2011. december 10., szombat

Adventi idő, 2. hét Szombat

Adventi idő, 2. hét Szombat

A remény iskolájában járva, a remény útján haladva Mária, a remény csillaga segít bennünket. Ha ránk tör a reménytelenség, ha életünk sötétlő erdőbe jut, tekintsünk bátran reményünk csillagára, Máriára. Ő segít bennünket Fia felé vezető úton.
További gondolatok...

Advent második hete – szombat

2011.12.10. szombat

Illés ismét eljön


Sir 48,1-4.9-11
Illés próféta jött ezután; tűzhöz volt hasonló, -- a szava lángolt, mint a fáklya --, éhínséget hozott rájuk, és megfogyatkozott a száma azoknak, akik gonosz akarattal bosszantották, és nem tudták szívlelni az Úr parancsait. Az Úr szavával elzárta az eget, és három ízben tüzet hozott le az égből. Ilyen dicső volt Illés a csodáival! Ki is dicsekedhetne hozzád hasonlóan, aki felvitettél tüzes forgószélben, tüzes ló húzta kocsin, akiről meg van írva, hogy az ítélet idején csillapítod az Úr haragját. Kiengeszteled az apa szívét fiával, és helyreállítod Jákob törzseit! Boldogok, akik meglátnak téged, és barátságoddal dicsekednek.

Zs 79
A karvezetőnek. ,,A törvény lilioma' szerint. Ászáf zsoltára. Figyelj ránk, Izrael pásztora, aki Józsefet nyájként vezérled! Aki a kerubok felett trónolsz, ragyogj fel Efraim, Benjamin és Manassze előtt! Ébreszd fel hatalmadat és jöjj, szabadíts meg minket! Isten, állíts helyre minket, ragyogtasd fel arcodat és szabadok leszünk! Uram, seregek Istene, meddig haragszol még néped könyörgése ellenére? Könnyek kenyerével etetsz minket és bőséggel adod nekünk italul a könnyet. Civódás tárgyává tettél szomszédaink előtt, s ellenségeink gúnyolnak minket. Seregek Istene, állíts helyre minket, ragyogtasd fel arcodat és szabadok leszünk! Egyiptomból hoztad ki e szőlőtőt, nemzeteket űztél el és elültetted őt. Utat egyengettél előtte, elültetted gyökereit, s betöltötte a földet. Árnyéka elborította a hegyeket, vesszői az Isten cédrusfáit. Kiterjesztette indáit a tengerig, hajtásait a folyamig. Miért rontottad le kerítését, hogy szaggassák mind, akik elmennek mellette? Pusztítja az erdei vadkan és lelegeli a mezei vad. Seregek Istene, fordulj vissza hozzánk! Tekints le az égből, hogy meglásd és meglátogasd e szőlőt! Oltalmazd, amit jobbod ültetett, s az emberfiát, akit magadnak naggyá neveltél. Tűzzel égették feldúlták, vesszenek el arcod feddésétől! Legyen kezed jobbodnak férfián, az emberfián, akit magadnak naggyá neveltél. Nem távozunk el tőled, te éltetsz minket és mi segítségül hívjuk nevedet. Uram, seregek Istene, állíts helyre minket, ragyogtasd fel arcodat és szabadok leszünk.

Mt 17,10-13
Ezután a tanítványok megkérdezték tőle: ,,Miért mondják az írástudók, hogy Illésnek előbb el kell jönnie?' Ő ezt felelte: ,,Illés valóban eljön, és helyreállít mindent [Mal 3,23-24], sőt, mondom nektek: Illés már eljött, s nem ismerték fel őt, hanem azt tették vele, amit csak akartak. Éppígy az Emberfia is szenvedni fog általuk.' Akkor megértették a tanítványok, hogy Keresztelő Jánosról beszélt nekik.

Advent második hete – szombat

  2011. december 10. - Szombat

  Színeváltozása után  tanítványai megkérdezték  Jézust: „Miért  mondják  az
  írástudók, hogy előbb Illésnek kell eljönnie?” Ő így felelt: „Illés  eljön
  ugyan, és helyreállít mindent,  én azonban azt  mondom nektek, hogy  Illés
  már eljött, de nem ismerték fel, és kényük-kedvük szerint bántak vele. Így
  szenved majd az Emberfia is tőlük.” Ekkor értették meg a tanítványok, hogy
  Keresztelő Jánosról beszélt nekik.
  Mt 17,10-13

  Elmélkedés:


  Keresztelő Szent Jánosnak,  az Úr előhírnökének  működésére utalva  mondta
  Jézus, hogy az emberek nem ismerték fel őt. Az ószövetségi választott  nép
  évszázadok óta  várta a  Messiást, akinek  érkezését Isten  megígérte.  Az
  eljövetelt  közvetlenül   megelőző  időben   lépett  fel   János,   akinek
  megadatott,   hogy   rámutathasson   Krisztusra,   a   Messiásra,   akiben
  beteljesedett az isteni ígéret.
  Szent János  evangélista  könyvének előszavában  már  Jézusra  vonatkozóan
  ismétlődnek meg a szavak: „A világosság a világba jött, de mégsem  ismerte
  fel a világ” (Jn  1,10). De Isten gyermekei  befogadták a világosságot.  A
  hit világossága és a hitetlenség sötétsége áll itt szemben egymással.
  A betlehemi jászolban  fekvő Gyermek  az igazi világosság,  aki a  világba
  jön, hogy minden embert megváltson és üdvözítsen. Felismered?
  © Horváth István Sándor
 
 

  Imádság:


  Istenünk, te  jóságos  vagy,  mert képességet  adtál  nekünk,  hogy  téged
  megismerjünk. Te teremtetted a  mennyet és a földet.  Te vagy a  Mindenség
  Ura, az  egyedül igaz  Isten,  akin kívül  más  Isten nincs.  Urunk  Jézus
  Krisztus által  küldd  el  nekünk a  Szentlélek  országát!  Segíts  minden
  embert, hogy felismerjen téged: Urát és Istenét, és hogy mindig  kitartson
  melletted!
  Szent Iréneusz
______________________________

Advent második hete – szombat

Az advent jó alkalom az elmélyültebb imádságra. Ajándékozd meg rokonaidat, ismerőseidet a napi elmélkedéssel!
Ha szeretnéd, hogy más is megkapja a napi elmélkedéseket, küldj egy levelet (név, e-mail cím megadásával) a napielmelkedes@vandorevangelium.hu címre!

Betlehem és a kereszt
2011. december 10. Advent második hete – szombat

P. Walter Schu LC

Mt 17,9a,10-13
Ezután a tanítványok megkérdezték Jézustól: ,,Miért mondják az írástudók, hogy Illésnek előbb el kell jönnie?'' Ő ezt felelte: ,,Illés valóban eljön, és helyreállít mindent, sőt, mondom nektek: Illés már eljött, s nem ismerték fel őt, hanem azt tették vele, amit csak akartak. Éppígy az Emberfia is szenvedni fog általuk.'' Akkor megértették a tanítványok, hogy Keresztelő Jánosról beszélt nekik.

Bevezető ima: Uram, tanítványaid őszintén megpróbálták megérteni személyedet, és hinni tebenned. Kétségeimmel és problémáimmal járulok ma eléd, azt remélve, hogy választ találok ebben az imádságban legmélyebb vágyaimra. Megrendíthetetlen hittel szeretnék hinni, és elkötelezett, alázatos szívvel szeretni téged. Felajánlom neked ezt az imádságot hálám jeléül mindazért, amit eddig kaptam tőled.

Kérés: Szűz Mária, segíts elfogadnom Isten akaratát, és a szerint élnem az életemet - úgy, ahogy Krisztus is elfogadta Atya tervét megmentésünkért.

1. Keresztelő János, mint Illés. Az evangélium utal Keresztelő Jánosra, akinek az a feladata, hogy felkészítsen minket annak fogadására, aki majd eljön. Malakiás próféta hatására a zsidók egyre jobban várnak Illés visszatérésére, aki majd előkészíti az utat a Messiás számára. De úgy képzelik őt, mint egy nagy-hatalommal bíró embert, aki elsöpri majd az embereket a földről. Így nem ismerik fel Illést Keresztelő Jánosban, akinek az ereje a Szentlélekből ered, és aki a szív megtérésére szólítja fel az embereket, hogy befogadhassák Krisztust. Vajon hányszor mulasztom el felismerni Krisztus jelenlétét az életemben csak azért, mert valami mást keresek, mint amit Krisztus ígért a követőinek? Krisztus nem a kényelem és vigasztalás könnyű útját ígéri.

2. Betlehem és a kereszt. Miért lett Krisztus védtelen kisbabává Betlehemben? Miért öltött törékeny emberi testet? Pontosan azért, hogy szenvedhessen értünk, hogy megválthasson minket. Mit jelent mindez a keresztény ember életére nézve? Nem jelent kevesebbet, mint azt, hogy a szenvedés Isten ajándéka. Ez az Atya gyöngéd dédelgetése, Fia képére formálván minket. A kereszt termékenységünk forrása, nemcsak a személyes lelki növekedésben, hanem a küldetésben is, hogy nyerjük a kegyelmet mások számára, mindazok számára, akiket Isten titokzatosan ránk bízott.

3. Engedelmesség a halálig. Krisztus szándéka – hogy elfogadjuk a szenvedést – az Atya iránti szeretetteljes engedelmességből fakad. Ez a szeretetteljes engedelmesség az, ami a szenvedés megváltó erejét adja. A betlehemi születésétől kezdve Krisztus folyamatosan megmutatja nekünk, mit jelent szeretettel engedelmeskedni. Betlehem az engedelmesség iskolája. Betlehemben Krisztus megtanít minket, hogy csak a szeretetből fakadó engedelmesség szabadít fel, csak a szeretetből fakadó engedelmesség vált meg, és tesz szentté és gazdaggá. Csak a szeretetből fakadó engedelmesség ment meg minket, és szabadít meg a bűnöktől, és csak ez nyeri el Isten tetszését. Fogadjuk hát el az engedelmesség keresztjét mindennapi életünk kihívásai közepette, az évek által hozott megpróbáltatások során, és amikor a bánat lesújt minket, ha Isten visszahívja magához szeretteinket. A szeretetből fakadó engedelmesség az út a szentség felé, az Atya háza felé.

Beszélgetés Krisztussal: Köszönöm Uram, hogy a betlehemi engedelmesség iskoláját adtad nekem, megtestesülésed és a kereszten való halálod által. Segíts nekem elfogadni a szenvedést, ahogy Te tetted, és segíts bízni abban, hogy hatalmad szentté és képessé tesz arra, hogy kegyelmet nyerjek mások számára.

Elhatározás: Törekedni fogok Isten jelenlétének felismerésére a mindennapjaimban azzal, hogy türelemmel elfogadom a szenvedéseket és megpróbáltatásokat, amiket Ő ad nekem a nagyobb jó érdekében.

Erdő Péter bíboros atya 2011. decemberi imaszándéka:
Imádkozzunk, hogy a Szent Család pártfogó szeretete adjon bátorságot a fiataloknak a gyerekek vállalásához és szeretetben való neveléséhez.

Ajándék ötletek karácsonyra:
·       Gyermekeknek ajánljuk: J. Nobisso: A Szentmise súlya képes mesekönyv Szegedi Katalin illusztrációival. Akciós ár: 1.850.- Ft
·       Fiataloknak, felnőtteknek ajánljuk: Christopher West: A test teológiája kezdőknek Akciós ár: 1150.- Ft
·       Papoknak, és akik szívesen imádkoznak hivatásokért: Szentségimádás a papokért Akciós ár: 650.- Ft

A könyvekről további ismertető található: http://missiochristi.hu/tevekenysegunk
A könyvek megrendelhetők az info@missiochristi.hu e-mail címen név, cím és telefonszám megadásával.
A megrendeléssel együtt vállalja a könyvek árát és a postaköltség legkésőbb december 31-ig való kiegyenlítését.
A december 15-ig beérkezett megrendeléseket tudjuk karácsony előtt postai úton teljesíteni.

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger