2011. augusztus 31., szerda

Évközi idő, 22. hét Szerda

Évközi idő, 22. hét Szerda

Hálát adunk Istennek – kezdi a Kolosszeiekhez írt levelét Szent Pál. A vakáció végén nekünk is van miért hálát adnunk. Barátokért, tábortűzért, véget nem érő beszélgetésekért, a jó időért, a pihenésért mind hálát adhatunk, de leginkább azért, hogy a szabadság alatt is velünk volt az Isten. A hálaadás mellett a Szentlelket kérjük ebben a szentmisében, hogy bölcsessége vezesse a szülőket, a gyermekeket, a pedagógusokat az előttünk álló iskolaévben. Ne csak testben, tudásban, hanem Isten ismeretében is növekedjünk a hónapok során. Ehhez pedig fontos, ha már az évnyitón megérdeklődjük, hogy mikor kezdődik a hittan. Talán éppen ezzel a tanúságtevő magatartással fogunk másokat is elvezetni Jézushoz. (Adoremus 2005)
További gondolatok...

Évközi huszonkettedik hét – szerda

2011.08.31. szerda

Az evangélium az egész világon gyümölcsöt terem


Kol 1,1-8
Pál, Isten akaratából Krisztus Jézus apostola, és Timóteus testvér a Kolosszében élő szent és hívő testvéreknek Krisztusban. Kegyelem nektek és békesség Istentől, a mi Atyánktól! Hálát adunk Istennek, a mi Urunk, Jézus Krisztus Atyjának, valahányszor értetek imádkozunk, mivel hallottunk hitetekről Krisztus Jézusban, és a szeretetről, amelyet az összes szentek iránt tanúsítotok, azért a reménységért, amely készen áll számotokra a mennyben, s amelyről már hallottatok az evangélium igaz igéjében. Ez eljutott hozzátok, és ahogy az egész világon gyümölcsöt hoz és növekszik, úgy nálatok is, attól a naptól kezdve, amelyen a maga igazságában hallottátok és megismertétek Isten kegyelmét. Így tanultátok azt Epafrásztól, a mi szeretett szolgatársunktól, aki Krisztus hűséges szolgája értünk. Ő értesített minket Lélekből fakadó szeretetetekről is.

Zs 51
A karvezetőnek. Maszkíl Dávidtól, amikor az edomi Dóeg elment Saulhoz és hírül adta neki: ,,Dávid Ahimelek házába ment be.' Mit kérkedsz a gonoszsággal, aki hatalmas vagy az igazságtalanságban? Álnokságot tervelsz egész nap, nyelved, mint az éles borotva, és gonoszságot művelsz. Jobban szereted a rosszat, mint a jót, hazugságot szívesebben szólsz, mint igazat. Szeretsz minden ártó beszédet, te álnok nyelv! El is pusztít érte Isten végleg, hajlékodból kiköltöztet téged és kigyomlál, kitépi gyökeredet az élők földjéből. Félve látják majd ezt az igazak, nevetnek rajta és ezt mondják: ,,Így jár az az ember, aki nem Istent választotta segítőjének, hanem gazdagsága sokaságában bízott, és felfuvalkodott hiúságában.' Én azonban olyan vagyok, mint a termékeny olajfa Isten házában, bízom Isten irgalmában, mindörökkön örökké. Áldalak téged mindörökké, hogy így cselekszel; remélek nevedben, mert jó vagy Szentjeid színe előtt.

Lk 4,38-44
Azután felállt, és a zsinagógából Simon házába ment. Simon anyósának magas láza volt. Kérték őt az érdekében. Ő pedig odaállt mellé, parancsolt a láznak, mire az elhagyta őt. Az asszony mindjárt fölkelt, és szolgált nekik. Mikor azután a nap lement, mindazok, akiknek különféle bajokban szenvedő betegeik voltak, odavitték hozzá azokat, és ő mindegyikre rátette a kezét és meggyógyította őket. Sokakból kimentek az ördögök is, s ezt kiáltozták: ,,Te vagy az Isten Fia.' De ő rájuk parancsolt, nem hagyta őket beszélni, mert tudták, hogy ő a Krisztus. Amikor megvirradt, kiment, és egy elhagyatott helyre vonult. A tömegek azonban keresték őt. Amikor megtalálták, tartóztatták, hogy ne menjen el tőlük. De ő azt mondta nekik: ,,Más városoknak is hirdetnem kell az Isten országát, mert ezért küldtek.' És tanított Júdea zsinagógáiban.

Évközi huszonkettedik hét – szerda

2011. augusztus 31. - Szerda

  Kafarnaumi tartózkodása idején Jézus a zsinagógából jövet betért Simon
  (Péter) házába. Simon anyósa éppen magas lázban szenvedett. Mindjárt
  szóltak is neki az érdekében. Jézus a beteg fölé hajolt, parancsolt a
  láznak, és a láz megszűnt. A beteg azonnal fölkelt, és szolgált nekik.
  Napnyugtakor mindnyájan odavitték Jézushoz a betegeket, akik különféle
  bajokban szenvedtek. Mindegyikre rátette kezét, és meggyógyította őket.
  Sokakból gonosz lelkek mentek ki, és ezt kiáltozták: „Te vagy az Isten
  Fia!” Jézus azonban rájuk parancsolt, és nem engedte, hogy beszéljenek;
  azok ugyanis tudták, hogy ő a Krisztus. Amikor megvirradt, Jézus kiment
  egy magányos helyre; a népsokaság pedig keresésére indult, és meg is
  találta. Tartóztatták, hogy ne menjen el tőlük. Jézus azonban így
  válaszolt: „Más városoknak is hirdetnem kell Isten országának
  evangéliumát, mert ez a küldetésem.” Azután folytatta tanítását Galilea
  zsinagógáiban.
  Lk 4,38-44


  Elmélkedés:
  Jézus fáradhatatlanul járja a falvakat, arra sincs szinte ideje, hogy
  egyedül imádkozzon. Gyógyítja a hozzá érkező betegeket és hirdeti az
  evangéliumot. Ahová Jézus belép, ott megváltozik az emberek élete.
  Ragaszkodnak hozzá, nem akarják továbbengedni, mert szükségük van
  közelségére, hallani akarják szavát.
  Az én életem is megváltozik, ha beengedem életembe, és már nem magammal
  foglalkozok, hanem az Ő szándékait keresem. Ha nem magamat keresem,
  amikor imádkozom, hanem valóban Hozzá fordulok, és nem a magamét
  mondogatom, hanem az Ő szavaira figyelek.
  © Horváth István Sándor


  Imádság:
  Uram! Vezess engem a halálból az életre, a hazugságból az igazságra.
  Vezess engem a kétségbeesésből a reménységre, a félelemből a bizalomra.
  Vezess engem a gyűlöletből a szeretetre, a háborúból a békére.
  Engedd, hogy béke töltse be szíveinket, a mi világunkat és az egész
  világmindenséget!
  Boldog Kalkuttai Teréz
______________________________

Évközi huszonkettedik hét – szerda

A siker titka
2010. augusztus 31. Évközi huszonkettedik hét – szerda

Matthew Reinhardt, a Regnum Christi megszentelt életű tagja

Lk 4, 38-44
Azután felállt, és a zsinagógából Simon házába ment. Simon anyósának magas láza volt. Kérték őt az érdekében. Ő pedig odaállt mellé, parancsolt a láznak, mire az elhagyta őt. Az asszony mindjárt fölkelt, és szolgált nekik. Mikor azután a nap lement, mindazok, akiknek különféle bajokban szenvedő betegeik voltak, odavitték hozzá azokat, és ő mindegyikre rátette a kezét és meggyógyította őket. Sokakból kimentek az ördögök is, s ezt kiáltozták: ,,Te vagy az Isten Fia.'' De ő rájuk parancsolt, nem hagyta őket beszélni, mert tudták, hogy ő a Krisztus. Amikor megvirradt, kiment, és egy elhagyatott helyre vonult. A tömegek azonban keresték őt. Amikor megtalálták, tartóztatták, hogy ne menjen el tőlük. De ő azt mondta nekik: ,,Más városoknak is hirdetnem kell az Isten országát, mert ezért küldtek.'' És tanított Júdea zsinagógáiban.

Bevezető ima: Uram Jézus, ismét megújítom a hitem benned és jelenlétedben most, hogy elindulok az ima útján. Hiszem, hogy most idejössz mellém, és együtt haladsz velem, hiszen oly nagy szükségem van rád! Uram, töltsd el szívemet szereteteddel, és tanítsd meg nekem, hogy az igazi sikert csak benned találhatom meg.

Kérés: Uram, győzz meg arról, hogy az igazi siker csak a Te tökéletes követésedből fakadhat!

1. A sikeres hozzáállás. Képzeld el, amint Krisztus megérkezik tanítványaival Simon házába, egy hosszú nap után, amit a helyi zsinagógában az Ige hirdetésével és a démonok kiűzésével töltött. Bizonyára mindannyian éhesek, fáradtak, és szükségük van egy kis szusszanásra. Ezeket az embereket hazaérkezve nem a szépen kitakarított ház és az asztalon terített vacsora várta, hanem még több probléma és nehézség, amit meg kellett oldaniuk. Ez olyan lehetett, mint amikor egy fáradt férj vagy feleség felfordulásra ér haza egy stresszes munkanap után. Krisztus azonban még ilyen körülmények közt sem magára, hanem másokra gondolt, hogy hogyan tudná meggyógyítani őket. Ebben az esetben Simon anyósának jutott Krisztus gyógyító érintése, aki utána rögtön el is kezdett szolgálni neki. Milyen csodálatos példát ad nekünk az Úr: másokra gondol maga helyett, és sosem panaszkodik, ha kedvezőtlen helyzettel találja szemben magát. Szelíd és alázatos szívű Jézus, alakítsd szívemet szent szívedhez hasonlóvá!
      
2. A siker titka. Krisztus nyilvános életének sikeressége talán a következő szavakban rejtőzik: „Amikor megvirradt, kiment, és egy elhagyatott helyre vonult.” Szent Márk a következőképp írja le ezt a jelenetet: „Hajnal tájban, amikor még sötét volt, Jézus elindult, és kiment egy elhagyatott helyre imádkozni.” Krisztus nagyon elfoglalt volt: a zsinagógában történtek, Simon anyósának meggyógyítása, és a démonok kiűzése után megérdemelte volna, hogy másnap sokáig aludjon. Ő azonban kora reggel, még pirkadat előtt felkelt és elindult. Lábujjhegyen kerülgette az apostolokat, akik a földön feküdtek. Sötétben gyalogolt, a város üres utcáin át, egészen a hegyre vezető ösvényig, míg nem talált egy csendes helyet, ahol egyedül lehetett Atyjával. Az Ő ereje nem az alvásban, hanem az imádságban volt. Ez az ima adott neki lendületet, hogy teljesítse küldetését és megváltsa a világot. „Mindegyikünk úgy imádkozik, ahogy él, mert mindegyikünk úgy él, ahogy imádkozik.” (Katolikus Egyház Katekizmusa 2725.)

3. Úgy gyógyít meg, hogy újra szolgálhassunk. Általában nagyon jók vagyunk abban, hogy sürgősen Krisztus segítségét kérjük, de gyakran zaklatva érezzük magunkat, ha Ő 'benyújtja a számlát', és arra kér, hogy mi is segítsünk másoknak. Simon anyósa rögtön szolgálni kezd Krisztusnak, aki meggyógyította. Nyomban elfelejti önmagát - a problémáit, érzéseit, hogy mennyi időt vesztett betegségével - és teljesen a mások igényei felé fordul. Krisztus megváltja a keresztényeket a bűn általi haláltól és szolgálatra hívja őket. A keresztények megváltott emberek, akiknek hivatása mások szolgálata.
  
Beszélgetés Krisztussal: Uram, tedd szívemet a Tiédhez hasonlóvá. Engedd, hogy szívemet megindítsa a sajnálat a sok Tőled távol levő lélek láttán. Mozdítsd meg akaratomat, hogy ma keményen dolgozzak Országodért, mialatt közel maradok Hozzád, és példát mutatok szent életemmel. Céltudatos apostola szeretnék lenni Egyházadnak.
  
Elhatározás: Ma szembenézek egy felelősségemmel vagy problémámmal, amit eddig mindig félretoltam. A hit szemével fogom nézni, és úgy fogom teljesíteni, ahogy Krisztus is szeretné.

A pápa imaszándéka 2011 augusztus hónapra:
Ifjúsági világnap: Hogy az ifjúsági világnap, amelyet Madridban tartanak, a világ minden fiatalját arra serkentse, hogy életét Krisztusba gyökereztesse és alapozza.
Nyugat keresztényei: Hogy Nyugat keresztényei, a Szentlélek tevékenységére nyitott tanulékonysággal, újra találjanak rá hitük frissességére és lelkesedésére.

--
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Család évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mailcímen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger