2011. augusztus 13., szombat

Boldog XI. Ince pápa


Boldog XI. Ince pápa

Nem mindenki tudja ezt felfogni – mondja Jézus, s valóban látjuk, hogy nem mindig vagy nem teljesen értjük meg országának titkait. Nem mindenki látja meg hivatását, és nem értjük meg azonnal Isten szándékait. De Jézus nem türelmetlen velünk, s nem csodálkozik értetlenkedésünkön. Újra és újra türelmesen tanít minket, mert azt szeretné, hogy megértsük szándékát, és aszerint éljünk. (Adoremusz 2004)
 További gondolatok...

BOLDOG XI. INCE PÁPA


2011.08.13. szombat: BOLDOG XI. INCE PÁPA


(Szent Ponciánusz és Hippolitusz, Berchmans Szent János)
Mi is az Urat akarjuk szolgálni: Ô a mi Istenünk


Józs 24,14-29
Nos tehát féljétek az Urat, s szolgáljatok neki egész és igaz szívvel: távolítsátok el azokat az isteneket, akiknek Mezopotámiában s Egyiptomban atyáitok szolgáltak és az Úrnak szolgáljatok. Ha azonban rossznak látjátok, hogy az Úrnak szolgáljatok: választhattok. Válasszátok ma, ami tetszik, kinek akartok inkább szolgálni: azoknak az isteneknek-e, akiknek atyáitok szolgáltak Mezopotámiában, vagy az amoriták isteneinek, akiknek földjén laktok: én és házam azonban az Úrnak fogunk szolgálni.' Azt felelte erre a nép: ,,Távol legyen tőlünk, hogy elhagyjuk az Urat és más isteneknek szolgáljunk. Az Úr, a mi Istenünk. Ő hozott ki minket s atyáinkat Egyiptom földjéről, a rabszolgaság házából, Ő vitt végbe szemünk láttára igen nagy jeleket, Ő őrzött minket az egész úton, amelyen jártunk, s azok között a népek között, amelyek között átjöttünk, s Ő vetett ki minden nemzetet az amoritákkal, ennek a földnek, amelyre bejöttünk, lakóival együtt. Az Úrnak fogunk tehát szolgálni, mert Ő a mi Istenünk.' Azt mondta erre Józsue a népnek: ,,Nem szolgálhattok az Úrnak, mert Ő szent és erősen féltékeny Isten, s nem nézi el vétkeiteket s bűneiteket: ha elhagyjátok az Urat, s idegen isteneknek szolgáltok, akkor Ő elfordul tőletek, és megsanyargat és elpusztít titeket, bár azelőtt jót tett veletek.' Azt mondta erre a nép Józsuénak: ,,Nem lesz úgy, amint mondod: mert az Úrnak fogunk szolgálni.' Azt mondta erre Józsue a népnek: ,,Tanúi vagytok annak, hogy ti választottátok magatoknak az Urat, hogy neki szolgáljatok.' Azt felelték: ,,Tanúi vagyunk.' Ő erre azt mondta: ,,Nos, akkor távolítsátok el magatok közül az idegen isteneket, s hajtsátok szíveteket az Úrhoz, Izrael Istenéhez.' Azt mondta erre a nép Józsuénak: ,,Az Úrnak, a mi Istenünknek fogunk szolgálni, s az ő parancsainak fogunk engedelmeskedni.' Erre Józsue megkötötte a szövetséget azon a napon, s a nép elé terjesztette a parancsokat és a rendeleteket Szíchemben. Majd beírta mindezeket a szavakat az Úr törvényének könyvébe és fogott egy igen nagy követ, s odatette az alá a tölgyfa alá, amely az Úr szent helyén volt, s azt mondta az egész népnek: ,,Íme, ez a kő szolgáljon bizonyságul ellenetek, mert ez hallotta az Úr minden szavát, amelyet nektek mondott, hogy később le ne akarjátok tagadni és hazudni az Úrnak, a ti Isteneteknek.' Aztán elbocsátotta a népet, mindenkit a birtokára. Ezek után meghalt Józsue, Nún fia, az Úr szolgája száztízéves korában

Zs 15
Miktám, Dávidtól. Óvj meg engem, Uram, mert tebenned van reményem! Mondom az Úrnak: ,,Te vagy az én Istenem, nagyobb javam nincsen nálad.' A szentekben, a jeles férfiakban, akik a földön vannak, bennük van minden gyönyörűségem. Sok gyötrődése van azoknak, akik más istenek után futkosnak. Nem veszek részt véres áldozataikban, nevüket sem veszem ajkamra. Az Úr az én örökségem és kelyhem osztályrésze: te adod vissza örökségemet. A mérőzsinór pompás részt juttatott nekem, valóban pompás nekem az én örökségem. Áldom az Urat, aki értelmet adott nekem, veséim még éjjel is figyelmeztetnek engem. Szüntelenül az Úr van szemem előtt, meg nem ingok, hisz ő áll jobbomon. Ezért örvend a szívem és ujjong a nyelvem, sőt testem is reménységben pihen: Mert nem hagyod az alvilágban lelkemet, s nem engeded, hogy szented romlást lásson. Megmutatod nekem az élet útját, az öröm teljességét színed előtt, és a gyönyörűséget jobbodon mindörökké.

Mt 19,13-15
Akkor kisgyermekeket vittek oda hozzá, hogy tegye rájuk a kezét és imádkozzon, de a tanítványok elparancsolták őket. Jézus azonban azt mondta: ,,Hagyjátok a kisgyerekeket, ne akadályozzátok őket, hogy hozzám jöjjenek, mert ilyeneké a mennyek országa.' Rájuk tette a kezét, és továbbment onnan.

Évközi tizenkilencedik hét – szombat


 2011. augusztus 13. - Szombat

  Egyszer gyermekeket vittek Jézushoz, hogy tegye rájuk kezét, és
  imádkozzék fölöttük. A tanítványok elutasították őket. Jézus azonban
  így szólt: „Hagyjátok csak a gyermekeket, és ne akadályozzátok meg
  őket, hogy hozzám jöjjenek, mert ilyeneké a mennyek országa!” Azzal
  rájuk tette kezét, majd továbbindult.
  Mt 19,13-15


  Elmélkedés:
  Jézus korában nem volt szokás, hogy a vallási vezetők és tanítók
  gyermekekkel foglalkoztak. Éppen ezért nem kell csodálkoznunk a
  tanítványok magatartásán, akik visszautasították a gyermekekkel
  Jézushoz igyekvőket. Bizonyára maguk a tanítványok is meglepődtek,
  amikor mesterük mégis barátságosan és szeretettel fogadta a gyerekeket
  és megáldotta őket. Korábban Jézus már sok betegre tette rá a kezét,
  hogy azok meggyógyuljanak. E kéz most nem gyógyító szándékkal érint,
  hanem áldást oszt. De most is, mint a gyógyítások esetében is, isteni
  kegyelmeket közvetít. Kegyelmet, amely kiárad minden emberre, köztük a
  kicsinyekre, a gyermekekre is. Segítem vagy akadályozom azokat, akik
  Jézushoz igyekszenek?
  © Horváth István Sándor


  Imádság:
  Teljenek be ajkaink dicséreteddel, hogy énekeljük, Uram, a te
  dicsőséged; mert arra méltattál minket, hogy részesüljünk halhatatlan,
  éltető, szent, égi titkaidban. Erősíts meg minket szentséged által,
  hogy egész nap elmélkedjünk igazságaid felett. Alleluja!
_______________________________________________
Evangelium minden nap
http://www.evangelium365.hu/

Evangelium@lista.hcbc.hu
http://lista.hcbc.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/evangelium

Évközi tizenkilencedik hét – szombat


2011. augusztus 13. Évközi tizenkilencedik hét – szombat

P. Steven Reilly LC

Mt 19,13-15
Akkor gyermekeket vittek hozzá, hogy tegye rájuk a kezét és imádkozzék fölöttük. A tanítványok elutasították őket. Jézus azonban így szólt: "Hagyjátok csak a gyermekeket, ne akadályozzátok meg őket, hadd jöjjenek hozzám, hisz ilyeneké a mennyek országa!" Azzal rájuk tette kezét, s elment onnét.

Bevezető ima: Mennyei Atyám! Mindenekfölött szeretlek. Segíts nekem, hogy a kegyelmeket, melyeket ebben az elmélkedésben kapok, nagyra értékeljem.

Kérés: Uram, segíts, hogy társadalmi kötelezettségeimet lelkiismeretesen ellássam.

1. Jézushoz vinni a gyerekeket. Apának vagy anyának lenni nagy kihívás. Akire egy másik emberi lény teljes körű képzését és üdvösségét bízták, bizony könnyen elvesztheti önbizalmát. A legfontosabb, amit a szülőknek meg kell tenni, hogy követik a mai evangéliumban említett lelki indíttatást: gyermekeiket Jézushoz kell vinniük. Meg kell tanítaniuk őket imádkozni, misére menni és a legfontosabbat, hogy Jézus a legjobb barátjuk, akinek mindent elmondhatnak. Lehet ennél nagyobb ajándékot adni gyermekeinknek?

2. „Ne akadályozzátok meg őket”. Sokféle módon lehet egy gyereket akadályozni abban, hogy a Krisztushoz vezető utat megtalálja. Az egyik leghatékonyabb a rossz példa. Ha mi nem úgy cselekszünk, ahogy azt gyerekeinktől elvárjuk, tetteinket fogják követni. Különösen is lesújtó, ha saját hibáinkat gyermekeinkben fedezzük fel. Szolgáljon számunkra jelzésként, hogy hitelesebben éljük keresztény életünket. Példánk jóra kell, hogy indítson.

3. Emberek, akiké a mennyek országa. jó katolikus szülők igazából egy dolgot kívánnak csak gyermekeiknek: hogy elérkezzenek a mennyországba! Ez megér minden imát, áldozatot és átvirrasztott éjszakát. És éppen azért, mert a gyerekeké a mennyek országa, a szülőknek rendíthetetlenül kell hinniük abban, hogy Isten megadja a szükséges kegyelmeket ahhoz, hogy küldetésüket sikeresen teljesítsék. Krisztus a szülők legnagyobb lelkesítője! Leghőbb vágya a családok újraegyesítése a mennyben, ahol a szülők ezeket a csodálatos szavakat hallják majd gyermekeiktől: „Köszönöm, hogy segítettetek nekem ide jutnom.“

Beszélgetés Krisztussal: Uram! Köszönöm neked szüleimet és mindazt, amit azért tettek, hogy én növekedjek hitemben. Sajnálom, ha időnként keményen kritizáltam őket. Áldd meg őket gazdagon!

Elhatározás: Ma külön imádkozom szüleimért (különösen, ha már meghaltak), és felhívom őket, hogy köszönetet mondjak nekik.

A pápa imaszándéka 2011 augusztus hónapra:
Ifjúsági világnap: Hogy az ifjúsági világnap, amelyet Madridban tartanak, a világ minden fiatalját arra serkentse, hogy életét Krisztusba gyökereztesse és alapozza.
Nyugat keresztényei: Hogy Nyugat keresztényei, a Szentlélek tevékenységére nyitott tanulékonysággal, újra találjanak rá hitük frissességére és lelkesedésére.


--
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Család évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mail címen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger