2012. június 18., hétfő

Évközi tizenegyedik hét - hétfő


A végsőkig adni.
2012. június 18. Évközi tizenegyedik hét - hétfő

P. Jason Koch LC

Mt 5,38-42
Jézus a hegyi beszédben így szólt tanítványaihoz: „Hallottátok, hogy a régieknek ezt mondták: Szemet szemért, fogat fogért. Én pedig azt mondom nektek: Ne szálljatok szembe a gonosszal, hanem ha valaki arcul üt téged jobb felől, tartsd oda neki a bal arcodat. Aki perbe fog, hogy elvegye a ruhádat, annak add oda a köntösödet is. És ha valaki egy mérföldnyire kényszerít, menj vele kétannyira. Adj annak, aki kér, és aki kölcsönt akar, el ne fordulj tőle.”

Bevezető imádság: Uram! Hálát adok neked ezért a napért és ezért a csodálatos lehetőségért, hogy veled lehetek az imádságban. Tudom, hogy ez minden másnál fontosabb a szentmisén való részvételen kívül. Segíts, hogy jól használjam fel az imádságra szánt időmet! Kérlek, add meg nekem azokat az erényeket, amelyekre a legnagyobb szükségem, van ahhoz, hogy hűségesebb katolikus lehessek!

Kérés: Uram, add meg nekem a türelem ajándékát!

1. Szemet szemért. Ahogyan Krisztus korában, a mi korunkban is a bosszúállás törvénye uralkodik: szemet szemért, fogat fogért. (Lassan megvakul az egész világ!) Ha megbántanak vagy kritizálnak minket, természetes reakció a bosszúállás.
Jézus azonban, aki maga a szeretet, arra tanít minket, hogy a bosszú nincs benne Isten tervében. Ő a szeretet törvényét hozza nekünk: bocsáss meg ellenségeidnek és imádkozz értük! Mennyire tudok könnyen megbocsátani azoknak, akik megsértettek? Hajlamos vagyok-e haragot tartani? Tudasd Krisztussal, hogy szükséged van segítségére a türelemben és alázatban való növekedésedhez.

2. A mindennapi nehézségek legyőzése. Mindannyian tudjuk, hogy az élet tele van meglepetésekkel, melyek nem mindig kellemesek. Egyikünknek sincs hatalma a jövő történései befolyásolására, azonban azért felelősek vagyunk, hogyan válaszolunk ezekre. Ez a mi szabadságunk és Isten előtti felelősségünk. Isten nem feltétlenül azt várja tőlünk, hogy örüljünk a napi bosszúságoknak, de azt várja, hogy változtassuk ezeket a kegyelem és türelem pillanataivá. Kérnem kell Istent, hogy türelemmel és bölcsességgel reagáljak a napi eseményekre.

3. Semmi sem nagyobb a szeretetnél. Isten előtt kedves a tiszta szívből szenvedő lélek. Akkor tudjuk keresztjeinket legkönnyebben hordozni, ha megtanuljuk becsülni a megfeszített Krisztus szeretetét. Még az angyalok sem tudnak szenvedni Istenért, csak az emberiség. A mennyországban fogjuk teljesen felismerni és megérteni a szenvedés értékét, de akkor már nem leszünk képesek a szenvedésre. Csak most a földi élet az egyetlen lehetőségünk a szenvedésre, és hogy keresztünket szeretetből felajánljuk az Úrnak. Sose álmodj szenvedés és áldozat nélküli könnyű életről! A földi élet küzdelem, ezerszer elesünk és újra fölkelünk; ez a Krisztus iránti szeretetből megaláztatott élet. Ne álmodj arról, hogy kereszt nélkül élj, inkább gondolj keresztedre Krisztussal!

Beszélgetés Krisztussal: Uram Jézus! Látom, mennyire növekednem kell annak megértésében, hogy Te formálsz engem. Szeretetet teljesnek és türelmesnek kell lennem, de ez csak a Te kegyelmeddel lehetséges. Segíts, hogy értékeljem a türelem erényét és azt törekedjek megélni napról napra!

Elhatározás: El akarok végezni ma valamit, ami nyomasztó számomra. Ezt a lehető legnagyobb szeretettel fogom tenni.

Erdő Péter bíboros atya 2012. júniusi imaszándéka:
Imádkozzunk, hogy az idén felszentelt papok Szent Péter és Pál hitével és bölcsességével szenteljék egész életüket az evangélium hirdetésének.

Nincsenek megjegyzések:

Vendégkönyv

Subscribe in a Reader

Térkép

Powered By Blogger

Bible

PayPerPost, Inc

PPP Direct

PayPerPost, Inc

PPP Direct

Fogarasi Levente

Fogarasi Levente
Születésnapom
Powered By Blogger