2011. július 16., szombat

Tiltakozás a marosvásárhelyi műemlékrombolás ellen Facebook üzenőfala

Tiltakozas a marosvasarhelyi muemlekrombolas ellen Facebook uzenofala http://www.facebook.com/ Tiltakozás a marosvasarhelyi muemlekrombolas ellen Facebook uzenofala en-us PageSyndicationFeed Facebook Syndication http://www.rssboard.org/rss-specification webmaster@facebook.com

Kármelhegyi Boldogasszony


Kármelhegyi Boldogasszony

Máriára tekintünk ma, égi édesanyánkra. Az Ő Igenje számunkra is erőforrás, keresni a hétköznapokban is Isten akaratát, keresni, hol és hogyan tudom megmutatni Isten szeretetét.
 További gondolatok...

Kármelhegyi Boldogasszony


2011.07.16. szombat
Kármelhegyi Boldogasszony


Virrasztott az Úr azon az éjszakán, amikor kihozta népét Egyiptomból


Kiv 12,37-42
Aztán Izrael fiai elindultak Rámszeszből Szukkót felé, mintegy hatszázezer gyalogos férfi a gyermekeken kívül. Nagyszámú héber is felment velük, valamint igen sok juh, marha, és mindenféle jószág. Megsütötték a beáztatott tésztát, amelyet még Egyiptomból hoztak, és hamuban sült kovásztalan lepényeket készítettek belőle. Nem tudták ugyanis megkovászosítani, mert az egyiptomiak hajszolták őket, hogy menjenek, és nem engedték, hogy késlekedjenek. Így még útravaló eleséget sem készíthettek. Izrael fiainak egyiptomi tartózkodása négyszázharminc esztendeig tartott. Ennek elteltével, ugyanazon a napon kivonult az Úr egész serege Egyiptom földjéről. Ez az éjszaka az Úrnak szentelt virrasztás, amikor kivezette őket Egyiptom földjéről. Meg kell azt tartania Izrael minden fiának nemzedékről-nemzedékre.

Zs 135
ALLELUJA! Áldjátok az Urat, mert jó, mert irgalma örökkévaló! Áldjátok az istenek Istenét, mert irgalma örökkévaló! Áldjátok az urak Urát, mert irgalma örökkévaló! Őt, aki nagy csodákat művel egymaga, mert irgalma örökkévaló! Aki az egeket bölcsen alkotta, mert irgalma örökkévaló! Aki szétterítette a földet a vizeken, mert irgalma örökkévaló! Aki a nagy világítókat alkotta, mert irgalma örökkévaló! A napot, hogy uralkodjék a nappalon, mert irgalma örökkévaló! A holdat és a csillagokat, hogy uralkodjanak az éjszakán, mert irgalma örökkévaló! Aki megverte elsőszülöttjeiben Egyiptomot, mert irgalma örökkévaló! És kivezette közülük Izraelt, mert irgalma örökkévaló! Hatalmas kézzel és felemelt karral, mert irgalma örökkévaló! Aki kettéhasította a Vörös-tengert, mert irgalma örökkévaló! S átvitte Izraelt a közepén, mert irgalma örökkévaló! De a Vörös-tengerbe vetette a fáraót és seregét, mert irgalma örökkévaló! Aki a pusztában vezérelte népét, mert irgalma örökkévaló! Aki megvert nagy királyokat, mert irgalma örökkévaló! És megölt hatalmas királyokat, mert irgalma örökkévaló! Szehont, az amoriták királyát, mert irgalma örökkévaló! Ógot, Básán királyát, mert irgalma örökkévaló! S odaadta örökségül földjüket, mert irgalma örökkévaló! Örökségül szolgájának, Izraelnek, mert irgalma örökkévaló! Aki megemlékezett rólunk megaláztatásunkban, mert irgalma örökkévaló! És megszabadított minket ellenségeinktől, mert irgalma örökkévaló! Aki eledelt ad minden testnek, mert irgalma örökkévaló! Áldjátok az ég Istenét, mert irgalma örökkévaló!

Mt 12,14-21
A farizeusok pedig kimentek és tanácskozni kezdtek ellene, hogy hogyan veszítsék el őt. Jézus tudta ezt, ezért eltávozott onnan. Nagy tömeg követte őt, és ő mindegyiküket meggyógyította, de figyelmeztette őket, hogy ne árulják el őt, hogy beteljesedjék az ige, amit Izajás próféta mondott: ,,Íme, a szolgám, akit választottam, a kedvencem, akiben lelkem tetszését találta. Rá adom a Lelkemet, és ő ítéletet hirdet a nemzeteknek. Nem vitázik és nem kiált, senki sem hallja a tereken a hangját. A megroppant nádszálat nem töri össze, a pislákoló mécsbelet nem oltja el, míg győzelemre nem viszi az ítéletet. Az ő nevében reménykednek a nemzetek [Iz 42,1-4].

Kármelhegyi Boldogasszony


2011. július 16. - Szombat

  A félkezére béna ember szombatnapon történt meggyógyítása után a
  farizeusok kivonultak a zsinagógából, és maguk között arról tanakodtak,
  hogyan okozhatnák Jézus vesztét. Jézus tudta ezt, ezért eltávozott
  onnét. Sokan azonban utána mentek, és ő valamennyiüket meggyógyította,
  de megtiltotta nekik, hogy nyíltan beszéljenek róla. Így beteljesedett
  Izajás próféta jövendölése:
  „Ez az én szolgám, akit kiválasztottam,
  szeretett fiam, akiben kedvem telik.
  Kiárasztom rá lelkemet,
  és ítéletet hirdet a nemzeteknek.
  Nem vitatkozik, és nem kiabál;
  szavát sem hallják a tereken.
  A megroppant nádszálat nem töri el,
  a pislákoló mécsbelet nem oltja ki,
  míg csak győzelemre nem viszi az igazságot.
  Az ő nevében bíznak a nemzetek.”
  Mt 12,14-21


  Elmélkedés:
  Mivel a bénakezű ember meggyógyítása szombaton történt, ellenérzés
  támad a farizeusokban, mert Jézus megszegte a szombati nyugalmat. A nép
  viszont mit sem törődik ezzel, sőt, egyre többet mennek Jézushoz a
  gyógyulás reményében. A Mester azt kéri a meggyógyítottaktól, hogy ne
  beszéljenek az esetekről és ne híreszteljék azokat. Vajon miért kéri
  ezt?
  Egyrészt az lehet a kérés hátterében, hogy nem akar nyílt összetűzésbe
  keveredni a farizeusokkal és a vallási vezetőkkel, nem akarja még
  inkább önmaga ellen hangolni őket. De az is lehet indokolhatja a
  kérést, hogy Jézus nem akar hivalkodni cselekedetével és nem szeretne
  feltűnést kelteni a nép körében. Jobban szeretné ugyanis, ha tanítására
  és nem csupán a csodákra figyelnének az emberek. Emellett természetesen
  Máté evangélista magyarázata is igaz, aki a próféta jövendölések
  beteljesedését látja Jézus tetteiben és személyében.
  © Horváth István Sándor


  Imádság:
  Ima a Szűzanyához papokért
  Óh Mária, papok királynője, könyörögj érettünk, nyerj sok és szent
  papot. Hiszem, hogy egy Isten van három személyben, hogy Isten Fia
  emberré lett, a kereszten meghalt, hogy bennünket megmentsen, hogy a
  jókra mennyország vár és a gonoszokra pokol. E végtelen fontosságú
  tanok hirdetésére kérj, eszközölj ki tanítókat, apostolokat az Úrtól!
_______________________________________________
Evangelium minden nap
http://www.evangelium365.hu/

Evangelium@lista.hcbc.hu
http://lista.hcbc.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/evangelium

Kármelhegyi Boldogasszony


Elment jót tenni
Kármelhegyi Boldogasszony
2011. július 16. Évközi tizenötödik hét – szombat

P. Matthew Green

Mt 12,14-21
Erre a farizeusok kimentek és tanakodni kezdtek, hogyan okozhatnák vesztét.
Amikor Jézus ezt megtudta, elment onnét. Sokan utána mentek, s ő mindnyájukat meggyógyította, de szigorúan megtiltotta, hogy terjesszék a hírét. Így beteljesedett Izajás próféta jövendölése, aki ezt mondja: "Ez az én szolgám, akit kiválasztottam, szeretett fiam, akiben tetszésemet találom. Kiárasztom rá Lelkemet, és ítéletet hirdet a népeknek. Nem vitatkozik s nem kiabál, szavát sem hallják a tereken. A megroppant nádat nem töri le, a pislákoló mécsbelet nem oltja el, míg győzelemre nem viszi az igazságot. Az ő nevében bíznak a pogány népek."

Bevezető ima: Uram, hiszek benned. Hiszem, hogy mindig és mindenütt figyelsz rám és vezetsz engem. Remélek és bízom benned, mert tudom, hogy sose vezetsz rossz útra, ha engedelmes vagyok és hallgatok rád. Szeretlek, amiért oly türelmes és jó vagy velem, és szeretnék napról napra hűségesebb lenni hozzád.

Kérés: Szelíd és alázatos szívű Jézus, alakítsd szívemet a tiédhez hasonlóvá!

1. Megküzdeni az ellenállással. Ahogy Jézus egyre több időt töltött a nyilvánosság előtt, felszaporodott ellenségeinek a száma is. Azok, akik úgy érezték, hogy üzenete veszélyezteti a hatalmukat, személyes terveiket és ideáljaikat, ellenségesen fogadták. Jézus azonban sose bosszulta meg az ellene irányuló támadásokat. Ha kritizálta is egyes emberek viselkedését, csak azért tette, mert azok saját maguknak vagy másoknak ártottak. Annak ellenére, hogy Jézus mindenható, sose támadt rá másokra, sőt meg se védte magát. Kivárta az időt, amíg végül börtönbe vitték és kivégezték, sőt még eközben is jót tett másokkal. Nagyon nehéz ezt a példát követni, de az Egyház sok szentje és nagyszerű embere így tett, vállalva az üldöztetést és a hamis vádakat azért, hogy Krisztushoz közelebb kerüljenek.

2. Kerülni a feltűnést. Érdekes, hogy Jézus az általa meggyógyítottaktól azt kérte, hogy ne tegyék Őt ismertté. Ez elsőre ellenmondásosnak tűnhet. Hát nem azért jött, hogy megváltsa a világot és terjessze az örömhírt? Akkor miért akart elrejtőzni? Jézus azonban most is csak az Atya akaratát teljesítette. Még nem jött el annak az ideje, hogy kinyilvánítsa teljes isteni mivoltát, és ezzel szembesítse az ellenségeit. Míg lángolt benne az emberiség iránt érzett szeretet és azt akarta, hogy mindenki részesüljön a megválásból és megismerje az Atyát; azonban meg volt benne a türelem, hogy ezt a küldetését a kellő időben teljesítse. A lelkesedést nem könnyű visszafogni. Úgy is elronthatjuk Isten tervét, ha túl félénkek vagyunk, de úgy is, ha túl hamar és durván szállunk szembe az ellenállással. A jó tanács ajándékáért kell folyamodnunk a Szentlélekhez és megfontoltnak kell lennünk, hogy hatékonyan tudjuk közvetíteni Krisztus üzenetét.

3. Krisztushoz hasonlítani a mai világban. Azok a leghatékonyabb apostolok, akik követik Krisztus példáját. Szelídség és alázatosság, szerénység és megfontoltság, nagylelkű önfeláldozás és engedelmesség az Atyának – ezek az erények képesek felülemelni emberi gyengeségeinken. Ma is vannak olyan emberek, akik így élnek. Gondolhatunk XVI. Benedek pápára, Kalkuttai Teréz anyára, Pio atyára vagy akár a helyi plébánosunkra vagy hittantanárunkra; bőven találhatunk példát arra, hogy emberek a jónak szentelik életüket a nehézségek, kritikák és hamis vádak ellenére. Semmi sem állíthatja meg őket, mert nem aggódnak önmaguk miatt. Ezek az emberek Isten tervét akarják teljesíteni, az Ő idejében, az Ő feltételeivel. És mi hogyan állunk ezzel?

Beszélgetés Krisztussal: Úr Jézus, segíts odaadással és nagylelkűen követnem a Te példádat; kitartónak és türelmesnek lennem a nehézségek idején, és megfeledkezve önmagamról az Atya akaratáért. Magas követelményeid vannak, messze meghaladják a saját képességeimet, de tudom, hogy a Szentlélek erejével csodálatos dolgokat vihetsz véghez rajtam keresztül. Uram, segíts jól szolgálnom téged!

Elhatározás: Ma arra kérem a Szentlelket, hogy segítsen Istent hatékonyabban szolgálnom, hogy ne legyek se félénk, se elbizakodott, hanem Krisztus nyomában haladjak.

A pápa imaszándéka 2011 július hónapra:
Az AIDS-betegek: Hogy a keresztények működjenek közre, főleg a szegényebb országokban, az AIDS-betegek anyagi és lelki szenvedéseinek enyhítésében.
Missziós szerzetesnők: Hogy a szerzetesnők, akik missziós területeken dolgoznak, legyenek az evangélium örömének tanúságtevői és Krisztus szeretetének élő jelei.

-- 
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Család évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mail címen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu
 
Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat? 
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.
 
Missio Christi Alapítvány 
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger