2011. július 5., kedd

Zaccaria szent Antal Mária áldozópap


Zaccaria szent Antal Mária áldozópap

Ozeás próféta az Isten gondolataira érzékeny ember. Megtestesítője mindazoknak, akiknek fáj a körülöttük lévő világ Istentől való eltávolodása. Ozeás a lelkiismeretünk szava, mely vádol bűneink miatt, és a világ bűneire is bátran rámutat. De ennél többet is tesz: hirdeti, hogy hűséges és irgalmas az Isten. Olyan, mint az a vőlegény, kihez sokszoros eltévelyedése után is visszatérhet a mennyasszony, a tőle eltávolodott ember. 
 További gondolatok...

Évközi tizennegyedik hét – kedd


2011.07.05. kedd

(Zaccaria Szent Antal Mária, Athoszi Szent Atanáz)
Bár láttam Istent színrôl színre, mégis életben maradtam


Ter 32,23-33
Miután igen korán felkelt, fogta két feleségét, két szolgálóját, valamint tizenegy fiát, és átkelt a Jabbok gázlóján. Vette őket, átvitte a folyón mindannyiukat, és mindent, ami hozzá tartozott, aztán egyedül maradt. És íme, egy férfi küzdött vele egész virradatig. Amikor azt látta, hogy nem tud erőt venni rajta, megérintette csípőjének inát, s a vele való küzdelemben kificamodott Jákob csípőjének ina. Aztán arra kérte: ,,Eressz el, mert elérkezett már a hajnal!' Ő azt felelte: ,,Nem eresztelek el, amíg meg nem áldasz!' Erre a férfi megkérdezte: ,,Mi a neved?' Ő azt felelte: ,,Jákob.' A férfi ekkor így szólt: ,,Ne Jákobnak hívjanak ezentúl, hanem Izraelnek! Mert küzdöttél Istennel és az emberekkel, s győzedelmeskedtél!' Erre Jákob megkérdezte tőle: ,,Mondd meg nekem, mi a neved?' Az így felelt: ,,Miért kérdezed a nevemet?' És azzal megáldotta őt azon a helyen. Erre Jákob elnevezte azt a helyet Penuelnek, mondván: ,,Színről-színre láttam itt Istent, mégis megmenekült a lelkem!' A nap éppen akkor kelt fel felette, amikor elhagyta Penuelt. A lábára azonban sántított. -- Emiatt nem eszik meg Izrael fiai mind a mai napig azt az inat, amely a csípőben van: mert ő megérintette Jákob csípőjének inát.

Zs 16
Dávid imádsága. Hallgasd meg, Uram, igaz ügyemet, méltasd figyelemre könyörgésemet. Hallgasd meg könyörgésemet, nem álnok ajakról fakad. Színed elől jöjjön igazság nekem, szemed lássa meg igazamat. Vizsgáld meg szívemet, és látogasd meg éjjel, tégy tűzpróbára engem, és nem találsz bennem gonoszságot. Szám nem beszélt emberek dolgáról, kerültem ajkad igéi szerint az erőszakos utakat. Tartsd meg léptemet a te ösvényeiden, hogy meg ne inogjon a lábam. Hozzád kiáltok, hisz te meghallgatsz, Istenem! Hajtsd hozzám füledet, hallgasd meg szavaimat! Mutasd meg csodás irgalmadat, hiszen megmented az üldözőktől azokat, akik jobbodban bíznak! Óvj, mint szemed fényét, nyújts szárnyad árnyékában menedéket nekem a gonoszok elől, akik nyomorgatnak engem!Ellenségeim dühöngve körülkerítettek, bezárták kövér szívüket, szájuk ontja a kevélységet. Megleptek, s íme, körülvesznek, rám szegezik szemüket, hogy földre terítsenek, Tekintetük, mint a prédára kész oroszláné, s mint a rejtekhelyén meghúzódó oroszlánkölyöké. Kelj fel, Uram! Előzd meg és terítsd le őt! Ments meg engem kardoddal az istentelentől, karoddal a halottaktól, Uram, a holtaktól, akiknek nincs már részük az életből! Töltsd meg hasukat javaiddal, hadd lakjanak jól gyermekeik, s hagyják fiaikra, ami megmarad. Én azonban igazságban látom meg arcodat, és színed látása tölt el amikor fölébredek.

Mt 9,32-38
Amikor ezek elmentek, íme, odahoztak hozzá egy néma megszállottat. Kiűzte belőle a démont, és a néma megszólalt. A tömeg elcsodálkozott: ,,Soha nem történt még ilyen Izraelben!' A farizeusok pedig azt mondták: ,,Az ördögök fejedelme által űzi ki az ördögöket.' Jézus bejárta az összes várost és falut. Tanított a zsinagógáikban, hirdette az ország örömhírét, és meggyógyított minden betegséget és minden gyengeséget. Mikor a tömegeket látta, megesett rajtuk a szíve, mert elgyötörtek voltak és levertek, olyanok, mint a pásztor nélküli juhok [Ez 34,5]. Erre így szólt tanítványaihoz: ,,Az aratni való sok, de a munkás kevés. Kérjétek az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába.'

Évközi tizennegyedik hét – kedd


2011. július 5. – Kedd

  Egyszer egy ördögtől megszállott néma embert hoztak Jézus elé. Mihelyt
  kiűzte belőle az ördögöt, megszólalt a néma. A nép elámult ezen, és azt
  mondogatta: „Ilyen még sohasem történt Izraelben.” A farizeusok azonban
  megjegyezték: „Az ördögök fejedelmének segítségével űzi ki az
  ördögöket.” Jézus ezután bejárta az összes városokat és falvakat.
  Tanított a zsinagógákban, hirdette Isten országának örömhírét, és
  meggyógyított minden betegséget és minden bajt. Amikor látta a
  népsokaságot, megesett rajtuk a szíve, mert olyan fáradtak és
  kimerültek voltak, mint a nyáj, amelynek nincsen pásztora. Akkor így
  szólt tanítványaihoz: „Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek
  az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat aratásába!”
  Mt 9,32-38


  Elmélkedés:
  Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek az aratás Urát, hogy
  küldjön munkásokat aratásába!- mondja Jézus az evangéliumban, s ezeket
  a szavait sokszor szoktuk idézni a paphiánnyal kapcsolatban. A sok
  aratnivalóval küzdő kevés munkás esetét sokszor problémaként és
  nehézségként értékeljük és éljük meg napjainkban. De Jézus talán nem is
  a nehézséget nézi, amikor elküldi kevés tanítványát, hanem a
  lehetőséget, hogy a nép az örömhírre vár.
  Éppen ezért talán helyesebb volna, ha nem a kevés munkásra
  koncentrálnánk elsősorban, hanem a sok aratnivalóra, s meglátnánk a
  lehetőséget az evangélium hirdetésére. Figyeljünk embertársaink lelki
  igényeire, fogjunk hozzá az aratáshoz, s közben kérjük Istent
  imáinkban, aki majd gondoskodni fog róla, hogy megfelelő számú munkás
  legyen mindig. Tegyük ezt mindig hivatástudattal, tehát azzal a
  meggyőződéssel, hogy Isten munkatársai vagyunk az evangélium
  terjesztésében.
  © Horváth István Sándor


  Imádság:
  Adj nekem, Uram
  buzgalmat – téged keresni,
  bölcsességet – téged követni
  lelket – téged ismerni,
  tekintetet – téged látni,
  életet – mely néked tetszik,
  kitartást a végsőkig,
  és boldog véget!
  Gaston Phébus gróf imája
_______________________________________________
Evangelium minden nap
http://www.evangelium365.hu/

Evangelium@lista.hcbc.hu
http://lista.hcbc.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/evangelium

Évközi tizennegyedik hét – kedd


Aratás az éhező szíveknek
2011. július 5. Évközi tizennegyedik hét – kedd

P. Jeffrey Bowker 

Mt 9,32-38
Amikor ezek elmentek, íme, odahoztak hozzá egy néma megszállottat. Kiűzte belőle a démont, és a néma megszólalt. A tömeg elcsodálkozott: „Soha nem történt még ilyen Izraelben!” A farizeusok pedig azt mondták: „Az ördögök fejedelme által űzi ki az ördögöket.” Jézus bejárta az összes várost és falut. Tanított a zsinagógáikban, hirdette az ország örömhírét, és meggyógyított minden betegséget és minden gyengeséget. Mikor a tömegeket látta, megesett rajtuk a szíve, mert elgyötörtek voltak és levertek, olyanok, mint a pásztor nélküli juhok. Erre így szólt tanítványaihoz: „Az aratni való sok, de a munkás kevés. Kérjétek az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába.”

Bevezető imádság: Uram, jelenlétedbe helyezem magamat, ismerve szíved buzgóságát a lelkek iránt. Mennyei Atyád dicsősége képes formálni az én szívemet is. Meg vagyok győződve róla, hogy mindent le fogok tudni győzni a mai napon, ami langyos és közömbös a lelkemben. Vágyom rá, hogy még tökéletesebben töltsem be a küldetést, melyet adtál nekem.

Kérés: Uram, újítsd meg az irántad való buzgóságomat, hogy másokat is el tudjak vezetni hozzád!

1. Egy lehetőség Krisztusért. Számos esetben, mikor az emberek nehéz helyzetbe kerülnek saját hibáik miatt, úgy gondolják, hogy ez a „kegyetlen” Isten műve. Krisztus akarata a szív boldogsága, melyet az emberek könyörtelenül üldöznek. A csata minden ember szívében folyik, attól függetlenül, hogy Isten be tud-e lépni abba az életmódba, amit folytatunk, vagy nem. Amit nem nyitunk meg Krisztus felé, azt Ő nem tudja meggyógyítani, vagy megváltani. A farizeusok szabadon választhatták, hogy inkább a gonosszal élnek, mintsem Krisztussal, és mintsem felengedjék Őt a „főszínpadra”. A gyengeségeinkkel és kísértésekkel való harcban érzékenynek kell lennünk az igazságra, mely ugyanilyen választás elé fog minket állítani. Korlátozva leszünk, és a sátánnal éljük az életünket, vagy hagyjuk, hogy Krisztus körülvegyen minket, és biztosítsa a győzelmet számunkra.

2. Az aratás bőséges. Ha ki tudnánk nyitni a szívünket, hogy lássuk, amit Krisztus lát, minden nap megtennénk, amit kér tőlünk: „Kérjétek hát az aratás urát, küldjön munkásokat az aratáshoz” (Mt 9,38). Természetesen oda kell tenni magunkat a küldetésben, de imádkoznunk is kell, hogy az Egyház ne szenvedjen hiányt pásztorokból. Ha Krisztus szemével látnánk, tudnánk, hogy nagyon sokan készen állnak, csak egy kis bíztatásra van szükségük. Nincs szükségük különleges beszélgetésekre és szigorú tanításokra. Ők csak azt szeretnék, ha valaki megmutatná nekik az utat, és ők követnék. Nem kell félnünk apostolnak lenni, sokkal többen állnak készen arra, hogy befogadják, amit mondanunk kell, mint gondolnánk.

3. Készen állni. Ha Krisztus szívével látnánk, a legcsekélyebb pesszimizmust sem mutatnánk a halál és az önzés kultúráját látva. Tudnánk, hogy a nyomorúságos sorsok, a szenvedés és az önsajnálat ellenére Krisztus teljesen ki tudja elégíteni az Isten utáni vágyat. Állj készen! Minél távolabb áll valaki Krisztustól, annál több jelre van szüksége. Állj készen imádsággal. Készítsd el a megváltás „elsősegély szobáját”, ahonnan hamarosan sok beteg fog távozni, és csak az imádság tudja biztosítani, hogy az „orvosi kezelés” után a teljes gyógyulás útjára lépjenek.

Beszélgetés Krisztussal: Uram, tudom, hogy mennyire szereted az embereket és tudom, hogy szereteted minden nap kiárad ránk a szentmisében. Az Oltáriszentségben találkozhatok azzal, aki mindig szeretett engem. Az Oltáriszentség által kérlek, hogy add meg nekem, amiben szívem hiányt szenved. Lobbantsd lángra a fiatalok szívét, hogy nagylelkűen elfogadják a hivatásukat!

Elhatározás: Ezen a héten fel fogok ajánlani egy óra szentségimádást a papi és szerzetesi hivatásokért.

Erdő Péter bíboros atya 2011. júliusi imaszándéka:
Imádkozzunk, hogy Boldog Scheffler János vértanú püspök közbenjárása támogassa a papokat a hivatásukban való kitartásra.


-- 
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Család évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mail címen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu
 
Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat? 
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.
 
Missio Christi Alapítvány 
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Évközi idő, 14. hét Hétfő


Évközi idő, 14. hét Hétfő

Oz 2, 14.15b-16.19-20
Eljegyezlek magamnak örökre!
Mt 9, 18-26
Bízzál, hited meggyógyított téged!
Az élet kemény küzdelmek sorozata. A halál pedig elszakadás a földtől és átmenet a másvilágra. Az élet és a halál értelméről ezt írja a Szentírás: "Senki közülünk nem él önmagának, és senki nem hal meg önmagának. Míg élünk, Istennek élünk, s ha meghalunk, Istennek halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, az Úréi vagyunk" (Róm 14,7-8).
forrás: Magvető lista
A két, egymásba fonódó történet a hit gyógyító erejét mutatja be. Ez az a hit, amiről azt mondta Jézus, hogy hegyeket mozgat meg, fákat tép ki tövestül és gyökereztet meg a tengerben. Ezenkívül még egyet
megtanítanak ezek a történetek. A elöljáró a lánya életéért esdekel, s az ő hite életet ad lányának. A vérfolyásos asszony saját gyógyulását reméli attól, hogy megérinti Jézus ruháját. S hite miatt meggyógyul. Az én hitem mind a saját, mind a mások javára fordítható. Jézus ebben az esetben is
bebizonyította, hogy igazat mondott, amikor így szólt: Aki hozzám jön, azt nem küldöm el.
Szabó Tamás

Évközi tizennegyedik hét – hétfő

 2011.07.04. hétfő

(Portugáliai Szent Erzsébet, Szent Berta)
Jákob látott egy létrát: Isten angyalai jártak azon fel és le


Ter 28,10-22a
Jákob tehát elindult Beersebából, és Hárán felé tartott. Eljutott egy helyre, és ott, amikor a nap leszállt, le akart pihenni. Fogott tehát egy ott heverő követ, a feje alá tette, és elaludt azon a helyen. Álmában azt látta, hogy egy létra áll a földön, a teteje pedig az eget éri, és Isten angyalai fel és le járkálnak rajta. Az Úr a létrára támaszkodott, és azt mondta neki: ,,Én vagyok az Úr, atyádnak, Ábrahámnak Istene és Izsáknak Istene! A földet, amelyen alszol, neked és utódodnak fogom adni. Annyi utódod lesz, mint a föld porszeme. Kiterjedsz nyugatra és keletre, északra és délre. Benned és utódodban nyer áldást a föld minden nemzetsége. Íme, én veled leszek, és őrződ leszek, bárhová mégy, és visszahozlak erre a földre. Nem hagylak el, amíg nem teljesítem mindazt, amit mondtam!' Amikor Jákob felébredt az álomból, így szólt: ,,Valóban az Úr van ezen a helyen, és én nem is tudtam!' Aztán megrémülve azt mondta: ,,Milyen félelmetes ez a hely! Nem más ez, mint Isten háza és a menny kapuja!' Ezért Jákob, amikor reggel felkelt, fogta a követ, amelyet a feje alá rakott, és felállította emlékjelül, majd olajat öntött rá. Azt a várost pedig elnevezte Bételnek -- azelőtt Lúzának hívták. Fogadalmat is tett Jákob, ezekkel a szavakkal: ,,Ha velem lesz az Úr, és megőriz az úton, amelyen járok, ha ad nekem kenyeret, amit megeszem, és ruhát, amit felveszek, s ha szerencsésen visszatérek atyám házába: az Úr lesz az én Istenem. Ezt a követ pedig, amelyet emlékjelül ideállítottam, Isten házának fogják hívni, és neked áldozom a tizedét mindannak, amit adsz majd nekem!'

Zs 90
Aki a Fölségesnek oltalmában lakik, a Mindenható árnyékában nyugszik, azt mondja az Úrnak: ,,Te vagy az én oltalmazóm és erősségem, Istenem, akiben bizakodom.' Mert ő megment engem a vadászok tőrétől, a súlyos veszélytől. Szárnyával árnyékot borít rád, és tollai alatt menedékre találsz; Pajzs és páncél az ő hűsége, nem kell félned az éjszaka rémeitől, a nappal repülő nyíltól, a sötétben látogató járványtól, a délben pusztító ragálytól. Ezren essenek el bár oldalad mellől és tízezren jobbod felől, hozzád semmi sem közeledik. Sőt saját szemeddel fogod nézni, meglátod a gonoszok bűnhődését. Mert te vagy, Uram, menedékem! Ha a Fölségest választottad oltalmadnak, balszerencse nem ér téged, csapás nem jut sátrad közelébe. Mert angyalainak parancsol felőled, hogy minden utadon őrizzenek. Kezükön hordoznak téged, hogy kőbe ne üssed lábadat. Áspiskígyón és viperán fogsz járni, eltiprod az oroszlánt és a sárkányt. Mivel bennem bízik, megszabadítom, oltalma leszek, mert ismeri nevemet. Ha kiált hozzám, meghallgatom, a szorongatás idején vele leszek, megmentem és megdicsőítem. Betöltöm őt hosszú élettel, és megmutatom neki üdvösségemet.

Mt 9,18-26
Amíg ezeket mondta nekik, íme, odajött egy elöljáró, leborult előtte és azt mondta: ,,A lányom most halt meg, de gyere, tedd rá a kezedet és élni fog.' Jézus fölkelt és követte őt a tanítványaival. És íme, egy tizenkét éve vérfolyásos asszony hátulról odament, s megérintette a ruhája szegélyét. Azt gondolta magában: ,,Ha csak a ruháját érintem is, meggyógyulok.' Jézus megfordult, meglátta őt és azt mondta neki: ,,Bízzál lányom! A hited meggyógyított téged.' És abban az órában meggyógyult az asszony. Amikor Jézus bement az elöljáró házába és látta a fuvolásokat és a tolongó tömeget, így szólt: ,,Távozzatok! Nem halt meg a kislány, csak alszik.' De azok kinevették. Mikor kiküldték a tömeget, ő bement, megfogta a lány kezét, és a kislány fölkelt. Ennek a híre elterjedt azon az egész vidéken.

Évközi tizennegyedik hét – hétfő


 2011. július 4. - Hétfő

  Amikor Jézus Kafarnaumban tanított, egy elöljáró lépett hozzá, leborult
  előtte, és így kérlelte: „Uram, a leányom most halt meg. De jöjj, tedd
  rá kezedet, és életre kel” Erre Jézus fölkelt, és tanítványaival együtt
  elment vele.
  Közben egy asszony, aki tizenkét éve vérfolyásban szenvedett, hátulról
  Jézus közelébe férkőzött, és megérintette ruhájának szegélyét. Azt
  gondolta magában: „Ha csak a ruháját érintem is, meggyógyulok.” Jézus
  erre megfordult, ránézett, és így szólt: „Bízzál, leányom! Hited
  meggyógyított téged.” Attól az órától fogva egészséges lett az asszony.
  Amikor Jézus az elöljáró házába ért, és látta a fuvolásokat meg a
  lármás tömeget, rájuk szólt: „Távozzatok, hiszen nem halt meg a leány,
  csak alszik!” Azok kinevették. Miután eltávolították a tömeget, Jézus
  bement, megfogta a leány kezét, és az életre kelt. Ennek híre elterjedt
  azon az egész vidéken.
  Mt 9,18-26


  Elmélkedés:
  A mai evangéliumi szakasz két történetében az elöljáró saját lánya
  életéért, az asszony önmagáért könyörög. A két történetben közös, hogy
  kérő imádságukkal mindketten Jézushoz fordulnak, s az Úr mindkettőjük
  kérését teljesíti. Egyikük sem reménytelenül fordul Jézushoz, hiszen az
  elöljáró hisz abban, hogy lánya életre fog kelni, ha Jézus ráteszi a
  kezét, s az asszony is abban a reményben érinti meg Jézus ruháját, hogy
  meg fog gyógyulni. Jézushoz fordulásuk módja bizonyítja, hogy hisznek
  az Úr isteni erejében.
  Imádságainkban mi is bátran fordulhatunk Jézushoz, akár önmagunk, akár
  mások számára kérve segítségét, ha hisszük, hogy Ő valóban tud
  segíteni. Gyógyulásunk érdekében nem kell nagy dolgokat véghezvinnünk,
  hanem sokszor csak egy aprócska tettel kell Jézus elé állnunk, ami
  hitünket bizonyítja. Meg tudjuk-e tenni ezt a keveset? Jézustól
  várjuk-e a segítséget?
  © Horváth István Sándor


  Imádság:
  Add nekem felfedeznem kincsedet, hadd tanuljak tőled, hadd szeresselek,
  hadd áldjalak, mielőtt elmész.
  Ne engedd, hogy elszalasszalak a hiú holnap reményében. Maradj velem,
  amíg lehet, hiszen elmúlik minden, s csak a szeretet örök.
  Egy nap majd földbe vájom ujjam, arcom párnába temetem, vagy kihúzom
  magam, s karjaim az ég felé emelem, és nem kívánok mást: csak
  visszatértedet.
_______________________________________________
Evangelium minden nap
http://www.evangelium365.hu/

Evangelium@lista.hcbc.hu
http://lista.hcbc.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/evangelium

Évközi tizennegyedik hét – hétfő


Gyógyító hit
2011. július 4. Évközi tizennegyedik hét – hétfő

P. Edward McIlmail, LC

Mt 9: 18-26
Míg ezt magyarázta nekik, íme, egy elöljáró lépett hozzá. Leborult előtte s kérte: "Az imént halt meg a lányom, de gyere, tedd rá kezedet és életre kel." Jézus fölkelt, s elment vele tanítványaival együtt. Közben egy asszony, aki tizenkét éve vérfolyásban szenvedett, hátulról megközelítette és megérintette ruhája szegélyét. Így gondolkodott magában: "Ha csak ruháját érintem is, meggyógyulok." Jézus megfordult, ránézett és így szólt: "Bízzál leányom, a hited meggyógyított." Attól az órától fogva egészséges lett az asszony. Amikor Jézus az elöljáró házához ért, s látta a fuvolásokat meg a zajongó tömeget, rájuk szólt: "Menjetek innét, hiszen nem halt meg a kislány, csak alszik!" Erre kinevették. Amikor a tömeget eltávolították, bement, megfogta a kezét, és a kislány fölkelt. A dolognak híre járt az egész vidéken

Bevezető ima: Jézus, add, hogy most csak erre az elmélkedésre összpontosítsak! Segíts, hogy csak rád figyeljek! Te vagy Megváltóm és megmentőm. Hiszem, hogy Te is figyelsz rám. Bizalommal jövök hozzád, és azoknak ajánlom fel ezt az imádságot, akik félnek hozzád közeledni.

Kérés: Adj erősebb hitet, Uram, hogy erőd meggyógyítson engem és szeretteimet!

1. A mi lépésünkre várva. Láthatjuk, hogy az elöljáró hite cselekedésre készteti Jézust. Ez figyelemre méltó! Isten Fia egy teremtmény rendelkezésére áll annak hite miatt. Oly gyakran várjuk azt, hogy Isten a problémáinkat a saját erőfeszítésünk nélkül oldja meg. Isten jobban ismeri a gondjainkat, mint mi magunk. (vö. Mt 6:8) Azonban, olykor mégsem cselekszik addig, amíg nem látja bennünk a hit cselekedetét. Az elöljáróban ezt a hitet látta. Rendkívüli volt, hogy ekkora tömeg előtt Jézushoz menjen, és egy csodát kérjen tőle. Bennem is van ekkora bizalom, amikor Jézushoz imádkozom? Elég erős a hitem, hogy valami rendkívüli dologra kérjem?

2. Megérintő pillanat. A vérfolyásos asszony szintén nagyon hitt Jézusban. Ő nem szavakban fejezte ki, hanem tettben, és megérintette Jézus ruháját. Ez a hit segít a szavakat a tettekkel összekapcsolni. Egy kérés néha nem elég. Cselekednünk kell, megmozdulni, lemondani a kényelemről ahhoz, hogy közel kerüljünk Jézushoz. Az imádság jó, de a cselekedetekkel együtt adjuk a legjobb táptalajt Isten kegyelmének munkájához. Hogyan tehetem teljessé az imaéletemet? Tudok-e például a plébánosomnak valamilyen munkában segíteni?

3. Vége a szomorúságnak. Jézus idejében nem volt ritka, hogy hivatásos gyászolók sirassanak egy halottat. Jézus azon mondata, hogy a lány csak alszik, nevetségessé tette Őt. Jobb esetben csak kétkedést ébresztett. Rosszabb esetben elvette volna az üzletet a hivatásos siratóktól. Hiszen kit kéne siratni, ha a lány él? Néha talán mi is olyanok vagyunk, mint ezek a hivatásos gyászolók; rezignáltan fordulunk a halál és a körülöttünk lévő gonoszság felé. Széttárt kezekkel azt mondjuk, hogy már sose lesz jobb. Esetleg még az is megkísért, hogy megfeledkezzünk Urunk megerősítő jelenlétéről. Azt gondolhatjuk: „Micsoda? Hogy én szent legyek?” vagy „Belőlem legyen pap, vagy megszentelt életű?” vagy „Tényleg azt akarod, hogy egy újabb gyerekről gondoskodjunk?” De Krisztus szerencsére tántoríthatatlan. Eljön, hogy életet adjon nekünk, hogy kisegítsen a bűnből, hogy nagylelkűbbé tegyen bennünket. Más szóval eljön, hogy szentté váljunk. Ellenállok-e a hívásának, vagy követem azt?

Beszélgetés Krisztussal: Az elöljáró és a beteg asszony csodálatos hitet mutatnak nekünk. Én is ilyen hittel akarok élni, Uram! Néha annyira lebénítanak a problémáim, hogy nehezemre esik közeledni hozzád. Erősítsd hitemet és reményemet. Segíts azzal a biztos tudattal élnem, hogy Te vagy a föld Ura.

Elhatározás: Egy adott szándékért hozok egy áldozatot, vagy meglátogatom az Oltáriszentséget.

A pápa imaszándéka 2011 július hónapra:
Az AIDS-betegek: Hogy a keresztények működjenek közre, főleg a szegényebb országokban, az AIDS-betegek anyagi és lelki szenvedéseinek enyhítésében.
Missziós szerzetesnők: Hogy a szerzetesnők, akik missziós területeken dolgoznak, legyenek az evangélium örömének tanúságtevői és Krisztus szeretetének élő jelei.

-- 
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Család évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mail címen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu
 
Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat? 
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.
 
Missio Christi Alapítvány 
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger