hátat fordít Isten szeretetének, azért nem részesülhet a szeretet áldásaiban. A szeretet sokszor fájdalom. (Adoremusz 2005)

Húsvét második hete – szerda


2011.05.04. szerda

(Szent Flórián, Szent Guidó)
Hirdessétek a népnek az errôl az életrôl szóló tanítást!


ApCsel 5,17-26
Felállt ekkor a főpap, és mindnyájan, akik vele tartottak -- vagyis a szaddúceusok pártja --, elteltek irigységgel. Elfogták az apostolokat, és a nyilvános börtönbe vetették őket. Az Úr angyala azonban éjjel kinyitotta a börtön ajtaját, kivezette őket, és azt mondta: ,,Menjetek, álljatok ki és hirdessétek a templomban a népnek a tanítást erről az életről.' Miután ezt hallották, virradatkor bementek a templomba és tanítottak. Mikor megérkezett a főpap és akik vele voltak, összehívták a főtanácsot, vagyis Izrael fiainak összes vénjét, és elküldtek a börtönbe, hogy elővezessék őket. De amikor a szolgák odaértek és kinyitották a tömlöcöt, nem találták ott őket. Visszatértek tehát és jelentették: ,,A börtönt egész gondosan bezárva találtuk ugyan, az őrök is ott álltak az ajtók előtt, de amikor benyitottunk, senkit sem találtunk ott.' E szavak hallatára a templomőrség parancsnoka és a főpapok megdöbbentek azon, ami történt. Ekkor beállított valaki, és hírül hozta nekik: ,,Íme a férfiak, akiket börtönbe vetettetek, a templomban állnak és tanítják a népet.' Erre a parancsnok elment a szolgákkal, és erőszak alkalmazása nélkül elhozta őket, mert féltek a néptől, hogy megkövezi őket.

Zs 33
Dávidtól, amikor őrültséget színlelt Abimelek előtt, és az továbbengedte őt. Áldom az Urat minden időben, ajkamon van dicsérete szüntelen. Az Úrban dicsekszik lelkem, hallják meg a szelídek s örvendezzenek. Magasztaljátok az Urat velem, dicsérjük együtt az ő nevét. Kerestem az Urat és meghallgatott, minden rettegésből kiragadott engem. Nézzetek rá és megvilágosultok, és arcotok meg nem szégyenül. Íme ez a szegény kiáltott, az Úr meghallgatta, és kiszabadította minden szorongatásából. Az Úr angyala az őt félőket körülsáncolja, és kiragadja őket. Ízleljétek meg és lássátok, milyen édes az Úr, boldog az az ember, aki őbenne bízik! Féljétek az Urat, szentjei mind, mert nem szenvednek szükséget, akik őt félik! Gazdagok nyomorba juthatnak s éhezhetnek, de akik az Urat keresik, semmi jót sem nélkülöznek. Jöjjetek, fiaim, hallgassatok rám, az Úr félelmére tanítlak titeket. Ki az, aki élni akar, s jó napokat kíván látni? Őrizd meg nyelvedet a gonosztól, s ajkad ne beszéljen csalárdságot! Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd! Az Úr szemmel tartja az igazakat, és imádságukat meghallgatja. De az Úr tekintete ott a gonosztevőkön is, hogy eltörölje emléküket a földön. Kiáltottak az igazak és az Úr meghallgatta, és minden szorongatásukból kiszabadította őket. Közel van az Úr a megtört szívűekhez, és megmenti az alázatos lelkűeket. Sok nyomorúság éri az igazakat, de az Úr valamennyiből kimenti őket. Megőrzi minden csontjukat, egy sem törik el belőlük. Gonoszságuk öli meg a bűnösöket, s megbűnhődnek akik gyűlölik az igazat. De szolgáit az Úr megszabadítja, és senki sem bűnhődik, aki benne bízik.

Jn 3,16-21
Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy mindaz, aki őbenne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert nem azért küldte Isten a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy üdvözüljön általa a világ. Aki hisz benne, az nem esik ítélet alá, de aki nem hisz, az már ítélet alá esett, mert nem hitt az Isten egyszülött Fia nevében. Az ítélet pedig ez: a világosság a világba jött, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mivel cselekedeteik gonoszak voltak. Mert mindaz, aki gonoszat tesz, gyűlöli a világosságot, és nem megy a világosságra, hogy el ne marasztalják a cselekedeteit; de aki az igazságot cselekszi, a világosságra megy, hogy nyilvánosságra jussanak tettei, mert Istenben cselekedte azokat.

Húsvét második hete – szerda


2011. május 4. - Szerda

  Abban az időben így tanított Jézus: „Úgy szerette Isten a világot, hogy
  egyszülött Fiát adta oda, hogy aki benne hisz, el ne vesszen, hanem
  örök élete legyen. Isten nem azért küldte Fiát a világba, hogy elítélje
  a világot, hanem hogy üdvözüljön általa a világ. Aki hisz benne, az nem
  esik ítélet alá, de aki nem hisz, az már ítéletet vont magára, mert nem
  hitt Isten egyszülött Fiában. Az ítélet ez: A világosság a világba
  jött, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot,
  mert tetteik gonoszak voltak. Mert mindenki, aki gonoszat tesz, gyűlöli
  a világosságot, és nem megy a világosságra, nehogy napvilágra
  kerüljenek tettei. Aki azonban az igazságot cselekszi, a világosságra
  megy, hadd jusson nyilvánosságra, hogy tetteit Istenben vitte végbe.”
  Jn 3,16-21


  Elmélkedés:
  Az Újszövetség egyik legcsodálatosabb mondatát olvastuk a mai
  evangéliumban: Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta
  oda, hogy aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Az
  emberiség megváltásának a forrása az Isten emberek iránti szeretete. A
  megváltás művében minden értünk, a mi üdvösségünkért történt. Erről a
  szeretetről tanított Jézus, erről tett tanúbizonyságot halálával, és
  ezzel az irgalmas szeretettel találkozunk majd halálunk után.
  De lehet-e keresztény életet élni úgy, hogy ez az igazság valakinek
  „nem esik le”? Biztosan meg lehet engedelmesen tartani Isten
  törvényeit, és be lehet látni azok értékét e nélkül is. De mennyivel
  felszabadítóbb és boldogabb érzés, ha felfedezzük ezt a szeretetet, és
  rácsodálkozunk a végtelen irgalomra. A felfedezéstől kezdve állandóan
  arra törekszünk, hogy viszonozzuk ezt a szeretetet. Neked leesett már?
  Ha nem, indulj, és legyél felfedező!
  © Horváth István Sándor


  Imádság:
  Legyen, Uram, a te kegyelmed rajtunk, amint tebenned bíztunk!
  Áldott vagy te, Urunk, taníts meg minket a te igazságaidra!
  Áldott vagy te, Uralkodó, oktass bennünket a te igazságaidra!
  Áldott vagy te, Szent, világosíts meg minket a te igazságaiddal!
  Uram, a te kegyelmed örök, kezeid munkáit meg ne vesd!
  Téged illet a dicséret, téged illet az ének.
  Téged illet a dicsőség, Atya, és Fiú és Szentlélek, most és mindenkor
  és örökkön-örökké.
_______________________________________________
Evangélium minden nap
http://www.evangelium365.hu/

Evangelium@lista.hcbc.hu
http://lista.hcbc.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/evangelium

Húsvét második hete – szerda


1%-kal több Örömhír!
Kérjük, amennyiben teheti, támogassa Alapítványunkat adója 1%-ának felajánlásával, hogy azt az evangélium terjesztésére fordíthassuk.
Kérésére szívesen küldünk rendelkező nyilatkozatot, amely igényelhető: info@missiochristi.hu e-mail címen.
Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43

Milyen hatalmas szeretet!
2011. május 4. Húsvét második hete – szerda


P. Patrick Butler LC

Jn 3,16-21
Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen. Nem azért küldte el Isten a Fiát a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvösséget szerezzen a világnak. Aki hisz benne, az nem esik ítélet alá, aki azonban nem hisz, már ítéletet vont magára, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiában. Ez az ítélet: a világosság a világba jött, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert tetteik gonoszak voltak. Mert mindenki, aki gonoszat tesz, gyűlöli a világosságot, s nem megy a világosságra, nehogy kiderüljenek a tettei. Aki ellenben az igazsághoz szabja tetteit, a világosságra megy, hadd derüljön fény a tetteire, amelyeket az Istenben vitt végbe.

Bevezető ima: Atyám! A mai evangéliumi részben szeretnék a megtestesülés titkáról elmélkedni. Kinyilatkoztattad, hogy azért küldted Fiad, mert annyira szeretsz engem. Ezt valóban hinni akarom, hogy hű maradjak a megpróbáltatásokban is hozzád. A mai imádságban közelebb szeretnék jutni a fényhez, amit Krisztus hozott a világba. Az Ő fénye bizalmat ébreszt szívemben és azt a mély vágyat, hogy válaszoljak szeretetére.

Kérés: Uram! Mutasd meg, mennyire szeretsz és segíts növekednem a szeretetben!

1. A legnagyobb szeretet. Kultúránk a szélsőségek rabja. Legjobban az extrém sportok terjedése mutatja ezt. Isten azonban valami még extrémebbet mutat nekünk: a legnagyobb szeretetet. A mondat, „ÚGY szerette Isten a világot”, nagyon érzékletes és sokatmondó, mintha valaki szerelmének mondaná: „Úgy szeretlek!” János evangéliumában kicsit odébb ezt olvassuk: „bár szerette övéit, akik a világban voltak, mindvégig szerette őket” (Jn 13,1) Ezt így is lehetne fordítani: „szélsőségesen szerette őket”.

2. „Nem ítélni, hanem üdvösséget szerezni”. Isten kinyilvánítja eljövetele célját, amiért Krisztust a világba küldte: üdvösséget szerezni nekünk. Nemrég énekeltük a feltámadás hajnalán a „Húsvéti Örömének“-ben a következőt: „Ó, szerencsés vétek, hogy ilyen hatalmas és fölséges Megváltót kívánt és érdemelt“. Isten jóval válaszolt a rosszra, kegyelemmel a bűnre. Nem érdemeljük meg ezt a kegyelemmel teli bánásmódot, amint a szeretetet sem lehet kiérdemelni, csak ajándékba kapni. Ezért olyan könnyű hinni megváltásomban, ha hiszek Krisztus szeretetében és válaszolok rá.

3. Fény, mely elűzi a sötétséget. Bensőnkben folyamatos harc dúl a jó - Isten útjai - és a rosszra való csábítás között. Ebből a következő dráma bontakozik ki: vannak, akik kijönnek a fényre, melyet az isteni megtestesülés hozott a világba, vannak, akik azonban a rosszat választják. Isten irántam való hatalmas szeretete abban mutatkozik meg, hogy Jézus a világba jött, szenvedett, meghat és feltámadt. Mindez arra hív, hogy szeretettel válaszoljak az Ő szeretetére.

Beszélgetés Krisztussal: Jézus! Eljöttél közénk, mert szeretsz engem, ÚGY szeretsz engem. Szereteted cselekvésre indít és lelkesít. Bár gyenge és alkalmatlan vagyok, hogy úgy szeressek, mit Te, mégis vágyom rá, hogy válaszoljak szeretetedre. Vágyom arra, hogy úgy szeresselek, ahogy csak tudlak, és törekedjek a körülöttem élőket nagylelkű szeretettel szeretni.

Elhatározás: Mivel Isten ennyire szeret engem, megpróbálok még nagylelkűbben, még jobban szeretni.

A pápa imaszándéka 2011 május hónapra:
Tájékoztatási eszközök: Hogy mindazok, akik a tájékoztatás eszközeinek világában tevékenykednek, tartsák mindig tiszteletben az igazságot, az összetartást és minden személy méltóságát.
Kína egyháza: Hogy az Úr adja meg a kínai egyháznak, hogy az evangéliumhoz való hűségben kitartson, és növekedjék az egységben.


-- 
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Család évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu
 
Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat? 
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.
 
Missio Christi Alapítvány 
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger