2011. július 1., péntek

Jézus Szentséges Szíve - főünnep


2011. július 1. Évközi tizenharmadik hét – péntek

P. Eamonn Shelly LC

Mt 11, 25 - 30
Abban az időben így szólt Jézus: „Áldalak téged Atyám, menny és föld ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek. Igen, Atyám, így tetszett ez neked! Mindent nekem adott át az én Atyám, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya, s az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és akinek a Fiú ki akarja nyilatkoztatni. Jöjjetek hozzám mind, akik fáradtak vagytok és terhet hordoztok, és én felüdítelek titeket. Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű -- és nyugalmat találtok lelketeknek. Mert az én igám édes és az én terhem könnyű.”

Bevezető ima: Uram, Jézus, ebben az elmélkedésben azt a kegyelmet kérem tőled, hogy életem minden percében igent tudjak mondani neked. Milyen szép életprogram – minden nap megújítani feltétel nélkül a neked kimondott igenemet. Ennek az igennek hiten és bizalmon kell alapulnia. Hiszek benned, mert Te vagy az igazság, és hűséges vagy ígéreteidhez. Soha nem mondasz le rólam, és nem csalatkozom benned. Szeretném, hogyha imádságom az irántad való szeretetemet juttatná kifejezésre, arra törekszem, hogy téged vigasztaljalak, ahelyett, hogy tőled várnék vigaszt.

Kérés: Uram, adj nekem nagylelkűséget Isten és mások iránt!

1. Rövid és tömör. Amikor szembekerülünk a mindennapi nehézségekkel és próbatételekkel, könnyen összeomlunk, mert addig pakolgatjuk a problémáinkat, amíg olyan kusza rendetlenség nem lesz belőle, ami maga alá temet bennünket. Hasonlóképpen ide juthatunk a lelki életben is. Elkezdjük ide-oda tologatni a jó szándékokat és elhatározásokat, de soha semmi nem sikerül, mert hiányzik a tisztánlátás és az irányítás. Minden, amire tényleg szükségünk van, egyszerűen egy koncepció és egy szó: az „Igen!” Ez egy olyan szó, amit könnyű kimondani, de néha annál nehezebb megtartani. Az Istennek és testvéreinknek kimondott igen váljon mindennapi szókincsünk részévé. Jézus azt mondja: „Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű – és nyugalmat találtok lelketeknek. Mert az én igám édes és az én terhem könnyű.”

2. Tanuljunk Krisztustól! Megtanulhatjuk Urunktól, Jézus Krisztustól, hogy mit jelent igent mondani. Ő igent mondott megtestesülésére és születésére. Igent mondott a 30 csendes názáreti esztendőre. Igent mondott szenvedésére, halálára és feltámadására, és folytatja: igent mond az Oltáriszentségben is. Jelen van az egész világon, és újra odaadja magát értünk ebben a csodálatos szentségben.

3. Jézus Szentséges Szíve. Egy szív, amely mindig igent mond, szerető szív. Krisztus Szíve olyan szív, mely mindannyiunkat határtalanul szeret. Jézus Szentséges Szíve meg akarja mutatni a világnak, hogy az Ő szeretete még azokat is eléri, akik nemet mondanak akaratára. Szíve mindenkit arra hív, hogy visszatérjen az Ő nyájához. Soha nem szabad kétségbe esnünk. Csupán ezt kell tennünk: felé fordulunk és megtérünk. Jézus tárt karokkal vár bennünket.

Beszélgetés Krisztussal: Uram, Jézus, tudom, hogy mindig igent mondtál Mennyei Atyád akaratára. Kérlek, add meg nekem ugyanezt, hogy mindig készségesen a Te szent akaratodat tegyem!

Elhatározás: Ma el fogok imádkozni egy Miatyánkot a világbékéért.


Erdő Péter bíboros atya 2011. júliusi imaszándéka:
Imádkozzunk, hogy Boldog Scheffer János vértanú püspök közbenjárása támogassa a papokat a hivatásukban való kitartásra.

-- 
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Család évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu
 
Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat? 
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.
 
Missio Christi Alapítvány 
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger