2011. május 5., csütörtök

Húsvét második hete – csütörtök


2011.05.05. csütörtök

Atyáink Istene feltámasztotta Jézust, akinek mi tanúi vagyunk


ApCsel 5,27-33
Majd odahozták és a főtanács elé állították őket. A főpap a szemükre vetette: ,,Parancsban hagytuk meg nektek, hogy ne tanítsatok az ő nevében, s lám, ti betöltöttétek Jeruzsálemet tanításotokkal, és ránk akarjátok hárítani annak az embernek a vérét.' Erre Péter és az apostolok azt felelték: ,,Inkább kell engedelmeskednünk Istennek, mint az embereknek. Atyáink Istene feltámasztotta Jézust, akit ti a fára függesztve megöltetek. Isten fejedelemmé és üdvözítővé emelte őt jobbjával, hogy bűnbánatot és bűnbocsánatot adjon Izraelnek. Ezeknek a dolgoknak tanúi vagyunk, mi és a Szentlélek, akit Isten megadott mindazoknak, akik engedelmeskednek neki.' Mikor ezt hallották, feldühödtek, és arra gondoltak, hogy megölik őket.

Zs 33
Dávidtól, amikor őrültséget színlelt Abimelek előtt, és az továbbengedte őt. Áldom az Urat minden időben, ajkamon van dicsérete szüntelen. Az Úrban dicsekszik lelkem, hallják meg a szelídek s örvendezzenek. Magasztaljátok az Urat velem, dicsérjük együtt az ő nevét. Kerestem az Urat és meghallgatott, minden rettegésből kiragadott engem. Nézzetek rá és megvilágosultok, és arcotok meg nem szégyenül. Íme ez a szegény kiáltott, az Úr meghallgatta, és kiszabadította minden szorongatásából. Az Úr angyala az őt félőket körülsáncolja, és kiragadja őket. Ízleljétek meg és lássátok, milyen édes az Úr, boldog az az ember, aki őbenne bízik! Féljétek az Urat, szentjei mind, mert nem szenvednek szükséget, akik őt félik! Gazdagok nyomorba juthatnak s éhezhetnek, de akik az Urat keresik, semmi jót sem nélkülöznek. Jöjjetek, fiaim, hallgassatok rám, az Úr félelmére tanítlak titeket. Ki az, aki élni akar, s jó napokat kíván látni? Őrizd meg nyelvedet a gonosztól, s ajkad ne beszéljen csalárdságot! Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd! Az Úr szemmel tartja az igazakat, és imádságukat meghallgatja. De az Úr tekintete ott a gonosztevőkön is, hogy eltörölje emléküket a földön. Kiáltottak az igazak és az Úr meghallgatta, és minden szorongatásukból kiszabadította őket. Közel van az Úr a megtört szívűekhez, és megmenti az alázatos lelkűeket. Sok nyomorúság éri az igazakat, de az Úr valamennyiből kimenti őket. Megőrzi minden csontjukat, egy sem törik el belőlük. Gonoszságuk öli meg a bűnösöket, s megbűnhődnek akik gyűlölik az igazat. De szolgáit az Úr megszabadítja, és senki sem bűnhődik, aki benne bízik.

Jn 3,31-36
Aki felülről jön, fölötte van mindenkinek. Aki a földről való, az földi, és a földről beszél. Aki a mennyből jön, feljebb való mindenkinél. Arról tanúskodik, amit látott és hallott, de a tanúságát senki sem fogadja el. Aki elfogadja tanúságát, az igazolja, hogy Isten igazmondó. Mert akit Isten küldött, az az Isten igéit mondja, ő ugyanis a Lelket nem mértékkel adja. Az Atya szereti a Fiút, és mindent az ő kezébe adott. Aki a Fiúban hisz, annak örök élete van, aki pedig nem hisz a Fiúban, nem látja meg az életet, hanem Isten haragja marad rajta.

Húsvét második hete – csütörtök


 2011. május 5. – Csütörtök

  Abban az időben így tanított Jézus: „Aki a mennyből jön le, az mindenki
  fölött áll. Aki viszont a földről való, az földies, és a földi
  dolgokról beszél. Aki a mennyből való, az felülmúl mindenkit. Arról
  tesz tanúságot, amit látott és hallott, tanúságtételét azonban senki
  sem fogadja el. Ám, aki mégis elfogadja tanúságát, az megerősíti, hogy
  az Isten igazmondó. Akit Isten küldött, Isten igéit hirdeti, mert Isten
  nem adja szűkösen a Szentlelket. Az Atya szereti a Fiút, és mindent az
  ő kezébe helyezett. Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van; aki pedig
  nem hisz a Fiúnak, az nem nyeri el az örök életet, hanem Isten
  büntetése sújtja.”
  Jn 3,31-36


  Elmélkedés:
  A Nikodémussal folytatott párbeszédet és Keresztelő János
  tanúságtételét zárja le a mai rész János evangéliumában, amelynek
  érdekessége az örök életet elnyerő hívők és az isteni ítélet alá eső
  nemhívők közötti megosztottság. Bár mindenkinek lehetősége van arra,
  hogy megértse a Szentlelket és elfogadja Krisztust az Isten Fiának,
  mégis egyesek elutasítják a mennyei Atya küldöttét, Jézust.
  A hívők számára érthetetlen a nemhívők viselkedése, de valószínűleg
  fordítva is ugyanígy van. A „földies” és a „mennyei” gondolkodás és
  viselkedés közti ellentmondás kibékíthetetlennek tűnik. Az aratásig
  ugyanis együtt kell nőnie a konkolynak is a búzával, az ítélet csak
  később jön el. Mi persze sokszor türelmetlenkedünk, azonnali
  igazságszolgáltatást szeretnénk, hogy minél előbb napvilágra kerüljön
  az igazság. Isten másképp sokszor másképp tervez, s megengedi a
  pillanatnyi rosszat is egy későbbi nagyobb jó érdekében.
  © Horváth István Sándor


  Imádság:
  Örök Atya, tekints irgalmas szemmel az egész emberiségre, különösen a
  szegény bűnösökre, akiket Jézus legirgalmasabb Szíve oltalmaz. Az Ő
  keserves kínszenvedése által könyörülj rajtunk, hogy irgalmad
  mindenhatóságát dicsérjük mindörökké.
_______________________________________________
Evangélium minden nap
http://www.evangelium365.hu/

Evangelium@lista.hcbc.hu
http://lista.hcbc.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/evangelium

Húsvét második hete – csütörtök


1%-kal több Örömhír!
Kérjük, amennyiben teheti, támogassa Alapítványunkat adója 1%-ának felajánlásával, hogy azt az evangélium terjesztésére fordíthassuk.
Kérésére szívesen küldünk rendelkező nyilatkozatot, amely igényelhető: info@missiochristi.hu e-mail címen.
Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43

Elfogadni azt, akit Isten küldött
2011. május 5. Húsvét második hete – csütörtök

P. Patrick Butler LC

Jn 3,31-36
Keresztelő János így beszélt tanítványaihoz: aki felülről jön, az mindenkinek fölötte van. Aki a földről való, az földies és a földi dolgokról beszél. Aki a mennyből jött, azt tanúsítja, amit látott és hallott, de tanúságát nem fogadja el senki. Ám aki elfogadja tanúságát, bizonyítja, hogy Isten igazmondó. Akit ugyanis az Isten küldött, az az Isten szavait közvetíti, mert hisz (Isten) nem méri szűken a Lelket, amikor adja. Az Atya szereti a Fiút, s mindent a kezébe adott. Aki hisz a Fiúban, az örökké él. Aki azonban nem hisz a Fiúban, az nem látja meg az életet, az Isten haragja száll rá."

Bevezető ima: Jézus! Te kinyilatkoztattad számomra, amit az Atya színe előtt láttál és hallottál. Ma mélyen szeretnék imádkozni, hogy újra megnyilatkozhass nekem. Beléd helyezem bizalmamat és látom, hogy valóban bizalomraméltó vagy, és valóban megérdemled szeretetemet.

Kérés: Uram! Növeld hitemet, reményemet és szeretetemet, hogy Téged és életet adó szavaidat mindig jobban el tudjam fogadni.

1. Egy felülről érkező üzenet. Isten azzal a képességgel teremtett bennünket, hogy értelmünkkel megismerhessük Őt, de csak egy bizonyos határig. Felismerhetjük, hogy létezik, hogy minden dolog alkotója, és hogy Ő jó. Néhány tulajdonságát is megismerhetjük. De Jézus azért jött közénk, hogy sokkal többet megismerjünk Istenből, szívéből. Ő a legnagyobb Isten, aki megalázta önmagát, egy lett közülünk, hogy gondolataink behatolhassanak az égbe és felismerjék Istent. Így válik Jézus Isten kinyilatkoztatásává.

2. Milyen jó elfogadni Jézust! Továbbra is titok marad, hogy Jézus eljött, hogy minden embernek kinyilatkoztassa Istent, mégis sokan elutasítják Őt. Az evangélium elején János ezt mondja nekünk: „A tulajdonába jött, övéi azonban nem fogadták be. Mindazoknak azonban, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekei legyenek.“ (Jn 1, 11-12). Milyen boldogok vagyunk, akik hozzá tartozunk, akik bízunk abban, amit Jézus mondott. Minden képzelőerőnket meghaladó megbecsülésben részesít bennünket: fogadott gyermekei lehetünk Istennek.

3. Az élet Lelke. Mikor Jézust elfogadjuk, Ő nekünk adja Szentlelkét, és azt nem méri szűken. A Lélek Isten életének a teljessége. Azért jött, hogy bennünk maradjon és eltöltsön minket Istennel. Így teszi Jézus Istent jelenlévővé a földön, a Lélek pedig Jézust élteti bennünk. A leghatalmasabb Isten teljesen eggyé vált velünk.

Beszélgetés Krisztussal: Jézus! Olyan sokan nem fogadnak el téged környezetemben. Hitetlenek. Tudom, hogy kinyilatkoztattad az Istent, és nekem adtad a Szentlelket. Méltó vagy rá, hogy teljesen megbízzak benned. A Te kegyelmeddel szeretnék segíteni másoknak, hogy ők is bízzanak benned, hogy ők is megtapasztalják közelségedet és eljussanak az örök életre.

Elhatározás: Megköszönöm Istennek, hogy megkaptam a hit kegyelmét. Abban a tudatban, hogy a Krisztusba vetett hit a legnagyobb ajándék, megpróbálok példámmal és tanúságtételemmel másokat is a hitre vezetni.

Erdő Péter bíboros atya 2011. májusi imaszándéka:
Imádkozzunk, hogy Boldog II. János Pál pápa közbenjárására, Krisztus érdemei által Isten irgalmazzon nekünk és az egész világnak.

-- 
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Család évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu
 
Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat? 
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.
 
Missio Christi Alapítvány 
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger