2011. május 7., szombat

Boldog Gizella


Boldog Gizella

Sok hely van a mennyei Atya házában, s jut hely mindenkinek, aki oda akar menni. Ahhoz, hogy oda eljussunk, kevésnek bizonyul az emberi akaratunk és erőfeszítésünk, ezért Isten maga siet segítségünkre, mert Ő is azt akarja, hogy földi életünk után megérkezzünk hozzá. Elküldte Jézust, aki szenvedésével, halálával és feltámadásával előkészítette és megmutatta számunkra az utat. Ezen az úton Jézussal járva biztosan eljuthatunk az Atya országába. Ha vele élünk, a legjobb úton járunk. 
 További gondolatok...

Húsvét második hete – szombat


2011.05.07. szombat

(Boldog Gizella, Szent Notker)
Kiválasztották azokat, akik telve voltak Lélekkel és bölcsességgel


ApCsel 6,1-7
Azokban a napokban a tanítványok számának megszaporodtával zúgolódás támadt a görögök között a zsidók ellen amiatt, hogy özvegyeiket elhanyagolják a mindennapi kiszolgálásnál. A tizenkettő egybehívta tehát a tanítványok sokaságát, és így szóltak: ,,Nem volna rendjén, hogy az asztaloknál szolgáljunk, s közben elhanyagoljuk az Isten igéjét. Azért testvérek, szemeljetek ki magatok közül hét jó hírű, Szentlélekkel és bölcsességgel teljes férfit, s bízzuk rájuk ezt a feladatot. Mi meg majd az imádsággal és az ige szolgálatával foglalkozunk.' Ez a beszéd tetszett az egész sokaságnak. Kiválasztották tehát Istvánt, akit eltöltött a hit és a Szentlélek, továbbá Fülöpöt, Prohóroszt, Nikánort, Timont, Parmenászt és Miklóst, az antióchiai prozelitát. Ezeket az apostolok elé állították, és ők imádság közben rájuk tették kezüket. Az Úr igéje pedig terjedt, úgyhogy a tanítványok száma igen megszaporodott Jeruzsálemben, sőt a papoknak is nagy tömege hódolt meg a hitnek.

Zs 32
Örvendezzetek igazak, az Úrban, igaz emberekhez illik a dicséret! Áldjátok az Urat lanttal, zengjetek neki dalt tízhúrú hárfával! Daloljatok neki új éneket, ujjongó szóval ügyesen zsoltárt énekeljetek neki! Mert igaz az Úr igéje, és minden tette hűséggel teli. Az igazságot és a törvényt szereti; Az Úr irgalma betölti a földet. Az Úr szava alkotta az egeket, szájának lehelete minden seregüket. A tenger vizeit mintegy tömlőbe gyűjtötte, az örvényeket tárházakba helyezte. Félje az Urat az egész föld, remegjen előtte a földkerekség minden lakója! Mert ő szólt, és meglettek, parancsolt, és létrejöttek. Felforgatja az Úr a nemzetek szándékait, elveti a népek gondolatait. De megmarad az Úr terve mindörökre, szíve szándéka nemzedékről nemzedékre. Boldog az a nemzet, amelynek Istene az Úr, az a nép, amelyet tulajdonául kiválasztott! Letekint az Úr az égből, mind látja az emberek fiait. Hajlékából nézi a föld megannyi lakóját. Egytől-egyig ő alkotta szívüket, ismeri minden tettüket. Nem szabadítja meg a királyt a nagy sereg, s a hőst nem menti meg nagy ereje. Nem nyújt neki a ló biztos segítséget, nem szabadítja meg hatalmas ereje. De íme, nézi az Úr szeme azokat, akik félik őt, akik remélik irgalmát, és megmenti a haláltól lelküket, s éhínség idején is táplálja őket. Lelkünket az Úr hordozza, ő segít meg s oltalmaz minket. Valóban, benne örvend a szívünk, és szent nevében reménykedünk. Legyen, Uram, irgalmad rajtunk, amint benned bizakodunk!

Jn 6,16-21
Miután beesteledett, tanítványai lementek a tengerre. Beszálltak a bárkába, és elindultak a tengeren túlra, Kafarnaumba. Besötétedett már, de Jézus még mindig nem ment oda hozzájuk. Mivel nagy szél támadt, a tenger háborgott. Amikor mintegy huszonöt vagy harminc stádiumra hajóztak, látták, hogy Jézus a tengeren járva a bárkához közeledik, és megrémültek. Ő pedig így szólt hozzájuk: ,,Én vagyok, ne féljetek!' Fel akarták őt venni a bárkába, de a bárka azonnal a parthoz érkezett, ahová tartottak.

Húsvét második hete – szombat


2011. május 7. - Szombat

  A kenyérszaporítás napján, amikor beesteledett, Jézus tanítványai
  lementek a tóra. Beszálltak a bárkába és elindultak a tavon át
  Kafarnaum felé. Már rájuk sötétedett de Jézus még mindig nem volt
  velük. Erős szél fújt, és a tó háborgott. Huszonöt-harminc stádiumnyit
  (mintegy öt kilométert) eveztek már, amikor látták, hogy Jézus a vízen
  járva közeledik a bárkához. Nagyon megijedtek. De Jézus bátorította
  őket: „Én vagyok, ne féljetek!” Fel akarták venni a bárkába, de a bárka
  abban a pillanatban partot ért, éppen ott, ahová tartottak.
  Jn 6,16-21


  Elmélkedés:
  Jézus közeledik a bárkában evező apostolokhoz, akik nagyon megijednek –
  olvastuk az evangéliumban. Természetesen nem Jézustól ijedtek meg,
  hanem attól, hogy a vízen jár. Jézus néha az emberek számára különleges
  dolgokat tesz. A kánai menyegzőn a vizet borrá változtatja, parancsol a
  természet erőinek, lecsendesíti a vihart, meggyógyítja a betegeket,
  feltámasztja a halottakat. Csodái azt mutatják, hogy isteni hatalommal
  rendelkezik, mert ő az Isten Fia. Nem kell megijednünk sosem ettől a
  hatalomtól és erőtől és nincs okunk félelemre, amikor Jézus közeledik
  hozzánk. Ha engedjük, hogy hozzánk jöjjön, velünk és bennük éljen,
  biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba haladunk és éppen ott fogunk
  partot érni, ahová tartunk. De mi az úti célunk? Elfogadjuk-e Jézus
  irányítását? Régen a vitorlás hajókon egy matróz mindig fent volt az
  árbockosárban, ahonnan a legmesszebb el lehetett látni, s ha
  szárazföldet látott a távolban, ezt kiáltotta: „Föld, szárazföld!” A mi
  hajónkat Jézus kormányozza az üdvösség felé. S mi végső célunkhoz
  közeledve majd ezt kiáltjuk: „Menny, mennyország!”
  © Horváth István Sándor


  Imádság:
  Jézus, feltámadásod világosság a népeknek, fény az embereknek! Hadd
  legyen életem is fény a sötétségben: szeressek ott, ahol gyűlölnek,
  megbocsássak, ahol sértegetnek, összekössek, ahol szakadás van, reményt
  ébresszek, ahol elkeserednek, vigasz legyek, ahol szenvednek, örömet
  vigyek, ahol szomorúak. Uram, add, hogy fény legyek!
_______________________________________________
Evangélium minden nap
http://www.evangelium365.hu/

Evangelium@lista.hcbc.hu
http://lista.hcbc.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/evangelium

Húsvét második hete – szombat


1%-kal több Örömhír!
Kérjük, amennyiben teheti, támogassa Alapítványunkat adója 1%-ának felajánlásával, hogy azt az evangélium terjesztésére fordíthassuk.
Kérésére szívesen küldünk rendelkező nyilatkozatot, amely igényelhető: info@missiochristi.hu e-mail címen.
Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43

Biztonság a vihar sötétjében
2011. május 7. Húsvét második hete – szombat
Boldog Gizella

P. Patrick Butler LC

Jn 6,16-21
Miután beesteledett, tanítványai lementek a tengerre. Beszálltak a bárkába, és elindultak a tengeren túlra, Kafarnaumba. Besötétedett már, de Jézus még mindig nem ment oda hozzájuk. Mivel nagy szél támadt, a tenger háborgott. Amikor mintegy huszonöt vagy harminc stádiumra hajóztak, látták, hogy Jézus a tengeren járva a bárkához közeledik, és megrémültek. Ő pedig így szólt hozzájuk: ,,Én vagyok, ne féljetek!” Fel akarták őt venni a bárkába, de a bárka azonnal a parthoz érkezett, ahová tartottak.

Bevezető ima: Uram! Olyan sokszor félek különböző dolgoktól, mint például a sötéttől, vagy a vihartól az evangéliumban. Vágyom arra, hogy ma találkozzam veled. Ha egészen feléd fordulok és minden hitemet, reményemet és szeretetemet beléd vetem, tudom, hogy békét találok. Most szeretnék mindent magam mögött hagyni és ebben a beszélgetésben teljesen rád figyelni.

Kérés: Jézus! Jöjj el hozzám, hogy békét és biztonságot leljek!

1. Utazás egyik partról a másikra. Az élet olyan, mint az utazás, amire a tanítványok vállalkoztak. Életünk elején az egyik parton vagyunk, és a másik part irányába indulunk, mely a biztos, az örök életet jelenti. De akármilyen jó hajósok vagyunk is, vannak dolgok, amik kellemetlenek, és amikre nincs befolyásunk.

2. A vízen járás. Jézus olyat tesz, amit más nem tud. A viharos tengeren jár, anélkül, hogy elsüllyedne, vagy a szél elfújná. Az események, amik bennünk félelmet keltenek, számára nem jelentenek akadályt. Arra kell ilyenkor gondolnunk, hogy akinek hatalma van, aki mindent megtehet, az a mi barátunk. És ezt mondja: „Én vagyok.“ Szívünk pedig megkönnyebbül, mert felismerjük hangját.

3. Megérkezés a biztos kikötőbe. Ha Jézus színre lép, Őrá figyelünk, vagy legalábbis kellene figyelnünk. A viharos tenger fenyegetése hirtelen elveszíti jelentőségét. Csak az számít, hogy mi vele vagyunk. Utazásunk az életben rövidnek tűnik, gyorsabban megérkezünk, mint gondolnánk. Szívesen meghívnánk Jézust a hajónkba, az életünkbe, de Ő az, aki a biztos kikötőbe, az Istennel való egységre elvezet.

Beszélgetés Krisztussal: Jézus! Látom, hogy Te meg tudod tenni, amit én nem. Ezért nem szeretném többet nélküled megoldani életem nehézségeit. Nélküled semmire sem vagyok képes. Jöjj el életembe és irányítsd a hajómat! Vezess engem az örök élet biztos kikötőjébe!

Elhatározás: Ma minden problémámat odateszem Krisztus kezébe, és megengedem neki, hogy segítsen nekem és megoldja azokat. Engedem, hogy eszközként használjon a másik ember életében, amikor három olyan dolgot teszek, amivel másokat szolgálok.

Erdő Péter bíboros atya 2011. májusi imaszándéka:
Imádkozzunk, hogy Boldog II. János Pál pápa közbenjárására, Krisztus érdemei által Isten irgalmazzon nekünk és az egész világnak.
-- 
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Család évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu
 
Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat? 
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.
 
Missio Christi Alapítvány 
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger