2011. december 3., szombat

Adventi idő, 1. hét Szombat

Adventi idő, 1. hét Szombat

Az irgalmas Jézus, látva népe nyomorúságát, tanítványokat küld, hogy kiűzzék a tisztátalan lelkeket, meggyógyítsanak minden betegséget és minden bajt. Bőven akad tennivaló, sok az aratnivaló, ezért jól teszi mindenki, amikor hivatásokért imádkozik. Leginkább a bűneink miatt lehetnénk elcsigázottak mi magunk és kortársaink is. Papjainktól se azt várjuk, hogy kielégítik a fogyasztói társadalom reklámjain kiéheztetett vágyainkat. Amíg anyagi jólétünket kérjük rajtuk számon, ne csodálkozzunk, ha paphiány van hazánkban. Ellenben forduljunk hozzájuk bátran, ha Isten mérhetetlen irgalmára vágyakozunk. Hatalmuk van rá, hogy közvetítsék Isten ingyenes, végtelen irgalmát. (Adoremus 2005.)
További gondolatok...

XAVÉRI SZENT FERENC

2011.12.03. szombat: XAVÉRI SZENT FERENC
 
(Szent Szofoniás)
Megkegyelmez az Úr, ha hozzá kiáltasz


Iz 30,18-21.23-26
Az Úr azonban arra vár, hogy kegyelmezzen nektek, és ezért fölkel, hogy irgalmazzon nektek. Mert az ítéletnek Istene az Úr; boldogok mind, akik benne reménykednek! Bizony, Sion népe, aki Jeruzsálemben laksz, többé nem fogsz sírni; biztosan megkegyelmez neked kiáltásod hangjára, amint meghallja, válaszol neked. Bár az ínség kenyerét adja nektek az Úr, és a nyomorúság vizét, de nem rejtőzik el többé tanítód, hanem szemed látni fogja tanítódat, és füled meghallja az igét, mely mögötted szól: ,,Ez az út, ezen járjatok!', amikor jobbra vagy balra letérnétek. Akkor esőt fog adni magodra, mellyel beveted a földet, és a föld termésének kenyere bőséges és tápláló lesz. Jószágod azon a napon tágas legelőn legel majd, és a tehenek meg szamárcsikók, melyek a földön dolgoznak, sózott takarmányt esznek, amelyet rostával és szórólapáttal tisztítottak meg. Minden magas hegyen és minden kiemelkedő dombon patakok és vízfolyások erednek a nagy öldöklés napján, amikor ledőlnek a tornyok. Olyan lesz a hold fénye, mint a napnak fénye, és a nap fénye hétszeres lesz, mint hét nappalnak a fénye, azon a napon, amelyen bekötözi az Úr népe sérülését, és verésének sebhelyét meggyógyítja.

Zs 146
ALLELUJA. Dicsérjétek az Urat, mert jó neki zengeni, gyönyörűség hirdetni Istenünk dicséretét. Felépíti az Úr Jeruzsálemet, egybegyűjti Izrael szétszórtjait. Meggyógyítja a megtört szívűeket, sebeiket bekötözi. A csillagoknak sokaságát megszámlálja, és nevén szólítja valamennyit. Nagy a mi Urunk, nagy az ő hatalma, nincs határa bölcsességének. Fölkarolja az Úr a szelídeket, de a bűnösöket porig alázza. Énekeljetek az Úrnak hálaadással, Istenünknek lanttal zengjetek. Ő borítja el felhőkkel az eget, és készít esőt a földnek. Ő sarjaszt füvet a hegyeken, és növényeket az emberek hasznára. Ő ad enni az állatoknak, a hozzá kiáltó hollófiókáknak. Nem a ló erejében telik kedve, sem a férfi lábszárában öröme. Azokban leli örömét az Úr, akik félik őt, azokban akik irgalmában bíznak.

Mt 9,35 - 10,1.6-8
Jézus bejárta az összes várost és falut. Tanított a zsinagógáikban, hirdette az ország örömhírét, és meggyógyított minden betegséget és minden gyengeséget. Mikor a tömegeket látta, megesett rajtuk a szíve, mert elgyötörtek voltak és levertek, olyanok, mint a pásztor nélküli juhok [Ez 34,5]. Erre így szólt tanítványaihoz: ,,Az aratni való sok, de a munkás kevés. Kérjétek az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába.' Ezután magához hívta a tizenkét tanítványát. Hatalmat adott nekik a tisztátalan lelkek felett, hogy kiűzzék azokat, és meggyógyítsanak minden betegséget és minden bajt. Menjetek inkább Izrael házának elveszett juhaihoz! Menjetek és hirdessétek: ,,Elközelgett a mennyek országa!'' Gyógyítsatok betegeket, támasszatok föl halottakat, tisztítsatok meg leprásokat, űzzetek ki ördögöket! Ingyen kaptátok, ingyen adjátok!

Advent első hete – szombat

2011. december 3. - Szombat

  Nyilvános működése idején Jézus bejárt minden várost és falut. Tanított  a
  zsinagógákban,  hirdette   országának  örömhírét,   meggyógyított   minden
  betegséget és  minden bajt.  Ahogy végignézett  az embereken,  megesett  a
  szíve  rajtuk,  mert  olyanok  voltak,  mint  a  pásztor  nélküli   juhok:
  elcsigázottak  és  kimerültek.   Akkor  így   szólt  tanítványaihoz:   „Az
  aratnivaló sok,  de  a munkás  kevés.  Kérjétek az  aratás  Urát,  küldjön
  munkásokat aratásába!” Akkor összehívta tizenkét tanítványát, és  hatalmat
  adott nekik,  hogy  kiűzzék  a tisztátalan  lelkeket,  és  meggyógyítsanak
  minden betegséget és  minden bajt. Majd  elküldte őket, és  megparancsolta
  nekik:  „Menjetek   Izrael  házának   elveszett  juhaihoz!   Menjetek   és
  hirdessétek:  közel  van  a   mennyek  országa.  Gyógyítsatok   betegeket,
  támasszatok  fel  halottakat,  tisztítsatok  meg  leprásokat,  űzzetek  ki
  ördögöket! Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok!”
  Mt 9,35-10,1. 6-8

  Elmélkedés:

  Adventben mindig reménnyel  várakozunk. Azzal a  reménységgel, hogy  egyre
  közelebb ér hozzánk a mennyek országát hirdető és megvalósító Jézus. Azzal
  a reménnyel várakozunk, hogy hamarosan találkozunk a Megváltóval, az Isten
  Fiával.
  Adventben mindig  reménnyel  várakozunk? De  vajon  tényleg él  bennünk  a
  remény? Az  adventi  készület  idején  erősíteni  szeretnénk  magunkban  a
  reményt és  szeretnénk  felébreszteni  azt  a  reményvesztett  emberekben.
  Jézusnak egykor megesett a szíve az embereken, akik olyanok voltak, mint a
  pásztor nélküli  juhok.  Vajon megesik-e  a  szívünk korunk  csalódott  és
  remény nélküli emberein? A remény olyan érzés a szívünkben, amely az  örök
  élet és  Isten  felé  irányít. Adventben  szeretnénk  sokaknak  visszaadni
  elveszett reményüket.
  © Horváth István Sándor
 
 

  Imádság:

  Én Uram és én Istenem, milyen  titokzatosak a te csodáid! Olyanok  vagyunk
  itt a földön,  mint az  együgyű pásztorfiúk: azt  hisszük néha,  megértünk
  téged. De hogyan lehetne ez igaz, amikor önmagunkat sem értjük meg?
  Avilai Szent Teréz

  ______________________________
__

  Aktuális:
  Emlékmise lesz nemzetünk megújulásáért a  Szent Anna réten 2011.  december
  8-án,    a     Mária    Út     Egyesület    szervezésében.     Információ:
  http://mariaut.hu/tart-event-497-1/Fopapi_emlekmise_a_magyar_engesztelok_egysegeert_a_Szent_Annareten
_______________________________________________
Evangélium minden nap
http://www.evangelium365.hu/

Evangelium@lista.hcbc.hu
http://lista.hcbc.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/evangelium

Advent első hete – szombat

Az advent jó alkalom az elmélyültebb imádságra. Ajándékozd meg rokonaidat, ismerőseidet a napi elmélkedéssel!
Ha szeretnéd, hogy más is megkapja a napi elmélkedéseket, küldj egy levelet (név, e-mail cím megadásával) a napielmelkedes@vandorevangelium.hu címre!

Erő a gyengeségben
2011. december 3. Advent első hete – szombat

P. John Doyle LC

Mt 9,35-10,1 5a, 6-8
Jézus bejárt minden várost és falut, tanított a zsinagógákban, hirdette országa örömhírét, és gyógyított minden betegséget, minden gyengeséget. Mikor látta a tömeget, megesett rajta a szíve, mert olyan volt, mint pásztor nélkül a juhok: elcsigázott és kimerült. "Az aratnivaló sok, de a munkás kevés" - mondta akkor tanítványainak. - "Kérjétek hát az aratás urát, küldjön munkásokat az aratáshoz." Összehívta tizenkét tanítványát, s hatalmat adott nekik, hogy kiűzzék a tisztátalan lelkeket, és meggyógyítsanak minden betegséget, minden gyengeséget. Ezt a tizenkettőt küldte Jézus, megparancsolva nekik: Forduljatok Izrael házának elveszett juhaihoz! Menjetek és hirdessétek: Közel van a mennyek országa! A betegeket gyógyítsátok meg, a halottakat támasszátok fel, a leprásokat tisztítsátok meg, a gonosz lelkeket űzzétek ki! Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok.”

Bevezető ima: Úr Jézus, hiszek benned, az ég és föld Urában. Bízom jóságodban és szerető gondoskodásodban, amellyel felém és az összes többi ember ügyei felé fordulsz. Szeretlek, és szeretnék teljesen együtt működni veled. Én csak egy szegény gyenge eszköz vagyok, de tudom, hogy Te mindent meg tudsz tenni azok által, akik benned bíznak.

Kérés: Segíts Uram, hogy ismerjem Szent Szíved titkát, és a szeretet legyen a feleletem erre!

1. Krisztus szíve. „Amikor látta a tömeget, megesett rajta a szíve, mert olyan volt, mint pásztor nélkül a juhok: elcsigázott és kimerült” Jézus a mi teremtőnk és megváltónk. Tudja, hogy legjobban az Ő barátságára van szükségünk, függetlenül attól, hogy ezt mi is felismerjük, vagy nem. Tudja, hogy egyedül csak Ő képes betölteni legmélyebb vágyunkat. Jézus fájdalmainak gondolatára bánat kell, hogy eltöltsön minket. Olyan sok lélek sebzi meg Őt, mert visszautasítják, Jézust, aki a fény, az élet és a boldogság egyetlen forrása. Elgondoltam-e egyszer is, hogy Jézus szívét meg kell vigasztalni, hiszen annyi lélek közömbös és elutasító, pedig Jézus szeretete végtelen irántuk?!

2. Kérjétek hát az aratás urát!  Az aratnivaló sok, de a munkás kevés.” Olyan sok lelket kell meggyógyítani és olyan kevesen segítenek Krisztusnak lelkeket menteni és építeni az Ő országát.Kérjétek hát az aratás urát, küldjön munkásokat az aratáshoz.” Krisztus arra hív minket, hogy segítsük Őt ebben a misszióban. Nem lehetünk közömbösek testvéreink kiáltása hallatán, akik nem ismerik az igazságot, és nem tapasztalták még meg Isten nagyszerű szeretetét. Meggyőződésünk kell, legyen, hogy Jézus az egyetlen válasz az ő sóvárgásukra. Gyakran kérem az aratás urát? Felismerem, hogy én is meghívást kaptam a munkások közé az Úr aratásába?

3. Forduljatok Izrael házának elveszett juhaihoz! Jézus küld minket, akkor is, ha gyengének, alkalmatlannak, és bénának érezzük magunkat. Meg tudjuk gyógyítani a betegeket, fel tudjuk támasztani a halottakat, meg tudjuk tisztítani a leprásokat és ki tudjuk űzni a gonosz lelkeket? Nem lehetne valaki más az, Uram? Nem! Krisztus ugyanazért hív minket, mint egykor elő apostolait, kiválasztja a gyengéket, s így megmutatja, hogy Ő gondoskodik. „A szőlőtő nélkül semmit sem tehettek.” (vö. Jn 15,5). De Őáltala Ővele és Őbenne, sok gyümölcsöt hozunk. Bízzunk benne, különösen, amikor megérezzük saját gyengeségünket és alkalmatlanságunkat. Szent Pál apostol emlékeztet minket: „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.” (Fil 4,13), és „mert amikor gyönge vagyok, akkor vagyok erős.” (2 Kor 12,10).

Beszélgetés Krisztussal: Úr Jézus, válaszolni szeretnék Szent Szíved vágyakozására. Te a kereszthalálig szerettél minket, és mi olyan szegényesen fizetünk neked vissza. Hálatelt és hűséges szeretetet érdemelnél, de mi olyan gyakran elhagyunk téged. Meg akarom vigasztalni szent szívedet azáltal, hogy sok léleknek segítek visszatalálni barátságodhoz. A megoldásnak akarok része lenni és nem a problémának, bár nem érzem méltónak magam arra, hogy apostolod legyek. Segíts, enyhítenem a vágyadat, amellyel gyógyítani akarsz, és gondoskodni rólunk. Itt vagyok Uram, hogy teljesítsem szerető akaratodat.

Elhatározás: Ma meglátogatom az Oltáriszentséget, hogy megerősítem egységem és barátságom a feltámadt Úrral. Kérem Őt, hogy küldjön még több, szent papi hivatást Egyházába.

Erdő Péter bíboros atya 2011. decemberi imaszándéka:
Imádkozzunk, hogy a Szent Család pártfogó szeretete adjon bátorságot a fiataloknak a gyerekek vállalásához és szeretetben való neveléséhez.

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger