2012. május 10., csütörtök

Húsvét ötödik hete – csütörtök


1%-kal több Örömhír!
Kérjük, amennyiben teheti, támogassa Alapítványunkat adója 1%-ának felajánlásával, hogy azt az evangélium terjesztésére fordíthassuk.
Kérésére szívesen küldünk rendelkező nyilatkozatot, amely igényelhető: info@missiochristi.hu e-mail címen.
Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43

Az Egyházban maradni
2012. május 10. Húsvét ötödik hete – csütörtök

P. Patrick Langan LC

Jn 15, 9-11
Jézus így tanított az utolsó vacsorán: "Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben! Ha megtartjátok parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, ahogy én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok az ő szeretetében. Ezeket azért mondtam nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök ezzel teljes legyen."

Bevezető ima: Uram, köszönöm, hogy időt szánsz rám. Sok világi dolog vonz, de Uram, Te ragadod meg leginkább figyelmemet. Benned van reményem, és szeretlek téged. Talán nem értem igazán, mit jelent szeretni, talán nem úgy szeretlek, ahogy kellene, de valóban szeretlek.

Kérés: Uram, tedd tökéletessé örömömet!

1. Az Egyház. Amikor Krisztus azt mondja: „Tartsátok meg parancsolataimat és maradjatok meg szeretetemben” nem csak a tíz parancsolatról beszél, hanem az Egyház parancsairól is. Mi az Egyház? Krisztus időbeli kiterjedése. Nem mondhatunk Krisztusra igent az Egyházra pedig nemet, mert az Egyház Krisztus titokzatos teste. Az Egyház, szentségein és megbízható tanításán keresztül Krisztus jelen van most, 2012 májusában is. Az Egyház tanítása által kapom a hit ajándékát. Meg akarok maradni teljes lelkesedésemmel Krisztusban és az Ő Egyházában.

2. A papok és püspökök. Ezért hát Uram, szeretni akarom papjaidat és püspökeidet. Tudom, mennyire nehéz a munkájuk. Látom állhatatosságukat. Az Oltáriszentséget az ő hűségüknek köszönhetően vehetem magamhoz az egész világon. Hálát adok neked a püspökökért és a papokért. Köszönöm egyházközségünket. Teljes odaadással akarom támogatni egyházközségemet, az időmmel és anyagi áldozatommal.

3. A Pápa. Uram, szeretni akarom a Szentatyát. Ő a kőszikla, akire Egyházadat építeni akartad. Mivel ő az egyenes úton jár, a világ elismeri erkölcsi tekintélyét. Uram, többet akarok tanulni arról, amit mond. Manapság az internet segítségével ez olyan egyszerű. Csak egy kis érdeklődés és egy kis idő kell hozzá. Ez az egyik lehetőség, amellyel megmaradhatok szeretetedben. Így lesz örömöm teljes.

Beszélgetés Krisztussal: Mikor eljöttél Uram, a szentségeken által akartál meggyógyítani minket, ezért megalapítottad az Egyházat, hogy kiszolgáltassa azokat nekünk. az Egyház kétezer éve fennáll, mivel jelen vagy benne. Köszönet neked az üdvösség ezen eszközéért.

Elhatározás: Elolvasok valamit XVI. Benedek pápa írásaiból. Rengeteget találhatok a Vatikán és a Magyar Katolikus Egyház honlapján. http://uj.katolikus.hu/adattar.php?h=10 ; http://www.oecumene.radiovaticana.org/ung/index.asp

Erdő Péter bíboros atya 2012. májusi imaszándéka:
Imádkozzunk, hogy az új evangelizáció elmélyítse és megelevenítse hitünket, és ráébresszen arra, hogy Krisztus örömhírét mindenkinek tovább kell adnunk.

Május 19-én, szombaton 17.30-tól ismét megrendezésre kerül a Pure Fashion Magyarország Divatmisszió hagyományos évadzáró gálaestje.
Helyszín: Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium díszterme (1113 Bp. Villányi út 27.)
Belépők igényelhetők: jsagi@purefashion.hu
Mindenkit szeretettel várunk!

Nincsenek megjegyzések:

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom