2011. augusztus 25., csütörtök

KALAZANCI SZENT JÓZSEF, áldozópap

KALAZANCI SZENT JÓZSEF, áldozópap

   Jaj nektek, képmutatók – mondja Jézus. És jaj nekünk, ha most azt gondoljuk, hogy ez a figyelmeztetés csak másoknak szól, de nem nekünk. Jaj nekünk, ha azt hisszük, hogy már megérkeztünk, és nem kell tovább haladnunk a tökéletesség és az életszentség útján. Jaj nekünk, ha túlzottan magabiztosak vagyunk, s ha elégedettek vagyunk önmagunkkal. Vajon Jézus elégedett-e az életünkkel és a szolgálatunkkal? (Adoremus 2004)
További gondolatok...

Évközi huszonegyedik hét - csütörtök

2011.08.25. csütörtök

(Szent Lajos, Kalazanci Szent József)
Gyarapítson és gazdagítson titeket az Úr a szeretetben


1Tessz 3,7-13
Ezért vigasztalást találtunk bennetek és a ti hitetekben, testvérek, minden ínségünk és szorongatásunk ellenére is, mivel mi akkor éledünk fel, ha ti állhatatosak vagytok az Úrban. Mivel is róhatnánk le hálánkat értetek Istennél a bőséges örömért, mellyel örvendezünk miattatok a mi Istenünk előtt? Éjjel-nappal igen buzgón esedezünk, hogy meglássuk arcotokat, és pótoljuk azt, ami hiányos még a hitetekben. A mi Istenünk és Atyánk, és Urunk Jézus Krisztus vezesse utunkat hozzátok! Titeket pedig gyarapítson, és tegyen gazdaggá a szeretetben egymás és mindenki iránt, ahogyan mi szeretünk titeket, s így szívetek erős legyen, feddhetetlen és szent Istenünk és Atyánk előtt, amikor Urunk, Jézus eljön minden szentjével. Ámen.

Zs 89
Mózesnek, az Isten emberének imádsága. Uram, te lettél a mi menedékünk nemzedékről nemzedékre. Mielőtt hegyek lettek, a föld és a világ születtek, te öröktől fogva és mindörökké vagy, Isten! Te visszatéríted az embert a porba, azt mondod: ,,Térjetek oda vissza, emberek fiai.' Hiszen szemed előtt ezer esztendő olyan, mint az eltűnt tegnapi nap, vagy mint egy őrváltásnyi idő éjszaka. Elragadod őket, olyanok mint az álom, mint a reggel kiviruló fű: reggel kihajt és virágzik, estére lehull és elszárad. Elenyészünk ugyanis neheztelésed miatt, rettegjük haragod. Magad elé állítod gonoszságainkat, titkainkat arcod világossága elé. Napjaink mind elmúlnak haragodban, éveinket, mint egy sóhajtást, bevégezzük. Éveink száma a hetven esztendőt ha eléri, vagy az erőseké a nyolcvanat, és azok nagyrésze is munka és fájdalom, gyorsan elmúlnak és mi elmegyünk. Ki ismeri haragod erejét és félelmetes felindulásodat? Taníts meg számba venni napjainkat úgy, hogy bölcsességgel telítsük szívünket. Fordulj meg, Uram, végre valahára, légy irgalmas szolgáidhoz. Tölts el minket kora reggel irgalmaddal, hogy ujjongjunk és vigadjunk egész életünkben. Örvendeztess minket annyi napig, mint amennyin megaláztál minket, s annyi évig, mint amennyin nyomorúságot láttunk. Nyilvánuljon meg műved szolgáidon és dicsőséged az ő fiaikon. Derüljön ránk a mi Urunk, Istenünk fényessége, kezünk munkáját erősítsd meg, és áldd meg kezünk munkáját!

Mt 24,42-51
Legyetek tehát éberek, mert nem tudjátok, mely napon jön el Uratok. Azt pedig értsétek meg, hogy ha tudná a házigazda, melyik őrváltáskor jön a tolvaj, ébren volna és nem engedné betörni a házába. Legyetek tehát készen ti is, mert amelyik órában nem gondoljátok, eljön az Emberfia. Mit gondolsz, ki az a megbízható és értelmes szolga, akit az Úr házanépe fölé állít, hogy adja ki nekik az ételt kellő időben? Boldog az a szolga, akit ura, amikor megérkezik, ebben a munkában talál. Bizony, mondom nektek: minden vagyona fölé rendeli őt. De ha az a gonosz szolga azt mondja szívében: �,,Késik jönni az én uram�'', és elkezdi verni szolgatársait, eszik és iszik a részegekkel: megjön majd az ura annak a szolgának azon a napon, amelyen nem várja, és abban az órában, amelyben nem gondolja. Darabokra szabdalja őt, és a képmutatók sorsára juttatja. Lesz majd ott sírás és fogcsikorgatás!

Évközi huszonegyedik hét - csütörtök

2011. augusztus 25. – Csütörtök

  Amikor Jézus a világ végéről beszélt, így szólt tanítványaihoz:
  Virrasszatok, mert nem tudhatjátok, mely napon jön el a ti Uratok! Mert
  nyilvánvaló, hogy ha a ház gazdája tudná, hogy melyik órában jön a
  tolvaj, fenn virrasztana, és nem hagyná, hogy betörjenek a házba.
  Legyetek tehát ti is készen, mert az Emberfia abban az órában jön el,
  amikor nem is gondoljátok. Mit gondoltok? Ki a hű és okos szolga, akit
  gazdája háza népe fölé rendelt, hogy kellő időben élelmet adjon nekik?
  Boldog az a szolga, akit hazatérő ura ebben a munkában talál. Bizony,
  mondom nektek: rábízza egész vagyonát. Ha azonban az a szolga gonosz,
  és azt mondja magában: „Késik a gazdám!”, aztán verni kezdi
  szolgatársait, és együtt eszik-iszik a részegeskedőkkel; s megjön ennek
  a szolgának ura azon a napon, amikor nem várja, és abban az órában,
  amikor nem is sejti, – ura kegyetlenül megbünteti, és a képmutatók
  sorsára juttatja. Ott aztán sírás és fogcsikorgatás lesz.
  Mt 24,42-51


  Elmélkedés:
  Az okos szolga is és a gonosz szolga is várja egy ideig az Urat, aki
  azonban késik. De miben hibázik ekkor tulajdonképpen a gonosz szolga? A
  gonosz úgy gondolja, hogy előre ki tudja számítani ura érkezését, addig
  pedig van bőven ideje, felhagy a várakozással és gonosz tetteket követ
  el. Sejti ő, hogy valamikor meg fog érkezni az Úr, de arra számít, hogy
  sokáig tart a késés. Bűnt követ el, amikor megszegi a hűséget, amikor
  nem elég türelmes a várakozásban, s amikor társait ütlegelve nem
  gyakorolja a szeretetet. A hűtlenség elnyeri büntetését, amikor
  váratlanul érkezik haza gazdája.
  Az a szolga viszont, aki a késés ideje alatt is kitart a hűségben, és
  továbbra is éber marad, elnyeri jutalmát. Nem tudhatjuk az Úr
  érkezésének idejét, ezért legyünk mindenkor éberek és hűségesek.
  © Horváth István Sándor


  Imádság:
  Add nekem, Uram, kegyelmedet, hogy mindig velem legyen, velem
  dolgozzék, s kitartson velem mindvégig! Add, hogy mindig azt kívánjam
  és akarjam, ami neked leginkább helyesnek és kedvesnek tetszik! A te
  akaratod az enyém legyen, az én akaratom mindig kövesse a tiédet, s a
  lehető legjobban értsen vele egyet.
  Canisius Szent Péter
______________________________

Évközi huszonegyedik hét - csütörtök

2011. augusztus 25. Évközi huszonegyedik hét - csütörtök

P. Todd Arsenault LC

Mt 24,42-51
Jézus egyszer ezt mondta tanítványainak: Legyetek tehát éberek, mert nem tudjátok, mely napon jön el Uratok. Azt pedig értsétek meg, hogy ha tudná a házigazda, melyik őrváltáskor jön a tolvaj, ébren volna, és nem engedné betörni a házába. Legyetek tehát készen ti is, mert amelyik órában nem gondoljátok, eljön az Emberfia. Mit gondolsz, ki az a megbízható és értelmes szolga, akit az Úr házanépe fölé állít, hogy adja ki nekik az ételt kellő időben? Boldog az a szolga, akit ura, amikor megérkezik, ebben a munkában talál. Bizony, mondom nektek: minden vagyona fölé rendeli őt. De ha az a gonosz szolga azt mondja szívében: ,,Késik jönni az én uram'', és elkezdi verni szolgatársait, eszik és iszik a részegekkel: megjön majd az ura annak a szolgának azon a napon, amelyen nem várja, és abban az órában, amelyben nem gondolja. Darabokra szabdalja őt, és a képmutatók sorsára juttatja. Lesz majd ott sírás és fogcsikorgatás!

Bevezető ima: Én Istenem, teljes szívemből hiszek benned, mert oly sok lehetőséget adtál, hogy felismerjelek téged, különösen is Fiad, a mi Urunk, Jézus Krisztus által, akit nekünk ajándékoztál. Remélek benned, mert soha nem hagytál cserben. Szeretlek, Uram, mert Te előbb szerettél engem, és megmentésemért véredet ontottad. Egész életemmel téged akarlak szeretni. Alázatosan hozzád jövök, amikor megvallom bűneimet, és bízom irgalmadban. Mária, édesanyám, a te anyai gondoskodásodra bízom életem, hogy egész életem folyamán hűséges tudjak maradni Isten szent akaratához.

Kérés: Uram, segíts, hogy kitartó legyek az imában, és a kísértések soha ne érhessenek váratlanul.

1. Éberen vigyázó szemek. Nem kaphatnak minket azon, hogy elaludtunk! Mennyire fájna, ha mégis! Krisztus arra hív, hogy legyünk éberek lelkileg, s így nem érhetnek minket felkészületlenül a kísértések. Jézus arra int, hogy ne csak arra legyünk készek, hogy egykor majd szemtől szemben találkozunk vele, hanem éberen vigyázzunk mindennapi életünkben is, hogy az Ő barátságától el ne szakadjunk. Ahhoz, hogy ne érhessenek meglepetések, nagyon fontos számunkra a megfelelő imaélet. Nem lehetünk naivak, vagy felfuvalkodottak. Folyamatosan résen kell lennünk.

2. Kitartó fáradozások. Olykor úgy tűnik, hogy egy bizonyos cél elérésének érdekében hiába fáradoztunk. Hagyjuk, hogy a küzdelem feleméssze őszinte fáradozásainkat, és mi magunkat is veszélybe sodorjuk, ha kudarcot vallunk. A lelki életünkben is kerülhetünk ilyen csapdába: egy veszekedés, amelyet a gonosz lélek szívesen játszik el velünk – amennyiben hagyjuk magunkat. Olyan embereknek kell lennünk, akik készek a küzdelemre. Nem adhatunk esélyt a Sátánnak, hogy kísértésbe sodorjon bennünket. Erős elhatározással kell küzdenünk azért, hogy minden időben hűségesek maradjunk Krisztushoz.

3. Keresni a hűséget. Krisztus nagyon örül, ha azt látja, hogy életünkben hűségesek maradunk az Ő szent akaratához. Néha ez nagyon nehéz, mert sok kihívással kell szembenéznünk. Talán még ilyen gondolatok is fölmerülnek bennünk: „Mi ennek az egésznek az értelme?” Mégis, minden érzelmünk ellenére hűségeseknek kell maradnunk. Krisztus számít ránk. Szent Ágostonnak kezdetben nagyon nehéz volt elhagyni régi életmódját azért, hogy teljesen megélje katolikus hitét. Azonban, amikor megtért a hitre, onnantól kezdve mindig kész volt arra, hogy az Úr akaratát teljesítse. Ő példakép számunkra, miként állíthatjuk magunkat tökéletesen Krisztus szolgálatába.

Beszélgetés Krisztussal: Uram, tudom, hogy a szentségért való küzdelemben néha elfáradok és önző leszek. Beismerem, hogy mindez azért van, mert túl sokat akarok saját erőmből megtenni. Szeretnék megbízható tanítványod lenni, akire száz százalékig ráhagyatkozhatsz. Bízom határtalan kegyelmedben, hogy segítesz engem mindig hűnek maradnom, bármi is történjék. Csak a veled való kapcsolatban tudok mindig készen állni, hogy azt tegyem, amit elvársz tőlem.

Elhatározás: Ma azon fogok igyekezni, hogy minden cselekedetemben Krisztushoz kössem magam, és mindig éber maradjak.

A pápa imaszándéka 2011 augusztus hónapra:
Ifjúsági világnap: Hogy az ifjúsági világnap, amelyet Madridban tartanak, a világ minden fiatalját arra serkentse, hogy életét Krisztusba gyökereztesse és alapozza.
Nyugat keresztényei: Hogy Nyugat keresztényei, a Szentlélek tevékenységére nyitott tanulékonysággal, újra találjanak rá hitük frissességére és lelkesedésére.

--
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Család évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger