2011. május 13., péntek

A Fatimai Boldogságos Szűz Mária


A Fatimai Boldogságos Szűz Mária

Szent Bernát egyik elmélkedésében arra figyelmeztet, hogy: „Aki azt mondta: én az Atyában vagyok, és az Atya bennem, az előzőleg azt is kinyilatkoztatta, hogy ő az Atyától jött. Az Ige testté lett és közöttünk lakozott. A hit által szívünkben, gondolatainkban, emlékezetünkben él. „Korábban csupán emberi vágyainkra és képzeletünkre hagyatkozhattunk, Krisztusban azonban láthatóvá lett a láthatatlan Isten. Sőt, mindnyájunknak, akik hiszünk benne és megkeresztelkedtünk, küldetést is adott, hogy a távollevőknek is hirdessük az üdvösséget. Ez sokszor üldöztetéssel jár együtt, mint ahogyan arra a II. János Pál pápa ellen ma huszonöt éve elkövetett merénylet is emlékeztet. A gyilkos golyót azonban „egy jótékony kéz” eltérítette. (Adoremus 2006.)
 További gondolatok...

Húsvét harmadik hete – péntek


2011.05.13. péntek

(Szent Szerváciusz, Bogner Mária Margit)
Választott eszközöm ô, hogy nevemet a népek elé vigye


ApCsel 9,1-20
Eközben Saul, aki még mindig gyűlölettől lihegett és halállal fenyegette az Úr tanítványait, elment a főpaphoz, és levelet kért tőle a damaszkuszi zsinagógákhoz, hogy megkötözve Jeruzsálembe hozhassa azokat a férfiakat és nőket, akiket ott talál ennek a tannak a követői közül. De amint haladt az úton és Damaszkuszhoz közeledett, történt, hogy hirtelen fényesség ragyogta körül az égből. Leesett a földre, és szózatot hallott, amely azt mondta neki: ,,Saul, Saul, miért üldözöl engem?' Erre remegve és ámulva megkérdezte: ,,Uram, mit akarsz, hogy tegyek?' Az Úr azt válaszolta neki: ,,Kelj föl és menj be a városba, ott majd megmondják neked, mit kell tenned.' A férfiak, akik kísérték, csodálkozva álltak. Hallották ugyan a hangot, de nem láttak senkit sem. Saul pedig fölkelt a földről, de amikor kinyitotta a szemét, semmit sem látott. Úgy vezették be kezénél fogva Damaszkuszba. Ott volt három napig, nem látott, nem evett, nem ivott semmit. Volt Damaszkuszban egy Ananiás nevű tanítvány, akihez az Úr látomásban így szólt: ,,Ananiás!' Ő pedig így felelt: ,,Itt vagyok, Uram!' Az Úr így folytatta: ,,Kelj föl, menj el az úgynevezett Egyenes utcába, keress fel Júdás házában egy Saul nevű tarzusi embert. Íme, épp imádkozik, és lát egy Ananiás nevű férfit, amint belép hozzá, és ráteszi a kezét, hogy látását visszanyerje.' Ananiás azonban azt felelte: ,,Uram, sokaktól hallottam erről a férfiról, hogy mennyi gonoszat tett szentjeiddel Jeruzsálemben. Itt meg felhatalmazása van a főpapoktól, hogy megkötözze mindazokat, akik segítségül hívják nevedet.' De az Úr azt mondta neki: ,,Csak menj, mert kiválasztott edényem ő nekem, hogy hordozza nevemet a pogányok, a királyok és Izrael fiai előtt. Én ugyanis megmutatom neki, mennyit kell szenvednie az én nevemért.' Erre Ananiás elindult, bement a házba, rátette a kezét, és azt mondta: ,,Saul testvér, az Úr Jézus küldött engem, aki megjelent neked az úton, amelyen jöttél, hogy láss és eltelj Szentlélekkel.' Erre azonnal halpikkely-szerű valami hullott le a szemeiről, és visszanyerte a szeme világát. Fölkelt és megkeresztelkedett, azután ételt vett magához és megerősödött. Néhány napig még együtt maradt a tanítványokkal, akik Damaszkuszban voltak. Azonnal hirdette a zsinagógákban Jézust, hogy ő az Isten Fia.

Zs 116
ALLELUJA! Dicsérjétek az Urat minden népek, dicsérjétek őt minden nemzetek! Mert megerősíttetett mirajtunk az ő irgalma, és jósága örökre megmarad!

Jn 6,52-59
Vitatkozni kezdtek erre a zsidók egymás közt, és ezt kérdezték: ,,Hogyan adhatja ez testét eledelül nekünk?' Jézus azt felelte nekik: ,,Bizony, bizony mondom nektek: Ha nem eszitek az Emberfia testét, és nem isszátok az ő vérét, nem lesz élet tibennetek. De aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon. Mert az én testem valóságos étel, és az én vérem valóságos ital. Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, az bennem marad, és én őbenne. Amint engem küldött az élő Atya, és én az Atya által élek, úgy aki engem eszik, az is általam él. Ez az a kenyér, amely az égből szállt alá. Nem olyan, mint amit az atyák ettek és meghaltak; aki ezt a kenyeret eszi, örökké élni fog. Ezeket mondta Kafarnaumban, amikor a zsinagógában tanított.

Húsvét harmadik hete – péntek


 2011. május 13. - Péntek

  Amikor Kafarnaumban Jézus az élet kenyerének mondta önmagát, vita
  támadt a zsidók között: „Hogyan adhatja ez testét eledelül nekünk?” –
  kérdezték. Jézus így felelt nekik: „Bizony, bizony, mondom nektek: Ha
  nem eszitek az Emberfia testét, és nem isszátok az ő vérét, nem lesz
  élet bennetek. Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, annak
  örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon. Az én testem
  valóban étel, és az én vérem valóban ital. Aki eszi az én testemet, és
  issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az
  utolsó napon. Az én testem ugyanis valóban étel és az én vérem valóban
  ital. Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, az bennem marad
  és én őbenne. Amint engem az élő Atya küldött, és én az Atya által
  élek, úgy az is, aki engem eszik, énáltalam él. Ez a mennyből
  alászállott kenyér. Nem az, amelyet atyáitok ettek, és meghaltak. Aki
  ezt a kenyeret eszi, örökké él.” Így tanított Jézus a kafarnaumi
  zsinagógában.
  Jn 6,52-59


  Elmélkedés:
  Az eucharisztikus beszéd folytatásaként arról beszél Jézus a mai
  evangéliumi szakaszban, hogy az Ő teste valóban étel, amelyet valóban
  ennünk kell, ha részesedni akarunk az örök életben és a feltámadásban.
  Az Eucharisztia ünneplésén, a szentmisén való jelenlétünk alkalmat ad
  arra, hogy ne csak kívülállóként szemléjük az Oltáriszentség titkát,
  hanem valóban részesedjünk Krisztus áldozatából és feltámadásából. A
  szentáldozáskor közösségre lépünk Krisztussal, ugyanakkor lelki
  közösség jön létre mindazok között is, akik az egy kenyérből
  részesülnek. Ebben az értelemben Krisztus Teste egységet teremtő és
  közösséget formáló szentség, amely itt a földön összekacsolja az
  újszövetség népét, s amely mindenkit segít, hogy eljusson az örök
  életre.
  Krisztus áldozata elsősorban a mennyei Atyának szóló ajándék,
  ugyanakkor nekünk szóló ajándék is, hiszen valóságosan adja önmagát
  nekünk az Oltáriszentségben. Fogadjuk el az Úr csodálatos és örök
  életet biztosító ajándékát!
  © Horváth István Sándor


  Imádság:
  Uram, Istenem, őrizz meg engem attól, hogy valaha is terhesnek érezzem
  a munkát, vagy kedvetlen legyek hivatásomban.
  Adj kitartást, örömet, mellyel végzem a munkámat, valamint hasznosan,
  jól gazdálkodjam az idővel, ne fecséreljem el haszontalan
  beszélgetéssel, vagy időtöltéssel.
  Adj nekem oly erős szeretetet, hogy az, amit mára rendeltél nekem, ne
  teher legyen, hanem öröm.
_______________________________________________
Evangélium minden nap
http://www.evangelium365.hu/

Evangelium@lista.hcbc.hu
http://lista.hcbc.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/evangelium

Húsvét harmadik hete – péntek


Május 14-én, szombaton 17.30-tól ismét megrendezésre kerül a Pure Fashion Magyarország Divatmisszió hagyományos évadzáró gálaestje.
Helyszín: Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium díszterme (1113 Bp. Villányi út 27.)
Belépők igényelhetők: jsagi@purefashion.hu
Mindenkit szeretettel várunk!

A függöny mögött
2011. május 13. Húsvét harmadik hete – péntek

P. Daniel Ray LC

Jn 6, 52-59
Amikor Kafarnaumban az Jézus élet kenyerének mondta önmagát, a zsidók vitatkozni kezdtek egymás közt, és ezt kérdezték: „Hogyan adhatja ez testét eledelül nekünk?” Jézus azt felelte nekik: „Bizony, bizony mondom nektek: Ha nem eszitek az Emberfia testét, és nem isszátok az ő vérét, nem lesz élet tibennetek. De aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon. Mert az én testem valóságos étel, és az én vérem valóságos ital. Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, az bennem marad, és én őbenne. Amint engem küldött az élő Atya, és én az Atya által élek, úgy aki engem eszik, az is általam él. Ez az a kenyér, amely az égből szállt alá. Nem olyan, mint amit az atyák ettek és meghaltak; aki ezt a kenyeret eszi, örökké élni fog.” Ezeket mondta Kafarnaumban, amikor a zsinagógában tanított.

Bevezető ima: Uram, hiszem, hogy jelen vagy itt, amikor imádságban hozzád fordulok. Benned van bizodalmam és hiszem, hogy minden kegyelmet megadsz nekem, amire szükségem van. Köszönöm az irántam való szeretetedet és a határtalan nagylelkűségedet, amelyet irányomba tanúsítasz. Viszonzásul neked adom életem és szeretetem.

Kérés: Uram, növekedni akarok a hitben. Segíts, hogy elhárítsak minden akadályt és higgyek benned.

1. Eljött a gyónás ideje. Szent Pál kihangsúlyozta a lelkiismeretvizsgálat fontosságát, amikor a korintusiaknak írt Jézus testének és vérének magunkhoz vételéről a kenyér és a bor színe alatt (1 Kor 11,28-29). Ezt mi is megtesszük minden mise elején a bűnbánati imádságban. Megállunk egy pillanatra, hogy átgondoljuk bűneinket, és bocsánatot kérjünk Istentől mindazért, amit ellene, vagy felebarátaink ellen elkövettünk. Amikor Krisztust magunkhoz vesszük az Oltáriszentségben, megnyitjuk előtte szívünket teljesen, nem csak szívünk egy részét. Jézus teljesen akar minket, és ebből nem enged. Ha bezáródott szívünk, mert halálos bűnt követtünk el, akkor a gyónás szentségén keresztül nyerhetünk bocsánatot (KEK, 1457).

2. „Aki engem eszik". Ezek a szavak felélesztik az érzékeinket. Ez felszólít arra, hogy egy sokkal kézzelfoghatóbb képet alakítsunk ki Jézusról annál, mint amilyet szeretnénk. De ez a fordítás „aki engem eszik", nem egészen egyezik meg a szó görög változatának eredeti jelentésével, ugyanis a görög trogein szó, azt jelenti, hogy rágni. A misében ráébredhetünk, hogy az, amiről Krisztus beszél, az nem kannibalizmus – gyakorlatilag Jézus nem abban a valóságban jelenik meg, mint ahogy 2000 éve a földön emberként létezett, de az akarja, hogy tudatára ébredjünk annak, hogy az Ő jelenléte az Oltáriszentségben mennyire valóságos. A kenyér és a bor csupán egy vékony függöny. Azok, akik a jelenlétét keresik, azok a hit segítségével átlátnak a függönyön és megtalálják Őt. Hit nélkül nem lehet a függöny mögé jutni, és azok sem találják meg Jézust, akik nem ott keresik. Ez egy olyan ajándék, amit kérnünk kell: hogy egyre jobban higgyük Jézus jelenlétét az Oltáriszentségben. Ez egy olyan ajándék, ami belök minket a függöny mögé és megengedi, hogy szemtől szembe találkozzunk az egyetlen szent Istennel, a mi Megváltónkkal.

3. A szomorú nap Kafarnaumban. Jézus visszatér Kafarnaumba, miután saját városában elutasították. Ez a város az a hely, ahol Jézus meghívta első, hozzá legközelebb álló apostolait: Pétert, Andrást, Jakabot és Jánost. Itt számos csodát vitt véghez és itt ajándékozta nekünk az Oltáriszentséget. Sajnos itt hangoztak el a mi Urunknak legkeményebb szavai: „És te, Kafarnaum! Vajon az égig emelkedel? A pokolba süllyedsz. Ha Szodomában mentek volna végbe a csodák, amelyek benned történtek, még ma is állna. De mondom nektek: Szodoma földjének elviselhetőbb lesz a sorsa az ítélet napján, mint neked. (Mt 11,23-24). Hogy ezt a keserű jövőt elkerüljék, egyetlen dolgot kell tenniük: hinni Jézusban. „Mert Atyámnak az az akarata, hogy mindenki, aki látja a Fiút és hisz benne, örökké éljen, s feltámasszam az utolsó napon." (Jn 6,40).

Beszélgetés Krisztussal: Igen, Uram, hiszek benned. Vágyom rá, hogy veled legyek az Örökéletben. Tudom, hogy ezt most is megtapasztalhatom, vagy legalábbis egy részét a Te jelenlétedben az Oltáriszentség előtt. Csak hittel kell keresnem téged.

Elhatározás: Ma időt szakítok arra, hogy elmenjek gyónni, ha ezt eddig nem tettem meg a húsvéti szent időben.

A pápa imaszándéka 2011 május hónapra:
Tájékoztatási eszközök: Hogy mindazok, akik a tájékoztatás eszközeinek világában tevékenykednek, tartsák mindig tiszteletben az igazságot, az összetartást és minden személy méltóságát.
Kína egyháza: Hogy az Úr adja meg a kínai egyháznak, hogy az evangéliumhoz való hűségben kitartson, és növekedjék az egységben.

1%-kal több Örömhír!
Kérjük, amennyiben teheti, támogassa Alapítványunkat adója 1%-ának felajánlásával, hogy azt az evangélium terjesztésére fordíthassuk.
Kérésére szívesen küldünk rendelkező nyilatkozatot, amely igényelhető: info@missiochristi.hu e-mail címen.
Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43



-- 
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Család évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu
 
Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat? 
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.
 
Missio Christi Alapítvány 
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger