2011. október 7., péntek

Rózsafüzér királynője

Rózsafüzér királynője

„Történjék velem szavaid szerint!” – halljuk Mária visszavonhatatlanul elkötelező válaszát Isten szándékára. Ne gondoljuk, hogy Máriának olyan könnyű volt ezt kimondani, hiszen megelőzte a kérdezés, a csodálkozás, sőt, talán bizonyos értetlenség is. Nekünk sem egyszerű felismernünk és elfogadnunk Isten akaratát, mert megvannak a saját elképzeléseink. Bizonyos értelemben Isten valóban ismeretlen, s pillanatnyilag érthetetlen utakra hív minket. Egy azonban egészen biztos: ez az út jelenti a boldogságunkat az életben, és ez vezet az üdvösségre. Mondjuk mi is bátran Isten akaratára: Történjék velem szavaid szerint! (Adoremus 2005.)
További gondolatok...

RÓZSAFÜZÉR KIRÁLYNŐJE

2011.10.07. péntek: RÓZSAFÜZÉR KIRÁLYNŐJE
 
Jön az Úr napja, sötétség és ború napja az, közel van már!


Joel 1,13-15
Öltsetek gyászt és sírjatok, papok; jajgassatok, oltárnak szolgái; menjetek be, virrasszatok szőrruhában, én Istenemnek szolgái; mert veszendőbe ment Istenetek házából az áldozat és az italáldozat. Hirdessetek szent böjtöt, rendeljetek el ünnepet, gyűjtsétek össze Istenetek házába a véneket, az ország összes lakóit, és kiáltsatok az Úrhoz: ,,Jaj, jaj, jaj! Az a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint pusztulás jön a Hatalmastól!
2,1-2
Fújjátok meg a harsonát Sionban, fújjatok riadót szent hegyemen, rendüljön meg az ország minden lakója, mert jön az Úr napja; mert közel van! Jön a sötétség és a homály napja, a felhő és a vihar napja, mint a hegyekre boruló szürkület, jön egy nagyszámú és erős nép. Nem volt hozzá hasonló ősidőktől fogva, s utána sem lesz többé nemzedékek nemzedékén át!

Zs 9,2-9
Uram, teljes szívemből dicsérlek, hirdetem minden csodatettedet. Örvendezem és ujjongok benned, zsoltárral dicsőítem, ó Fölséges, nevedet! Mert ellenségeim meghátráltak, színed előtt meginogtak s elpusztultak. Mert fölkaroltad peremet és ügyemet, aki igazságosan ítélsz, trónodra ültél. Megdorgáltad a nemzeteket, elpusztítottad az istentelent, nevüket eltörölted mindörökre. Ellenségeim csatát vesztettek, eltűntek, romba döntötted városaikat, velük együtt tűnt el emlékük is. Íme az Úr mindörökké trónol, ítéletre készen tartja trónusát. Megítéli igazsággal a föld kerekségét, méltányosan ítéli meg a népeket.

Lk 11,15-26
De közülük néhányan így szóltak: ,,Az ördögök fejedelme, Belzebub által űzi ki az ördögöket.' Mások pedig égi jelet kértek tőle, hogy kísértsék. Ő azonban látta gondolataikat, és ezt mondta nekik: ,,Minden ország, amely önmagával meghasonlott, elpusztul, és ház házra omlik. Ha tehát a sátán meghasonlott önmagával, hogyan állhat fenn az ő országa? Azt mondjátok, hogy én Belzebub által űzöm ki az ördögöket. De ha én Belzebub által űzöm ki az ördögöket, a ti fiaitok ki által űzik ki? Ők lesznek tehát a ti bíráitok. De ha én Isten ujjával űzöm ki az ördögöket, bizonyára elérkezett hozzátok az Isten országa. Amikor az erős fegyverrel őrzi a házát, biztonságban van a vagyona. De ha nála erősebb jön, legyőzi őt, elveszi összes fegyverzetét, amelyben bízott, és elosztja zsákmányát. Aki nincs velem, ellenem van, s aki nem gyűjt velem, az szétszór. Mikor a tisztátalan lélek kimegy az emberből, víz nélküli helyeken jár és nyugalmat keres; mivel azonban nem talál, így szól: �,,Visszatérek házamba, ahonnan kijöttem�''. Amikor megérkezik, kisöpörve találja azt és fölékesítve. Akkor elmegy, magához vesz hét más lelket, magánál gonoszabbakat, bemennek, és ott laknak. Annak az embernek az állapota pedig rosszabb lesz, mint volt.'

Rózsafüzér Királynője

2011. október 7. - Péntek

  Egy alkalommal Jézus egy  néma emberből űzött ki  ördögöt. Amint az  ördög
  kiment, a néma megszólalt. A nép elcsodálkozott rajta. Egyesek azonban azt
  mondták: „Belzebubnak,  az ördögök  fejedelmének  segítségével űzi  ki  az
  ördögöket.” Mások próbára  akarták tenni,  és égi  jelet követeitek  tőle.
  Jézus belelátott gondolataikba, és  így szólt hozzájuk: „Minden  önmagában
  meghasonlott ország elpusztul, és  ház házra omlik.  Ha a sátán  önmagában
  meghasonlott, hogyan állhat  fönn az  országa? Ti  ugyanis azt  mondjátok,
  hogy Belzebub  segítségével  űzöm ki  az  ördögöket. Ám,  ha  én  Belzebub
  segítségével űzöm ki a gonosz lelkeket, a ti fiaitok kinek a  segítségével
  űzik ki? Ezért ők lesznek a bíráitok. Ha viszont én Isten ujjával  (vagyis
  Isten erejével) űzöm ki az ördögöt, akkor bizonyára elérkezett hozzátok az
  Isten országa. Az erős ember fegyveresen őrzi házát. De birtoka csak addig
  van biztonságban,  amíg el  nem  jön az,  aki  erősebb nála.  Ez  legyőzi,
  elveszi fegyverzetét,  amelyben bízott,  és  szétosztja a  zsákmányt.  Aki
  nincs velem, az ellenem  van; aki nem gyűjt  velem, az szétszór. Amikor  a
  tisztátalan lélek  kimegy  az  emberből, nyugtalanul  bolyong  a  magányos
  pusztaságban. Miután hasztalanul próbált megnyugodni, azt mondja  magában:
  „Visszamegyek házamba,  ahonnét kijöttem.”  Odamegy,  és azt  látja,  hogy
  egykori lakóhelyét kisöpörték  és rendbehozták. Erre  elmegy, hoz  magával
  hét más lelket, akik nála is gonoszabbak. Ezek bevonulnak a házba, és  ott
  laknak. Az illető ember sorsa pedig rosszabbra fordul, mint azelőtt volt.”
  Lk 11,15-26

  Elmélkedés:

  A mai evangélium egy  néma emberrel tett  csodával kezdődik, akiből  Jézus
  ördögöt űzött ki. Az  ördögűzés tényét nem is  vitatja senki, inkább  abba
  akarnak belekötni,  hogy  honnan  van  Jézus  hatalma  ahhoz,  hogy  ilyen
  cselekedetekre is képes. Némelyek azt gondolják, hogy az alvilági,  ördögi
  hatalmakkal tud  ilyen  csodákat véghezvinni.  A  kötekedők maguk  is  égi
  jeleket  követelnek  Jézustól,  de   amikor  ezek  valóban   megtörténnek,
  rosszindulatú előítéleteik miatt mégsem hiszen Jézusban.
  Válaszában  Jézus  egyértelművé  próbálja  tenni,  hogy  hatalma  Istentől
  származik. Az  ő csodái,  amelyek a  múltban megtapasztalt  isteni  csodák
  folytatásai, egyúttal Isten új országa megnyilvánulásának a jelei is. Az a
  tény, hogy Jézus számos bizonyítékát adja annak, hogy hatalma van a gonosz
  lelkek felett,  bátorítást  ad  nekünk, hogy  az  ő  segítségével  képesek
  vagyunk mi is ellenállni a rossznak és legyőzhetjük a kísértéseket.
  © Horváth István Sándor
 
 

  Imádság:
  Uram, Jézus  Krisztus,  ismét  azokkal  a  bűnökkel  vádolom  magam,  mint
  legutóbb. Alig tudok  neked valami előrehaladásról  beszámolni. Újra  csak
  gyarlón szolgáltam neked. Pedig jó, igaz, nemes lelkű akarok lenni,  neked
  akarok szolgálni, téged  akarlak teljes szívemből  szeretni. Mégis  milyen
  messzire eltávolodtam ettől a szándékomtól! Sajnálom és bánom.
  Legközelebbi  alkalommal  töredelmesebben  vallom  be  helyettesednek,   a
  gyóntató atyának bűneimet. Ígérem,  kifejezetten megjelölöm egyik  gyakran
  előforduló hibámat, amelynek leküzdésén  a következő gyónásomig  fáradozni
  fogok.
______________________________

Rózsafüzér Királynője

Otthon tartva 
Rózsafüzér Királynője
2011. október 7. Évközi huszonhetedik hét – péntek

P. Patrick Butler LC

Lk 11, 15-26
De közülük néhányan így szóltak: „Az ördögök fejedelme, Belzebub által űzi ki az ördögöket.” Mások pedig égi jelet kértek tőle, hogy kísértsék. Ő azonban látta gondolataikat, és ezt mondta nekik: „Minden ország, amely önmagával meghasonlott, elpusztul, és ház házra omlik. Ha tehát a sátán meghasonlott önmagával, hogyan állhat fenn az ő országa? Azt mondjátok, hogy én Belzebub által űzöm ki az ördögöket. De ha én Belzebub által űzöm ki az ördögöket, a ti fiaitok ki által űzik ki? Ők lesznek tehát a ti bíráitok. De ha én Isten ujjával űzöm ki az ördögöket, bizonyára elérkezett hozzátok az Isten országa. Amikor az erős fegyverrel őrzi a házát, biztonságban van a vagyona. De ha nála erősebb jön, legyőzi őt, elveszi összes fegyverzetét, amelyben bízott, és elosztja zsákmányát. Aki nincs velem, ellenem van, s aki nem gyűjt velem, az szétszór. Mikor a tisztátalan lélek kimegy az emberből, víz nélküli helyeken jár és nyugalmat keres; mivel azonban nem talál, így szól: „Visszatérek házamba, ahonnan kijöttem”. Amikor megérkezik, kisöpörve találja azt és fölékesítve. Akkor elmegy, magához vesz hét más lelket, magánál gonoszabbakat, bemennek, és ott laknak. Annak az embernek az állapota pedig rosszabb lesz, mint volt.”

Bevezető ima: Uram, Te mindenható és teljhatalmú vagy. Már csak emiatt is szövetkeznem kellene veled. Hiszem, hogy mindent meg tudsz tenni. Bízom abban, hogy működsz az életemben. Szeretlek, Uram, mert noha Te vagy a mindenható Isten, alázatosan alászálltál közénk, és olyan lettél, mint én; azért, hogy félelem nélkül és teljes bizalommal közeledhessek feléd.

Kérés: Uram Jézus, jöjjön el a Te országod a lelkemben!

1. A jel az égből. Amikor Jézus démont űz ki egy lélekből, az ott bámészkodók közül valaki arra kéri, hogy mutasson egy jelet a mennyből. Jézus maga „A JEL” az égből, Isten élő jelenléte közöttünk. A démonűzés is már azt tanúsítja, hogy olyat tud tenni, amit senki más nem. Ez azt bizonyítja, hogy Ő Isten. Mégis úgy akarok rátekinteni, mint a szeretetem tárgyára, nem a látványos tetteire. Fontos, hogy az Ajándékozóra tekintsünk, és ne arra, amit kapunk.

2. Isten országa. Folyamatosan harc megy, a csatatér pedig az emberi lélek. Ebben az esetben az ember megszabadult a démon hatalmától, és egy királyság meg lett fosztva az uralkodástól. Egy másik Királyság lép színre! A fény a sötétség helyére lép. A hó felolvad a tavaszi napsütésben. Boldogság és melegség tölti el a lelkem.

3. A szelíd vendég. Amikor a lélek megmenekül a gonosz hatásai alól, egy tiszta házhoz lehet hasonlítani. Jézus azt választotta, hogy kitisztítja a házat, a belső lakhelyét a megszállottnak. Ő nem fog a saját akaratából beköltözni ebbe a helybe. Nagyon szeretne ott lenni, de inkább kopogtat, és a tulajdonos szabad meghívására akar csak belépni. Amint egyszer otthon van a szívemben, Jézus az erős ember, akit senki nem tud legyőzni.

Beszélgetés Krisztussal: Uram Jézus Krisztus, megszabadítottál a bűntől és a gonosztól. Köszönöm, hogy jöttél segíteni az én nagy szükségemben. Nem érem be a megszabadításommal, noha már ez is ajándék. De mivel tudom, hogy a szívem ajtaján kopogtatsz, arra kérlek, hogy lépj be, és tedd a lelkemet lakhellyé. Arra teremtettél, hogy a Szentháromság lakhelye legyek, és nagyon vágyakozom az életnek erre a teljességére.

Elhatározás: Arra fogok gondolni, hogy Isten lakhelyet vett nálam, és törekszem arra, hogy ehhez méltón cselekedjem. Különösen oda fogok figyelni azokra a bennem felmerülő gondolatokra, és a szavakra, amelyek elhagyják a számat.

Erdő Péter bíboros atya 2011. októberi imaszándéka:
Imádkozzunk, hogy érezzük Szűz Mária anyai pártfogását a történelem minden helyzetében.

--
Ez a Vándor Evangélium apostoli imaszolgálat napi evangéliumhoz kapcsolódó listája. A Vándor Evangélium program ebben az évben a Család évét szolgálja.
Amennyiben kérdése van a leírtakkal kapcsolatban, az alábbi e-mail címen felteheti: info@vandorevangelium.hu
www.vandorevangelium.hu

Segít ez a szolgálat önnek? Szívesen segítené szolgálatunkat?
Elsősorban azzal teheti meg, ha másnak is ajánlja a napi elmélkedéseket, azonban örömmel fogadunk minden anyagi támogatást is, amelyek segítik missziós tevékenységeinket. Alapítványunk várja adója 1%-ának felajánlását is, hogy az evangélium terjesztésére fordíthassa.

Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43
CIB Bank 11100908-18254589-10000001

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger