2012. május 9., szerda

Húsvét ötödik hete – szerda


Május 19-én, szombaton 17.30-tól ismét megrendezésre kerül a Pure Fashion Magyarország Divatmisszió hagyományos évadzáró gálaestje.
Helyszín: Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium díszterme (1113 Bp. Villányi út 27.)
Belépők igényelhetők: jsagi@purefashion.hu
Mindenkit szeretettel várunk!

Leszakadni a magányba
2012. május 9. Húsvét ötödik hete – szerda

P. Patrick Langan LC

Jn 15,1-8
Én vagyok az igazi szőlőtő, Atyám pedig a szőlőműves. Minden szőlővesszőt, amely nem hoz rajtam gyümölcsöt, lemetsz, és minden termőt megtisztít, hogy többet teremjen. Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet mondtam nektek. Maradjatok bennem, és én tibennetek. Miként a szőlővessző nem tud gyümölcsöt hozni önmagától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok bennem. Én vagyok a szőlőtő, ti pedig a szőlővesszők. Aki bennem marad, és én őbenne, az bő termést hoz, mert nálam nélkül semmit sem tehettek. Ha valaki nem marad bennem, azt kivetik, mint a szőlővesszőt, és elszárad; összeszedik, tűzre vetik és elég. Ha bennem maradtok, és az én igéim tibennetek maradnak, kérjetek, amit csak akartok, és megkapjátok. Azáltal dicsőül meg Atyám, hogy sok gyümölcsöt hoztok, és tanítványaim lesztek.

Bevezető ima: Uram, köszönöm, hogy időt szánsz rám. Sok világi dolog vonz, de Uram, Te ragadod meg leginkább figyelmemet. Benned van reményem, és szeretlek téged. Talán nem értem igazán, mit jelent szeretni, talán nem úgy szeretlek, ahogy kellene, de valóban szeretlek

Kérés: Uram, ismerem a veszélyt, hogy bizalmamat az emberi dogokba helyezem. Segíts, benned bíznom!

1. Elválasztva. Oly könnyű megfeledkezni rólad a mindennapok rohanásában. Könnyű megfeledkezni rólad, mikor a dolgok rendben mennek. Anélkül, hogy észrevenném, elkezdem leválasztani életemet a szőlőtőkétől. Az imádsággal töltött idő, jó mérce: mikor elválasztom életemet a szőlőtőtől, ez az idő egyre rövidebb és rövidebb lesz, még végül majdnem eltűnik. A saját utamat járom. Elfelejtek imádkozni. Azonban nem szükségszerű, hogy ez tevékenységeim felszámolását jelentse, de mindezeket Istenért kell, hogy tegyem, vele egységben.

2. Gyümölcs nélkül. Ha elválasztom életemet Krisztustól a szőlőtőtől és másba fektetem energiáimat, tudom, hogy mi lesz az eredménye. Nem fogok gyümölcsöt teremni. Ez a tapasztalatom, ez a dolog már megtörtént. Gyorsan elhervadnak virágaim, mint egy száraz ágat, levágnak majd. Végül, ezeket a hervadt, száraz ágakat összegyűjtik és tűzre vetik, ahol elégnek. Nem hozhatok gyümölcsöt, ha életemet elválasztom a szőlőtőkétől.

3. Bőséges termés. Bőséges termést akarok hozni. Ez az, amire érdemes törekednem, és sokat jelent nekem. Próbáltam másként élni, de tudom, hogy csak a szőlőtőkével egységben teremhetek szőlőt, amit kipréselve bort nyerünk. Így dicsőítem meg az Atyát. Ebben az elmélkedésben már érzem az éltető nedveket, amelyek újra a lelkembe áramlanak. Az életem másokért fog gyümölcsöt hozni. Uram, add, hogy a szőlőtőhöz kapcsolódjak. Segíts erősítenem az egység kötelékét! Engedd, hogy irántad való szeretetem és hitem növekedjen, mert Te vagy a mindenem...

Beszélgetés Krisztussal: Könnyű abban bíznom, amit látok, amit érzek, amit megérinthetek. Bölcsebb, végtelenül okosabb dolog benned bíznom, még akkor is, ha most még rejtve vagy előttem.

Elhatározás: Ma legalább három alkalommal felajánlom cselekedeteimet Istennek.

1%-kal több Örömhír!
Kérjük, amennyiben teheti, támogassa Alapítványunkat adója 1%-ának felajánlásával, hogy azt az evangélium terjesztésére fordíthassuk.
Kérésére szívesen küldünk rendelkező nyilatkozatot, amely igényelhető: info@missiochristi.hu e-mail címen.
Missio Christi Alapítvány
Adószám: 18254589-1-43

A pápa imaszándéka 2012. május hónapra:
A család: Hogy a társadalomban előmozdítsanak olyan kezdeményezéseket, amelyek védik és erősítik a család szerepét.
Mária, a misszionáriusok útmutatója: Hogy Mária, a világ Királynője és az evangelizálás Csillaga, kísérje valamennyi misszionáriust Fiának, Jézusnak hirdetésében

Nincsenek megjegyzések:

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom